بررسی رشد میکروارگانیسم ها در درون دمیارهای کودکان مبتلا به سیستیک فایبروزیس

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بیماری سیستیک فایبروزیس، یک اختلال منوژنیک است که به صورت چند سیستمی تظاهر پیدا می کند. از آنجا که دمیار های مورد استفاده ی این بیماران که گاها چندین بار در روز مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از آن ها نحوه شست و شو و تمیز کردن آن را نمیدانند که میتواند محل مناسبی برای رشد باکتری ها باشد. لذا ، این مطالعه با هدف شناسایی و تعیین ارتباط رشد میکرو ارگانیسم ها دردرون دمیار  و تاثیر شستشوی دمیار بر آلودگی های میکروبی احتمالی در بیماران مبتلا به سیستیک فایبروزیس انجام شد.

روش بررسی

مطالعه حاضر یک مطالعه پایلوت مداخله ای می باشد. در مطالعه حاضر به علت نبود مطالعه مشابه، تعداد 30 نفر از کودکان مبتلا به بیماری سیستیک فایبروزیس مراجعه کننده به درمانگاه امام رضا (ع) به عنوان نمونه مقدماتی پس از اخذ رضایت کتبی وارد مطالعه شدند و در مرحله نخست نمونه کشت از خلط و سطح داخلی دمیار این بیماران گرفته شد. سپس به بیمارانی که کشت مثبت دمیار داشتند ، روش شستشوی دمیار به صورت روزانه پس از هر بار استفاده و غوطه وری در محلول سرکه استریل به مدت 20 دقیقه و سپس آبکشی و خشک کردن به صورت خودبه خودی در محل گذر هوا و آفتاب دوبار در هفته آموزش داده شد و مجددا بعد از چهارهفته پرسش نامه اولیه مجددا برای بیماران تکمیل شد و تغییر وضعیت بالینی نیز مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثر اطلاعات بالینی و دموگرافیک بر رشد میکرو ارگانیسم ها دردرون دم یار بیماران مبتلا به سیستیک فایبروزیس از آزمون کای اسکویر و تی تست مستقل استفاده شد.  سطح خطای نوع اول برابر با 05/0 در نظر گرفته شد. برای انجام آنالیزها از نرم افزار SPSS ورژن 26  استفاده شد.

یافته ها

در این مطالعه 30 بیمار (19 نفرپسر و 11 نفردختر) با میانگین سنی 51/7 سال (بیشترین سن 18 سال و کمترین 5/1 سال) مورد مطالعه قرار گرفتند. شیوع آلودگی دمیارها در این مطالعه 46.6 درصد و به ترتیب (3/13 %) Pseudomonas aeruginosa،  (3/13 %)   Staphylococcus epidermidis،) 7/6 % Aspergilluss 7/6 % Klebsiella pneumoniae) بود. آلودگی دمیارها در این مطالعه رابطه ای با متغیرهای دموگرافیک و بالینی بیماران نداشت. پس از یک دوره 4 هفته ای شستشوی دمیار وآموزش خانواده ها جهت رعایت بهداشت دمیار  مجدد از دستگاه کودکان کشت انجام شد که تمامی  کشت ها منفی شدند.

نتیجه گیری

به نظر میرسد که آلودگی دمیارهای مورد استفاده بیماران یک یافته  نسبتا شایع می باشد(46.6 درصد بیماران) ومیتوانند به عنوان منبعی برای عفونت های میکروبی عمل  کنند.همچنین این مطالعه ارتباط بین آلودگی دمیار و تشدید ریوی این بیماران را تایید کند. بنابراین آموزش بهداشت و شستشوی منظم مجاری تنفسی در کودکان مبتلا به فیبروز کیستیک به بیماران اکیدا توصیه می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
365 تا 378
لینک کوتاه:
magiran.com/p2459312 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!