بررسی میزان رضایتمندی کارورزان رشته ی پزشکی از کیفیت آموزش بالینی در دوره ی طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

پیام:
چکیده:
مقدمه
تعداد زیادی از بیماران مراجعه کننده به اورژانس وضعیت فوق العاده حساس و حیاتی دارند و به همین دلیل ارتقای کیفیت آموزش در اورژانس، در وضعیت گروه مورد درمان نیز تاثیر بسزایی دارد. دوره ی کارورزی، مرحله ای حساس است که دانشجو از مرحله ی نظری وارد مرحله ی آموزش عملی شده، آماده ی به کار گیری مهارت های کسب شده در جامعه می شود. میزان توانمندی شغلی دانشجویان رشته ی پزشکی جهت عرضه ی خدمات بهداشتی- درمانی بستگی به میزان تحقق برنامه های آموزش و مداخلات در این برنامه ها دارد و این امر به کمک ارزشیابی انجام می شود؛ ارزشیابی آموزش در کلیه ی مراکز آموزش دنیا، هم اکنون بخشی جدایی ناپذیر از آموزش است. طب اورژانس به دلایلی همچون حجم بالای بیماران مراجعه کننده، بد حال بودن و بحرانی بودن وضعیت بسیاری از این بیماران و تنوع شکایات بیماران مراجعه کننده نیاز به توجه ویژه ای در امر آموزش دارد. با در نظر گرفتن استقرار گروه طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دو سال قبل و اجباری شدن دوره ی طب اورژانس جهت کارورزان، این دانشگاه، مطالعه جهت ارزیابی کیفیت آموزش ارائه شده به کارورزان در بخش اورژانس طرح ریزی شده است.
روش ها
این مطالعه ی توصیفی تحلیلی در سال 1389 در مرکز آموزشی درمانی الزهرای (س) اصفهان به انجام رسید. جامعه ی مورد مطالعه کارورزان پزشکی بودند که در دوره طب اورژانس حضور داشتند. کلیه ی کارورزها در انتهای دوره ی مورد نظرسنجی قرار گرفتند. در انتهای دوره فرم رضایت سنجی که توسط پژوهشگر تنظیم شده، با مشورت استادان اعتبار آن تایید شده بود به کارورزان داده شد و نظر آن ها نسبت به کیفیت آموزش بالینی در طب اورژانس سنجیده شد. مقیاس پرسش نامه مقیاس لیکرت دارای 5 طیف از بسیار مطلوب تا بسیار نامطلوب بود. پرسش نامه توسط کارورزان تکمیل شد و داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های Student-t و 2χ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها
به منظور بررسی کیفیت آموزش در بخش اورژانس 33 سوال مطرح شده بود. میانگین امتیاز ارزشیابی بخش اورژانس 5/12 ± 1/125 بود؛ کل نمره ی قابل کسب که معادل 165 بود. از این رو درصد امتیاز کیفیت آموزش در بخش اورژانس در مقایسه با وضعیت مطلوب 8/75 درصد به دست آمد. حداقل و حداکثر امتیاز داده شده توسط دانشجویان به ترتیب 94 و 153 بود. همچنین، میانه ی امتیاز ارزشیابی 126 و صدک های 25 و 75 به ترتیب 117 و 132 بود. طبق نتایج به دست آمده هیچ کدام از دانشجویان، کیفیت آموزش در این بخش را بسیار بد و یا بد ندانستند و به نظر 96 درصد از دانشجویان، کیفیت آموزش در این بخش در حد متوسط و به نظر 4 درصد در حد مطلوب بود.
نتیجه گیری
ضمن توجه به این مطلب که کیفیت آموزش در بخش اورژانس از وضعیت مناسبی برخوردار است ولی با توجه به نوپا بودن این بخش، برای رسیدن به وضعیت کاملا مطلوب و مطابق استانداردهای کشوری و جهانی لازم است تمهیدات لازم در خصوص رفع نواقص موجود، به ویژه نقایص تجهیزاتی اقدام مقتضی معمول داشت.
زبان:
فارسی
در صفحه:
1617
لینک کوتاه:
magiran.com/p918994 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!