بررسی و تحلیل عوامل موثر بر احساس امنیت اجتماعی در استان بوشهر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

مقوله امنیت یکی از اساسی ترین نیازهای حیاتی فردی و اجتماعی می باشد. در قانون اساسی جمهوری اسلامی دفاع از امنیت اجتماعی به عنوان  یکی از مهمترین حقوق شهروندان می باشد و پلیس با هدف ایجاد، ارتقاء و حفظ امنیت اجتماعی تشکیل شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی و تحلیل عوامل موثر بر احساس امنیت اجتماعی در استان بوشهر می باشد.

روش تحقیق: 

این پژوهش از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی  و از نظر ماهیت داده ها از نوع کمی می باشد. جامعه آماری پژوهش افراد 18 سال به بالای مراکز شهرستان های استان بوشهر برابر با 326096 نفر است و حجم نمونه نیز 396 نفر می باشد. تحقیق با روش پیمایش و بهره گیری از تکنیک پرسشنامه صورت پذیرفته است. روش نمونه گیری طبقه ای نامتناسب با حجم  است و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss/23 استفاده شده است.

یافته ها

تجزیه و تحلیل داده ها بیانگرآن است که میزان احساس امنیت اجتماعی در استان بوشهر در سطح متوسط رو به بالا می باشد. از میان ابعاد امنیت اجتماعی، احساس امنیت اخلاقی دارای بالاترین میانگین و احساس امنیت مالی دارای پایین ترین میانگین می باشد. بالاترین میزان احساس امنیت از آن شهروندان جمی و کمترین مربوط به شهروندان برازجانی است. بین متغیرهای: جنسیت، سطح تحصیلات، گروه سنی، وضعیت تاهل، وضعیت شغلی، محل سکونت پاسخگویان با میزان احساس امنیت آنان تفاوت معنادار آماری وجود دارد. بین میزان کنترل نظم و انضباط اجتماعی توسط پلیس و ارزیابی ذهنی فرد از پایگاه اجتماعی خویش با میزان احساس امنیت اجتماعی آنان رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. بین متغیر میزان احساس محرومیت نسبی و میزان احساس امنیت اجتماعی ارتباط معکوس و معناداری وجود دارد. بین میزان استفاده از رسانه های جمعی با میزان احساس امنیت اجتماعی رابطه معناداری وجود ندارد.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج به دست آمده ضروری است که پلیس سمینارها و همایش های تخصصی در باب امنیت اجتماعی با حضور صاحب نظران و عموم شهروندان با تاکید بر شهرهایی که احساس امنیت در آنها در سطح پایین برآورد شده است، برگزار نماید، استفاده از ابزارهای الکترونیکی مانند دوربین های مداربسته و سیستم های نظارتی و کنترل از راه دور می توانند زمینه ساز ارتقاء احساس امینت اجتماعی گردد. سازماندهی پلیس غیررسمی، پلیس محلات، تهیه بروشورها و کتابچه هایی که دربرگیرنده نکات امنیتی باشد نقش به سزایی در افزایش آگاهی شهروندان و ارتقاء احساس امنیت اجتماعی خواهد داشت.

زبان:
فارسی
صفحات:
175 تا 195
لینک کوتاه:
magiran.com/p2594506 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!