بررسی شیوع اختلالات روانی در اعضای خانواده متوفیان کووید-19 در شهر سنندج، ایران، در سال 1400-1399

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بیماری پاندمی (عالمگیر) کروناویروس 2019 (COVID-19) یک رویداد تهدید کننده و بالقوه آسیب زا است که باعث ایجاد مشکلات روانشناختی در بین جوامع می شود. تاکنون، مطالعات کمی تاثیر روانی مرگ های ناشی از کووید-19 را بر سلامت روان افراد داغدیده ارزیابی کرده اند. این مطالعه با هدف بررسی سلامت روان افرادی که عزیزان خود را در طی همه گیری کووید-19 در شهر سنندج از دست دادند، انجام شد.

مواد و روش ها

این مطالعه مقطعی (توصیفی-تحلیلی) بر روی اعضای خانواده بیماران مبتلا به کووید-19 فوت شده ساکن شهر سنندج در سال های 1399 تا 1340 انجام شد. در مجموع 405 نفر پس از اخذ رضایت آگاهانه، چک لیست علائم 90 (SCL-90) را به صورت بدون نام تکمیل و وارد مطالعه شدند.

یافته ها

میانگین (انحراف معیار) سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 31/8 ± 87/39 سال بود. اکثر شرکت کنندگان (76.8٪) علائم خفیف تا متوسط را گزارش کردند، در حالی که 5.4٪ علائم شدید و 17.8٪ هیچ مشکل سلامت روانی را گزارش نکردند. بعد افسردگی در مادران، دختران و خواهران متوفی و درصد اختلال در بعد وسواس فکری اجباری و پارانوئید به ترتیب در زنان و افراد بیکار بیشتر بود.

نتیجه گیری

نتایج مطالعه نشان داد که مرگ های ناشی از بیماری کووید-19 بر سلامت روان بستگان تاثیر منفی داشته و با توجه به اثرات روانی احتمالی درازمدت این همه گیری، برنامه ریزی برای بهبود سلامت روان در گروه های آسیب پذیر باید برای دوران پس از کووید-19 در نظر گرفته شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
1503 تا 1511
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2821063 
سامانه نویسندگان
  • دکتر پارسا وکیلی
    نویسنده (3)
    دکتر پارسا وکیلی
    دانش آموخته دکتری دانشکده پزشکی،مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دپارتمان روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
  • دکتر خالد رحمانی
    نویسنده (4)
    دکتر خالد رحمانی
    دانشیار اپیدمیولوژی، گروه پزشکی خانواده و اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
  • دکتر مهناز عبدی
    نویسنده مسئول (5)
    دکتر مهناز عبدی
    استادیار روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
اطلاعات نویسنده(گان) توسط ایشان ثبت و تکمیل شده‌است. برای مشاهده مشخصات و فهرست همه مطالب، صفحه رزومه را ببینید.
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)