فرسودگی شغلی و علل آن در پرستاران بالینی شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل (1383)

چکیده:
سابقه و هدف
فرسودگی شغلی یکی از مشکلاتی است که درمیان پرستاران به میزان زیادی مشاهده می شود و می تواند تاثیرات سویی بر مراقبت از بیمار، سلامت جسمی – روانی پرستار و هزینه های پرسنلی و درمانی بجا گذارد. هدف از این مطالعه به منظور تعیین شیوع فرسودگی شغلی و علل آن در پرستاران بالینی شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد.
مواد و روش ها
جامعه مورد پژوهش کلیه پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی بوده و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای که شامل 11 سوال در مورد مشخصات فردی، 40 سوال مربوط به فرسودگی شغلی گلدارد و 20 سوال در مورد علل فرسودگی شغلی بود، جمع آوری گردید (280 نفر). طبقه بندی نمرات فرسودگی شغلی گلدارد به این قرار می باشد که نمرات (80-40) میزان فرسودگی شغلی در حد خیلی کم، (120-81) در حد کم، (200-121) در حد زیاد و (280-201) در حد خیلی زیاد می باشد.
یافته ها
30.7 از افراد مورد مطالعه فرسودگی شغلی کم، 68.6% فرسودگی شغلی زیاد و 0.7% فرسودگی شغلی خیلی زیاد داشتند. همچنین افراد شاغل در بیمارستان کودکان (82.9%) بالاترین میانگین فرسودگی شغلی را کسب نمودند. بین میزان فرسودگی شغلی با سابقه کار (P=0.03) و سن نمونه های پژوهشی (p=0.01) ارتباط معنی دار وجود داشت. بیشترین علل فرسودگی شغلی شامل پایین بودن حقوق و مزایا (93.9%)، عدم حمایت اجتماعی (85.5%)، عدم حمایت مدیران (85%)، عدم امنیت شغلی (84%)، ساعات کار زیاد (83.3%) بودند.
نتیجه گیری
با توجه به شناخت علل فرسودگی شغلی در این مطالعه باید مسوولین امور شرایطی فراهم آورند تا با افزایش حقوق، کاهش ساعات کاری، تنظیم برنامه های تفریحی، برگزاری کار گروهی در جلسات، تشکیل کلاسهای ورزشی، کارگاه آموزش روش های مقابله با تنش های روانی از فشارهای روانی پرسنل پرستاری کاسته شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
63
لینک کوتاه:
magiran.com/p349963 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!