فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال شصت و ششم شماره 2 (پیاپی 188، خرداد و تیر 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 20
|
  • نفیسه اسماعیل پور، راضیه موذنی، ساناز رضاییان، نوید کلانی* صفحات 150-165
    مقدمه
    شیوع سنگ های کلیوی بسیار زیاد است و در جمعیت عمومی 2 تا 3 درصد تخمین زده می شود. این بیماری یکی از علل شایع بستری بیماران به صورت اورژانس در بیمارستان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 99 نفر از بیماران مبتلا به سنگ کلیه مراجعه کننده به بیمارستان پیمانیه شهرستان جهرم در سال 1401 مورد بررسی قرار گرفتند.. ابزار جمع اوری اطلاعات در این مطالعه شامل سه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اگاهی و نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به سنگ کلیه در پیشگیری از بروز مجدد سنگ کلیه بود.
    نتایج
    57 نفر مرد (6/57%) و 42 نفر زن (4/42%) بودند. اغلب (7/66%) سابقه خانوادگی سنگ کلیه داشتند و بیشتر از طریق دوستان و اقوام خود در مورد سنگ کلیه اطلاعات بدست می آوردند. میانگین نمرات آگاهی برابر 29/14±45/24 بود و 53 نفر (35/53%) نمره آگاهی ضعیف داشتند. میانگین نمرات نگرش برابر 82/13±22/57 بود و 20نفر (4/20%) نمره نگرش متوسط و ضعیف داشتند. میانگین نمرات عملکرد برابر 95/13±5/47 بود و 50 نفر (5/50%) نمره عملکرد متوسط و ضعیف داشتند. نتایج رگرسیون نشان داد داشتن سطح آگاهی متوسط با 36/14 برابر (فاصله اطمینان 95 درصدی 29/1-58/159 برابر) شانس بیشتری از داشتن سابقه سنگ کلیه در ارتباط است.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر اکثر افراد شرکت کننده در مطالعه حاضر اگاهی ضعیفی در خصوص عود مجدد سنگ کلیه داشته اند. اما میزان نگرش و عملکرد انها در خصوص عود مجدد سنگ کلیه در سطح متوسط و خوب بوده است.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، سنگ کلیه
  • پویا درخشان برجویی*، مژده بهادرزاده، افسانه عرب زاده صفحات 151-156

    دیابت بیماری است، که براثر قطع تولید انسولین و یا عدم کارکرد مناسب در بدن به وجود می آید. تشخیص زودرس زخم پای دیابتی از تصاویر حرارتی کف پا، از روش های جدید تشخیص زخم پای دیابتی است. در این مقاله با بهینه سازی الگوریتم نزدیک ترین همسایگی، تشخیص زودرس زخم پای دیابتی، با مقایسه تشابه تصویر حرارتی کف پای چپ و راست، انجام می گیرد. و وضعیت احتمال زخم کف پا تشخیص داده می شود. در راهکار پیشنهادی با حذف نواحی اضافه و ساخت تصویر دمایی از تصاویر کف پاها، با استفاده از تکنیک های انطباق تصویر بر روی هم و سپس استخراج ویژگی های آماری نظیر توزیع استاندارد، درصد پیکسل های نامشابه و میانگین حرارتی کف پاها سعی در تشخیص زودرس وضعیت زخم فرد می شود. الگوریتم مورد نظر بر روی داده های انتخاب شده، بررسی و ارزیابی گردید و نتایج نشان ازدقت بالا و کارایی آن دارد. برای ارزیابی روش پیشنهادی از تصاویر حرارتی به روش اعتبارسنجی متقابل استفاده نموده ایم که در مجموع به دقت 85.14% دست یافته ایم.

    کلیدواژگان: تصویر حرارتی کف پا، انطباق تصویر، نزدیک ترین همسایه، اعتبارسنجی متقابل، تشخیص زودرس زخم دیابتی
  • اصغر قربانی*، منوچهر مهرام، محمدرضا ملکی، فاطمه سمیعی راد، معصومه اکبری صفحات 166-177
    مقدمه

    زردی نوزادی از مشکلات شایع دوران نوزادی است که منجر به مشکلات عدیده ای از قبیل انسفالوپاتی ناشی از‎ها‎‎یپر بیلی روبینمی‎‎, کرن ایکتروس و مرگ می‎‎شود. با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام هیپر بیلی روبینمی‎‎مطالعه حاضر جهت تعیین سطح بیلی روبین توتال بند ناف در نوزاد و مقایسه با بیلی روبین 3 روز بعد از تولد در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی آینده نگر تعداد 100 نوزاد سالم و ترم متولد شده در زایشگاه بیمارستان کوثر مورد بررسی قرار گرفتند. داده‎ها‎‎ در چک لیست حاوی متغیر‎ها‎‎ی مورد بررسی در مادر (گروه خونی، سابقه مصرف دارو) و اطلاعات نوزاد (نام، جنس، وزن تولد، سن حاملگی، نوع تغذیه، آپگار، میزان بیلی روبین خون بندناف و میزان بیلی روبین سرم روز سوم پس از تولد) با اخذ رضایت آگاهانه، جمع آوری شده و نمونه خون بند ناف جهت اندازه گیری میزان بیلی روبین و تعیین گروه خونی نوزاد و نیز نمونه خون وریدی در روز سوم پس از تولد گرفته شد. جهت  تجزیه و تحلیل داده‎ها‎‎ از آزمون‎ها‎‎ی توصیفی و تحلیلی استفاده شد (p<0.05).

    نتایج

    میانگین سطح بیلی روبین  توتال و مستقیم در نوزادان به ترتیب در روز تولد 0.9±2.8 و 0.10±0.31 و در روز سوم 2.53±13.13 و 0.14±0.29 میلی گرم بر دسی لیتر بود. همچنین میزان آلبومین بند ناف ±0.643.2 گرم بر دسی لیتر  گزارش گردید. میانگین سطح بیلی روبین توتال هنگام تولد و روز سوم بین دختر و پسر تفاوت معنی داری نداشت(p.value=0.92) . از میان متغیر‎ها‎‎ی کمی‎‎مورد مطالعه سن مادر با سطح بیلی روبین توتال بند ناف همبستگی معنی دار و مستقیم (p.value=0.04) و میزان سطح بیلی روبین توتال روز سوم تولد با تعداد سقط همبستگی معنی دار و مستقیم نشان داد(p.value=0.05). همچنین میزان سطح بیلی روبین توتال بند ناف و روز سوم تولد با میزان آلبومین همبستگی معکوس نشان داد. در این مطالعه سطح بیلی روبین توتال بند ناف با بیلی روبین توتال در روز سوم همبستگی  معنی دار نشان داد (p.value=0.02).

    نتیجه گیری

    نوزادان در معرض خطر نیاز به پیگیری دقیق تر از نظر زردی دارند چراکه تشخیص به موقع و با درمان بسیار ساده میتوان موجب کاهش خطرات احتمالی زردی نوزادی شد. مطالعه حاضر نشان داد که سطح  بیلی روبین توتال بند ناف در مقایسه با بیلی روبین 3 روز بعد از تولد میتواند به عنوان یک معیار تشخیصی مناسب جهت پیگیری دقیق نوزادان در معرض خطر زردی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: هیپربیلی روبینمی‎‎نوزادی، نوزادی، بیلی روبین
  • روح الله اکبری، عبدالرضا جعفری چاشمی*، معصومه حبیبیان صفحات 178-188
    مقدمه

    بررسی مداخله های اثرگذار بر مسیرهای سیگنالینگ کاهنده التهاب، یک هدف درمانی بالقوه در بیماری های ناشی از کمبود ویتامینD می باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین مقاومتی اینتروال شدید (HIIRT) و مصرف ویتامینD بر سطوح سیرتویین1 و اینترلوکین-10 زنان دارای اضافه وزن با کمبود ویتامین D بود.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 52 زن دارای اضافه وزن و کمبود ویتامین D با میانگین سنی95/1±04/26 سال و شاخص توده بدنی 10/1±42/27 کیلوگرم/مترمربع انجام شد. آزمودنی ها به صورت هدفمند انتخاب و سپس بطور تصادفی در گروه های تمرین، ویتامینD، تمرین + ویتامینD (ترکیبی) و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی در سه ست با شدت80 درصد 1RM، 150 ثانیه استراحت بین ست ها و طی 8 هفته انجام شد. ویتامین Dبه صورت هفتگی با دوز 50000 واحد مصرف شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های t زوجی، آنوا یک طرفه و کروسکال والیس انجام شد (05/0>P).

