کاوش ارتباط بین ویژگی های نورپردازی و احساس امنیت اجتماعی در فضای شهری (مورد مطالعه: شهر قم)
تامین امنیت اجتماعی شهروندان یکی از مهم ترین فواید و آثار نورپردازی در فضای شهری است که موردتوجه و تاکید طراحان شهری قرارگرفته است. در همین راستا احساس امنیت شهروندان به تاثیر از ویژگی های نورپردازی شهری موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
روش پژوهش:
جامعه آماری پژوهش شامل شهروندان رهگذر شهر قم است که حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر برآورد شد و با توجه به محدودیت های پیش روی پژوهش که به طور تصادفی 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پرسش نامه پژوهش گرساخته تنظیم شده و در میان اعضای نمونه آماری توزیع شد. روش پژوهش از نوع کمی و در یک فرآیند توصیفی- تحلیلی است. روش گردآوری منابع به صورت کتابخانه ای و گردآوری داده ها به صورت میدانی انجام شده است. تحلیل داده های حاصل از پرسش نامه با استفاده از آزمون های آماری تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر در محیط نرم افزار توسط نرم افزارهای اس پی اس اس نسخه 16 و ایموس انجام شده است.
نورپردازی اصولی می تواند با افزایش زمینه های سرزندگی و نشاط اجتماعی؛ احساس امنیت شهروندان را نیز فراهم آورد. از سوی دیگر رویت پذیر بودن فضای شهری موضوعی است که به تاثیر از عامل زاویه نور بایستی مد نظر قرار گیرد که در اکثر موارد وجود موانعی از قبیل پوشش گیاهی ممکن است مانع ایجاد فضای قابل رویت شود و همین عوامل سبب بروز حس ناامنی شود. از این رو ضروری است در طرح های نورپردازی شهری در وهله نخست به اولویت های زاویه نور و شدت نور و سپس رنگ نور و دمای نور توامان توجه شود.
نورپردازی ، احساس امنیت ، فضای شهری ، معادلات ساختاری ، قم
-
تحلیل فضایی معیارهای قیمت گذاری پارکینگ در بافت مرکزی شهر مطالعه موردی: منطقه 7 شهر تهران
زهره فنی*، ، شهره زاهدی
پژوهشنامه حمل و نقل، تابستان 1403 -
رهیافت قیمت گذاری پارکینگ در فرآیند مدیریت تقاضای سفرهای درون شهری
زهره فنی*، ، شهره زاهدی
نشریه جاده، پاییز 1402