اثر همزمان تمرین مقاومتی و تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال بر سطح گلوکز خون و بیان پروتیئن عوامل پیش التهابی فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا و اینترلوکین-10 در بافت عضلانی موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

دیابت نوع یک در گروه بیماران خود ایمنی و التهابی شیوع بالایی دارد. فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNF-α) و اینترلوکین-10 (IL10) نقش مهمی در تنظیم تعاملات پیچیده بین سلول های بتاپانکراس و سلول های ایمنی در ایجاد دیابت نوع یک (Type 1 Diabetes: T1D) دارند. این مطالعه به منظور تعیین اثر همزمان تمرین مقاومتی و تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال بر سطح گلوکز خون و بیان پروتیین فاکتورهای پیش التهابی TNF-α و IL-10 در بافت عضلانی موش های صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.

روش بررسی

در این مطالعه تجربی 36 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن تقریبی 20±200گرم و سن شش هفته به صورت تصادفی به شش گروه شش تایی تقسیم شدند. القای دیابت نوع یک به وسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ) به میزان 45 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن انجام شد. گروه ها شامل گروه دیابت + تزریق سلول های بنیادی + تمرین مقاومتی، گروه دیابت + تمرین مقاومتی، گروه دیابت + تزریق سلول های بنیادی، گروه دیابتی کنترل برای کنترل گذر زمان و گروه های سالم پایه و دیابتی پایه برای پیش فرض ها بودند. تمرینات به مدت 17جلسه تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان با وزنه فزاینده سه روز در هفته در شرایط یکسان آزمایشگاهی انجام شد. کشت سلول های اجدادی اندوتلیال از طریق اسپیره کردن مغز استخوان فمور و انجام مراحل کشت و سپس تزریق به داخل ورید دمی صورت گرفت. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین سطح گلوکز خون به روش الایزا و میزان بیان پروتیین TNFα و IL-10 در بافت عضله به روش وسترن بلات ارزیابی شد.

یافته ها

 تزریق سلول های بنیادی اندوتلیال، تمرینات مقاومتی و تمرینات مقاومتی همراه با تزریق همزمان سلول های بنیادی اندوتلیال در مقایسه با گروه کنترل منجر به افزایش معنی دار میزان فاکتور ضدالتهابی IL-10 در بافت عضله اسکلتی موش های دیابتی گردید (P<0.05). تمرین مقاومتی همراه با تزریق همزمان سلول های بنیادی اندوتلیال، نسبت به تزریق سلول های بنیادی و تمرین مقاومتی هر کدام به تنهایی منجر به افزایش معنی دار بیان فاکتور ضدالتهاب IL-10 و کاهش آماری معنی دار گلوکز در بافت عضله اسکلتی موش های دیابتی گردید (P<0.05).

نتیجه گیری

به نظر می رسد 17 جلسه تمرین مقاومتی باعث کاهش سطح گلوکز خون و بهبود شرایط التهابی در پاسخ به افزایش IL-10 و کاهش TNF-α در گروه موش های صحرایی دیابتی با تمرین مقاومتی و همزمان تزریق سلول های اجدادی اندوتلیال می گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
44 تا 52
لینک کوتاه:
magiran.com/p2453321 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!