    نتایج

    پس از 8 هفته مصرف ویتامینD، HIIRT و ترکیب این دو مداخله، سطح اینترلوکین10و سیرتویین1افزایش معناداری یافت (001/0>P). بعلاوه بین میزان تغییرات اینترلوکین-10و سیرتویین1 گروه ترکیبی با گروه های تمرین (به ترتیب004/0= p و 001/0>P) و ویتامینD (001/0>P)، و همچنین گروه تمرین با گروه ویتامین D (به ترتیب004/0= p و 008/0= p) ، اختلاف معناداری وجود داشت (05/0>P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد انجام HIIRT در مقایسه با مصرف ویتامین D، اثربخشی بیشتری در افزایش سیرتویین 1و اینترلوکین-10 و در نتیجه کاهش التهاب و عوارض ناشی از آن در شرایط اضافه وزنی همراه با کمبود ویتامین D دارد و همزمانی مداخله های HIIRT و مصرف ویتامین D، با تقویت این اثرات همراه است.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی اینتروال شدید، اینترلوکین-10، سیرتوئین1، ویتامینD
  • آناهید دلاور، فهیمه نامدارپور*، مهدی تبریزی صفحات 189-200
    هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی تجربیات هیجانی درمانگران بالینی و خانواده در جلسات درمان بالینی بود. روش پژوهش رویکرد پژوهش استقرایی بود که روش شناسی آن کیفی و استراتژی پژوهش بر اساس نظریه پردازی داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل درمانگران بالینی و خانواده شهر اصفهان در شش ماهه اول 1400 بود. در پژوهش حاضر از روش نمونه گیری غیرتصادفی دردسترس استفاده شد. تعداد نمونه نیز بر اساس روند مصاحبه و اشباع نظری ادامه یافت که طی این روند تعداد نمونه حاضر در پژوهش 20 درمانگر بالینی و خانواده بود. جهت تجزیه و تحلیل مصاحبه ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد. یافته ها حاکی از این بود که فرسودگی شغلی درمانگران، روابط خانوادگی و اجتماعی، متاثر شدن زندگی شخصی، احساسات ماندگار از جلسات و تغییرات و اثرات بلندمدت شغلی بود. نوع ارتباط با مراجعان در اتاق درمان نیز شامل موفقیت طی درمان، صادق بودن با مراجع، بهبود ارتباط با مراجع، حس دور شدن از مراجع، واکنش به شکست های مراجع، تمجید شدن توسط مراجع، برخورد با مراجع منتقد و ارتباط با مراجع قوی بود. چالش های شغلی نیز شامل مراجع با مشکلات مشابه درمانگر، راهکار کنار آمدن با احساسات اتاق درمان، هیجانات تجربه شده دشوار در اتاق درمان، تکنیک افشاسازی، اشتباه در درمان، کنترل هیجان، احساس شکست، مراجعان سخت و هزینه درمان بود. هیجان ها نیز شامل: هیجان ثانویه و هیجان اولیه، هیجان تجربه شده معطوف به مراجع و هیجان تجربه شده معطوف به خود بود و هیجان های ثانویه شامل: ترس، تعجب، غم، خشم و شرم و هیجان اولیه شامل ترس و شادی بود.
    کلیدواژگان: ارائه الگو، تجربیات هیجانی، درمانگران بالینی و خانواده، جلسه درمان
  • نعیمه ابراهیم آبادی، وحید مشایخی قویونلو، حبیب الله اسماعیلی، شیما ایمان نژاد، مسعود ملکی* صفحات 201-208
    مقدمه

    با توجه به پاتوژنز مشترک آکنه وآلوپسی آندروژنتیک، مطالعات زیادی در زمینه همراهی آکنه با آلوپسی در خانم ها انجام شده است اما این مطالعه سعی دارد ارتباط شدت آکنه و طاسی را در مردان مورد ارزیابی قرار دهد.

    روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی-همبستگی بر روی 150 بیمار مرد مبتلا به آکنه مراجعه کننده به درمانگاه پوست بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام شد. تشخیص آکنه بر اساس نمای بالینی انجام شد و با معاینه بیماران شدت آکنه، وجود آلوپسی در فرد و شدت آن ارزیابی شد. شدت آکنه بر اساس نوع، تعداد و محل ضایعات به پنج درجه خفیف، متوسط، نسبتا شدید، شدید و خیلی شدید تقسیم شد. شدت آلوپسی براساس سیستم کلاسیفیکاسیون هامیلتون- نوروود به هفت درجه تقسیم شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کای دو و منویتنی استفاده گردید و ارتباط بین متغیرها به کمک ضریب همبستگی اسپیرمن مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    بین شدت آکنه و شدت آلوپسی همبستگی وجود داشته و با توجه به مثبت بودن ضریب همبستگی با افزایش شدت آکنه شدت آلوپسی نیز افزایش می یابد و این ارتباط معنی دار می باشد. (018/0P-value= و 218/0=rs).

    بحث:

     در مطالعه ما بین شدت آکنه وشدت طاسی ارتباط معناداری وجود داشت به طوری که با افزایش شدت آکنه شدت آلوپسی افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، آلوپسی آندروژنتیک، آندروژن
  • سید امیر مرادیان، سجاد برزویی سیله* صفحات 209-218
    مقدمه

    مطالعات اخیر نشان می دهند که امکان دارد نگرش ها در دوران دانشجویی، بیشترین تغییرات را دچار شوند. بنابراین کمبود دانشجویان باانگیزه، که با انتخاب آگاهانه وارد این رشته ها شده باشند، درنهایت سبب کاهش کیفیت آموزش بالینی در این رشته ها خواهند شد. این مطالعه با هدف بررسی نگرش دانشجویان دانشکده پیراپزشکی یاسوج نسبت به رشته تحصیلی، ادامه تحصیل و آینده شغلی آن ها انجام شده است.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که در سال تحصیلی 97-96 با نمونه ای از 196 دانشجوی دانشکده پیراپزشکی انجام شد. روش گردآوری داده ها، پرسشنامه ای با 12 سوال و همچنین اطلاعات دموگرافیک دانشجویان بود. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها در نرم افزار آماری SPSS22 و با آزمون-های ANOVA, T-test, Chi-square تحلیل شدند.

    نتایج

    در این پژوهش، 78 نفر (8/39%) مرد و 118 نفر (2/60%) زن شرکت نمودند. در نهایت تعداد 130 نفر (3/66%) از دانشجویان دانشکده پیراپزشکی، به رشته شان نگرشی منفی داشتند. 127 نفر (8/64%) از دانشجویان نسبت به ادامه تحصیل، نگرشی منفی داشتند. 114 نفر (2/58%) نیز از دانشجویان این دانشکده نسبت به آینده شغلی خود نگرش منفی داشتند. نگرش کل (نگرش به رشته، ادامه تحصیل و آینده شغلی) برای اکثریت 135 نفری (9/68%) دانشجویان دانشکده منفی بود. میان نمره نگرش کل و ترم تحصیلی دانشجویان ارتباط معناداری وجود نداشت (158/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، اکثر دانشجویان پیراپزشکی نسبت به رشته تحصیلی، ادامه تحصیل و آینده شغلی خود نگرشی منفی داشتند که لزوم ایجاد تناسب میان پذیرش دانشجویان با استخدام آنان و حقوق عادلانه می تواند در بهبود نگرش دانشجویان کارساز باشد.

    کلیدواژگان: نگرش، رشته تحصیلی، ادامه تحصیل، آینده شغلی
  • سپیده حداد، جواد خلعتبری*، محمدرضا زربخش بحری صفحات 219-231
    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش ذهن آگاهی شفقت محور بر امیدواری و نشانگان تیپ شخصیتی نوع D در بیماران قلبی دارای ICD انجام شد. روش پژوهش، شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری این مطالعه، بیماران قلبی بودند که به منظور تعبیه ICD از ابتدای سال 1400 تا پایان شهریورماه 1400به بیمارستان های شهر رشت مراجعه کرده بودند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده نمونه‎ای به حجم 30 نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مقیاس امید به زندگی اسنایدر و همکاران (1991) و مقیاس تیپ شخصیتی نوع D دنولت (1998) بود. گروه های آزمایش و کنترل، با استفاده از ابزار پژوهش مورد پیش آزمون قرار گرفتند. سپس آموزش ذهن‎آگاهی شفقت محور طی هشت جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد اما گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. در پایان مداخله، گروه‎های آزمایش و کنترل با استفاده از ابزار پژوهش مورد پس آزمون قرار گرفتند. سه ماه بعد، آزمون پیگیری از هردو گروه آزمایش و کنترل بعمل آمد. یافته‎های حاصل از تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد آموزش ذهن آگاهی شفقت محور بر امیدواری (01/0>P) و نشانگان تیپ شخصیتی نوع D (01/0>P) در بیماران قلبی دارای ICD موثر است. این نتایج در پیگیری سه ماهه ماندگار بودند. استفاده از درمان ذهن آگاهی شفقت محور می تواند هزینه های درمانی - مراقبتی بیماران را کاهش دهد؛ ازاین رو، در کنار مداخلات پزشکی به متخصصان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی شفقت محور، امیدواری و نشانگان تیپ شخصیتی نوع D، بیماران قلبی دارای ICD
  • ملیکا شوقی، شیما جعفری، محمدرضا خزدیر* صفحات 232-248

