فهرست مطالب

افق توسعه آموزش علوم پزشکی - سال سیزدهم شماره 4 (زمستان 1401)

نشریه افق توسعه آموزش پزشکی
سال سیزدهم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/18
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مریم کرباسی مطلق، نازیلا زرقی* صفحات 1-5

    نظر به تکرار فزاینده استفاده از واژگان نادرست در چکیده در مقالات آموزش پزشکی، تلاش شده است که با ارایه فهرست واژگان صحیح، مخاطبین مجلات قادر باشند از معادل های صحیح استفاده کنند. انتخاب کلیدواژه های درست براساس محتوای مورد پژوهش و منطبق بر متون تخصصی صورت گرفته و نیز با توجه به واژگان پیشنهادی پایگاه هایی که مجله در آن ایندکس میشود، انتخاب میشوند و معمولا با چالش زیادی همراه نیستند، اما انتخاب واژگان متدولوژی و آمار و ساختارهای نگارش علمی گاهی به درستی صورت نمیگیرد. لذا ارایه فهرستی از واژگان که بطور معمول در تمام مقالات استفاده شده و قابل درک و خوشایند جامعه آکادمیک است، برای پیشگیری از بروز این دست اشتباهات ضروری به نظر میرسد تا مخاطبان با خواندن مقالات سردرگم و بیش از حد شگفت زده نشوند. در این مقاله تلاش شده است با توجه به اجزای چکیده، واژگان مورد نیاز مخاطبین جهت ترجمه در اختیار آنان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: واژگان درست، مقاله، آموزش پزشکی
  • لیلی صالحی*، فریبرز پالیزبان صفحات 6-17
    مقدمه

    تعویق انداختن وظایف آموزشی اهمال کاری تحصیلی نامیده می شود و به احساس عدم کفایت آموزشی، فرسودگی آموزشی گفته می شود. اهمال کاری تحصیلی و فرسودگی آموزشی با عملکرد نامناسب آموزشی همراه می باشند. این مطالعه مقطعی با هدف تعیین وضعیت اهمال کاری تحصیلی و فرسودگی و پیش بینی کننده های آن در دانشجویان علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران به انجام رسید.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 198 دانشجو به روش سرشماری صورت گرفت. ابزار گرد آوری داده ها مشتمل بر مشخصه های جمعیت شناختی، ابزار اهمال کاری تحصیلی سولومون و اثبلوم و پرسشنامه فرسودگی آموزشی ماسلاخ بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماریt.test ،ANOVA ، پیرسون کرولیشن و آنالیز رگرسیون خطی به کمک نرم افزارSPSS(19)  مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت و مقدار 05/0 > P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.

    نتایج

    میانگین و انحراف معیار اهمال کاری تحصیلی73/11 ± 79/55 و فرسودگی آموزشی36/16 ± 25/52 بود. آزمون پیرسون همبستگی مثبت و معناداری بین فرسودگی آموزشی و اهمال کاری تحصیلی نشان داد (01/0P<). دانشجویان رشته کاردرمانی نسبت به دانشجویان سایر علوم توانبخشی از فرسودگی آموزشی بیشتری رنج می بردند (002/0 = P ، 372/5 = F). رشته تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی از عوامل پیش بینی کننده فرسودگی آموزشی بودند (001/0>P). این دو مولفه 43/51 درصد فرسودگی آموزشی در میان رشته های علوم توانبخشی تبیین می کردند.

    نتیجه گیری

    اهمال کاری تحصیلی و رشته تحصیلی از عوامل پیش بینی کننده فرسودگی آموزشی بودند. دانشجویان کاردرمانی بیشترین مقدار فرسودگی آموزشی را داشتند. جهت کنترل فرسودگی آموزشی، انجام برنامه های مداخلاتی مناسب با توجه به رشته تحصیلی و مقدار اهمال کاری تحصیلی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، فرسودگی آموزشی، علوم توانبخشی
  • مریم ملکی، محمدتقی شاکری*، علیرضا ابراهیمی، زهرا کریمی، صالح حسن زاده صفحات 18-28
    مقدمه

    خودشیفتگی یک اختلال شخصیتی شمرده می شود که افراد بسته به جایگاهشان به آن مبتلایند. همچنین مدیران، سبک های مدیریتی آمرانه، مشارکتی و مشورتی که توسط ویکتور وروم بیان شده، را دارایند. ما با هدف بررسی رابطه بین سطوح مختلف خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری آنها در بین مدیران میان رده دانشگاه علوم پزشکی مشهد این پژوهش را انجام دادیم .

