بررسی ارتباط بین سطوح خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری مدیران رده میانی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

خودشیفتگی یک اختلال شخصیتی شمرده می شود که افراد بسته به جایگاهشان به آن مبتلایند. همچنین مدیران، سبک های مدیریتی آمرانه، مشارکتی و مشورتی که توسط ویکتور وروم بیان شده، را دارایند. ما با هدف بررسی رابطه بین سطوح مختلف خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری آنها در بین مدیران میان رده دانشگاه علوم پزشکی مشهد این پژوهش را انجام دادیم .

روش کار

این مطالعه مقطعی تحلیلی-توصیفی در سال 1397 بر روی جامعه آماری شامل کلیه مدیران میانی شاغل در بخش های مختلف (معاونت ها،دانشکده ها،بیمارستان ها) است. تعداد مدیران واجد شرایط 70 نفر است. برای تعیین میزان خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری از دو پرسشنامه 16-NPI و سبک تصمیم گیری (ویکتور وروم) استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها تایید و پایایی آن ها با استفاده از نتایج آزمون آلفای کرونباخ درحد قابل قبول است. پرسشنامه ها از طریق وب در اختیار مدیران قرار گرفت و در نرم افزار SPSS.16 مورد توصیف و تحلیل قرار گرفت.

نتایج

از بررسی رابطه بین سطوح خودشیفتگی و تصمیم گیری، مشاهده شد بین سطوح خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری آمرانه، رابطه قوی وجود دارد. یک مدل رگرسیون خطی همزمان بین سطوح خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری آمرانه برازش گشت .که مشاهده شد ارتباط معنی دار قوی(95.7) بین سبک مدیریت آمرانه و سطوح برتری جویی، تکبر، خودکارآمدی و محق بودن به ترتیب با ضرایب 0.33 ، 0.21 ، 0.202 و 0.19 وجود دارد .

نتیجه گیری

این پژوهش نشان داد که در سطح خطای 0.05 خود شیفتگی بیش از همه با سبک مدیریت آمرانه ارتباط دارد. می توان نتیجه گرفت اتخاذ سبک مدیریتی آمرانه توسط مدیران ممکن است بر اساس شرایط محیطی نبوده  و با اختلال شخصیتی مانند خودشیفتگی  در اتباط بوده باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
18 تا 28
لینک کوتاه:
magiran.com/p2566207 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!