    بیماری کرونا ویروس 2019 یا سندرم حاد تنفسی کرونا ویروس 2 (SARS-CoV-2) یک بیماری ویروسی جدید می باشد که در پایان سال 2019 شناسایی شد. در چندین مطالعه ی اخیر، استفاده ازگیاهان و ترکیبات فیتوشیمیایی مشتق شده از آن ها به منظور تقویت سیستم ایمنی گزارش شده است. مطالعه ی کنونی به بررسی خواص درمانی احتمالی ترکیبات فیتوشیمیایی بر ویروس SARS-CoV-2 پرداخته است.کلمات کلیدی؛ شامل کووید-19، سارس-کووید2، فیتوشیمیایی یا فلاونویید یا ترکیب طبیعی در قسمت عنوان یا چکیده مقاله هستند که تا تاریخ فوریه 2021 در پایگاه های اطلاعاتی علمی، پایگاه علمی ISI، پاب مد، اسکوپوس و گوگل اسکالرجستجو شدند.ترکیبات فیتوشیمیایی؛ شامل تیموکینون، کامفرول، هسپریدین و کویرستین هستند که خواص ضد ویروسی از جمله مهار پروتیین کیناز B و فسفوریلاسیون پروتیین کیناز و همچنین اثرات مسدودکننده بر روی یک کانال انتخابی بیان شده در سلول آلوده به SARS-CoV-2 (کانال a3) را نشان دادند. مواد فیتوشیمیایی همچنین سطح سیتوکین های پیش التهابی از جمله TNF-α، IL-6، IL-6، IL-1α، IL-1β و کموکاین ها را کاهش دادند.مواد فیتوشیمیایی به دلیل اثرات ضد ویروسی، ضد التهابی و تعدیل کننده سیستم ایمنی ممکن است، اثرات مفیدی در کنترل یا درمان بیماری های عفونی مانند SARS-CoV-2 داشته باشند.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا، مواد فیتوشیمیایی، اثرات ضد التهابی، اثرات ضد ویروسی
  • داود شعبانی، یحیی سخنگویی*، حسن متین همایی صفحات 233-241

    مقدمهزانوی ضربدری و پرانتزی دو اختلال وضعیتی شایع در مفصل زانوست که با ایجاد تغییراتی در راستای طبیعی وضعیت اندام تحتانی، به نوبه خود باعث ایجاد تغییراتی در راستای مرکز ثقل بدن نسبت به سطح اتکا شده و کنترل تعادل و حرکت بدن را محدود می کند. هدف از این مطالعه، اثر یک دوره حرکات اصلاحی و ورزشی بر بهبود انحرافات صفحه فرونتال در نوجوانان پسر فعال مبتلا  به زانوی ضربدری و پرانتزی بود.روش کارآزمودنی های این مطالعه بر اساس مقادیر زاویه Q در سه گروه 12 نفره (ضربدری، پرانتزی و سالم) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی به مدت 8 هفته به صورت روزانه هرجلسه 60 دقیقه شامل 10 دقیقه گرم کردن، 45 دقیقه برنامه تمرینی منتخب و 5 دقیقه سرد کردن انجام گرفت و در طول تمرین به زمان و تعداد تکرارهای آن افزوده شد.نتایجنتایج این مطالعه نشان داد 8 هفته تمرینات اصلاحی و ورزشی می تواند  به طور معنی داری زاویه یQ را در گروه زانوی پرانتزی افزایش و در گروه زانوی ضربدری کاهش دهد. بر اساس نتایج این پژوهش لزوم توجه بیش از پیش به حرکات اصلاحی و ورزشی در ورزشکاران دچار این اختلال احساس می شود.نتیجه گیرینوزادان در معرض خطر نیاز به پیگیری دقیق تر از نظر زردی دارند چراکه تشخیص به موقع و با درمان بسیار ساده میتوان موجب کاهش خطرات احتمالی زردی نوزادی شد. مطالعه حاضر نشان داد که سطح  بیلی روبین توتال بند ناف در مقایسه با بیلی روبین 3 روز بعد از تولد میتواند به عنوان یک معیار تشخیصی مناسب جهت پیگیری دقیق نوزادان در معرض خطر زردی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: زانوی پرانتزی، زانوی ضربدری، حرکات اصلاحی
  • منیره مرزه حاجی آقایی*، آرمین محمودی، سید سلیمان حسینی نیک صفحات 249-263
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی میزان استرس تحصیلی با استفاده از نگرش های ناکارآمد با میانجی گری ذهن آگاهی در دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شهرستان تنکابن انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان مدارس متوسطه دوم شهرستان تنکابن در سال تحصیلی 1400-1399 بود. تعداد 361 نفر به عنوان نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی مورگان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استرس تحصیلی گادزلا (1991)، پرسشنامه نگرش های ناکارآمد وایزمن و بک (1978) و پرسشنامه پنج وجهی ذهن آگاهی بایر و همکاران (2006) بود. برای تحلیل داده های گردآوری شده از تحلیل مسیر و رگرسیون ساده و چندگانه استفاده شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که نگرش های ناکارآمد و ذهن آگاهی می توانند به ترتیب 23 % و 16% از تغییرات متغیر ملاک استرس تحصیلی را تبیین کند. همچنین نگرش های ناکارآمد می توانند 19 % از تغییرات متغیر ملاک ذهن آگاهی را تبیین کند. همچنین نتایج نشان داد که نگرش های ناکارآمد بر استرس تحصیلی اثرمستقیم (42/0=β) و بر ذهن آگاهی اثرمعکوس (37/0=β -) دارد.

    نتیجه گیری

    نگرش های نارکارآمد می تواند هم به صورت مستقیم و هم با میانجی ذهن آگاهی، میزان استرس تحصیلی دانش آموزان را پیش بینی نماید.

    کلیدواژگان: استرس تحصیلی، نگرش های ناکارآمد، ذهن آگاهی
  • سید مهدی رضوی دهکردی، سعید کشاورز*، جمشید بنایی، الهام افتخاری صفحات 264-276
    مقدمه

    امروزه چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از دلایل بروز خیلی بیماری ها شناخته شده است. هدف از این پژوهش تاثیر تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی بر بیان ژن HIF1، سطوح پلاسمایی PGC1a و ترکیب بدن مردان سالمند دارای اضافه وزن بود.

    موادوروش ها

    آزمودنی های این پژوهش 40 مرد سالمند دارای اضفه وزن بودند که به صورت تصادفی به چهار گروه استقامتی (12 نفر)، گروه تمرین مقاومتی (12نفر)، گروه تمرین ترکیبی (12نفر) و کنترل (12 نفر) با دامنه سنی 42/3 ± 75/60 (سال)، وزن 84/2 ± 06/92 (کیلوگرم)، قد 25/3 ± 73/1 (متر)، شاخ توده بدن (کیلوگرم/متر2) 59/1 ± 51/30 ، درصد چربی 40/1 ± 38/28 تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی (60تا80%1RM)، گروه تمرین استقامتی (60 تا 75%VO2 max) و گروه تمرین ترکیبی، تمرینات مربوط به خود را به مدت هشت هفته و 3 جلسه در هفته انجام دادند. به منظور اندازه گیری بیان ژن HIF1 در گلبول های سفید خون از روش PCR Real-time- و سطوح پلاسمایی PGC1a از روش الایزا استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و تست تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هر سه نوع تمرین افزایش معنی داری در بیان ژن HIF1(001/0=P)، افزایش PGC1a (001/0=P)، کاهش معنی دار توده چربی (001/0=P) و کاهش معنی دار شاخص توده بدن (001/0=P) در مقایسه با گروه کنترل شدند اما بین گروه های تجربی تفاوت معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته ها به نظر می رسد تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی باعث افزایش فاکتورهای مرتبط با سلامتی افراد سالمند می گردد.

    کلیدواژگان: HIF1، PGC1a، تمرینات مقاومتی و استقامتی، ترکیب بدنی، سالمندی
  • فاطمه باقری فرد، کبری کاظمیان مقدم*، سحر صفرزاده، فرشاد بهاری صفحات 278-290
    مقدمه

    با توجه به اینکه دیابت عوارض روانی، جسمانی، ارتباطات فردی، خانوادگی و اجتماعی و درک افراد از سلامت خود را به همراه دارد بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر اجتناب شناختی-رفتاری و فعالیت های خودمراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.

    روش کار

    روش پژوهش آزمایشی بوده و از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان و مردان متاهل مبتلا به دیابت نوع 2 شهر اهواز می باشد که در سال 1400 عضو انجمن دیابت این شهر بودند. برای گردآوری اطلاعات از این جامعه آماری، 40 نفر از این بیماران با استفاده از مصاحبه تشخیصی، مصاحبه شفاهی و بر اساس ملاک های ورود و خروج، غربال گری و به صورت هدفمند انتخاب شدند و بعد از همسان سازی به روش زوج و فرد، به صورت گمارش تصادفی در 2 گروه 20 نفره، (گروه آزمایش با روش درمان فراتشخیصی یکپارچه (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) جایگزین شدند. ابزارهای تحقیق شامل مقیاس اجتناب شناختی- رفتاری (اتنبرگ و دابسون، 2004) و مقیاس فعالیت های خودمراقبتی دیابت (توبرت و همکاران، 2000) بود. داده ها از طریق تحلیل کوواریانس چندمتغیری(MANCOVA) و تک متغیری (ANCOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که درمان فراتشخیصی یکپارچه بر اجتناب شناختی-رفتاری و فعالیت های خودمراقبتی موثر می باشد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که این مداخله می تواند باعث کاهش اجتناب شناختی-رفتاری و افزایش فعالیت های خودمراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 گردد.

