بررسی موانع ارتباط از دیدگاه پرستاران و بیماران سالمند در بخش های داخلی جراحی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

پیام:
چکیده:
مقدمه
ارتباط جنبه اجتناب ناپذیری از مراقبت پرستاری از بیماران و سالمندان و عامل مهمی در بدست آوردن نتایج مثبت از درمان، کاهش تنش و رضایت بیمار می باشد. بر طرف نمودن موانع ارتباط نقش بسزایی در ارتقاء کیفیت مراقبت و تسریع بهبودی بیماران دارد. در این راستا پژوهشی در زمینه شناسایی موانع ارتباط پرستار – بیمار سالمند انجام شد.
هدف
این پژوهش با هدف تعیین موانع ارتباط از دیدگاه پرستاران و بیماران سالمند در بخش های داخلی و جراحی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصهفان انجام شد.
مواد و روش ها
پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که توسط پرستاران پاسخ داده شد و از طریق مصاحبه با سالمندان تکمیل شد. تعداد نمونه 220 نفر شامل 110 پرستار شاغل و 110 بیمار سالمند بستری در بخش های داخلی جراحی بود. پرستاران به روش تصادقی ساده و بیماران سالمند به روش نمونه گیری آسان (در دسترس) انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از آمار توصیفی و آزمون های کای دو، تست دقیق فیشر و آزمون دو جمله ای استفاده گردید.
یافته ها
یافته ها از دو دیدگاه (پرستاران و بیماران سالمند) موردبررسی قرار گرفت و نشان داد از دیدگاه پرستاران موانع ارتباط در بیشترین موارد شامل خستگی پرستار (8/89 درصد) ضعف برقراری ارتباط مانند تند و سریع صحبت کردن (9/88 درصد) فراموشی و کاهش حافظه بیمار سالمند (6/92 درصد) اختلال شنوایی و بینایی بیمار سالمند (8/89 درصد) و وجود بیماران بد حال در بخش (2/97 درصد) و شلوغی محیط بخشها بوده است.
بیماران سالمند در بیشترین موارد رعایت نکردن شئونات سنی فرد سالمند (ادب و احترام) 2/98 درصد و پاسخ ندادن به سوالات بیمار (6/93) را مانع ارتباط می دانستند.
بحث و نتیجه گیری
با توجه به یافته ها، موانع مربوط به محیط و شرایط کاری پرستاران باید هر چه بیشتر مورد توجه مسئولین پرستاری قرار بگیرد و در جهت برطرف نمودن آن اقدام گردد. یافته ها همچنین ضرورت وجود یک محیط حمایت کننده و نیز منابع مورد نیاز را مطرح می کند که به پرستاران امکان اختصاص دادن وقت و انرژی کافی جهت برقراری ارتباط مناسب را بدهد. در عین حال لازم است مهارتهای برقراری ارتباط با بیمار سالمند در قالب دوره های بازآموزی به کارکنان پرستاری آموزش داده شده و مرتبا یادگیری انان مورد ارزیابی قرار گیرد. به علاوه باید در برنامه های درسی پرستاری جایگاه ویژه ای برای فرایند سالمندی و تغییرات مرتبط با آن و نیز ارتباط پرستار – بیمار سالمند در نظر گرفته شود.
زبان:
فارسی
صفحات:
44 تا 52
لینک کوتاه:
magiran.com/p570062 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!