فهرست مطالب

مجله علمی پژوهان
سال سیزدهم شماره 3 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/06
  • تعداد عناوین: 6
|
  • منصور نظری، عباس مرادی، مصطفی انواری پیمان * صفحات 1-7
    مقدمه
    گال از بیماری های انگلی پوستی واگیر و مشترک بین انسان و دام می باشد. این بیماری از جمله مشکلات بهداشت عمومی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است و اساسا با فقر و ازدحام جمعیت ارتباط دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک بیماری گال در زندان مرکزی همدان در سال 1392 انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی_تحلیلی و از نوع مقطعی است. از بین 2900 زندانی مرد در زندان مرکزی همدان، پس از بررسی و معاینه بالینی تعداد 384 نفر به روش سیستماتیک انتخاب شدند. پس از بررسی از نظر آلودگی به پدیکلوزیس داده های حاصل از پرسشنامه خصوصیات دموگرافیکی توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون آماری کای دو و مقایسه میانگین دو گروه مستقل (T-Test) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 2/6 درصد زندانیان به گال مبتلا بودند. بیشترین آلودگی در زندانیان 39-30 سال بود. میزان آلودگی به گال در افرادی که مدت حبس آنها کمتر از 6 ماه، جرم اعتیاد و خرید و فروش مواد مخدر، عدم تخت اختصاصی، استفاده مشترک از پتو، دفعات استحمام کیبار و کمتر در هفته و عدم استفاده از شامپو و صابون بیشتر مشاهده گردید. میزان آلودگی در تنه، دست ها و پاها به ترتیب 40، 40 و 20 درصد بوده است. مقایسه میانگین سن، مدت حبس و تعداد نفرات اتاق مددجویان در بین افراد سالم و آلوده تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    این مطالعه شیوع نسبتا» بالای بیماری گال را در زندانیان نشان داد که می توان با آموزش علائم و راه های انتقال این بیماری، درمان افراد آلوده، بهبود وضعیت بهداشتی و کاستن تعداد زندانیان ساکن در هر اتاق این بیماری را کنترل کرد.
    کلیدواژگان: سارکوپتس اسکابیئی، گال، اپیدمیولوژی، زندانی، همدان
  • حسن محمودی، حسین عماد ممتاز، زهرا کریمی تبار، امیرحسین امام، محمد یوسف علیخانی * صفحات 8-14
    مقدمه
    عفونت مجاری ادراری دومین عفونت شایع در کودکان بوده و مهمترین عارضه آن آسیب پارانشیم کلیه می باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی شیوع عفونت ادراری بدون علامت در کودکان و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی میکرو ارگانسیم های جدا شده از نمونه های مثبت کودکان دبستانی همدان در سال 1393 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی _ تحلیل از نوع مقطعی بود که، 350 نمونه ادرار از بین دانش آموزان شهر همدان به روش خوشه ایدو مرحله ای جمع آوری گردید. نمونه های ادراری نیترات مثبت و با pH>7 در محیط های آگار خوندار و مک کانکی آگار کشت داده شده و پس از 48 ساعت نمونه های با حداقل 105 کلنی در هر میلی لیتر ادرار به عنوان مورد کشت مثبت و با روش های استاندارد میکروب شناسی تعیین هویت می شدند. حساسیت پاتوژنهای ادراری به 11 آنتی بیوتیک متداول برای باکتری های گرم منفی و 12 نوع برای باکتری های گرم مثبت با روش استاندارد دیسک دیفیوژن آگار بررسی شد. نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون کای دو تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از (%17/7) 62 دانش آموز مشکوک به عفونت، تعداد 45 مورد به عفونت ادراری مبتلا بودند که میزان شیوع آن 12/8% بود. شایعترین میکروارگانیسم های جدا شده به ترتیب اشریشیاکلی (%35/5) 16، استافیلوکوکوس اورئوس (%11/3) 14، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس (%20) 9 و انتروکوکوس (%13/3) 6 بودند. همچنین اشریشیاکلی 100 درصد نسبت به نیتروفورانتوئین حساس بود. در مورد استافیلوکوک های اورئوس و ساپروفیتیکوس، آمیکاسین بهترین آنتی بیوتیک و در گونه های انتروکوک، اوفلوکساسین مهم ترین آنتی بیوتیک گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع، احتمال عود مجدد و یا عوارض عفونت ادراری بدون علائم در کودکان سنین دبستان ضرورت انجام غربالگری، تشخیص و درمان به موقع دانش آموزان این مقطع سنی اهمیت ویژه ای دارد. همچنین پیشگیری از عوامل موثر در عفونت ادراری با آموزش در مدارس ضروری است.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، بدون علامت، کودکان دبستانی، انتی بیوگرام، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • علی اصغر حسین مردی *، زهرا حسین مردی صفحات 15-22