    کلیدواژگان: درمان فراتشخیصی یکپارچه، اجتناب شناختی- رفتاری، فعالیت های خودمراقبتی، دیابت
  • ماهان مومنی مزده، غلامرضا منشیی *، اصغر آقایی صفحات 292-305

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی معنا درمانی بر تفکر انتقادی دانشجویان دختر در معرض رفتارهای پرخطر انجام شد. روش پژوهش، نیمه آزمایشی (با گروه آزمایش و گواه) با طرح سه مرحله ای (پیش آزمون- پس آزمون-پیگیری) و مرحله پیگیری 2 ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دختر در معرض رفتارهای پرخطر بود که در دانشگاه غیرانتفاعی هشت بهشت، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد و اصفهان در سال تحصیلی 1401-1400 مشغول به تحصیل بودند. در این پژوهش تعداد 35 دانشجوی دختر در معرض رفتارهای پرخطر با روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند انتخاب و با شیوه تصادفی در گروه های آزمایش و گواه جایدهی شدند (18 دانشجو در گروه آزمایش و 17 دانشجو در گروه گواه). دانشجویان حاضر در گروه آزمایش معنا درمانی را طی ده هفته در 10 جلسه 75 دقیقه ای دریافت نمودند. در این پژوهش از پرسشنامه گرایش به رفتارهای پرخطر (محمدخانی، 1386) و پرسشنامه تفکر انتقادی (لویز، 1998) استفاده شد. نتایج نشان داد که معنا درمانی بر تفکر انتقادی (0001>P؛ 59/0=Eta؛ 16/49=F) دانشجویان دختر در معرض رفتارهای پرخطر تاثیر معنادار دارد. بر اساس یافته های پژوهش می توان چنین نتیجه گرفت که معنا درمانی با بهره گیری از فنونی همانند تغییر نگرش ها و گرفتن معنا از طریق راه های کشف معنا، مسیولیت پذیری، غلبه بر یاس و افزایش امید به زندگی و حمایت عاطفی اعضا از یکدیگر می تواند به عنوان یک روش کارآمد جهت کاهش تفکر انتقادی دانشجویان دختر در معرض رفتارهای پرخطر مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: معنادرمانی، تفکر انتقادی، دانشجویان، رفتارهای پرخطر
  • اسدالله امانیان، نازیا سادات ناصری *، الهام فریبرزی، احسان ارمز صفحات 293-307
    مقدمه

     این پژوهش با هدف طراحی مدل آینده پژوهی با رویکرد تفکر استراتژیک درآموزش عالی انجام شد، آینده پژوهی در پی آن است تا با بهره گیری از تحلیل وضعیت موجود، شناسایی سازوکارهای تغییر و تعریف سناریوهای مختلف، توسعه و بهبود را در آینده‎های محتمل و ممکن پیش بینی کند.

    روش کار

     روش پژوهش، کیفی-کمی با تاکید بر معادلات ساختاری است .جامعه آماری را دربخش کیفی 25 نفر از متخصصین و خبرگان که ازروش نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) و در بخش کمی شامل کلیه کارکنان دانشگاه فرهنگیان استان‎های خراسان (396 نفر) بودند که با استفاده از جدول مورگان تعداد 196 نفر، با استفاده از روش طبقه ای متناسب گزینش صورت گرفت. ابزار تحقیق مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود که ضریب آلفای کرونباخ آن ها 98/0 به دست آمد و روایی صوری و محتوایی آن ها با استفاده از نظر خبرگان تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک دو نرم افزار SPSS 22 و pLS  صورت پذیرفت.

    نتایج

     با استفاده از داده‎های جمع آوری شده مدلی طراحی شد که از بین ابعاد آینده پژوهی، آینده نگری، رهبری وخلاقیت دارای اهمیت و رتبه بیشتر(ضریب 0.81،0.82،0.83)، از بین ابعاد تفکراستراتژیک بعد سازمانی (ضریب 0.84) بیشترین وبعد شهودی (ضریب 0.73) کمترین رتبه واهمیت را دارا می باشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به یافته‎های این پژوهش پیشنهاد می گردد میز آینده پژوهی با هدف تعیین راهبردها در کلیه حوزه ها و ذینفعان با استفاده از همه ظرفیت های محلی، ملی، منطقه ای و بین المللی برای آینده مطلوب دانشگاه ها تشکیل گردد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، تفکر استراتژیک، دانشگاه های دولتی
  • خدیجه بابایی، علی روشنایی *، حسین جمالی آشتیانی صفحات 306-331

    پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات مقایسه ای با هدف کاربردی می باشد. هدف کلی پژوهش بررسی مطالعه مقایسه ای کیفیت زندگی زنان سرپرست خانوار و زنان عادی در شهرستان هرسین و ارایه راهکارهایی اساسی متناسب با نتایج حاصل از تحقیق جهت کاربرد در بسیاری از ارگان های دست اندرکار، سیاست گذران و برنامه ریزان عرصه های حمایتی و اجتماعی که در حیطه ی وضعیت اقشار آسیب پذیر بویژه زنان سرپرست خانوار به مطالعه می پردازند می باشد. چهارچوب نظری تحقیق بر اساس دیدگاه صاحب نظرانی چون : پاتنام،بوردیو، هابرماس،فرانس، بوند و کورنر بصورت تلفیقی و استفاده تکمیلی از نظرات دیگراندیشمندان حوزه جامعه شناسی طراحی و تنظیم شده است. جامعه آماری شامل تمام زنان متاهل و همچنین زنان سرپرست خانوار شهر هرسین،در طول دوره تحقیق بوده که تعداد 380 نفر نمونه براساس نمونه گیری خوشه ای و تصادفی انتخاب شده است. روش تحقیق پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه (کیفیت زندگی فرانس1996 و سوالات " محقق ساخت)می باشد. ت نتایج آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری بر روی ابعاد مربوط به کیفیت زندگی (بعد جسمانی، بعد روانی، بعد اجتماعی) در دو گروه زنان سرپرست خانوار و زنان عادی نشان می دهد که ازنظر بعد جسمانی(24/452F= ، Sig=0/000)، بعد روانی(31/530F= ، Sig=0/000)، بعد اجتماعی(05/513F= ، Sig=0/000) تفاوت معناداری بین کیفیت زندگی این دو گروه وجود دارد . هچنین یافته های پژوهش حاکی از تفاوت معنادار بین میزان حمایت اجتماعی،سرمایه اجتماعی،روابط اجتماعی ، موقعیت خانوادگی زنان سرپرست خانوار و زنان عادی می باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، زنان، حمایت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، روابط اجتماعی
  • سهیلا تیموری درمیان، حسین سلیمی بجستانی *، مهدی زارع بهرام آبادی صفحات 331-344
    مقدمه

    توانمندی نیروی انسانی مهم ترین عامل بقا سازمان هایی مانند بیمارستان ها است که در درمان و حفظ سلامت جسمانی و روانی بیماران نقش مهمی را ایفا می کند؛ بنابراین توجه ویژه به توانمندسازی افراد در بیمارستان ها از هر سازمانی با اهمیت تر می باشد؛ لذا هدف پژوهش حاضر توانمندسازی روان شناختی مبتنی بر تجارب زیسته پرستاران است.

    روش کار

    پژوهش از نوع کیفی و به روش پدیدارشناسی تفسیری صورت گرفت که هدف آن کشف عوامل توانمندسازی روانشناختی بر اساس تجارب زیسته پرستاران بود. شرکت کنندگان در پژوهش 16 نفر از پرستاران بیمارستان مشهد بودند که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه های عمیق، فردی و نیمه ساختاریافته جمع آوری شد و تا زمان اشباع داده ها، تداوم پیدا کرد. پس از پیاده سازی مصاحبه ها، بر اساس رویکرد هرمنوتیک تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    بررسی داده ها، توانمندسازی روان شناختی پرستاران را نشان داد که در خصوص عوامل زمینه ساز سازمانی و شغلی 439 کد و 4 مفهوم ثانویه ی فرهنگ سازمانی، ویژگی های شغل، ابهام نقش شغلی و عدم حمایت اجتماعی شغلی وجود دارد. از عوامل زمینه ساز خانوادگی 279 کد و 5 مفهوم ثانویه ی ویژگی های خانواده، ابهام نقش خانوادگی، عدم حمایت خانواده، تقاضاهای همسری و ازدواج، تقاضاهای والدینی و تعلق خانوادگی بدست آمد و عوامل زمینه ساز فردی/روانشناختی 357 کد و 5 مفهوم ثانویه ی خودکارآمدی و مهارت ها، حساسیت شخصی، خواسته-های شخصی، وجدان کاری، خودشناسی تاب آوری بدست آمد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت توانمندسازی روانشناختی می توان پیشنهادکردمدیران بیمارستان هاباشناسایی فرایندهای اجتماعی که در طرز نگرش افراد موثر است و ایجاد جوی که زمینه ساز توانمندسازی پرستاران باشد، به افزایش سطح شاخص های توانمندی پرستاران توجه بیشتری نمایند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی روانشناختی، عوامل زمینه ساز سازمانی و شغلی، عوامل زمینه ساز خانوادگی، پرستاران
  • یلدا فتاحی، حکیمه آقایی *، محبوبه طاهر، سید موسی طباطبایی صفحات 344-358
    زمینه و هدف