    روش کار

    این مطالعه مقطعی تحلیلی-توصیفی در سال 1397 بر روی جامعه آماری شامل کلیه مدیران میانی شاغل در بخش های مختلف (معاونت ها،دانشکده ها،بیمارستان ها) است. تعداد مدیران واجد شرایط 70 نفر است. برای تعیین میزان خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری از دو پرسشنامه 16-NPI و سبک تصمیم گیری (ویکتور وروم) استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها تایید و پایایی آن ها با استفاده از نتایج آزمون آلفای کرونباخ درحد قابل قبول است. پرسشنامه ها از طریق وب در اختیار مدیران قرار گرفت و در نرم افزار SPSS.16 مورد توصیف و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    از بررسی رابطه بین سطوح خودشیفتگی و تصمیم گیری، مشاهده شد بین سطوح خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری آمرانه، رابطه قوی وجود دارد. یک مدل رگرسیون خطی همزمان بین سطوح خودشیفتگی و سبک تصمیم گیری آمرانه برازش گشت .که مشاهده شد ارتباط معنی دار قوی(95.7) بین سبک مدیریت آمرانه و سطوح برتری جویی، تکبر، خودکارآمدی و محق بودن به ترتیب با ضرایب 0.33 ، 0.21 ، 0.202 و 0.19 وجود دارد .

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد که در سطح خطای 0.05 خود شیفتگی بیش از همه با سبک مدیریت آمرانه ارتباط دارد. می توان نتیجه گرفت اتخاذ سبک مدیریتی آمرانه توسط مدیران ممکن است بر اساس شرایط محیطی نبوده  و با اختلال شخصیتی مانند خودشیفتگی  در اتباط بوده باشد.

    کلیدواژگان: خودشیفتگی، مدیران، شخصیت، مدیریت
  • آتنا گریوانی، ندا بهجتی، محبوبه منتظر عطائی*، حسین کریمی صفحات 29-39
    مقدمه

    این مطالعه به منظور مقایسه عملکرد برنامه آموزشی مرحله فیزیوپاتولوژی به شیوه کورسی و برنامه ملی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نظر روش تحقیق از نوع توصیفی - مقطعی بوده و جامعه آماری مورد مطالعه کلیه دانشجویان ورودی 1396 به تعداد 275 نفر (که تعداد 135 نفر به شیوه کورسی و تعداد 140 نفر نیز به شیوه برنامه ملی پزشکی) می باشند. روش نمونه گیری، سرشماری می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل استفاده شده است. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 23 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    نتایج

    بررسی میانگین پاسخ ها نشان می دهد معدل مقطع فیزیوپاتولوژی در گروه برنامه ترمی با شیوه ی کورسی 36/2±99/15 و معدل ترمی با شیوه برنامه ملی پزشکی، 14/1±70/16 به دست آمده است که حاکی از آن است که میانگین معدل ترمی برنامه ملی پزشکی نسبت به برنامه کورسی بالاتر است.

    نتیجه گیری

    با ارزیابی نمرات می توان چنین نتیجه گیری کرد که تغییر برنامه درسی مقطع فیزیوپاتولوژی از برنامه کورسی به برنامه ملی پزشکی، به جهت بهبود نسبی عملکرد تحصیلی دانشجویان که معدل آنها نسبت به برنامه ی کورسی بالاتر شده است می تواند به عنوان رویکرد مناسبی در جهت بهبود روند آموزش پزشکی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش پزشکی، برنامه درسی ملی، فیزیوپاتولوژی، ریفرم
  • لیلی خزاعی*، حسن قوامی صفحات 40-48
    مقدمه

