رابطه ی تیپ های شخصیتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با رفتار اطلاع یابی سلامت آنان بر اساس مدل میلر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

رفتار جستجوی اطلاعات سلامت از عوامل و متغیرهای متعددی چون صفات شخصیتی، باورها، ارزش ها، گرایش ها، عوامل زمینه ای و هیجانات فردی تاثیر می پذیرد و ازآ ن جایی که اطلاعات سلامت، ارتباط مستقیمی با کیفیت زندگی افراد جامعه دارد، می تواند در تصمیم گیری های مرتبط با سلامت فردی و اجتماعی تاثیرگذار باشد و باعث بهبود عملکرد افراد در این زمینه شود. هدف از این پژوهش تعیین رابطه ی تیپ های شخصیتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با رفتار اطلاع یابی سلامت آنان بر اساس مدل میلر است.

روش بررسی

نوع مطالعه، کاربردی و روش آن پیمایشی است. جامعه ی پژوهش کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 297 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه های استاندارد پنج عاملی شخصیتی نیو و پرسش نامه ی رفتار اطلاعاتی میلر است. داده ها توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها:

 نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین تیپ شخصیتی«روان نژندی» و مولفه ی«جستجوی فعالانه اطلاعات سلامت» رابطه ی معکوسی وجود دارد. همچنین بین«اشتیاق به تجربیات جدید»، «وظیفه شناسی» و مولفه ی«جستجوی فعالانه اطلاعات سلامت» رابطه ی مستقیمی وجود دارد. این در حالی است که آماره های به دست آمده نشان دادند که بین تیپ شخصیتی«برون گرایی» و«توافق پذیری»، با مولفه های رفتار اطلاع یابی سلامت رابطه ی معناداری وجود ندارد. دانشجویان مورد بررسی از نظر تیپ شخصیتی مسیولیت پذیر و وظیفه شناس نبوده، اغلب تنهایی را ترجیح داده و درون گرا و محافظه کار هستند. اما بیش از نیمی از آنان در بعد«توافق پذیری»، متعادل عمل می کنند.

نتیجه گیری: 

نتیجه ی این پژوهش نشان داد که افراد مشتاق به تجربیات جدید و وظیفه شناس فعالانه به جستجوی اطلاعات سلامت می پردازند، اما افراد روان نژند تمایلی به جستجوی فعالانه ی اطلاعات سلامت ندارند. این بدان معنی است که هرچه افراد مسیولیت پذیرتر و وظیفه شناس تر باشند یا اشتیاق بیشتری به تجربه های جدید داشته باشند، فعالانه تر به جستجوی اطلاعات سلامت می پردازند. بنابراین بهتر است سیاستگذاران سلامت به نحوی برنامه ریزی کنند که اطلاعات سلامت موردنیاز بر اساس شخصیت افراد به صورت تعاملی در اختیار آن ها قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
123 تا 131
لینک کوتاه:
magiran.com/p2498492 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!