    دوران سالمندی از مهم ترین و پرمخاطره ترین دورانهای زندگی انسان و مشکلات آن از اساسیترین مشکلات جهان امروز است؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر ارایه مدلسازی معادلات ساختاری شادزیستی بر اساس سبک های دلبستگی و مهارت های ارتباطی با میانجی گری خودشفقت ورزی در سالمندان بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش تحلیلی و مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی سالمندان ساکن آسایشگاه های سالمندان مستقر در شهرهای استان گیلان در سال 1399-1398 بود و روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود. نمونه آماری این پژوهش با توجه به تعداد متغیرهای پژوهش تعداد 210 نفر بود. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس های شادزیستی آکسفورد (2002)، مهارت های ارتباطی بین فردی کویین دام (2004) و خودشفقت ورزی نف و همکاران (2003) و سبک دلبستگی بزرگسالان هازن و شیور (1987) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 24 و Amos نسخه 24و ضریب همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مهارت ارتباطی با خودشفقت ورزی (002/0=P، 1/3Beta=) و خودشفقت ورزی با شادزیستی (41/0=P، 8/2Beta=) به طور معناداری رابطه داشت. اما سبک دلبستگی با خودشفقت ورزی (21/0=P، 2/1Beta=) رابطه نداشت. همچنین اثر غیرمستقیم سبک دلبستگی بر شادزیستی برابر با 7/2 (013/0=P) و مهارت های ارتباطی بر شادزیستی برابر با 052/0 (025/0=P) بود. شاخص های نیکویی برازش مدل مفهومی برازش داده شده برابر با (5/3=0CMIN/df، 94/0GFI=،93/0 NFI=،08/0 RMSEA=) به دست آمد.

    نتیجه گیری

    بنابراین، به نظر می رسد تقویت مهارت های ارتباطی در سالمندان موجب افزایش میزان شادزیستی در آن ها شود. همچنین سبک های دلبستگی نیز بر میزان شادزیستی سالمندان تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، شادزیستی، سبک دلبستگی، خودشفقت ورزی، سالمندان
  • علیرضا خلیل ارجمندی، فرشاد غزالیان*، حسن متین همایی، حسین عابد نطنزی صفحات 346-356

    هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرینات هوازی فزاینده تا بیشینه بر بیومارکرهای آسیب قلبی بازیکنان لیگ برتر فوتیال ایران بود.مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه تجربی بود. از بین این جامعه تعداد 20 فوتبالیست به صورت نمونه های دردسترس انتخاب شدند. ارزیابی فعالیت هوازی فزاینده تا بیشینه با اجرای پروتکل بروس بود. جهت آزمون فرضیه ها و مقایسه متغیرهای وابسته در گروه های مختلف از آزمون تحلیل واریانس در اندازه های تکراری استفاده شد و از آزمون بونفرونی برای مقایسه بین مراحل خونگیری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار 25SPSS انجام شد.با توجه به نتایج تفاوت معناداری در میزان گالکتین-3 بین مرحله پیش آزمون و بلافاصله و 24 ساعت بعد آزمون مشاهده نشدهمچنین تفاوت معنی داری در CTnI و CTnT در پیش آزمون و بعد از آزمون وجود داشت سطوح CTnI و CTnT بلافاصله بعد از آزمون افزایش معنادار داشتند و سپس 24 ساعت بعد به حالت اولیه بازگشتند. همچنین تفاوت معنی داری در پپتید ناتریورتیک مغزی(BNP) در پیش آزمون، بلافاصله و 24 ساعت پس از تمرین مشاهده شدسطوح ناتریورتیک مغزی بلافاصله بعد از آزمون افزایش معنادار و بعد 24 ساعت کاهش معنادار داشت و 24 ساعت بعد به سطوح اولیه بازگشته است.می توان نتیجه گرفت که تمرینات هوازی فزاینده تا بیشینه ممکن است منجر به افزایش تروپونین اختصاصی قلبی I و T و پپتید ناتریورتیک مغزی شود. با این حال، به نظر می رسد افزایش موقتی است و باعث آسیب قلبی نمی شود.

    کلیدواژگان: تمرینات هوازی فزاینده تا بیشینه، گالکتین-3، CTnI، CTnT، پپتید ناتریورتیک مغزی
  • علی اصغر ماشینچی * صفحات 358-372
    مقدمه

    از جمله وظایف و اهداف اصلی نظام آموزش وپرورش ،تربیت انسانهایی آزاد اندیش، مسیول، حقیقت طلب، شجاع، فعال و خلاق است این نظام زمانی می تواند به اهداف مورد نظر خود دست یابد که متناسب با تغییراتی در بخشهای گوناگون جامعه انسانی به ویژه در حوزه های نظریه های یادگیری به وجود می آید تحول بنیادین در همه بخشهای خود به وجود آورد.
     مطالعه حاضر از نظر هدف از جمله تحقیقات کاربردی و از نظر چگونگی اجرای پژوهش توصیفی- پیمایشی است. از نظر این پژوهش ارزیابی و سنجش میزان تحقق یافتن این اهداف بر عهده ی نظام ارزشیابی است و ارزشیابی تحصیلی یکی از عوامل مهم در بهبود یادگیری و پیشرفت است. در این راستا نظام ارزشیابی توصیفی در دوره ی ابتدایی با هدف ایجاد تغییرات بنیادی درنظام آموزش و پرورش ایران و با عنایت به رویکردهای نوین در فرایند یاددهی یادگیری و گذر از ارزشیابی دانش محور به ارزشیابی قابلیت محور به صورت به اجرا در آمده است. از مباحث ایراد شده نتیجه گرفته می شود که ارتباط ارزشیابی با پیشرفت تحصیلی مساله ای است که از جهات مختلف قابل بررسی می باشد و ارزشیابی باید در عین ایجاد مساله به سیالی فکر و اندیشه نیز کمک کرده و رشد تحصیلی دانش آموزان را باعث گردد و زمینه ی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را فراهم سازد. در پی تغییرات نظام آموزشی، روش های ارزشیابی نیز دگرگون گردید و از ارزشیابی نتیجه مدار در دیدگاه رفتارگرایی به ارزشیابی فرایند مدار از دیدگاه سازگرایی تغییر رویه داده است.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، مقطع ابتدایی، پیشرفت تحصیلی، ارزشیابی توصیفی
|
  • Nafiseh Esmaealpour, Razieh Moazeni, Sanaz Rezaeian, Navid Kalani * Pages 150-165
    Introduction
    The prevalence of kidney stones is very high and is estimated at 2-3% in the general population. This disease is one of the common causes of emergency hospitalization of patients in the hospital.
    Method
    In this descriptive and analytical study, 99 patients with kidney stones referred to Peymaniyeh Hospital in Jahrom city were examined in 2022. The data collection tool in this study includes three demographic information and a questionnaire of awareness, attitude and performance. Patients with kidney stones were used to prevent the recurrence of kidney stones.
    Results
    57 of whom were men (57.6%) and 42 were women (42.4%). Most of them (66.7%) had a family history of kidney stones and they mostly got information about kidney stones through their friends and relatives. The average knowledge score was 24.45±14.29 and 53 people (53.35%) had a poor knowledge score. The average attitude scores were 57.22±13.82 and 20 people (20.4%) had average and poor attitude scores. The average performance scores were 47.5±13.95 and 50 people (50.5%) had average and poor performance scores. The regression results showed that having a medium level of knowledge is 14.36 times (95% confidence interval 159.58-1.29 times) more likely than having a history of kidney stones.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, most of the participants in the present study had poor knowledge about the recurrence of kidney stones. But the level of their attitude and performance regarding the recurrence of kidney stones has been average and good.
    Keywords: Awareness, Attitude, Performance, Kidney Stones
  • Pouya Derakhshanbarjoei *, Mojdeh Bahadorzadeh, Afsaneh Arabzadeh Pages 151-156

    Diabetes is a disease, which is caused by the cessation of insulin production or the dysfunction of the body. Early detection of diabetic foot ulcers thermal images of the sole of the foot is one of the new methods of diagnosing diabetic foot ulcers. In this paper, by optimizing the nearest neighbor algorithm, early detection of diabetic foot ulcers is performed by comparing the thermal similarity of the left and right soles of the feet. And the condition of the possibility of foot ulcer is diagnosed. In the proposed solution, by removing additional areas and creating a temperature image of the soles of the feet, using image matching techniques and then extracting statistical features such as standard distribution, percentage of dissimilar pixels and average temperature of the soles of the feet, early diagnosis of the ulcer condition is attempted. To evaluate the proposed method, 74 images of gray surfaces were used, in which the image of the left and right soles of the feet is specified in the image, and along with the images, there is a file in which the class of each image is specified. The information file also contains the minimum and maximum temperatures in the image to create a thermal image. Therefore, the above problem is a 3-class classification problem in which 75% of the images are used for training and 25% for testing. We have used thermal images by cross-validation method, which we have achieved with a total accuracy of 85.14%.