    آموزش بالینی فرایندی است که در آن دانشجویان با حضور بیمار تجربیاتی کسب نموده و ذهن خود را با استفاده از تجربیات و استدلالات منطقی کسب شده برای حل مشکلات بیمار آماده می سازند. ارتقاء کیفیت آموزش بالینی مستلزم بررسی مستمر وضعیت موجود، شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است. لذا این مطالعه به منظور تعیین کیفیت آموزش بالینی بخش های مختلف بیمارستان اکبر بر اساس استانداردهای آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع استفاده عملی و از حیث روش پردازش و آزمون فرضیه ها اکتشافی است. در این تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد این پرسشنامه دارای 30 سوال و 4 بعد می باشد. پژوهشگر به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و تکمیل پرسش نامه ها از روش پیمایشی و میدانی استفاده کرده است برای تحقیق حاضر با توجه به ویژگی های جامعه آماری، شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. در این روش هر یک از مسیولین آموزش بخش یا مدیران یک واحد نمونه هستند.

    نتایج

    میانگین نمره استاندارد آموزشی در بخش های کلینیک سرپایی 433/0، راندهای آموزشی 421/0، گراندراند 61/0، گزارش صبحگاهی 5/0، ژورنال کلاب 85/0 و مهارت های بالینی 9/0که بالاتر از 05/0 است یعنی بین بخش های مختلف در هرکدام از برنامه های اموزشی تفاوت معنی دار وجود ندارد و میانگین به تفکیک حیطه های آماده سازی، زمان بندی و اجرا در بخش های مختلف بالینی در بیمارستان اکبر در حد مطلوب می باشد. لذا استاندارهای آموزش بالینی از نظر مدیران گروه و مسیولین بخش ها مطابق با استاندارهای مصوب وزارت اجرا می گردد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد که کیفیت آموزش بالینی در بیمارستان اکبر در حد نسبتا مطلوبی قرار دارد. اساتید هیات علمی با مد نظر قرار دادن استانداردهای آموزش بالینی جهت بهبود کیفیت آموزش تلاش می کنند.

    کلیدواژگان: آموزش بالینی، استاندارد آموزش پزشکی، بخش های بالینی
  • فاطمه شاکری خلیل اباد، حسن غلامی*، مریم صالحیان، فاطمه باقریان فروتقه صفحات 49-60
    مقدمه

    دوره های آموزش ضمن خدمت یک رویکرد مهم برای توانمندسازی و توسعه سرمایه انسانی کارکنان سازمان ها محسوب گردیده است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر آموزش ضمن خدمت کارکنان برعملکرد سازمانی بهورزان و مراقبین سلامت بوده است.

    روش کار

    این پژوهش از نوع مقطعی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بهورزان درروستا (88 نفر) ومراقبین سلامت (55 نفر) در مراکز جامع خدمات سلامت روستایی و شهری بوده است. این دوره های آموزشی از اردیبهشت ماه تا پایان بهمن ماه وطی 10 ماه برای گروه بهورزان حدود 80 ساعت و مراقبین سلامت حدود 77 ساعت برگزار گردیده است. ابزار پژوهش، پرسش نامه عملکرد سازمانی، هرسی وگلداسمیت  که شامل 42 سوال وهفت مولفه بوده و قبل و بعد از برگزاری دوره های آموزش ضمن خدمت توسط واحدهای پژوهشی تکمیل گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از spss نسخه 22 انجام شده است.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر نشان داده است که دوره های آموزش ضمن خدمت کارکنان توانسته است میانگین نمره عملکرد سازمانی رادرکل جامعه ارتقا دهد و این افزایش معنی دار بوده است (03/0 p =). همچنین نتایج مطالعه نشان داده است آموزش ضمن خدمت کارکنان بر مولفه های محیط و ارزیابی به ترتیب در گروه بهورزان و مراقبین شهری موثر بوده است ولی بر سایر مولفه ها تاثیر معنی داری نداشته است.

