نامه سردبیر

چکیده:
پس از حمد و ثنای خدای یگانه و درود به رسول فرزانه؛ خوشوقتیم که پس از چندین سال؛ آرزوی دست اندرکاران و محققین حوزه سیاست علم و فناوری کشورمان جامه عمل پوشید و جامعه علمی کوچک آنان صاحب مجله ای پژوهشی و وزین در این حوزه شد. شرح داستان و ماوقع تاسیس این مجله و سابقه طولانی آن، مجالی وسیع می طلبد که در حوصله نویسنده و البته خواننده این مقال نمی گنجد و فقط به همین اشاره کفایت می کنیم که اگر بعضا مقالات قدری کهنه به نظر می رسند ناشی از مرور چند ساله ایام بر آنها در دفتر مجله است و امید که از شماره های بعدی این نقیصه برطرف گردد. در عوض، خوشبختانه مجموعه حاضر مانند خود موضوع سیاست علم و فناوری کاملا چند وجهی و بین رشته ای است و لازم می دانم تلاش و شکیبایی نویسندگان آنها در انتشار این شماره را ستایش کنم.
پژوهش و قلم زدن در حوزه سیاست علم و فناوری امری است سهل و ممتنع. سهل از آن بابت که همه ما با علم و دانش سر و کار داریم و با آن روزگار می گذرانیم و ممتنع بدان جهت که سیاستگذاری در علم ظاهرا به معنای تعیین تکلیف برای سایر دانشمندان و همکاران پژوهشگر ماست که به نظر بسیاری از آنان در تضاد با آزادی علمی و فردی ایشان قرار می گیرد.
پس چه باید کرد؟!
شخصا بر این باورم که علم را می توان به منزله کودکی تصور کرد که تربیت و هدایت آن به عهده سیاستگذاران مربوطه نهاده شده است. هیچ یک از ما بر آن نیستیم که می توانیم تعلیم و رشد کودک خود را یکسره بر عهده طبیعت وانهیم که این به معنای مجاز شمردن او در تبعیت از انحرافات اخلاقی و اجتماعی است و یا لااقل تجارب گذشته بشر در تعلیم و تربیت را عقیم می گذارد.
از سوی دیگر سراغ ندارم که پدر یا مادری برنامه رشد و پیشرفت فرزند خود را بدین شکل تبیین کرده باشد که مثلا ظرف پنج سال طول انگشتان، تعداد کلمات آموخته و میزان پرش ارتفاع او باید به فلان اعداد رسیده باشد. علی القاعده روش صحیح آنست که محیط مناسب را برای رشد علمی، جسمی و معنوی کودک خود فراهم آوریم و اطلاعات، دانش و امکانات مورد نیاز برای رشد او را در اختیارش گذاریم و بعضا محدودیتهایی را که از منابع و ارزشهای ما ناشی می شود برایش وضع کنیم. همچنین به طور پیوسته توسعه کودک خود را در ابعاد مختلف ارزیابی نماییم تا اطمینان یابیم که طبیعت و ذات رشد یابنده او در مسیر صحیح افتاده و استعدادهای خاص و خدادادی وی رو به شکوفایی است.
این همان نسخه ای است که برای توسعه علم و فناوری در کشور و جامعه هم پیشنهاد می کنیم.
پیمودن مسیر افراط و تفریط را به صلاح و حتی امکان پذیر نمی دانیم و امیدواریم که بتوانیم نقش خود را در این مسیر بیابیم.
دیگر نکته ای نمی ماند جز تشکر از مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و انجمن علمی مدیریت فناوری ایران و همه کسانی که در این مسیر ما را یاری دادند. ایزد یکتا حامی و راهنمای ابدی این ملت بزرگ و دانشگران آن باد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
0
لینک کوتاه:
magiran.com/p690592 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!