    مقدمه
    مطالعه عوامل موثر بر پیشرفت یا عملکرد تحصیلی نسبتا پیچیده است زیرا این مفهوم ابعاد گسترده ای دارد که هم عوامل محیطی و هم عوامل درون فردی بر آن اثر می گذارند. دو عامل موثر در پیشرفت تحصیلی، هوش هیجانی و انگیزش پیشرفت می باشد. این مطالعه با هدف پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن بر اساس هوش هیجانی و انگیزش پیشرفت در آنان در سال 1392 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی_تحلیلی از نوع مقطعی است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 376 نفر از دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن که در سال تحصیلی 1392_1391 مشغول به تحصیل بودند، انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس و آزمون هوش هیجانی برادبری_گریوز بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون چندگانه توسط نرم افزار SPSS ویرایش 21 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین هوش هیجانی و انگیزش پیشرفت با متغیر پیشرفت تحصیلی در دانشجویان همبستگی معنادار وجود دارد (P<0.01). در دختران تنها رابطه بین انگیزش پیشرفت با متغیر پیشرفت تحصیلی معنادار است حال آنکه در پسران، همبستگی هر دو متغیر هوش هیجانی و انگیزش پیشرفت با متغیر پیشرفت تحصیلی معنادار است (P<0.01). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که انگیزش پیشرفت می تواند پیشرفت تحصیلی را در دانشجویان به صورت معناداریپیش بینی نماید (P<0.001). اما هوش هیجانی نتوانست پیشرفت تحصیلی را پیش بینی نماید (P=0.423)
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بر اساس انگیزه پیشرفت، می توان پیشرفت تحصیلی دانشجویان پیش بینی نمود. لذا توجه و تقویت انگیزه پیشرفت در کنار سایر عوامل تاثیر گذار در پیشرفت تحصیلی دانشجویان می تواند باعث افزایش میزان عملکرد آنان شود.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، هوش هیجانی، انگیزش پیشرفت، دانشگاه آزاد، رودهن
  • مسعود صبوری قناد، قدرت الله روشنایی، نوشین جعفری *، زهرا امیدی، هاله حبیبی صفحات 23-30
    مقدمه
    عفونت به آلودگی به ویروس هرپس سیمپلکس از شایع ترین عفون تهای انسانی در اکثر نقاط دنیا به حساب م یآید. آلودگی نواحی تناسلی زنان به این ویروس به عنوان یکی از شایع ترین محل های درگیر، میتواند موجب آلودگی نوزاد شده و عوارض خظرناکی ایجاد نماید. هدف اصلی این تحقیق بررسی سرواپیدمیولوژی ویروس هرپس سیمپلکس-2(Herpes Simplex-2/HSV-2 Virus) در زنان مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی همدان در سال های 1384 تا 1388 بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه گذشته نگر، از مجموع 5700 مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی همدان طی سال های 88-84، اطلاعات 921 نفر که نتیجه آزمایش HSV-2 مربوط به آنها در پروند ه ها موجود بود، مورد بررسی قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های کای دو و مدل های رگرسیون لجستیک یک و چند متغیره تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه شیوع HSV-2 در زنان مراجعه کننده به مرکز ژنتیک بیمارستان شهید بهشتی شهر همدان را 5/3 درصد نشان داد. از نظر آماری روند تغییرات موارد مثبت آنتی بادی HSV معنا دار بود (P=0.001). همچنین ارتباط معناداری بین وضعیت تاهل و موارد مثبت آنتی بادی HSV وجود داشت (P=0.001).
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد شیوع عفونت HSV-2 در طی سالهای اخیر روند رو به کاهشی داشته است. همچنین شیوع HSV-2 با نتایج دیگر نقاط کشور همخوانی داشت که این امر می تواند نشان از آگاهی مردم از روش های سرایت و راه های پیشگیری و درمان این بیماری باشد.
