بررسی شیوع و عوامل خطر فتق انسزیونال به دنبال عمل جراحی لاپاروتومی بعد از گذشت یک سال در بیمارستان دکتر شریعتی اصفهان در سال 1399

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

فتق برشی یا اینسزیونال یکی از شایع ترین عوارض بعد از عمل جراحی شکم است. این فتق بعلت عدم ترمیم فاشیای عضلات جدار شکم و جدا شدن فاشیای عمقی از همدیگر در محل عمل جراحی پیشین بوجود می آید. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی شیوع و عوامل خطر فتق اینسزیونال به دنبال عمل جراحی لاپاراتومی بود.

مواد و روش ها

معیارهای ورود به مطالعه شامل کلیه بیماران تحت جراحی لاپاراتومی، گذشت یک سال از عمل جراحی لاپاراتومی شان و تمایل به شرکت در مطالعه بود. عدم تمایل به شرکت در مطالعه به عنوان معیار خروج در نظر گرفته شد. سیصد و شصت بیمار دارای معیارهای ورود که از تاریخ 28/1/1399 تا تاریخ 30/6/1399 تحت جراحی لاپاراتومی قرار گرفته بودند به روش نمونه-گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و معاینه فیزیکی جمع آوری شدند.

یافته ها

نتایج پژوهش حاضر نشان داد که میزان بروز فتق اینسزیونال 2/7% بود. فراوانی بروز فتق اینسزیونال به دنبال عمل جراحی لاپارروتومی بر اساس سن، جنس، ابتلا به فشار خون، دیس لیپدمی، بیماری ایسکمیک قلبی، نوع جراحی، نوع نخ بخیه، نوع برش جراحی، مصرف سیگار، اعتیاد و مدت بستری تفاوت آماری معناداری نداشت. اما مشخص شد که فراوانی بروز فتق اینسزیونال به دنبال عمل جراحی لاپاراتومی در بیماران دارای اضافه وزن و چاق بیشتر از بیماران با شاخص توده بدنی نرمال (2/12% در مقابل 2/2%)، در بیماران دارای دیابت به صورت معناداری بیشتر از بیماران بدون دیابت (25% در مقابل 5/4%) و در بیماران دارای عفونت محل جراحی به صورت معناداری بیشتر از بیماران بدون عفونت محل جراحی (5/37% در مقابل 3/4%) بود (P > 0.001).

نتیجه گیری

با توجه به ارتباط مثبت چاقی و عوارض پس از جراحی در بروز فتق اینسزیونال، پیشنهاد می شود تمام بیماران دارای ریسک فاکتور و نیازمند جراحی الکتیو، قبل از جراحی میزان شاخص توده بدنی خود را کاهش داده و برای تمام بیماران نیازمند جراحی (اورژانسی و الکتیو) از بروز عفونت محل جراحی جلوگیری کرده تا بروز فتق اینسیزیونال کاهش یابد.

زبان:
فارسی
صفحات:
16 تا 25
لینک کوتاه:
magiran.com/p2417570 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!