تاثیر بازی های خلاقانه و سنتی بر هماهنگی حرکتی و خلاقیت در عمل و حرکت در دختران 6 تا 7 سال

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

مقدمه و اهداف :

راه حل های خلاقانه برای موفقیت ورزشی، توسعه استعداد و سیستم انتخاب از اهمیت اساسی برخوردار است و مهم است که در سال های اولیه شکوفا شود. ازطرفی محیط بازی یکی از موثرترین محیط ها در حمایت از خلاقیت حرکتی کودکان پیش دبستانی است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر بازی های خلاقانه و سنتی بر هماهنگی حرکتی و خلاقیت در عمل و حرکت در دختران 6 تا 7 سال بود. 

مواد و روش ها :

پژوهش حاضر نیمه تجربی از نوع کاربردی است که با طرح پیش آزمون پس آزمون انجام شد. 107 دختر 6-7 سال به روش نمونه گیری دردسترس و براساس معیارهای ورود و خروج از مطالعه در 2 گروه تمرین خلاقانه و سنتی تقسیم شدند. از پرسش نامه جمعیت شناختی، آزمون تفکر خلاق در عمل و حرکت و آزمون هماهنگی حرکتی و بازی های حرکتی استفاده شد. پروتکل تمرینی شامل بازی های حرکتی خلاق مسابقه امدادی راه رفتن به سبک خرچنگ، حباب بازی، گرگ گرسنه، بازی با توپ های رنگی کوچک، بازی های بادکنکی و بازی های سنتی بود. برای پیش آزمون و پس آزمون، آزمون تفکر خلاق در عمل و حرکت و آزمون هماهنگی حرکتی اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس عاملی مرکب با اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی با استفاده از نسخه 22 نرم افزار SPSS تحلیل شد.

یافته ها :

یافته ها نشان داد برای متغیر هماهنگی حرکتی، اثر اصلی مراحل ارزیابی معنادار است (P=0/001) و در پس آزمون هماهنگی حرکتی هر 2 گروه بهتر بود. اثر اصلی گروه معنادار است (P=0/001) و گروه تمرین خلاقانه هماهنگی حرکتی بهتری در پس آزمون داشت. اثر تعاملی گروه در مراحل ارزیابی معنادار است (P=0/001). در نمره کل خلاقیت در عمل و حرکت اثر اصلی مراحل ارزیابی، اثر اصلی گروه و اثر تعاملی گروه در مراحل ارزیابی معنادار است (P=0/001). میانگین نمره کل خلاقیت و مولفه های سیالی، ابتکار و تخیل در پس آزمون بالاتر از پیش آزمون بود و گروه بازی خلاقانه نمرات بالاتری در این مولفه ها کسب کردند. اجرای بازی های خلاقانه تاثیر معنادار بیشتری بر خلاقیت در عمل و حرکت کودکان و هماهنگی بدنی کودکان نسبت به بازی های سنتی داشت.

نتیجه گیری :

هماهنگی بدنی و خلاقیت حرکتی کودکان با تمرین بازی های خلاقانه افزایش می یابد. مهارت های خلاقیت حرکتی کودکان به ویژه مهارت روانی و ابتکار و تخیل آن ها از طریق بازی پشتیبانی می شود. بهتر است جهت رشد مهارت های ذهنی و حرکتی کودکان در ساعات تربیت بدنی در مدارس از تمرینات و بازی های خلاقانه استفاده شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
320 تا 335
لینک کوتاه:
magiran.com/p2612928 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!