سردبیر مهمان:آقای دکتر دارا تفضلی، دانشگاه نیوکاسل، استرالیا، (مقالات شماره 1 الی 7)- ویژه نامه CALL»فناوری در آموزش/یادگیری زبان فارسی و سایر زبانها»

پیام:
چکیده:

فناوری در آموزش و یادگیری زبان فارسی و سایر زبان ها آموزش و یادگیری زبان به کمک فناوری و آنچه که به اختصار CALL نامیده می شود، به صورت گسترده جایگاه خود را در بافت های آموزشی گوناگون از آموزش ابتدایی تا آموزش عالی در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه پیدا کرده است؛ از این رو پژوهشگران بسیاری به این حوزه خاص علاقه مند شده اند و پژوهش های بسیاری را به انجام رسانده و چاپ نموده اند. هدف از آماده سازی ویژه نامه فناوری در آموزش و یادگیری زبان فارسی و سایر زبان ها آن بود تا بتوانیم مجموعه ای از مقالات تخصصی در این حوزه را در دسترس تمامی علاقه مندان قرار دهیم و بتوانیم به واسطه آن نگاهی ویژه به این حوزه خاص جلب نماییم. ما بر این باوریم که ویژه نامه توانسته است تا حدودی به هدف خود برسد. اگرچه غافل از آن نیستیم که می توانستیم مجموعه ای بهتر با تمرکز بیشتر بر زبان فارسی ارایه دهیم. از پانزده مقاله ارسال شده برای ویژه نامه، هفت مقاله مرتبط با آموزش زبان فارسی بوده و هشت مقاله به زبان اتگلیسی پرداخته اند. این مساله مارا امیدوار می کند که در آینده نزدیک، شاهد توجه بیشتر فارسی پژوهان بر اهمیت فناوری در آموزش و یادگیری زبان باشیم. از میان مقالات متمرکز بر زبان فارسی تنها یک مقاله مورد پذیرش داوران و دبیر تخصصی قرار گرفت. مقالات پدیرفته شده در این ویژه نامه را می توان به دو بخش نظری و تجربی طبقه بندی نمود. در بخش نظری و در اولین مقاله این ویژه نامه، جمال الدین و همکاران به تحلیل نظام مند پژوهش های انجام شده در زمینه آموزش و یادگیری زبان به کمک فناوری در داخل ایران پرداخته اند تا تصویری کلی از وضعیت فناوری در آموزش و یادگیری زبان ها در داخل ایران علی الخصوص آموزش و یادگیری زبان فارسی به کمک فناوری ترسیم نمایند. سپس، دبیر مروری بر وضعیت کنونی آموزش و یادگیری زبان از راه دور در شرایط اضطراری ایران و سایر کشورهای جهان در طول بحران کرونا داشته و جنبه های مختلف آموزش برخط را بررسی می نماید تا استادان و تصمیم گیران به درک بهتری از وضعیت فعلی دست یابند و به سمت آموزشی فراتر از آموزش برخط موقت موجود حرکت کنند تا آموزشی با کیفیت و برنامه ریزی شده را برای زبان آموزان فراهم سازند. در بخش دوم و تجربی، نامی در سومین مقاله با تمرکز بر کلاس های وارونه (یا معکوس) و کاربرد وب کویست به رفع چالش نگارش زبان آموزان به ویژه مقاله های چند-پاراگرافی منسجم پرداخته است. در همین راستا، بهبودزاده و مزدایسنا نیزکلاس های وارونه (یا معکوس) را از دیدگاه زبان آموزان و در بافت آموزش عالی مورد بررسی قرار داده اند. در ادامه این بخش، محمدی به نقش حیاتی والدین در میانجی گری و جهت دادن به یادگیری زبان آموزان می پردازد و در مقاله خویش یکی از ابزارهای نوظهور در آموزش و یادگیری به کمک فناوری یعنی بازی های دیجیتال را مورد آزمایش قرار می دهد. در ششمین مقاله از این ویژه نامه، اعطارشرقی و همکاران به تاثیر فناوری بر توانایی نگارش و همچنین نگرش زبان آموزان انگلیسی می پردازند. در انتهای ویژه نامه، رحیمی اهمیت انگیزه در یادگیری زبان را با استفاده از دوره های همگانی آموزش آزاد برخط (موک) جستجو می کند و توصیه هایی برای موفقیت بیشتر زبان آموزان ارایه می نماید.

زبان:
فارسی
در صفحه:
0
لینک کوتاه:
magiran.com/p2582783 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!