    نتیجه گیری

    اجرای دوره های آموزش ضمن خدمت کارکنان در افزایش عملکرد کارکنان، مهارت ها و توانمندی آنان در کل جامعه موثر بوده

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها : آموزش ضمن خدمت، عملکرد سازمانی، مراقب سلامت
  • مهناز مزدوریان مهدی آباد، مریم میری قلعه نوی*، ابولقاسم الهیاری، علی شمشیریان صفحات 61-70
    مقدمه

    عصر کنونی شاهد پیشرفت چشمگیری در زمینه فن آوری بوده است. یکی از جدیدترین فناوری ها واقعیت مجازی می باشد. واقعیت مجازی در بسیاری از مناطق مختلف زندگی ما ادغام شده است ، از بازی های ویدیویی گرفته تا موارد مختلف استفاده صنعتی و  همچنین در زمینه آموزش، مسافرت، مراقبت های بهداشتی ، سرگرمی و تحقیق. علاوه بر این مطالعات بسیاری به اهمیت تکنولوژی واقعیت مجازی در زمینه های روانشناسی و درمان اختلالات روانی مانند ترس از پرواز، مدیریت استرس و بسیاری موارد دیگر اشاره کرده اند. علی رغم سود مندی  ارایه شده برای واقعیت مجازی، نگرش بیماران مبتلا به اختلالات روانی  نسبت به استفاده از آن هنوز نامشخص است. لذا هدف این مطالعه طراحی پرسشنامه ای  با هدف میزان پذیرش تکنولوژی واقعیت مجازی در بین بیماران مبتلا به اختلالات روانی بود. 

    روش کار

    این مطالعه ی طراحی و پیاده سازی ابزار در دو فاز طراحی و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه در سال 1400 انجام شد. در این مطالعه برای بررسی روایی محتوایی  از ضریب های CVR و CVI استفاده شد و با کمک روش آلفای کرونباخ، پایایی درونی آن تعیین گردید.

    نتایج

    در مطالعه حاضر شاخص روایی محتوا  8/ 0 تعیین شد که عددی قابل قبول برای این پرسشنامه می باشد. همچنین آلفای کرونباخ 7/. به دست آمد و همبستگی بین سوالات در سطح معناداری 0.0001  قابل قبول بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر درباره بررسی شاخص های روایی و پایایی مرتبط با پرسشنامه ذکر شده مشخص گردید که پرسشنامه مذکور از روایی و پایایی مناسبی برای بررسی میزان پذیرش تکنولوژی واقعیت مجازی در بین بیماران مبتلا به اختلالات روانی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، آموزش مجازی، آموزش پزشکی
  • مهدیه سرحدی، سکینه مظلوم*، سمیه سلطانی نژاد، میثم اربوضیا صفحات 71-84
    مقدمه

    در میان عوامل متعدد و گوناگون تاثیرگذار بر یادگیری و پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان، انگیزش نقش برجسته و بلکه مهمتری را ایفا می نماید. شناخت انگیزش تحصیلی مدرس را در انتخاب مناسب تدابیر و فعالیت های یاددهی و یادگیری و تعامل اثربخش با فراگیران و در نهایت افزایش اثربخشی تدریس یاری می نماید. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان انگیزش تحصیلی و عوامل موثر بر آن در دانشجویان دانشکده ی پرستاری و مامایی زاهدان انجام گردید.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی 255 نفر از دانشجویان دانشکده ی پرستاری و مامایی زاهدان که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده بودند انجام گرفت. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه انگیزش تحصیلی والرند و پرسش نامه عوامل مرتبط روحی و همکاران که چهار عامل رفاه دانشجویی، آموزش دانشکده، مراکز آموزشی و آینده شغلی را مورد بررسی قرار می دهد، استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که میانگین سنی مشارکت کنندگان در این پژوهش 04/3 ±22/23 بود و میانگین نمره ی کلی انگیزش دانشجویان (6/16± 68/133) بود و اکثریت دانشجویان از لحاظ انگیزش تحصیلی در سطح متوسط قرار داشتند و انگیزش تحصیلی دانشجویان با سن، جنس، رشته ی تحصیلی و سال چندم دانشگاه بودن ارتباط دارد(p≤0/05). بررسی ارتباط انگیزش تحصیلی با عوامل مرتبط نیز نشان داد که بین هر چهار عامل رفاه دانشجویی، آموزش دانشکده، مراکز آموزشی و آینده شغلی با انگیزش تحصیلی دانشجویان ارتباط معنی داری وجود دارد (p≤0/05).