    Keywords: Foot temperature image, Image adaptation, Nearest neighbor, Cross validation, Early Diabetic ulcer detection
  • Asqar Gorbani *, Manoochehr Mahram, MohammadReza Maleki, Fatemeh Samieirad, Masoomeh Akbari Pages 166-177
    Introduction

    Neonatal jaundice is a common problem that leads to many problems such as encephalopathy and hearing loss, kernicterus and death. Due to the importance of preventing the potential complications of hyperbilirubinemia, the present study was performed to determine the level of total cord bilirubin in neonates and to compare with bilirubin three days after birth in Kowsar hospital in Qazvin.

    Material and Method

    In this prospective cross-sectional study, 100 neonates were evaluated in Kowsar hospital maternity ward and required information was prepared in checklists containing maternal variables (blood group,taking medicine) and the infant's data (name, sex, birth weight, gestational age, breast feeding and formula milk feeding, Apgar score, cord blood bilirubin level, and serum bilirubin level on the third day after birth) were obtained with informed consent and entered into a file by a trained individual. Cord blood samples were also taken to measure the level of bilirubin and to determine the blood group of neonates and venous blood samples were taken on the third day after birth. Data analysis was performed by using descriptive and statistical analysis(P<0.05).

    Results

    The mean levels of total and direct bilirubin of neonates in birthday and third day were 2.8 ±1.00 and 0.31±0.10 and 13.13±2.53 and 0.29±0.14 mg/dl, respectively. In addition, cord albumin was also reported to be 3.2±0.64. The mean level of total bilirubin at birth and third day was not significantly different between boys and girls (p.value=0.92). There was a significant and direct correlation between maternal age and total cord blood bilirubin level (p.value=0.04), and also total bilirubin level at the third day of birth had a significant and direct correlation with the number of abortions (p.value=0.05). Moreover, the level of total bilirubin and third day of birth were inverse correlated with albumin level.

    Conclusion

    High risk neonates need more accurate follow-up for jaundice, because timely diagnosis and very simple treatment can reduce the potential risks of neonatal jaundice. The present study showed that cord total bilirubin levels compared with bilirubin three days after birth can be used as a suitable diagnostic method to accurately track neonates at risk of jaundice.

    Keywords: Neonatal hyperbilirubinemia, Jaundice, bilirubin, Kernicterus
  • Rouhollah Akbari, Abdolreza Jafari Chashmi *, Masoumeh Habibian Pages 178-188
    Introduction

    Overweight and obesity are associated with low-grade chronic inflammation, and the study of interventions affecting inflammation-reducing signaling pathways is a potential therapeutic goal in vitamin D (VD) deficiency-induced diseases. The aim of this study was to evaluate the effect of high intensity interval resistance training (HIIRT) and VD supplementation on Sirtuin 1(SIRT1) and Interleukin-10 (IL10) levels in overweight women.

    Materials and Methods

    This semi-experimental study was performed on 52 overweight women with VD deficiency (26.04±1.95 years and BMI=27.42±1.10 kg/m2). Subjects were purposefully selected and then randomly divided into exercise, VD, exercise +VD (combined) and control groups. HIIRT consisted of three sets with an intensity of 80% of one maximum repetition, and 150 seconds of rest between sets for 8 weeks. VD was taken weekly at a dose of 50,000 units. Data were analyzed using paired t-test, one-way ANOVA and Kruskal-Wallis at P<0.05.

    Results

    After 8 weeks of VD supplementation, HIIRT and combined intervention, SIRT1 and IL10 levels increased significantly (P<0.001). In addition, there was a significant difference between the rate of changes in IL10 and SIRT1 levels in the combined group with the exercise (P=0.004 and P<0.001, respectively) and VD (P<0.001) groups and also in the exercise group with the VD supplement group (P=0.004 and P=0.008, respectively).

    Conclusion

    It seems that HIIRT is more effective in increasing SIRT1 and IL10 and thus reducing inflammation and its complications in overweight conditions with low VD status, so that concurrent exercise interventions and VD consumption is associated with reinforcement these effects.

    Keywords: High Intensity Interval Resistance Training, Interleukin-10, Sirtuin 1, Vitamin D
  • Anahid Delavar, Fahimeh Namdarpour *, Mahdi Tabrizi Pages 189-200
    The objective of the present study was to offer a model of emotional experiences of clinical and family therapists in clinical therapy sessions. The research method was inductive study approach the methodology whereof was qualitative and the research strategy was conducted according to data-based theorization. The statistical population of the study included the clinical and family therapists in the city of Isfahan in the spring and summer of 2021. The sample size continued according to the interview and theoretical saturation process during which the sample size was 20 clinical and family therapists. The findings implied that the therapists’ burnout included familial and social relationships, being influenced by personal life, persistent feelings resulting from sessions and long-term occupational changes and effects. The type of relationship with the clients in therapy room, too, included success during the therapy, being honest with the client, improvement of relationship with the client, feeling of turning away from the client, reaction to the client’s failures, being admired by the client, dealing with critical client and powerful relationship with the client. Occupational challenges included the client with the problems similar to the therapist, technique of dealing with the feelings of therapy room, difficult experienced emotions in therapy room, revelation technique, mistake in therapy, controlling emotion, feeling failed, hard clients and therapy costs too. In the same way, emotions included secondary and primary emotions, client-directed experiences emotion and self-directed experiences emotion and secondary emotions included fear, surprise, sadness, anger, shame, and primary emotions included fear and happiness.
    Keywords: Offering model, emotional experiences, clinical, family therapists, therapy session
  • Naeemeh Ebrahimabadi, Vahid Mashayekhi Goyonlo, Habibollah Esmaeili, Shima Imannezhad, Masood Maleki * Pages 201-208
    Introduction

    Due to the common pathogenesis of acne and androgenetic alopecia, many studies have been performed on the association of acne with alopecia in women, but this study tries to evaluate the relationship between the severity of acne and alopecia in men.

    Methods

    This descriptive-correlational study was performed on 150 male patients with acne referred to the clinic of Imam Reza Hospital, Mashhad. The diagnosis of acne was made based on the clinical picture and by examining the patients, the severity of acne, the presence of alopecia in the person and its severity were evaluated. The severity of acne was divided into five degrees: mild, moderate, relatively severe, severe and very severe, depending on the type, number and location of the lesions. The severity of alopecia was divided into seven degrees according to the Hamilton-Norwood classification system. Chi-square and Mann-Whitney tests were used to analyze the data and the relationship between variables was assessed using Spearman correlation coefficient.

    Findings

    There is a correlation between the severity of acne and the severity of alopecia and due to the positive correlation coefficient with increasing severity of acne, the severity of alopecia also increases and this relationship is significant. (P-value=0.018 and rs=0.218)

    Discussion

    In our study, there was a significant relationship between the severity of acne and the severity of alopecia, so that with increasing severity of acne, the severity of alopecia increases.

    Keywords: Acne vulgaris, androgenetic alopecia, Androgen
  • Seyyed Amir Moradian, Sajad Borzouei Sileh * Pages 209-218
    Introduction

    Recent studies have shown that students' attitudes may change during studying. Medical students. Thus, the lack of motivation in these students who chose their field ultimately will reduce the quality of clinical education. The purpose of this study was to investigate the attitude of Yasuj paramedical school students towards their field of study, studying at higher levels, and, future of their career.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 196 samples of students from paramedical faculty in 2018 were chosen randomly. Data were collected using a questionnaire with twelve questions, and also demographic information of the students was documented. Data were analyzed by SPSS22 software using ANOVA, Chi-square, and t-tests.

    Results

    In this study, 78 (39.8%) males and 118 (60.2%) female students’ involved. 130 (66.3%) participants of paramedical students had a negative attitude toward their field of study. Also, 127 students (64.8%) had a negative attitude toward studying at higher levels and 114 students (58.2%) had a negative attitude towards their future career. Finally, the overall attitude (attitude toward the field, studying at higher levels, and future career) was negative for the majority of students (68.9%). There was no significant association between attitude score with semester (p =0.158).

    Conclusion

    Based on our results, most of the paramedical students had a negative attitude toward their field of study, studying at higher levels, and future career. Their attitudes can be improved with reasonable employment to admission ratio, and also a fair balance between paramedical staff and other medical staff salaries.

