بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه نگرش نسبت به دانش پژوهی آموزشی در برنامه های توانمندسازی از دیدگاه اعضای هیئت علمی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

در مطالعه حاضر، بررسی ویژگی های روان سنجی ابزار سنجش نگرش نسبت به دانش پژوهی آموزشی از دیدگاه اعضای هیات علمی در برنامه های توانمندسازی با محوریت منتورینگ انجام شده است.

روش کار

مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شده است. جهت بررسی روایی محتوایی و صوری نسخه فارسی پرسش نامه Jackson و همکاران (2005) از تکنیک Delphi استفاده شد. تحلیل عاملی اکتشافی پرسشنامه برای اولین بار انجام شده است. انسجام درونی با استفاده از آلفای کرونباخ و تکرارپذیری با استفاده از (Intraclass correlation coefficient) ICC محاسبه گردید.

نتایج

روایی صوری و محتوایی ابزارهای مورد استفاده تایید شد. نتایج حاصل از محاسبه ی نسبت روایی محتوا نشان داد که همه گویه های پرسش نامه بر اساس جدول لاوشه (Lawshe)، در این شاخص، مقادیر بالاتر از 49/0 کسب کردند. بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، سازه های پرسشنامه «خودکارآمدی» و «انگیزه مندی» گزارش شد. در این مطالعه، اعتبار پرسشنامه در محیط بررسی با انسجام درونی آلفای کرونباخ برابر با 93/0 و ثبات 89/0= ICC تایید شد.

نتیجه گیری

با توجه به تایید اعتبار پرسشنامه در محیط مورد بررسی، می توان در مطالعات مرتبط با ارزیابی برنامه های آموزشی- حمایتی توانمندسازی اعضای هیات علمی از این پرسشنامه استفاده کرد. در مطالعه ی حاضر، دو عامل خودکارآمدی و انگیزه مندی تعیین شد که به اهمیت انگیزه ی اعضای هیات علمی به عنوان عامل محرک آن ها برای شروع و ادامه طرح های دانش پژوهی آموزشی اشاره دارد. همچنین عامل خودکارآمدی به افزایش باور افراد برای توانایی انجام پروژه های دانش پژوهی آموزشی می پردازد.

زبان:
فارسی
صفحات:
57 تا 65
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2453429