    نتیجه گیری

    از آنجایی که انگیزش کلید یادگیری دانشجویان هست و دانشجویان رشته های علوم پزشکی مهم ترین سرمایه نه تنها برای جامعه پزشکی بلکه یک سرمایه ملی محسوب می شوند و انگیزش تحصیلی به عنوان نیروی محرک فعالیت های دانشجو و عامل جهت دهنده حرکت محسوب می شود. لذا هرگونه تلاش درجهت تقویت نیروی محرکه در فراگیران بسیار موثر و با اهمیت خواهد بود.

    کلیدواژگان: انگیزش تحصیلی، عوامل مرتبط، دانشجویان
  • فاطمه کشمیری*، عاطفه السادات حیدری صفحات 85-98
    مقدمه

    با توجه به توسعه ارزیابی الکترونیکی لازم است برنامه ریزی برای اجرای آن درسیستم آموزشی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. در مطالعه حاضر مروری بر انواع روش های ارزیابی الکترونیکی شامل آزمون های ساختارمند، غیر ساختارمند و استدلالی ارایه شده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر مروری از نوع بررسی هدفمند  با هدف معرفی و توصیف ابعاد و ویژگی های پدیده مورد بررسی در سیستم های آموزشی انجام شده است. این نوع مطالعات مروری، با هدف بررسی و تبیین ویژگی های یک مفهوم و توضیح آن انجام می شود. مطالعه حاضر از طریق جستجوی کلید واژه های  Virtual education Distance education, electronic test, , assessment, e-learning, e-assessment و Formative assessment معادل فارسی آن آموزش از راه دور، آموزش مجازی، آزمون الکترونیکی، ارزیابی الکترونیکی، یادگیری الکترونیکی، ارزیابی تکوینی درپایگاه های داده MagIran, ISC , SID ,Scopus, Science Direct, PubMed انجام شده است. جستجو به زبان فارسی و انگلیسی درسال های 2000- سپتامبر 2021 انجام شده است. در بررسی انجام شده در مرحله اول 105 مطالعه استخراج شد. معیار ورود مطالعاتی بودند که در رابطه با عناصر، مولفه ها و روش های ارزیابی در آموزش مجازی انجام شده است که به زبان انگلیسی یا فارسی منتشر شده بودند. عناوین مستخرج بررسی و 52 مستند شامل مقاله، گزارش و راهنما جهت بررسی چکیده در مرحله بعد وارد شد. در نهایت براساس معیار ورود 28 مقاله جهت بررسی کامل متن مورد بررسی قرار گرفت و در مطالعه حاضر استفاده شد.

    نتایج

    انواع آزمون های ساختارمند و غیرساختارمند در فرایند ارزیابی فراگیر درسیستم های آموزش علوم پزشکی کاربرد دارد. مهمترین آزمون های ساختارمند شامل آزمون های چند گزینه ای، سوالات جای گذاری، انتخاب نقاط مهم تصویر، سوالات صحیح/غلط و شبیه سازی فرایندها هستند که به صورت الکترونیکی طراحی و اجرا می شوند. سوالات تشریحی، سوالات کوتاه پاسخ و سوالات پرکردنی، سوالات مبتنی بر سناریو، آزمون های شفاهی و سوالات مبتنی بر بازاندیشی و بارگذاری فایل در طبقه روش های ارزیابی غیرساختارمند دسته بندی می شوند. همچنین به منظور ارزیابی سطوح بالای شناختی فراگیران و استفاده از رویکرد "ارزیابی برای یادگیری" می توان ازآزمون های مبتنی بر پروژه استفاده کرد. اجرای آزمون های استدلالی به صورت الکترونیکی می تواند برای سنجش مهارت های تصمیم گیری واستدلالی استفاده شود.

