بررسی سبک تدریس اعضای هیئت علمی و رابطه آن با برخی ویژگی های دموگرافیک آنان در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سبک های تدریس اصول و روش هایی هستند که مدرسین بکار می گیرند تا امکان یادگیری و انتقال اطلاعات را برای فراگیران فراهم نمایند. سبک تدریس اغلب منعکس کننده نظریات مدرسین نسبت به تدریس است و از جایگاه مهمی در آموزش برخوردار است. با توجه به اهمیت سبک های تدریس در یادگیری دانشجویان، این مطالعه با هدف بررسی سبک تدریس اعضای هیات علمی و رابطه آن با برخی ویژگی دموگرافیک اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1399 انجام شد.

روش کار

در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 172 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به روش نمونه گیری طبقه ای وارد مطالعه شده و مورد بررسی قرار گرفتند. روش ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد تدریس گراشا-ریچمن شامل 40 سوال بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون مجذور کای و همبستگی پیرسون از طریق نرم افزار SPSS-18 تحلیل شد.

نتایج

از بین 172 عضو هییت علمی مورد بررسی 90 نفر(5/52 درصد) مذکر و 82 نفر(5/47 درصد) مونث و با میانگین سن 8/8±95/45 سال بودند. یافته های مطالعه نشان داد که اساتید از سبک تدریس آمرانه با فراوانی 9/27 درصد و سبک تدریس خبره با 8/23 درصد بطور معنی داری بیشتر از سایر سبک ها استفاده می کنند(007/0=p). همچنین کمترین سبک های مورد استفاده اساتید نیز سبک های تدریس تسهیل کننده با1/15درصد و وکالتی با 2/12 درصد بودند. 9/20 درصد از افراد مورد مطالعه نیز از سبک تدریس فردی استفاده می کردند. محاسبه ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین سن، جنس، رتبه علمی، سابقه تدریس و دانشکده محل تدریس با سبک تدریس اساتید رابطه معنی دار آماری وجود ندارد(05/0<p).

نتیجه گیری

نتایج مطالعه بیانگر آن بود که اساتید در تدریس خود بیشتر از سبک های معلم-محور آمرانه و خبره که غیرتعاملی و انعطاف ناپذیر هستند، استفاده می کنند. با توجه به اهمیت سبک تدریس در فرایند یاددهی- یادگیری و لزوم افزایش آگاهی اساتید با سبک های تعاملی تدریس، برگزاری برنامه های آموزشی در این زمینه پیشنهاد می شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
27 تا 38
لینک کوتاه:
magiran.com/p2490881 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!