اثر فصل بر توسعه غدد هیپوفارنژیال و خصوصیات مورفولوژیکی آن تحت شرایط پرورش نوزادی در کلنی های زنبور عسل (Apis mellifera)

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
غدد هیپوفارنژیال عضو اصلی سنتز پروتیین در زنبورهای عسل کارگر است که در پرورش لارو نقش دارد. در این آزمایش اثر فصل (تابستان، زمستان و بهار) بر توسعه غدد هیپوفارنژیال و خصوصیات مورفولوژیکی آن در شرایط پرورش نوزادی در کلنی های زنبور عسل (Apis mellifera) مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این آزمایش 10 کلنی زنبور عسل با شرایط یکسان در تمام فصول مورد استفاده قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که بین فصول مختلف، مساحت آسینی غدد هیپوفارنژیال زنبورهای کارگر (در سنین 3، 6، 9 و 15 روزگی) دارای اختلاف معنی داری بود. در طی فصول زمستان، بهار و تابستان تحت شرایط پرورش نوزادی غدد هیپوفارنژیال به طور کامل رشد کردند ولی دارای اختلافات مورفولوژیکی بودند. هم چنین سطح پرورش نوزادی درپوش گذاری نشده (تخم و لارو) بین فصول مختلف دارای اختلاف معنی داری بود. با توجه به نتایج به دست آمده از توسعه غدد هیپوفارنژیال در فصول تابستان و زمستان یک روند صعودی و نزولی در رشد غدد مشاهده گردید که شناخته شده است ولی در فصل بهار یک روند ثابت در رشد غدد را شاهد بودیم، که می تواند یک نظریه جدید در خصوص روند توسعه غدد هیپوفارنژیال در فصل بهار با توجه به سطح پرورش نوزادی باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
401 تا 406
لینک کوتاه:
magiran.com/p2645388 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!