بررسی عیوب انکساری در بیماران کاندید عمل جراحی انسداد مادرزادی مجرای اشکی یک طرفه

پیام:
چکیده:
هدف
بررسی وضعیت انکساری و آنیزومتروپی بیماران مبتلا به انسداد مادرزادی مجرای اشکی (CNLDO) یک طرفه کاندید عمل جراحی.
روش پژوهش: در این تحقیق توصیفی آینده نگر، بیماران مبتلا به انسداد مادرزادی مجرای اشکی یک طرفه و کاندید عمل جراحی طی مدت دو سال (88-1386) وارد مطالعه شدند. پس از القای بی هوشی عمومی، بیماران مورد معاینه قرار گرفتند و رفرکشن سیکلوپلژیک در هر دو چشم ثبت شد. سپس بر حسب سن بیمار و مرحله بیماری، جراحی مورد نیاز بر روی سیستم اشکی (سونداژ، لوله گذاری یا داکریوسیستورینوستومی) صورت گرفت. در صورتی که بیش از یک عمل جراحی مورد نیاز بود، تنها مقادیر حاصل از اولین بی هوشی مورد بررسی قرار گرفت. عیوب انکساری دو چشم مقایسه و حداقل اختلاف بین دو چشم معادل 5/0 دیوپتر از نظر بالینی ارزشمند محسوب گردید.
یافته ها
تعداد 94 کودک با میانگین سنی 20/4±25/4 ماه (محدوده سنی 6 ماه تا 10 سال) وارد مطالعه شدند. در همه افراد چشم مبتلا با چشم سالم طرف مقابل به عنوان شاهد مقایسه شد. با افزایش سن، شیوع علایم ناشی از CNLDO از جمله اشک ریزش و ترشحات چرکی بیش تر بود؛ البته این ارتباط از نظر آماری معنی دار نگردید (r=0/115 و P=0/27). معادل کروی عیب انکساری در چشم های مبتلا در 78 چشم (83 درصد) دوربین، در 8 چشم (8/5 درصد) نزدیک بین و در 8 چشم (8/5 درصد) امتروپ بود. این موارد در چشم های غیر مبتلا به ترتیب در 67 (71/3 درصد)، 22 (23/4 درصد) و 5 چشم (5/3 درصد) مشاهده شد. فراوانی آنیزومتروپی بیش از 0/5 دیوپتر 25 درصد، کم تر از 0/5 دیوپتر 43 درصد و فاقد آنیزومتروپی 32 درصد محاسبه گردید. به ازای هر ماه افزایش سن، میانگین تفاوت اسفر میان دو چشم 0/007 دیوپتر بیش تر بود (P=0/019). در رابطه با سیلندر تغییرات اختلاف دو چشم منفی و غیرمعنی دار (0/291=P) و از نظر عیب انکساری معادل کروی این تفاوت مثبت و غیرمعنی دار بود (0/137=P). با افزایش سن مراجعه، تعداد جراحی های مورد نیاز افزایش می یافت (0/297=r و 0/004=P).
نتیجه گیری
در بیماران مبتلا به انسداد یک طرفه مجرای اشکی مادرزادی با توجه به پیش رفت اختلاف عیب انکساری چشم مبتلا و غیرمبتلا با افزایش سن و هم چنین افزایش تعداد اعمال جراحی اصلاحی در سنین بالاتر، درمان به موقع آنیزومتروپی به ویژه آنیزوهیپرمتروپی از اهمیت به سزایی برخوردار است. در سنین بالاتر درمان ناموفق تر و دشوارتر خواهد بود و احتمال ایجاد تنبلی چشم نیز بیش تر می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
210
لینک کوتاه:
magiran.com/p859359 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!