اثر فشار بر بدن در اعماق مخحتلف دریا

نویسنده:
چکیده:
محیط غواصی به دلیل شرایط خاص خود، اثرات مختلفی بر روی بدن غواص می گذارد. غواص در طی نزول، فشار ستونی از آب را بر روی بدن خود وارد می آورد که با افزایش عمق رابطه مستقیم دارد و هر چقدر سرعت غوص رفتن بیشتر باشد، اثرات فشار بر بدن نیز بیشتر خواهد شد.
از آنجا که هوا (گازها) و مایعات بدن نسبت به تغییرات فشار حساسیت بیشتری دارند، اندام ها و دستگاه های بدن که محتوی هوا و مایعات باشند بیشتر متاثر می شوند. یکی از این اندام ها سینوس های سر و صورت و اطراف بینی می باشند که در هنگام نزول بدلیل متراکم شدن هوای موجود در آن، یک فشار منفی در داخل سینوس ها ایجاد شده و باعث کشیدگی مخاط پوشاننده سینوس ها می گردد و موجبات خونریزی و آسیب مخاط را فراهم می آورد. اندام دیگر که شایع ترین عضو حساس به تغییرات فشار می باشد گوش است که از سه قسمت تشکیل شده است گوش خارجی که با بیرون ارتباط داشته و در صورت انسداد مجرای خروجی آن، در اعماق دریا در اثر تراکم هوا، فشار منفی ایجاد نموده و پرده صماخ را به داخل مجرا می کشد و در هنگامی که مجرا باز باشد می تواند با ایجاد فشار مثبت پرده را به سمت گوش میانی برجسته نماید و در صورت تشدید فشار دچار پارگی گردد...
زبان:
فارسی
در صفحه:
37
فایل متن این مقاله در مگیران وجود ندارد!
دسترسی به متن مقالات تنها در صورت اعلام موافقت و همراهی نشریات با مگیران امکان پذیر است.
شایان ذکر است خدمات مگیران به نشریات به صورت رایگان ارایه می‌شود. کافی است هر نشریه ضمن اعلام موافقت کتبی خود با این خدمات فایل PDF مقالات را در اختیار ما قرار دهد.
شما نیز می‌توانید با پیشنهاد استفاده از خدمات مگیران به نشریه‌ای که مقاله شما در آن منتشر شده‌است آن را از این طریق در اختیار کاربران این پایگاه مرجع قرار دهید.