نظم نوین جهانی و رویکرد ایدئولوژیکی امنیتی جمهوری اسلامی ایران (طرح معمای امنیتی دفاع تهاجم و قدرت نرم این کشور در منطقه تحت نفوذ)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

از پایان جنگ سرد تا امروز، ما با یک نظام بین الملل در حال گذار (شکل گیری) مواجه بوده ایم، منطقه خاورمیانه و غرب آسیا نیز از این قاعده مستثنی نیست. منطقه گرایی، شیعه گرایی و نظامی گری رویکرد ایدیولوژیکی امنیتی ایران به حساب نمی آیند؛ اما می توانند تحت تاثیر این رویکرد در مقطع زمانی خاصی، راهبرد سیاست خارجی ایران را در راستای تبدیل شدن به هژمون منطقه ای تبیین نمایند. تلاش ایران برای افزایش نقش منطقه ای، بیشتر با هدف افزایش امنیت نسبی و قدرت نرم این کشور صورت می گیرد (ریالیسم تدافعی، دفاع امنیت). افزایش ثروت کشورها آن ها را به افزایش توان نظامی و سپس روحیه ماجراجویی می کشاند (ریالیسم تهاجمی، تهاجم قدرت). نگارنده با روش کیفی و رویکرد توصیفی تحلیلی درصدد پاسخ به سوال و اثبات فرضیه خود ازطریق داده های مورد بحث خواهد بود. سیاست بین الملل گرایی تهاجمی آمریکا بعد از یازدهم سپتامبر 2001 تاکنون رویکرد ایدیولوژیکی امنیتی جمهوری اسلامی را چگونه متاثر از خود ساخته است؟ بین الملل گرایی تهاجمی آمریکا در خاورمیانه در سایه (ایده نظم نوین جهانی) بعد از یازدهم سپتامبر تاکنون، رویکرد ایدیولوژیکی امنیتی ایران را به سمت قدرت نرم (منطقه گرایی، شیعه گرایی و نظامی گری) با چرخش از سیاست دفاع امنیت به سمت سیاست تهاجم قدرت و بالعکس، براساس فرصت های پیش آمده سوق داده است. هدف از این پژوهش، بررسی سیاست خارجی ایران در مقابل بین الملل گرایی تهاجمی ایالات متحده در بازه زمانی مورد بحث می باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
197 تا 219
لینک کوتاه:
magiran.com/p2402542 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!