    کلیدواژگان: هرپس سیمپلیکس، 2، اپیدمیولوژی، زنان، همدان
  • آرزو فرهادی، محمدرضا امیری *، سمیرا کرمی، عسکر صفی پور افشار صفحات 31-39
    مقدمه
    وب سایت یک منبع اطلاعاتی منتخب در عصر دیجیتال است. وب سایت های دانشگاهی از مهم ترین ابزار ارتباطی جهت معرفی و برقراری ارتباط با دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی می باشند. بازبینی و ارزیابی منظم وب سایت ها از جنبه های ساختاری و محتوایی و به دنبال آن مشخص شدن نقاط ضعف و قوت آنها، راهبردی مناسب برای سیاست گذاری و تصمیم گیری به دست خواهد داد. هدف این پژوهش ارزیابی و مقایسه وب سایت دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی همدان بر اساس شاخص های وب سنجی در سال 1393 می باشد.
    روش کار
    این پژوهش کاربردی به روش وب سنجی با استفاده از تحلیل پیوند و به صورت نوع توصیفی_مقطعی بود، که بر روی کلیه وب سایت دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال 1393 انجام گرفت. در این پژوهش وب سایت دانشکده ها از نظر شاخص های مختلف وب سنجی با گرد آوری اطلاعات از موتور کاوش گوگل (Google) ارزیابی گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار Excel استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که از نظر رویت پذیری، دانشکده بهداشت با امتیاز (412) از نظر اندازه، دانشکده اسدآباد با امتیاز (27300) از نظر رتبه ترافیک، دانشکده پزشکی با امتیاز (108574)، از نظر فایل های غنی شده دانشکده دندانپزشکی با تعداد (354)، از نظر ضریب تاثیرگذاری وب دانشکده بهداشت با میزان (0/79) و از نظر رتبه بندی کلی وب سایت دانشکده اسدآباد با امتیاز (54823) حائز بالاترین رتبه گردیدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت وب سای تها در اطلا ع رسانی و حاکمیت فضای مجازی بر امور سازمان های آموزشی و پژوهشی، لازم است که مسئولان وب سایت ها، برنامه ریزی و اقدامات بیشتری در جهت ارتقاء کمی و کیفی وب سایت های واحد های خود نمایند.
    کلیدواژگان: وب سنجی، تحلیل پیوندی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، شاخص های وب سنجی
  • منصور نوری، ابراهیم پیشیاره *، سیدعلی حسینی، نازیلا اکبر فهیمی، مهدی روشنگر صفحات 40-48
    مقدمه
    با توجه به شایع بودن اختلال عملکرد اندام فوقانی در فلج مغزی و نقش این عامل در کارکردهای آموزشی و مشارکت در فعالیت های مهارت های روزمره زندگی کودکان، عاملی موثر در کیفیت زندگی آنها می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین عملکرد اندام فوقانی با کیفیت زندگی در کودکان مبتلا به فلج مغزی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در سال 1392 انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی 50 کودک مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از مرکز کار درمانی رشد شهر تهران در سال 1392 انتخاب شدند. آزمون کیفیت مهارت های اندام فوقانی توسط ارزیاب و پرسشنامه کیفیت زندگی مخصوص کودکان فلج مغزی توسط والدین تکمیل گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری گام به گام و به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مولفه های عملکرد اندام فوقانی با تمام مولفه های کیفیت زندگی رابطه معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد به ترتیب 35 درصد از واریانس نمره مولفه ی رفاه و پذیرش اجتماعی (0/001>P)، 53 درصد مولفه ی مشارکت و سلامت جسمانی (0/001>P)، 41 درصد مولفه ی کارکرد (0/01>P)، 28 درصد مولفه ی رفاه هیجانی (0/001>P)، 29 درصد مولفه ی درد و نارضایتی از ناتوانی (0/001>P) توسط متغیر های عملکرد اندام فوقانی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از این است که داشتن سطح بالایی از عملکرد اندام فوقانی مترادف با بهره وری از کیفیت بالاتری از سطح کیفیت زندگی و حیطه های مختلف آن می باشد. بنابراین می توان با برنامه ریزی و استدلال بالینی با هدف ارتقای عملکرد اندام فوقانی بتوان کیفیت زندگی این کودکان را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کودکان، فلج مغزی، اندام فوقانی
|
  • Mansour Nazari, Abbas Moradi, Mostafa Anvari Peyman * Pages 1-7
    Introduction
    Scabies is a highly contagious zoonotic skin disease caused by the parasitic mite. The disease spreads throughout the world and a is major public health problem in many developing countries and basically associated with poverty and overcrowding population. Therefore، the objective of the current study was to investigate epidemiologically the scabies in the central prison of Hamadan in 2013.
    Methods
    This is an analytical descriptive-cross sectional study. From 2900 male prisoners، 384 were chosen by using the systematic method after checking and clinical examination then، the data were gathered by the demographic questionnaire and they were analyzed by SPSS version 20 using chi-square test and T-test.
