بررسی و مقایسه تاثیر الگوهای تابشی مختلف و الگوی تابشی پیشنهادی جدید بر ریزنشت ترمیم های کامپازیتی

چکیده:
مقدمه
بین سرعت پلیمریزیشنوانقباض تولید شده در طیروندآنارتباط معنی داری وجود دارد، به طوری که هر چه سرعت پلیمریزیشن بیشتر باشد مدت زمان فاز ویسکوپلاستیک درکامپوزیت کوتاه تر بوده، در نتیجه کامپوزیت فرصتی برای جریان یافتن نداشته و بطور ناگهانی سخت می گردد و همین مسئله باعث بوجود آمدن استرسهای انقباضی شدید و به تبع آن ایجاد پتانسیل جدایی ترمیم از دیواره های حفره و ریزنشت در حد فاصل ترمیم و دندان می گردد.
هدف از انجام این پژوهش ارائه یک الگویتابشیجدید جهت کیورینگ کامپوزیتوبررسی تاثیرآن بر ریزنشت عاجی و مینائی در قیاس باچند الگوی تابشی دیگر است.
مواد و روش ها
در این مطالعه آزمایشگاهی تجربی، مقاطع مسطح دندانی از 40 نمونه عاجی و 40 نمونه مینائی تحت اسید اچینگ و اعمال باندینگ®Exciteبر طبق دستور کارخانه سازنده قرار گرفتند. مولدهای پلی اتیلنی سیلندریک mm2×2 برروی سطوح مربوطه قرار گرفته و با کامپازیتTetric ceram® A3 بصورتOne bulkپر شدند. نمونه ها به گروه های 10 تائی عاجی و مینائی تقسیم شده و با سه الگوی تابشی دستگاه Astralis7شامل HIP(High Intensity Program)، LOP(Low Intensity Program)و PUL(Pulse Program)و الگوی تابشی پیشرونده پیشنهادی با نام SUP(Suggested Progressive Program)تحت تابش به مدت 80 ثانیه قرار گرفتند.بعد از آن نمونه ها تحتترموسایکلینگ,نفوذ رنگ، برش میانی و اندازه گیری مایکرولیکیج توسط میکروسکوپ انعکاسی مدرجقرار گرفتند. سپس اطلاعات با کمک نرم افزار SPSSبا آزمونهای واریانس یک عاملی و دو عاملی و دانکن، مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
نتایج
نتایج بدست آمدهاز اندازه گیری مایکرولیکیج، توسط آزمونهای Hotelling traceو Duncanمورد تحلیل قرار گرفتند.بین میزان ریزنشت در نمونه های مینایی اختلاف معنی داری وجود دارد، بطوری که ریزنشت در گروهHIP بیشترین و در سایر گروه ها صفر است.میزان ریزنشت در نمونه های عاجی اختلاف معنی داری با هم دارند، بطوریکه گروه SUPکمترین میزان ریزنشت را نشان می دهدو سه گروه دیگر با یکدیگر اختلاف معنی داری در ایجاد ریزنشت ندارند.
نتیجه گیری
زمانی که کامپازیت با الگوی تابش پیشنهادی SUPپلی مریزه می شود: 1- در قیاس با سایر گروه های آزمایشی کمترین میزان ریزنشت عاجی حاصل می گردد و 2- همانند الگوهای LOPو PULریزنشت مینائی بوجود نمی آید و 3- علاوه بر این در گروه HIPکه شدت نور اعمال شده بیشتر است ریزنشت مینائی ایجاد می شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
131 تا 140
لینک کوتاه:
magiran.com/p301944 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!