اثربخشی درمان مثبت گرا بر ارتباطات مثبت خانواده با نوجوان، اعتیاد به اینترنت و بحران هویت در دختران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

استفاده از اینترنت و فضای مجازی تاثیرات بسیار عمیقی بر ارزش های نوجوانان می گذارد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر درمان مثبت گرا بر ارتباطات مثبت خانواده با نوجوان، اعتیاد به اینترنت و بحران هویت در دختران دوره متوسطه دوم شهرستان فلاورجان انجام گرفت.

روش بررسی

پژوهش حاضر به روش نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه اجرا شد. جامعه آماری پژوهش را دختران نوجوان دوره متوسطه دوم شهرستان فلاورجان در سال تحصیلی 98-1397 و والدین آنان تشکیل دادند. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تعداد چهل نفر از دختران دوره متوسطه دوم شهرستان فلاورجان انتخاب شدند و به همراه والدینشان به شیوه تصادفی در گروه آزمایش و گروه گواه (هر گروه بیست نفر) قرار گرفتند. در این پژوهش از مقیاس تجدیدنظرشده الگوهای ارتباطی خانواده (کویرنر و فیتزپاتریک، 2002)، مقیاس کاربری مشکل زا از اینترنت (کاپلان، 2002) و پرسش نامه بحران هویت (صالحی امیری و همکاران، 1388) به عنوان ابزارهای پژوهش استفاده شد. مداخله شامل هشت جلسه گروهی درمان مثبت گرا برای والدین و نه جلسه گروهی درمان مثبت گرا برای نوجوانان بود. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره در نرم افزار SPSS نسخه 22 در سطح معناداری 0٫05 تحلیل شد.

یافته ها

نتایج نشان داد، درمان مثبت نگر در افزایش الگوی ارتباطی گفت وشنود (0٫001>p)، کاهش الگوی ارتباطی هم نوایی (0٫001>p)، کاهش اعتیاد به اینترنت (0٫001>p) و کاهش بحران هویت (0٫001>p) در گروه آزمایش موثر بود. ضریب تاثیر مداخله بر افزایش الگوی ارتباطی گفت وشنود، کاهش الگوی ارتباطی هم نوایی، اعتیاد به اینترنت و بحران هویت به ترتیب 0٫70، 0٫81، 0٫77 و 0٫82 به دست آمد.

نتیجه گیری

براساس یافته های پژوهش نتیجه گرفته می شود، درمان مثبت گرا بر بهبود الگوهای ارتباطی خانواده، اعتیاد به اینترنت و بحران هویت در دختران دوره متوسطه دوم موثر است؛ همچنین درمان مثبت نگر تلویحات درمانی مفیدی درجهت کار با نوجوانان دارد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
240
لینک کوتاه:
magiran.com/p2598521 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!