ارزیابی نیازهای آموزشی مکمل از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال 86-1385

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف

برنامه آموزش پرستاری با توجه به رویکرد تغییر مداوم سیستم های مراقبتی و پیشرفت روز افزون دانش پرستاری و شکاف موجود بین تئوری و بالین، نیاز به بازنگری دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نیازهای آموزشی مکمل از دیدگاه دانشجویان پرستاری انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی، تمامی دانشجویان سال آخر به روش سرشماری انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای شامل مشخصات فردی، نیازهای مکمل آموزش نظری و بالینی، عوامل موثر بر ارتباط بین آموخته ها و بهبود مهارت های پرستاری، چگونگی ایفای نقش، انگیزه و رضایتمندی استفاده و بر اساس مقیاس لیکرت ارزش گذاری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss و شاخص های آمار توصیفی در سطح معنی داری 05/0p≤ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها

نمونه های مورد مطالعه 48 دانشجوی پرستاری (7/66% دختر و 3/33% پسر) بودند. به نظر بیشتر دانشجویان، نیاز آموزشی پرستاران در زمینه ایفای نقش مدیریتی در حد خیلی زیاد، پژوهشی در حد زیاد، حمایتی – حفاظتی و نقش مراقبتی در حد متوسط بود. به نظر 5/37% دانشجویان، میزان کاربرد و از نظر 6/39% ارتباط بین آموخته های نظری و بالینی متوسط بود. به نظر 7/41%، عملکرد کارکنان بخش ها بر اساس روش های علمی روز، در حد ضعیف بود. از نظر بیشتر دانشجویان به ترتیب افزایش تجربه، بهبود مهارت شناختی، ارتباطی، روانی، حرکتی و عاطفی در کیفیت عملکرد پرستار موثر بود. 7/41% دانشجویان، پژوهش را تا حد خیلی زیاد بر بهبود عملکرد پرستار موثر می دانستند. 8/45% از آنان برخورداری از دانش روز و ارتباط با مراکز اطلاع رسانی پرستاری را وظیفه خود می دانستند. میزان رضایت 4/35% از دانشجویان از آموزش مهارت های بالینی و 8/45% از آموزش نظری در حد متوسط بود. نیازهای آموزشی دانشجویان دروس بالینی شامل: آموزش CPR نوزادان و بالغین، تفسیر آزمایشات، تفسیر ECG، آموزش فوریت ها و کمک های اولیه در حد خیلی زیاد بود. بیشتر دانشجویان به ترتیب 62% عملکرد مربی کارورزی، 9/47% عملکرد کارکنان بخش، 9/47% تجهیزات استاندارد در بخش ها، 8/43% استفاده از روش های آموزشی مختلف و 2/29% کاربرد استانداردها را بر ارتباط بین آموخته های نظری و بالینی موثر می دانستند.

نتیجه گیری

ایجاد تغییر در برنامه های آموزش نظری و بالینی با هدف ارتقای دانش و مهارت بالینی ضروری به نظر می رسد. از بین بردن شکاف بین آموزش نظری و بالینی تنها با تربیت پرستاران کاربردی و تفکیک رشته های مختلف پرستاری ویژه، کودکان، اعصاب و... پس از گذراندن دوره پرستاری عمومی میسر می باشد

زبان:
فارسی
در صفحه:
41
لینک کوتاه:
magiran.com/p787017 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!