    Keywords: Attitude, Field of Study, Studying at higher levels, Future career
  • Sepideh Hadad, Javad Khalatbari *, Mohammadreza Zarbakhsh Bahri Pages 219-231
    The present study was conducted with the aim of determining the effectiveness of compassion-based mindfulness training on hope and personality type D syndromes in cardiac patients with ICD. The research method was a quasi-experiment with a pre-test-post-test design with a control group and a three-month follow-up. The statistical population of this study were cardiac patients who had referred to Rasht hospitals from the beginning of 1400 to the end of September 1400 for the purpose of ICD implantation. Using simple random sampling, a sample of 30 people was selected. The data collection tool was the life expectancy scale of Snyder et al. (1991) and the type D personality type scale of Denault (1998). The experimental and control groups were pre-tested using research tools. Then, compassion-based mindfulness training was implemented for eight sessions for the experimental group, but the control group did not receive any intervention. At the end of the intervention, the experimental and control groups were post-tested using research tools. Three months later, a follow-up test was conducted for both experimental and control groups. The results of multivariate covariance analysis showed that the training of hope-based compassion awareness (P<0.01) and D personality type syndromes (P<0.01) is effective in heart patients with ICD. These results were sustained in the three-month follow-up. The use of compassion-based mindfulness therapy can reduce the treatment-care costs of patients; Therefore, it is recommended to specialists along with medical interventions.
    Keywords: Compassion-oriented mindfulness, hopefulness, personality type D syndromes, heart patients with ICD
  • Melika Shoghi, Shima Jafari, MohammadReza Khazdair * Pages 232-248

    The coronavirus disease 2019 or severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2) is a novel coronavirus identified at the end of 2019. The use of plants and derivate phytochemicals compounds for immune enhancement has been reported by several recent studies. The present study reviewed the possible therapeutic properties of phytochemicals on SARS-CoV-2. The key words including; “COVID-19”, “SARS-CoV-2”, “Phytochemicals” or “flavonoid” or “natural product” in the Title/Abstract were searched in scientific databases, Web of Science (ISI), PubMed, Scopus, and Google Scholar. Phytochemicals including; thymoquinone (TQ), Kaempferol (KA), Hesperidin (Hes) and Quercetin (QU) showed antiviral properties including, inhibition of protein kinase B and phosphorylation of protein kinase as well as blocking effects on a selective channel expressed in the infected cell of SARS-CoV (3a channel). The phytochemicals also reduced the level pro-inflammatory cytokines including; TNF-α, IL-6, IL-10, IL-1 α, IL-1 β, and chemokines. Phytochemicals might be beneficial effects in the control or treatment of infectious disease such as SARS-CoV-2 due to antiviral, anti-inflammatory, and immunomodulatory effects.

    Keywords: Coronavirus, Phytochemicals, Anti-inflammatory effects, Antiviral effects
  • Shabani Davod, Sokhanguei Yahya *, Hasan Matinhomaee Pages 233-241

    Genuvarum, genuvalgum are two common conditional disorders in the knee joint that making changes to the normal position of the lower extremity ,causes changes to the center of gravity over the reliance level and restricts control of balance and movement of the body. The purpose of this study was to The effect of a period of corrective and exercise movements on improving the deviations of the frontal plate in adolescents active with Genuvarum, Genuvalgum. Subjects of this study were divided into three groups of 12 (genuvarum, genuvalgum and healthy) by angle values ​​of Q. The exercise protocol was conducted for 8 weeks per day, including 10 minutes of warm up, 45 minutes of selected training program and 5 minutes of cool down and was added to the time and the number of repetitions during the exercise. The results of this study showed that 8 weeks of corrective and exercise exercises can significantly increase the angle of Q in the genuvarum group and reduce in the genuvalgum group. According to the results of this study, the need to pay more attention to corrective and exercise movements in athletes with this disorder is felt.

    Keywords: Genuvarum, Genuvalgum, Corrective movements
  • Monirah Marzeh Hajiaghayi *, Armin Mahmoudi, Seyyed Solyiman Hosseini Nik Pages 249-263

    Intrudoction: 

    The present study was conducted with the aim of predicting the level of academic stress by using ineffective attitudes with the mediation of mindfulness in second secondary school students of Tonkabon city.

    Methods

    The method of descriptive research was correlation type. The statistical population of the research was all the students of second secondary schools in Tankabon city in the academic year of 2019-2019. 361 people were selected as a statistical sample based on the Krejci Morgan table using the cluster sampling method. The data collection tool was Godzella's Academic Stress Questionnaire (1991), Wiseman and Beck's Ineffective Attitudes Questionnaire (1978) and Baer et al.'s (2006) five-faceted Mindfulness Questionnaire. Path analysis and simple and multiple regression were used to analyze the collected data.

    Findings

    The results of the research showed that ineffective attitudes and mindfulness can explain 23% and 16% of the changes in the academic stress criterion variable, respectively. Also, dysfunctional attitudes can explain 19% of the variable changes in the criterion of mindfulness. Also, the results showed that ineffective attitudes have a direct effect on academic stress (β=0.42) and an inverse effect on mental awareness (β=-0.37).

    Conclusion

    Dysfunctional attitudes can predict students' academic stress both directly and through the mediation of mindfulness.

    Keywords: Academic Stress, Dysfunctional attitudes, Mindfulness
  • Seyed Mehdi Razavi Dehkordi, Saeed Keshavarz *, Jamshid Banaie, Elham Eftekhari Pages 264-276
    Introduction

    Nowadays, obesity and overweight are known as one of the causes of many diseases. The aim of this study was to investigate the effect of endurance, resistance and combined exercises on HIF1 gene expression, PGC1a plasma levels and body composition of overweight elderly men.

    Materials and Methods

    The subjects of this study were 40 overweight elderly men who were randomly divided into four endurance groups (n=12), resistance training group (n=12), combined training group (n=12) and control group (n=12) with age ranges. 60.75 ± 3.42 (years), weight 92.06 ± 2.84 (kg), height 1.73 ± 3.25 (m), body mass (kg/m2) 30.51 ± 1.59, the percentage of fat was 28.38 ± 1.40. The resistance training group (60-80% 1RM), the endurance training group (60-75% VO2max) and the combined training group performed their exercises for eight weeks (3 sessions per week). In order to measure HIF1 gene expression in white blood cells, Real-time PCR method and ELISA method was used for PGC1a plasma levels. To analyze the data, one-way Anova and Bonferroni's post hoc test were used at a significance level of 0.05.

    Findings

    The results showed that all three types of exercise significantly increased HIF1 gene expression (P<0.001), increased PGC1a (P<0.001), decreased fat mass (P<0.001), and a significant decrease in body mass index (BMI) (P<0.001) compared to the control group. However, there was no significant difference between the experimental groups.

    Conclusion

    It seems that endurance, resistance and combined exercises increase factors related to the health of the elderly.

    Keywords: HIF1, PGC1a, resistance, endurance training, Body composition, Aging
  • Fatemeh Baghereifard, Kobra Kazemian Moghadam *, Sahar Safarzadeh, Farshad Bahari Pages 278-290
    Introduction

    Considering that diabetes brings mental, physical, personal, family and social relationships and people's understanding of their health, so the purpose of this research is to investigate the effectiveness of integrated transdiagnostic treatment on cognitive-behavioral avoidance and self-care activities in patients with diabetes. It is type 2 diabetes.

    Methods

    The research method was experimental and a pre-test-post-test design was used with a control group. The statistical population of the research includes all married men and women suffering from type 2 diabetes in Ahvaz, who were members of the Diabetes Association of this city in 1400. To collect information from this statistical population, 40 of these patients were selected using diagnostic interview, oral interview and based on the entry and exit criteria, screening and purposefully and after matching by pairwise method and Individuals were randomly assigned to 2 groups of 20 people, (experimental group with integrated meta-diagnostic treatment method (20 people) and control group (20 people). Research tools include cognitive-behavioral avoidance scale (Ettenberg and Dobson, 2004) and The scale of diabetes self-care activities was (Tobert et al., 2000). The data were analyzed through multivariate (MANCOVA) and univariate (ANCOVA) analysis of covariance.

    Results

    The results showed that integrated transdiagnostic treatment on avoidance Cognitive-behavioral and self-care activities are effective (p<0.05).

    Conclusion

    It seems that this intervention can reduce cognitive-behavioral avoidance and increase self-care activities in patients with type 2 diabetes.

    Keywords: Integrated Transdiagnostic Treatment, Cognitive-Behavioral Avoidance, Self-Care Activities, Diabetes
  • mahan momeni mazdeh, gholamreza manshaei *, asghar aghaei Pages 292-305

    The present study was conducted to investigate the effectiveness of logo therapy on self criticism of female students exposed to high-risk behaviors. The research method was semi experimental (with experimental and control groups) with three-stage design (pretest, posttest, follow-up) and two-month follow-up period. The statistical population of the research included female students exposed to high-risk behaviors who were studying at Hasht Behesht Non-Profit University, Islamic Azad University of Najafabad and Isfahan in the academic year of 2020-2021. thirty five female student exposed to high-risk behaviors were selected through purposive sampling method and were randomly accommodated into experimental and control groups (18 student in the experimental and 17 student in the control group). The students in the experimental group received ten seventy five-minute sessions of logo therapy during ten weeks. High Risk Behaviors Questionnaire (Mohammadkhani, 2007) and Self criticism Questionnaire (Loeiz, 1998) were used in the present study. The data were analyzed through mixed ANOVA via SPSS23 software. The results showed that logo therapy has significant effect on the self criticism (p<0001, Eta=0.53, F=41.94) in the female students exposed to high-risk behaviors. According to the findings of the present study it can be concluded that logo therapy can be used as an efficient method to decreace self criticism of female students exposed to high-risk behaviors through employing techniques such as change in attitudes and taking logo via logo discovery method, accountability, overcoming despair, increasing life hope and affective support of the members from each other.