    نتیجه گیری

    آزمون های الکترونیکی بستر مناسبی را برای سنجش سطوح مختلف شناختی فراهم می کند که اهمیت زیادی در آموزش علوم پزشکی دارد. نکته خیلی مهم انتخاب متناسب آزمون با اهداف آموزشی است که می تواند در بهبود اثر بخشی ارزیابی موثر باشد. لذا استفاده از روش های متنوع و متناسب با اهداف آموزشی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: آزمون های الکترونیکی، ارزیابی الکترونیکی، ارزیابی تکوینی، یادگیری الکترونیکی
|
  • Maryam Karbasi Motlagh, Nazila Zarghi * Pages 1-5

    Regarding the increased rate of using incorrect terminology in translating abstracts of medical education articles, it has been tried to provide the correct vocabulary list so that the journal audiences can use the correct synonyms. choosing the right keywords should be based on the research content, the agreement with the literature, and also the suggested key terms by the databases in which the journal is indexed, they are not usually very challenging. However, the vocabulary related to methodology, statistics, and structures of scientific writing does not work properly. Therefore, providing a list of commonly used terms that are understandable and enjoyable for the academic community in order to prevent such mistakes seem to be necessary, so that the audiences are not confused and not too surprised by reading the articles. In this article, the necessary terminology for translation based on the abstract sections has been provided for the journal readers.

    Keywords: right terminology, Article, Medical education
  • Leili Salehi *, Fariborz Palizban Pages 6-17
    Introduction

    Academic Procrastination (AP) means postponing educational tasks, and Educational Burnout (EB) is a feeling of educational inadequacy. Academic procrastination and burnout are related to poor educational performance. This study aimed to evaluate AP and its effects on EB in rehabilitation students of Iran University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was performed on 198 students by census method. Data collection tools included demographic characteristics, Solomon & Rothblum academic Procrastination scale, and the Maslach Burnout inventory. The data were analyzed using T-test, ANOVA, Pearson correlation, and linear regression analysis using SPSS software version 19, and the p-value was considered significant at P<0.05.

    Results

    The mean and standard deviation was 55.79 ±11.73 for the AP and 52.25 ±16.36 for the EB. The results demonstrated a positive and significant correlation between AP and EB scores. Pearson correlation test showed a positive and significant relationship between Maslach educational burnout and Solomon and Rothblum academic procrastination (P<0.01). Occupational therapy students suffered more burnout than other rehabilitation students (F= 372.5, P=0.002). The field of study and academic procrastination were the predictors of educational burnout (P<0.001), which explained 51.43% of educational burnout among rehabilitation sciences.

    Conclusion

    Academic procrastination and field of study were predictive factors of educational burnout. Occupational therapy students had the highest amount of educational burnout. Appropriate intervention programs are recommended based on the field of study and academic procrastination to control educational burnout.

    Keywords: academic procrastination, Educational burnout, Rehabilitation sciences
  • Maryam Maleki, Mohammadtaghi Shakeri *, Alireza Ebrahimi, Zahra Karimi, Saleh Hassanzadeh Pages 18-28
    Introduction

    Narcissism is a personality disorder that affects people based on their status. Managers also have authoritarian, participatory, and consulting management styles, which Victor Vroom expressed. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between different levels of narcissism and their decision-making style among Mashhad University of Medical Sciences middle-class managers.

    Materials & Methods

    This analytical-descriptive cross-sectional study in 2017 on the statistical population includes all middle managers worked in different departments (deputies, universities, hospitals). The number of qualified managers is 70. Two questionnaires, 16-NPI and decision-making style (Victor Vroom), was used to determine the level of narcissism and decision-making style. The validity of the questionnaires is confirmed and their reliability used the results of Cronbach's alpha test is acceptable. The questionnaires was provided to managers through the web and was described and analyzed in SPSS.16 software.

    Results

    There was a strong relationship between levels of narcissism and an authoritarian decision-making style. A simultaneous linear regression model was fitted between the levels of narcissism and authoritarian decision-making style. The results showed a significant solid relationship (95.7) between authoritarian management style and excellence, arrogance, self-efficacy, and righteousness, with coefficients of 0.33, 0.21, 0.202, and 0.19, respectively.