    Results
    The results showed that 2. 6% of the prisoners were diagnosed with scabies. The highest prevalence was in the age group of 30-39 years. Also، the prevalence of scabies was observed more in people، who were in prison for less than 6 months، buying and selling of drug addiction، lack of having a specific bed، common use of blankets، bath once and less per week and lack of using shampoo and soap. Rate of infection on the trunk، arms and legs were 40، 40 and 20 percent، respectively. Mean of age، term of imprisonment and prisoner’s room members did not show a significant difference between healthy and infected individuals (P>0. 05).
    Conclusion
    In this study، high incidence rate of scabies was seen. With education about symptoms and ways of transmission and treatment of infected patients and improve health as well as reduce the number of prisoners living in each room can be an important step in the control of the disease.
    Keywords: Sarcoptes scabiei, Scabies, Epidemiology, Prisoner, Hamadan, Iran
  • Hassan Mahmoudi, Hossein Emadmomtaz, Zahra Karimitabar, Amir Hossein Emam, Mohammad Yousef Alikhani * Pages 8-14
    Introduction
    Urinary tract infections are the second common infection in children، which cause renal parenchyma damage- as the most major sequel. This study aimed to investigate the prevalence of asymptomatic urinary tract infection (UTI) in primary school children of Hamadan City and drug resistance of isolated microorganisms in 2014.
    Methods
    In this descriptive/analytical cross-sectional study، 350 urine samples were collected from the students of Hamadan City using the two-stage cluster sampling. The samples with positive nitrate and pH above 7 were cultured. Then، they were inoculated on the blood agar and Mac Conkey agar and after 48 hours of incubation، positive culture samples with at least 105 CFU/ ml were identified using standard microbiological methods. The sensitivity of isolated pathogens to 12 common antibiotics for gram negative bacteria and 11 common antibiotics for gram positive ones using the standard agar disk diffusion method was evaluated. The results were analyzed using SPSS version 19 and chi-square test.
    Results
    The results showed that from 62 (17. 7%) students suspected to UTI، 45 cases (12. 8%) were diagnosed. The most common isolated microorganisms were Escherichia coli 16 (35. 5%)، Staphylococcus aureus 14 (31. 1%)، Staphylococcus saprophyticus 9 (20%) and Enterococcus spp. 6 (13. 3%)، respectively. Also، it was found that E. coli was 100% sensitive to Nitrofurantoin. Regarding S. aureus and S. saprophyticus، amikacin was found to be the best antibiotic and ofloxacin for Enterococcus.
    Conclusion
    Considering the prevalence of UTI without obvious symptoms in children، especially girls of primary school age and the probability of recurrence or its complications، screening، diagnosis and treatment of UTI in students is important. Furthermore، the impact of factors in the prevention of urinary tract infection with education in schools is essential.
    Keywords: Urinary tract infection, Asymptomatic, Antibiogram, Resistance
  • Ali Asghar Hossein Mardi *, Zahra Hossein Mardi Pages 15-22
    Introduction
    Study of effective factors on development or academic performance is rather complex because this concept has extensive dimensions which both environmental and individual factors affect it. Two important factors in academic achievement are emotional intelligence and achievement motivation. This study was aimed to predict academic achievement of students of Islamic Azad University، Roudehen branch، based on their emotional intelligence and achievement motivation in 2013.
    Methods
    This cross sectional descriptive-analytical study was conducted using the stratified random sampling، which 376 male and female undergraduate studentsof Islamic Azad University، Roodehen branch، in the academic year 2012-2013 were selected. Research instruments were Hermen’s achievement motivation questionnaire and emotional intelligence test Bradbry-Graves. To analyze data، multiple regression analysis was used by using SPSS version 21.
    Results
    The results showed that there was a significant correlation between emotional intelligence and academic achievement in students’ achievement motivation (P<0. 01). Among girls، only the relationship between academic achievement motivation variable was significant، while in boys، between both emotional intelligence and academic achievement motivation variable was positive and significant (P<0. 01). The findings of multiple regression analysis showed that achievement motivation can predict significantly academic achievement of the students (P<0. 001)، while emotional intelligence could not predict academic achievement (P=0. 423).
    Conclusion
    The findings of the current study indicated that academic achievement of students can be predicted based on achievement motivation. Thus، strength of achievement motivation accompanied with other effective factors in academic achievement can enhance their performance.