    Keywords: Logo therapy, self criticism, students, high-risk behaviors
  • Asadallah Amanian, Naziasadat Nasseri *, Elham Fariborzi, Ehsan Ormoz Pages 293-307
    Introduction

     This study was conducted to desig a futures research model with a strategic thinking approach in higher education. Futurology want predict development and improvement in the probable and possible future by analyzing of the current situation, identifying mechanisms of change and defining different scenarios.

    Material and methods

     The research method was qualitative-quantitative (mix method) with emphasis on structural equations. The statistical population included 25 specialists and experts in the qualitative section who were targeted by snowball method and in the quantitative section included all the staff of Farhangian University of Khorasan provinces (396 people),196 people were selected using the proportional stratified method by Morgan table. The research instrument were interview and researcher-made questionnaire whose Cronbach's alpha coefficient was 0.98. Their face and content validity were confirmed by experts. Data analysis was performed by SPSS 22 and PLS software.

    Results

     A model was designed by collected data that among the dimensions of futurology, futurism, leadership and creativity are more important than other dimensions (coefficient 0.81, 0.82, 0.83) and among the dimensions of strategic thinking; the organizational dimension (coefficient 0.84) is the most important and intuitive dimension (coefficient 0.73) is the lowest in the University.

    Conclusion

     It is proposed establishing a futurology table to determine strategies in all areas and stakeholders using local, national, regional and international capacities for the favorable future of universities and higher education institution.

    Keywords: Futurology, strategic thinking, governmental universities
  • Khadijeh Babaei, Ali Roshanaei *, Hossein Jamali Ashtiyani Pages 306-331

    The current research is a descriptive and comparative study with an applied purpose. The general purpose of the research is to investigate the comparative study of the quality of life of female heads of households and ordinary women in Hersin city and to provide basic solutions in accordance with the results of the research for use in many organizations involved in the work, policymakers and planners of social and support fields. The statistical population included all married women as well as female heads of households in Hersin during the research period, and 380 people were selected based on cluster and random sampling. The survey research method and data collection tool is a questionnaire (quality of life France 1996 and "researcher-made" questions). Statistical analyzes using SPSS software in two descriptive parts (tables, various graphs, relative and cumulative percentages, frequencies and averages) and standard deviation) and inferential (confirmatory factor analysis techniques, two-group independent t-test and structural equation modeling) have been performed. In the two groups of female heads of the household and ordinary women, it shows that in terms of physical dimension (F=452.24, Sig=0.000), psychological dimension (F=530.31, Sig=0.000), social dimension (F513.05) =, Sig=0/000) there is a significant difference between the quality of life of these two groups. Also, the findings of the research indicate a significant difference between the amount of social support, social capital, social relations, and family status of female heads of households and ordinary women.

    Keywords: Quality of life, women, social support, social capital, social relations
  • Soheila Teimouri Darmian, Hosien Salimi Bajestani*, Mahdi Zare Bahramabadi Pages 331-344
    Introduction

    Human resource capacity is the most important factor in the survival of organizations such as hospitals which plays an important role in the return and maintenance of patients' physical and mental health; therefore, special attention to empowering people in hospitals is more important than any organization; therefore, the aim of this study is psychological empowerment based on nurses' lived experiences.

    Materials and Methods

    The research was a qualitative approach and interpretive phenomenological method that aimed to discover the factors of psychological empowerment based on the lived experiences of nurses. Participants in the study were 16 nurses of Mashhad Hospital who were selected by purposive sampling. Data were collected according to in-depth, individual and semi-structured interviews and the interviews continued until the data were saturated. After the written implementation of the interview, the interviews were analyzed based on the hermeneutic approach.

    Results

    Analysis of data on psychological empowerment of nurses showed that 439 codes and 4 secondary concepts. Regarding family predisposing factors, 279 codes and 5 secondary concepts . And individual / psychological underlying factors 357 codes and 5 secondary concepts were identified.

    Conclusion

    Considering the importance of psychological empowerment, it can be suggested that hospital managers pay more attention to increasing the level of nurses 'empowerment indicators by identifying social processes that are effective in people's attitudes and creating an atmosphere that paves the way for nurses' empowerment.

    Keywords: Psychological empowerment, Organizational, occupational predisposingfactors, family predisposing factors, nurses
  • Yalda Fatahi, Hakime Aghae *, Mahbobeh Taher, seyed mosa Tabatabaee Pages 344-358
    Background and purpose

    , the aim of the present study was to present the modeling of structural equations of happiness based on attachment styles and communication skills with the mediation of self-compassion in the elderly.

    Research method

    The research method was analytical and structural equation modeling. The statistical population included all the elderly living in nursing homes located in the cities of Gilan province in 2018-2019 and the sampling method was available. According to the number of research variables, the statistical sample of this research was 210 people. In order to collect data, Oxford's happiness scales (2002), Queen Damm's interpersonal communication skills (2004), Neff et al.'s self-compassion (2003), and Hazen and Shiver's (1987) adult attachment style were used. SPSS version 24 and Amos version 24 and Pearson correlation coefficient and structural equation modeling were used to analyze the data.

    Findings

    The results showed that communication skills were significantly related to self-compassion (P=0.002, Beta=1.3) and self-compassion to happiness (P=0.41, Beta=2.8). But attachment style was not related to self-compassion (P=0.21, Beta=1.2). Also, the indirect effect of attachment style on happiness was equal to 2.7 (P=0.013) and communication skills on happiness was equal to 0.052 (P=0.025). The goodness of fit indices of the fitted conceptual model were obtained as

    Conclusion

    Therefore, it seems that strengthening the communication skills of the elderly will increase their level of happiness. Also, attachment styles affect the happiness of the elderly.

    Keywords: communication skills, happiness, attachment style, self-compassion, elderly
  • Alireza Khalil Arjmandi, Farshad Ghazalian *, Hasan Matin Homaee, Hossein Abednatanzy Pages 346-356

    The aim of the present study was to investigate the effect of increasing to maximal aerobic training on biomarkers of heart damage in Iran's Premier Football League players.The present study was a semi-experimental research. From among this society, 20football players were selected as available samples. The assessment of incremental aerobic activity to the maximum was by implementing the Bruce protocol. In order to test hypotheses and compare dependent variables in different groups, analysis of variance test was used in repeated measures, and Bonferroni test was used to compare between blood sampling stages. The analysis of collected data was done using 25SPSS software.According to the results, there was no significant difference in the amount of galectin-3between the pre-test phase and immediately and 24 hours after the test. Also, there was a significant difference in CTnI and CTnT in the pre-test and after the test. CTnI and CTnT levels increased significantly immediately after the test. and then returned to the initial state 24 hours later. Also, a significant difference in brain natriuretic peptide (BNP) was observed in the pre-test, immediately and 24 hours after the exercise. Brain natriuretic levels increased significantly immediately after the test and decreased significantly after 24 hours and returned to the initial levels 24 hours later. It can be concluded that aerobic exercise increasing to the maximum may lead to an increase in cardiac specific troponin I and T and brain natriuretic peptide. However, the increase appears to be temporary and does not cause heart damage.

    Keywords: Aerobic Maximal Workload, galactin-3, CTnI, CTnT, Brain Natriuretic Peptide
  • Ali Asghar Machinchi* Pages 358-372

    One of the main tasks and goals of the education system is to train free-thinking, responsible, truth-seeking, brave, active and creative people. This system can achieve its goals when it is commensurate with changes in various sectors. Human society, especially in the field of learning theories, has undergone a fundamental transformation in all its parts. The present study is applied research in terms of purpose and descriptive-survey research in terms of how to conduct research. According to this study, evaluating and measuring the achievement of these goals is the responsibility of the evaluation system and academic evaluation is one of the important factors in improving learning and progress. In this regard, the descriptive evaluation system in the primary school with the aim of creating fundamental changes in the Iranian education system and with regard to new approaches in the process of teaching learning and passing from knowledge-based evaluation to ability-based evaluation has been implemented. From the issues raised, it is concluded that the relationship between evaluation and academic achievement is an issue that can be examined from different angles, and evaluation should help the fluidity of thought and the academic growth of students while creating the problem. And provide the ground for students' academic progress. Following the changes in the educational system, the evaluation methods have also changed and the procedure has changed from result-oriented evaluation from a behaviorist perspective to process-oriented evaluation from a conformist perspective.

    Keywords: Students, Elementary school, Academic achievement, Descriptive evaluation