وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته بهداشت محیط سراسر کشور طی سال های 81-1375

پیام:
چکیده:
مقدمه
دانشگاه های علوم پزشکی کشور همه ساله پذیرای تعدادی از جوانان برای ادامه تحصیل در رشته بهداشت محیط هستند. این پذیرش طی سال های قبل از 75 و بعد از آن روند رو به تزایدی داشته به ترتیبی که هم اکنون موضوع جذب این دانش آموختگان در بازار کار ایجاد مشکل نموده است. به منظور آگاهی از وضعیت اشتغال دانش آموختگان مقاطع مختلف رشته بهداشت محیط کشور و ارایه راه کارهایی برای برنامه ریزی درازمدت این تحقیق صورت گرفته است.
روش ها
در این مطالعه توصیفی که بر روی دانش آموختگان مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد بهداشت محیط سراسر کشور مربوط به سال های 1375 تا 1381 صورت پذیرفت، تعداد 972 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از پرسشنامه خودایفا که از طریق پست ارسال شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. اعتبار و اعتماد علمی پرسشنامه با استفاده از اعتبار محتوا و آزمون مجدد تعیین گردید. روش های آماری بکار رفته شامل تهیه جداول فراوانی و آزمون مجذور کای توسط نرم افزار SPSS بوده است.
نتایج
نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که 6/64 درصد از دانش آموختگان مقطع کاردانی و 7/42 درصد از دانش آموختگان مقطع کارشناسی ناپیوسته لغایت خرداد سال 82 بی کار بودند. درصد بی کاری در بین دانش آموختگان کارشناسی ارشد رشته بهداشت محیط به مراتب کمتر و به 7/3 درصد رسید. ضمنا در مقاطع کاردانی و کارشناسی بیشترین درصد بی کاری سهم خانم ها بود.
بحث: با توجه به درصد قابل ملاحظه بی کاران در دو مقطع کاردانی و کارشناسی بهداشت محیط، به نظر می رسد که لازمست پذیرش دانشجو در این رشته کاهش یابد. با تغییراتی در مقطع و محتوای آموزشی، کارایی و توانمندی دانش آموختگان را افزایش داده و زمینه های بهتری برای اشتغال آنان فراهم نمود. رشته بهداشت محیط عمدتا دارای ماهیت مردانه است و به نظر می رسد دلیل بی کاری زنان دانش آموخته این رشته نیز تاییدکننده این مساله باشد. بنابراین، باید در پذیرش بیش از حد دانشجوی دختر دقت و تامل بیشتری نمود.
زبان:
فارسی
صفحات:
61 تا 65
لینک کوتاه:
magiran.com/p248256 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!