تاثیر کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک از راه دور، بر روی مهارت های پیش کلامی و مهارت های شنیداری کودکان ناشنوای زیر سه سال

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

اختلال ناشنوایی جزو اختلال های پیچیده حسی است که منجر به افت عمده در مهارت های شنیداری (گوش کردن) و پیش کلامی می شود. پژوهش ها حاکی از این است که کتاب خوانی، الگو هایی از مهارت های ارتباطی و کلامی به کودکان ناشنوا ارایه داده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک از راه دور،  بر روی مهارت های پیش کلامی و مهارت های شنیداری کودکان ناشنوای زیر سه سال صورت گرفته است.

روش بررسی

در این مطالعه نیمه آزمایشی تک گروهی با طرح پیش آزمون -پس آزمون ، 10 والد شنوای دارای کودک کم شنوا زیر 3 سال همراه کودک از انجمن خانواده ناشنوایان ایران و کانون ناشنوایان ایران شرکت کردند. گروه تشکیل شده 10 نفر (والد و کودک)  ابتدا به صورت هدفمند (براساس معیارهای ورود به مطالعه) شناسایی و سپس از بین تمام افراد دارای معیار، افرادی که برای شرکت در مطالعه اعلام آمادگی کردند، به عنوان نمونه های مطالعه انتخاب شدند. قبل از شروع آموزش برنامه کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک از راه دور، آزمون مهارت های پیش کلامی (که این مهارت ها شامل اشاره کردن، توجه مشترک، تقلید و نوبت گیری بود) و مهارت های شنیداری (گوش های کوچولو) به عنوان پیش آزمون اجرا شد. اجرای جلسات کتاب خوانی به صورت آنلاین بود. به مدت 20 جلسه و هر هفته سه روز والدین در ساعتی مشخص (ساعت 10صبح روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه) آنلاین می شدند و هرروز یک کتاب همراه با تصاویر و محتوا های مرتبط با داستان، توضیحات و سوالات مربوط به کتاب و فعالیت های بیشتر در گروه واتساپی ایجادشده، قرار می گرفت. پس از اجرای برنامه کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک از راه دور، آزمون مهارت های پیش کلامی و مهارت های شنیداری(گوش های کوچولو) به عنوان پس آزمون برای گروه نمونه اجرا شد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش تحلیل آماری تی زوجی استفاده شد.

یافته ها

نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد برنامه کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک از راه دور، سبب افزایش معنی دار(0/005>p)  نمره پس آزمون مهارت های پیش کلامی(تقلید،توجه مشترک،اشاره کردن و نوبت گیری) و مهارت های شنیداری (0/005>p) در مقایسه با نمره پیش آزمون گروه نمونه شده است.

نتیجه گیری

کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک ازدسته برنامه های والدمحور ی است که برای کودکان نوپای ناشنوا دارای اهمیت بسیار است. نتایج به دست آمده قابلیت کاربرد کتاب خوانی گفتگویی والد-کودک را در بهبود مهارت های شنیداری (گوش کردن) و مهارت های پیش کلامی  کودکان ناشنوا نشان داد.

زبان:
فارسی
صفحات:
436 تا 457
لینک کوتاه:
magiran.com/p2642375 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!