    Conclusion

    This study showed that narcissism was most related to authoritarian management style . It can be concluded that the adoption of authoritarian management style by managers may not be based on environmental conditions and may be related to personality disorders such as narcissism.

    Keywords: Managers, Narcissism, Personality, management
  • Atena Gerivani, Neda Behjati, Mahbobeh Montazer Ataei *, Hossein Karimi Monaghi Pages 29-39
    Introduction

    This study aimed to compare the course curriculum of physiopathology and the national medical program at Mashhad University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on 275 incoming students in 2017, of whom 135 were in the course method, and 140 were in the national medical program. The sampling method was the census, and an independent t-test was used to analyze the data. Research data were analyzed using SPSS software.

    Results

    The mean of the answers showed that the grade point average of physiopathology in the program was 15.99±2.36 with the course method, and the grade point average with the national medical program method was 16.70±1.14, which indicated that the average grade point average of the national medical program is higher than the course program.

    Conclusion

    Based on the results, changing the curriculum of the physiopathology degree from a course program to a national medical program can be considered as a suitable approach to improve the medical education process and academic performance of students whose GPA is higher compared to the course program.

    Keywords: Medical education, national curriculum, Physiopathology, Reform
  • Leila Khazaei *, Hasan Ghavami Pages 40-48
    Introduction

    Clinical education is a process in which students gain experiences with the presence of patients and prepare their minds to solve the patient's problems by using the experiences and logical arguments obtained. Improving the quality of clinical education requires continuous review of the current situation, recognition of strengths and correction of weaknesses. Therefore, this study was conducted in order to determine the quality of clinical education in different departments of Akbar Hospital based on medical education standards in Mashhad University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    The practical and exploratory study used a survey and field method to collect the required information and complete the questionnaires. In this research, a researcher-made questionnaire was used. This questionnaire has 30 questions and 4 dimensions. For the present study, a simple random sampling method was selected according to the characteristics of the statistical population. In this method, each training official or manager is a sample unit.

    Results

    The average educational standard score in outpatient clinic departments is 0.433, educational rounds 0.421, Grand Rand 0.61, morning report 0.5, journal club 0.85 and clinical skills 0.9, which is higher than 0.05, that is, between the departments There is no significant difference in each of the training programs, and the average for preparation, scheduling and execution in different clinical departments in Akbar Hospital is optimal. Therefore, the standards of clinical education are implemented according to the standards approved by the ministry from the point of view of group managers and department officials. 

    Conclusion

    Akbar Hospital offers relatively good quality clinical education. Faculty professors try to improve the

    Keywords: : clinical education, medical education standard, Clinical departments
  • Fatemeh Shakeri Kalilabad, Hassan Gholami *, Maryam Salehian, Fatemeh Bagherian Frotageh Pages 49-60
    Introduction

    In-service training courses are essential for empowering and developing organizational human capital. This study aimed to determine the effect of in-service training of employees (health care providers and health workers) on their organizational performance.

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted on all health workers in the village (88 people) and health care providers (55 people) in the comprehensive health service centers who attended in-service training courses in Kashmar, Iran. These training courses have been held from May to the end of February, for about 80 hours and about 77 hours for health care workers, for ten months. The research tool was Hersey and Goldsmith's Organizational Performance Questionnaire, which included XMRin-service training courses. Data were analyzed using SPSS software version 22.

    Results

    In-service training courses could significantly improve the average score of organizational performance (P <0.03). In-service training of employees was effective on the components of environment and evaluation, but it had no significant effect on other features.

    Conclusion

    Based on the results, in-service training courses for employees are effective in increasing the performance of employees, their skills, and capabilities and can be used by managers to improve organizational performance.

    Keywords: In-service training, organizational performance, Health caregiver
  • Mahnaz Mozdourian, Maryam Miri *, Abolghasem Allahyari, Ali Shamshirian Pages 61-70
    Background

    Nowadays we are facing significant advances in technology. Virtual reality, which is considered as one of these novel technologies, has been entered into many different areas of our lives, from video games to various industrial uses as well as education, travel, healthcare, entertainment and research. Despite the benefits of virtual reality, the attitudes of patients toward using it are still unclear. Therefore, the aim of this study was to design a questionnaire to assess accepting virtual reality technology among patients with mental disorders.

