مقایسه ویژگی های الکتروآنسفالوگرام (EEG) در افراد بدون لکنت با افراد مبتلا به لکنت

پیام:
چکیده:
مقدمه
علت شناسی لکنت و تفاوت های موجود میان افراد مبتلا به لکنت و افراد بدون لکنت همیشه موضوعی جالب و در عین حال پیچیده بوده است. شیوع این اختلال در کل جمعیت حدود 1 درصد تخمین زده شده است. هدف از این مطالعه بررسی تفاوت الگوی Electro-encephalography (EEG) افراد دارای لکنت و فاقد لکنت در شهر اصفهان بوده است.
مواد و روش ها
این مطالعه تحلیلی و به شیوه مورد- شاهدی دو سو کور روی 31 فرد دارای لکنت و 31 فرد فاقد لکنت که از جنبه های سن، جنس و تحصیلات همسان سازی شده بودند، انجام شده است. همچنین همه نمونه ها از نظر عدم ابتلای به تندگویی (کلاترینگ)، عقب ماندگی ذهنی، کم شنوایی، اختلالات حرکتی گفتار و ضایعات مرکزی اعصاب و مصرف دارو که منجر به اختلالات گفتار و زبان می شود، بررسی شدند. از تمام نمونه ها در شرایط یکسان EEG گرفته شد و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS10 و آزمون های Fisher''s exact test و Independent t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
در مورد متغیرهای فرکانس، دامنه و امواج پاتولوژیک بین دو گروه مورد مطالعه، فرکانس و دامنه تفاوت معنی دار نشان دادند ولی در مورد امواج پاتولوژیک اختلاف وجود داشت که این اختلاف معنی دار نبود.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که تفاوت های موجود بین دو گروه مورد مطالعه نشانگر وجود تفاوت در عملکردهای مغزی آن ها است و این تفاوت ها در پردازش، کنترل، هدایت و اجرای گفتار تاثیر گذار است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
294
لینک کوتاه:
magiran.com/p959630 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!