    Keywords: Educational status, Emotional intelligence, Achievement motivation, Islamic Azad University, Roudehen
  • Masoud Sabouri Ghannad, Ghodratollah Roshanaei, Nooshin Jafari *, Zahra Omidi, Haleh Habibi Pages 23-30
    Introduction
    Herpes simplex virus infection is one of the most common human infections in most parts of the world. Infection of female genitalia، as a common involving region in body، may cause neonatal infection to vitus and lead to dangerous complications. The aim of the current research was the assessment of the seroepidemiology of herpes simplex virus (HSV) in females referring to genetic center of Shahid Beheshti hospital in Hamadan from 2005 to 2010.
    Methods
    In this retrospective descriptive study، from total of 5700 females، referring to the genetic center of ShahidBeheshti Hospital in Hamadan between 2005-2009، 921 females who their medical data of HSV tests were available in their records were studied. The collected data were analyzed using Chi square test، univariate and multivariate logistic regression models and SPSS version 16 software.
    Results
    The results showed that 5. 3% of the females referring to genetic center of Shahid Beheshti Hospital of hamadn were seropositive for hsv-2 antibody. The trend for change in prevalence of seropostivity of HSV 2 was significant and there was a meaningful relationship between marriage status and positivity of Hsv2 antibody among females.
    Conclusion
    It seems that the prevalence of HSV-2 infection has had a decreased trend in recent years. The prevalence rate of HSV-2 was in consistent with other parts of the country، which may be due to the awareness of people of transmission routs، prevention as well as treatment methods.
    Keywords: Herpes simplex virus, 2, Epidemiology, Females, Hamadan
  • Arezoo Farhadi, Mohammad Reza Amiri *, Samiri Karami, Askar Safipour Afshar Pages 31-39
    Introduction
    Websites are selected information sources in digital era. Academic websites are one of the most important communication tools to present and communicate with national and international academic institutions. Regular monitoring and evaluationof the websites، regarding their content and structural aspects in order to determine strengths and limitations، leads us to a appropriate strategy for making decisions and establishing policies. The aim of this study was evaluation and comparison of the websites of Hamadan University of Medical Sciences schoolsin 2014، based on webometrics criteria.
    Methods
    This descriptive-cross sectional study، using link analysis webometric method، was performed on all of the websites of Hamadan University of Medical Sciences schools in 2014. Data were collected by Google search engine based on different webometric indices. Descriptive statistic methods and Excel software were used to analyze the data.
    Results
    The results indicate that in terms of visibility، school of public health with the score of 412; in terms of size the school of Asadabad with the score of 27300; in terms of Traffic Rank school of medicine with the score of 108574; in terms of rich files، the school of dentistry with the score of 354; in terms of rWIF، the school of public health with the score of 0. 79 and in terms of total ranking، the school of Asadabad with the score of 54823 obtained the highest rating.
    Conclusion
    In consideration of the importance of websites in awareness and dominance of cyberspace on the educational and research organizations، it requires the websites officials to establish further programs and measures، enhancing the quality and quantity of their unit sites.
    Keywords: Webometrics, Link analysis, Hamadan University of Medical Sciences, Webometrics criteria
  • Mansour Noori, Ebrahim Pishyareh *, S.Ali Hosseini, Nazila Akbarfahimi, Mehdi Rahgozar Pages 40-48
    Introduction
    Regarding the prevalence of upper extremity disorders in cerebral palsy and its importance in educational performance and participation in daily life activities of children، upper extremity function could hold an essential role in quality of life. So this study was conducted to evaluate the relationship between upper extremity function and quality of life in the children with spastic cerebral palsy which referred to medical centers in Tehran in 2013.
    Methods
    In this cross-sectional study، 50 children with spastic cerebral palsy were chosen by stratified sampling method from Roshd Occupational Therapy Center in Tehran، in 2013. The “quality of the upper extremity skills” test was performed by the evaluator and “the quality of life questionnaire for children with cerebral palsy” was completed by the parents. Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis were used in order to analyze the gained data by SPSS version 19 software.
    Results
    The results indicated that there is a significant relation between upper extremity factors and all criteria. Regression analyze showed that 35% of variance of the welfare and social acceptance criteria (P<0. 001)، 53% of participation and physical health criteria (P<0. 001)، 41% of function criteria (P<0. 01)، 28% of emotional welfare criteria (P<0. 001)، 29% of pain criteria and dissatisfaction with disability (P<0. 001) is explained by factors of upper extremity function، respectively.
    Conclusion
    Our study states that having high level of upper extremity function is equal to higher level of quality of life and its scope. Therefore، in order to improve the upper extremity function، by programming and clinical reasoning، it is possible to promote the quality of life in spastic cerebral children.
    Keywords: Quality of life, Children, Spastic cerebral palsy, Upper extremity