    Methods

    This design and evaluation of tools study was conducted in two phases including design of the questionnaire and evaluating its validity and reliability in 1400. In this study, CVR and CVI coefficients were used to evaluate the content validity and its external reliability was determined using Cronbach's alpha method. 

    Results

    In the current study, the content validity index was calculated to be 0.8, which is an acceptable value for this questionnaire. Also, Cronbach's alpha was calculated to be 0.7 and the correlation between the questions shown to be acceptable at a significant level of 0.0001

    Conclusions

    According to the results, it was found that the questionnaire has high validity and reliability to assess the acceptance of virtual reality technology among patients with mental disorders.

  • Mahdieh Sarhadi, Sakineh Mazloom *, Somayeh Soltani Nejad, Meysam Arbozia Pages 71-84
    Introduction

    Motivation plays a significant role in learners' learning and educational progress. Currently, the teacher is instructed in selecting teaching and learning materials and the teaching and learning process with the teachers and, ultimately, the teaching staff. Therefore, this study aimed to evaluate the location and factors affecting it in the Zahedan School of Nursing and Midwifery.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted on 255 students of Zahedan School of Nursing and Midwifery who were selected by the stratified sampling method. Valerand academic motivation questionnaire and religious factors Questionnaire, which assesses the four factors of student well-being, college education, educational centers, and career prospects, were used for data collection.

    Results

    The mean age of participants in this study was 23/22 ± 3/04, the mean score of students' motivation was (133/68 ± 16/6), and the majority of students were at the average level regarding academic motivation. Students' academic motivation was related to age, gender, field of study, and university year (p≤ 0/05). The relationship between academic motivation and related factors also showed a significant relationship between students' academic motivation with all four factors of student welfare, college education, educational centers, and job future (p≤ 0/05).

    Conclusion

    Since motivation is the key to student learning and medical science, students are the most critical asset to the medical community and the national capital, and academic motivation is the driving force behind student-driven activities. Practical

    Keywords: academic motivation, Related Factors, Students
  • Fatemeh Keshmiri *, Atefeh Sadat Heydari Pages 85-98
    Introduction

    There is a need to focus more on planning for the implementation of electronic assessment in the educational system. This study provided an overview of various electronic assessment methods, including structured, non-structured, and reasoning tests to explain the characteristics of a concept.

    Materials & Methods:

    This a scoping review was conducted by searching for the keywords Distance education, assessment, e-learning, e-assessment, virtual learning, electronic test, and formative assessment in Magiran, ISC, SID, Scopus, Science Direct, and PubMed databases. The review was performed in Persian and English language from 2000-September 2021. A total of 105 studies were extracted in the first step of the study. Then, the titles of the extracted texts were reviewed, and 52 documents, including articles, reports, and guidelines, were included in the review the abstract in the next step. Finally, the full text of 28 articles was reviewed and used in the present study based on the inclusion criteria.

    Results

    Various structured and non-structured tests are introduced per learner assessment in medical education systems. The most critical structured tests include multiple-choice tests, blank and labeling questions, selection of essential points in the image, True/False questions, and simulations of the process implemented electronically. Essay questions, short answer questions, fill-in questions, scenario-based questions, oral examination, and reflection-based questions are classified into non-structured assessment methods. Project-based tests can also be used to assess learners' high cognition levels and develop an "assessment for learning" approach. The e-portfolio is recognized as a tool for learners to learn more deeply and increase their understanding and knowledge during the learning period. Reasoning tests can also be used electronically to assess decision-making and reasoning skills.

    Conclusion

    Electronic assessment provides a good platform for measuring different levels of cognition (from low to high), which is very important in medical education. The critical point is to choose the test under the educational goals, which can effectively improve the assessment's effectiveness. Therefore, the use of various methods appropriate to educational purposes is recommended.

    Keywords: Electronic test, E-assessment, Formative Assessment. E-Learning