بررسی تاثیر اجتماع درمان مدار روزانه در ویژگی های شخصیتی بیماران معتاد مراجعه کننده به مرکزTC شهر خرم آباد

پیام:
چکیده:
مقدمه

سوءمصرف مواد و اعتیاد امروزه یک معضل اجتماعی و درمانی است که تبعات آن در جامعه بسیار سنگین است. برنامه های مختلفی جهت درمان و بازتوانی بیماران وابسته به مواد افیونی وجود دارد. تحقیقات انجام شده نشان داده اند که روش اجتماع درمان مدار شیوه مناسبی برای بازگرداندن افراد معتاد به جامعه می باشد. در مطالعه حاضر بر آن شدیم تا تاثیر برنامه های درمانی اجتماع درمان مدار (TC) را در ویژگی های شخصیتی افراد وابسته به مواد مورد ارزیابی قرار دهیم.

مواد و روش ها

مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله ای است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه معتادان مرد است که دوره سم زدائی در آنها به پایان رسیده است. نمونه ها به روش تصادفی ساده ازبین افراد مراجعه کننده به مرکز TC انتخاب و در مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. در ابتدای ورود به مطالعه پرسشنامه SCL 90 توسط روانشناس حهت کلیه واحدهای مورد پژوهش تکمیل گردید. نمونه ها بر اساس فرمول حجم نمونه به تعداد 60 انتخاب شدند. بیماران به مدت سه ماه، هر روز به غیر از روزهای جمعه دردو شیفت صبح و عصر تحت برنامه های آموزشی TC قرار گرفتند. در پایان دوره سه ماهه مجددا آزمون SCL 90 جهت کلیه نمونه ها اجرا و اطلاعات پس از جمع آوری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

بحث و نتیجه گیری

همچنان که در یافته های تحقیق ذکر شد انجام مداخلات TC بطور معنی داری در نمرات اختلالات شخصیت موثر بود. پیشنهاد می گردد متولیان، دست اندرکاران و سیاست گزاران مبارزه با اعتیاد کشور با تقویت مراکز اجتماع درمان مدار در دست یافتن به زندگی بدون مواد و درمان اختلالات شخصیت در معتادان اهتمام ورزند.

یافته ها

نتایج بررسی بیماران قبل از ورود به مطالعه نشان داد 7/16 % سالم، 40 % اختلال شخصیت در حد مرزی، 30 % بیمار و 4/13 % به شدت بیمار و بعد از انجام مداخلات TC 25 % سالم، 7/66 % اختلال شخصیت در حد مرزی و 3/8 % بیمار بودند. هیچ یک از بیماران بعد از انجام برنامه های TC به شدت بیمار نبودند. میانگین نمرات اختلال شخصیت قبل از مداخلات TC 92/0 ± 40/2 و بعد از انجام مداخلات TC 56/0 ± 83/1 بود. آزمون رتبه ای ویلکاکسون تفاوت معنی داری بین شدت اختلالات شخصیتی قبل و بعد از انجام مداخلات TC نشان داد(001/0 >p).

زبان:
فارسی
در صفحه:
5
لینک کوتاه:
magiran.com/p937210 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!