بررسی شیوع آنمی در کودکان پرورشگاهی و ارتباط ان با آن با متغیر های دموگرافیک آنان در شهر تهران سال 1387

پیام:
چکیده:
مقدمه
کم خونی و یا آنمی زمانی بروز می کند که سطح هموگلوبین خون کاهش می یابد. از آنجا که عوارض بهداشتی- اقتصادی کم خونی بر کسی پوشیده نیست ٬کم خونی در شیر خواران و کودکان باعث اختلال در تکلم و هماهنگی سیستم اعصاب حرکتی اختلال در تکامل گفتاری کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی بی تفاوتی،بی حسی، خستگی و کاهش مقاومت در مقابل عفونت ها می شود. لذا لازم است که به فکر پیشگیری و درمان زود هنگام آنمی در سنین کودکی باشیم تا از عوارض جبران ناپذیر آن جلوگیری کنیم.
هدف
با توجه به اهمیت کم خونی در کودکان به خصوص کودکانی که در کانون خانواده نبوده و ممکن است مورد غفلت واقع شوند انجام این مطالعه یعنی بررسی انمی و ارتباط ان با بیماری های جسمی در کودکان پرورشگاه ضروری به نظر می رسید.
مواد و روش کار
این پژوهش یک مطالعه تحلیلی گذشته نگر می باشد که تعداد 236 کودک پرورشگاهی وارد نمونه گیری شدند.نمونه گیری در 5 پرورشگاه های وابسته به بهزیستی از تاریخ مرداد ماه تا شهریور1387ماه انجام شد، روش نمونه گیری به صورت تمام شماری بود. سپس با استفاده از پرونده کودکان پرسشنامه ای که حاوی اطلاعات دمو گرافیک و مقادیر هموگلوبین و هماتوکریت و شاخص های خونی بود تکمیل شد. به جهت اینکه آزمایش میزان هموگلوبین در تمام پرونده ها موجود بود،ومعیار ما برای تعیین ابتلا به آنمی میزان هموگلوبین برحسب اعلام سازمان بهداشت جهانی تعیین شده بودلذا هموگلوبین مبنای تشخیص قرار گرفت. پس از جمع آوری اطلاعات از پرونده های کودکان، تجریه و تحلیل توسط نرم افزار SPSS و آزمون های میانگین ٬درصد ٬ ٬ کای دو و تی تست انجام شد.
نتایج
نتایج نشان داد که از 236 نمونه کودک 2/32درصد(83) دختر و 8/ 64 %(153)پسر بودند.4/32% (71)کل کودکان انمی داشتند. در کودکان 4-0 سال که 2/74%(173) از کل کودکان را شامل می شد 2/30 % انمی داشتند. 3/46% انها دارای بیماری هائی از چمله ناهنجاری (3/16%)٬ ایدز(1/4%)٬ ٬ بیماری قلبی (5/26%) بودند بین میزان انمی و بیماری در این گروه ارتباط معنی دار نبود.. نتایج در کودکان 12-5 سال نشان داد که 60نفر(8/25%) از کودکان در این گروه قرار داشتند. شیوع انمی در انان 37%(20 نفر) بود.7/41%(25) نفر مبتلا به بیماری بودند. بین بیماری و جنس ارتباط معنی دار نبود. بین جنس کودکان و انمی ارتباط معنی دار نبود.
بحث و نتیجه گیری
نتایج ما نشان داد که امار انمی در این مراکز(4/32%) و در کودکان 12-5 ساله بیشتر نیز می باشد. با توجه به اینکه این کودکان به لحاظ عدم برخورداری از والدین وداشتن بیماری به خصوص معولیت جسمی نسبت به کودکان در کانون خانواده بیشتر در خطر هستند لذا به نظر می رسد پرستارانی که در مراکز بهزیستی مشغول به انجام وظیفه هستند راهکار های جدید پرستاری جهت خدمت رسانی ارائه کنند و توصیه می شود در این زمینه مطالعات بیشتر و دقیق تری انجام گیرد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
51
لینک کوتاه:
magiran.com/p955982 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!