بررسی تاثیر انفوزیون لیدوکائین زیر فاشیا، در کاهش درد پس از لاپاراتومی

چکیده:
سابقه و هدف
یکی از بزرگترین مشکلات بعد از اعمال جراحی، به ویژه جراحی های بزرگ شکمی کنترل درد بعد از عمل می باشد. برای کاهش درد بعد از عمل، روش های متفاوتی از جمله استفاده از داروهای مسکن خوراکی یا تزریقی، بی حسی دهنده های موضعی، داروهای بلوک منطقه ای عصبی، کاتترهای اپیدورال و غیره وجود دارد که هر کدام مزایا و عوارض خاص خود را دارد. امروزه استفاده از پمپ های تزریق مداوم جهت کاهش درد پس از عمل مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تزریق مداوم لیدوکائین بر روی پریتوئن، به وسیله پمپ ضد درد، در کاهش درد پس از عمل جراحی لاپاراتومی در بیمارستان امام خمینی ساری انجام شده است.
مواد و روش ها
این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی دو سو کور بر روی 76 بیمار (38 مورد و 38 شاهد) که تحت عمل جراحی لاپاراتومی با برش خط وسط شکم، در بیمارستان امام خمینی ساری در سال 1386قرار گرفتند انجام شد. دو گروه از نظر سن و جنس مشابه سازی شدند. در هر دو گروه بعد از عمل جراحی برای بیماران پمپ تزریق مداوم با کاتتر مخصوص زیر فاشیا کارگذاشته شد. درگروه مورد لیدوکائین 2 درصد با دوزmg/kg/day 20 به مدت24 ساعت و در گروه شاهد نرمال سالین جهت بیمار انفوزیون شد. سپس میزان درد بیمار (با استفاده از (Visual Analog Scale)، فشار خون، تعداد ضربان قلب، درجه حرارت در 4 و 10 و 16 و 24 ساعت پس از عمل و میزان درخواست بیمار برای مسکن ثبت شد. کلیه یافته ها در دو گروه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (15) و تست های Chi-square و T-test، Repeated measurement مورد مقایسه قرار گرفتند.
یافته ها
در این مطالعه 76 بیمار (38 مورد و 38 شاهد) شامل 39 نفر زن (3/51 درصد) و 37 نفر مرد (7/48 درصد) با میانگین سنی 2/15± 03/47 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. بین دو گروه از نظر سن و جنس و وزن تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. میانگین تعداد روزهای بستری در گروه مورد 6/0± 03/5 روز و در گروه شاهد 3/1± 29/5 روز بوده است که اختلاف آماری معنی دار نبود. میانگین مصرف پتدین در گروه مورد 05/13± 05/16 میلی گرم در24 ساعت و در بیماران گروه شاهد 4/11± 39/25 میلی گرم در24 ساعت بود که اختلاف آماری معنی دار بود (002/0P=). میانگین اسکور درد (VAS)، تعداد ضربان قلب، فشار خون، تعداد تنفس و درجه حرارت در 24 ساعت اول در گروه مورد به صورت معنی داری کمتر از گروه شاهد بود. تغییرات شدت درد در ساعت های 4و10و16و24 بعد از عمل نیز در دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشت و در گروه مورد ارتباط بین کاهش میزان درد و زمان از نوع خطی بوده است.
استنتاج
استفاده از پمپ تزریق مداوم لیدوکائین 2 درصد می تواند در کاهش درد و نیاز به مصرف اپیوئید، در 24 ساعت اول بعد از اعمال جراحی شکمی با برش خط وسط بسیار موثر باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 9
لینک کوتاه:
magiran.com/p562390 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!