پیش بینی میزان استرس تحصیلی با استفاده از نگرش های ناکارآمد با میانجی گری ذهن آگاهی در دانش آموزان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

پژوهش حاضر با هدف پیش بینی میزان استرس تحصیلی با استفاده از نگرش های ناکارآمد با میانجی گری ذهن آگاهی در دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شهرستان تنکابن انجام شد.

روش کار

روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شهرستان تنکابن در سال تحصیلی 1400-1399 بود. تعداد 361 نفر به عنوان نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی مورگان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استرس تحصیلی گادزلا (1991)، پرسشنامه نگرش های ناکارآمد وایزمن و بک (1978) و پرسشنامه پنج وجهی ذهن آگاهی بایر و همکاران (2006) بود. برای تحلیل داده های گردآوری شده از تحلیل مسیر و رگرسیون ساده و چندگانه استفاده شد.

نتایج

نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که نگرش های ناکارآمد و ذهن آگاهی می توانند به ترتیب 23 % و 16% از تغییرات متغیر ملاک استرس تحصیلی را تبیین کند. همچنین نگرش های ناکارآمد می توانند 19 % از تغییرات متغیر ملاک ذهن آگاهی را تبیین کند. همچنین نتایج نشان داد که نگرش های ناکارآمد بر استرس تحصیلی اثرمستقیم (42/0=β) و بر ذهن آگاهی اثرمعکوس (37/0=β -) دارد.

نتیجه گیری

نگرش های نارکارآمد می تواند هم به صورت مستقیم و هم با میانجی ذهن آگاهی، میزان استرس تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی نماید.

زبان:
فارسی
صفحات:
249 تا 263
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2621490 
سامانه نویسندگان
  • سید سلیمان حسینی نیک
    نویسنده (3)
    سید سلیمان حسینی نیک
    استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان ،صندوق پستی 889-14665 تهران، ایران، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)