فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال نهم شماره 8 (پیاپی 43، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حجت عنبرا، رسول شهروز*، حسن ملکی نژاد صفحه 1
    زمینه و هدف
    کاهش میزان گردش خون و اکسیژن رسانی می تواند موجب اختلال در عملکرد و ساختار بافتی بیضه و اسپرماتوژنز گردد. مطالعه حاضر جهت ارزیابی توان محافظتی ویتامین C همراه با ژل رویال در برابر تغییرات ساختار بافتی بیضه ناشی از کم خونی همولیتیک تجربی در موش های بالغ انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 32 سر موش بالغ 25-20 گرمی به 4 گروه تقسیم شدند که شامل گروه کنترل، دریافت کننده سرم فیزیولوژی (دوز 1/ 0 میلی لیتر به روش داخل صفاقی)؛ گروه کنترل شم، دریافت کننده فنیل هیدرازین (دوز 6 میلی گرم بر 100 گرم به روش داخل صفاقی)؛ گروه فنیل هیدرازین همراه با ویتامین C (دوز 250 میلی گرم بر کیلوگرم به روش داخل صفاقی) و ژل رویال (دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم از طریق دهانی) و گروه دریافت کننده ژل رویال همراه با ویتامین C بودند. متعاقب دوره درمانی 35 روزه، نمونه های بافتی برداشته شدند. پس از پاساژ بافتی، قالب گیری و تهیه مقاطع پارافینی، اسلایدها به وسیله روش هماتوکسیلین - ائوزین رنگ آمیزی شدند. پارامترهای مختلف بافتی مانند ضخامت کپسول بیضه، ارتفاع اپی تلیوم زایگر، قطر لوله های منی ساز، تعداد لوله های منی ساز در یک میلی مترمربع، میانگین تعداد اسپرماتوسیت اولیه، سلول های لیدیگ، سلول های سرتولی فعال و ماست سل ها مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    مشاهدات، نشان دهنده کاهش قابل ملاحظه پارامترهای ارزیابی شده در گروه دریافت کننده PHZ بود که تجویز توام ژل رویال و ویتامین C به عنوان آنتی اکسیدانت از این کاهش جلوگیری کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد تجویز توام ویتامین C و ژل رویال، قادر به خنثی کردن عوارض مخرب ناشی از آنمی همولیتیک در دستگاه تناسلی موش های سفید آزمایشگاهی می باشد.
    کلیدواژگان: آنمی همولیتیک، فنیل هیدرازین، اسیداسکوربیک، ژل رویال، بیضه، موش
  • علی سالاری، سید مرتضی رضوی، منصور ابراهیمی* صفحه 13
    زمینه و هدف
    اسیدهای چرب ضروری مانند آلفا لینولئیک اسید به عنوان یک امگا-3 و آلفا لینولئیک اسید به عنوان یک امگا-6 در سلول های انسانی تولید نمی شوند. بنابراین، به وسیله منابع غذایی مانند ماهی، روغن سویا، دانه کتان و دانه های آفتابگردان تامین می شوند. مراحل تولید آلفا لینولئیک اسید توسط 6 آنزیم صورت می گیرد که یکی از آنها آسیل کریر پروتئین دیسچوراز است. این مطالعه با هدف طراحی مدل های پیش بینی جهت تعیین ساختار ارگانیزمی آنزیم استریول آسیل کریر پروتئین دیسچوراز 1 انجام شد.
    روش بررسی
    تعدادی از ابزارهای بیوانفورماتیک جهت تعیین مهم ترین مشخصه های ژنی آنزیم آسیل کریر پروتئین دیسچوراز به جهت توسعه مدل های پیش بینی ارگانیزمی اجرا شد. سپس از تکنیک های داده کاوی مانند (Feature selection، Decision tree، Classification models) در جهت تولید الگوریتم های پیش بینی دقیق و کارآمد برپایه خصوصیات ژنی آنزیم (S-ACP-DES1) از ارگانیزم های مختلف استفاده شد.
    یافته ها
    مهم ترین متغیر ژنی در تشخیص ساختارهای ارگانیزمی آنزیم (S-ACP-DES1)، فراوانی طول بوده است. همچنین مدل های پیش بینی طراحی شده نشان داد مدل Naive Bayse با معیار FCdb با دقت 38/ 97% می تواند ارگانیزم آنزیم های جدید را براساس خصوصیات ژنی پیش بینی کند. دو یافته فوق برای اولین بار در این مطالعه گزارش شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد با استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیکی می توان به سهولت نسبت به دسته بندی آنزیم DESA1 براساس ارگانیزم آن اقدام کرد و متغیر طول ژن ها، بهترین شاخص برای این دسته بندی است. همچنین بهترین ماشین یادگیری مدل Baysian درNaive Bayse با دقت بالای 38/ 97% جهت تعیین آنزیم DESA1 برای اولین بار در این مطالعه گزارش شد.
    کلیدواژگان: زیست شناسی با استفاده از کامپیوتر، اسیدهای چرب امگا، 3، پروتئین استریول آسیل کریر
  • سیده معصومه درخشنده ریشهری، مطهر حیدری بنی، آوات فیضی، هدیه رمضانی، زهرا جمالی، محمدحسن انتظاری* صفحه 21
    زمینه و هدف
    تاثیر عسل یا سرکه در اختلالات متابولیکی به طور جداگانه بررسی شده است. مخلوط این دو ماده به صورت سرکه انگبین در ترکیب با آب، از شربت های سنتی ایرانیان محسوب می شود. با توجه به خواص درمانی سرکه انگبین، تاکنون مطالعه ای در این زمینه صورت نگرفته است. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر مصرف شربت سرکه انگبین بر فشار خون و شاخص های آنتروپومتریک در افراد سالم انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت کنترل شده تصادفی و موازی، به مدت 4 هفته انجام شد. تعداد 72 نفر از داوطلبان غیرچاق سالم، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه 36 نفر) قرار گرفتند. از همه افراد خواسته شد رژیم غذایی طبیعی خود را حفظ کنند. گروه مداخله روزانه یک لیوان شربت سرکه انگبین را به عنوان میان وعده (عصرانه) دریافت می کرد (250 میلی لیتر شربت حاوی 7/ 21 گرم سرکه انگبین). ارزیابی فشار خون و شاخص های آنترومتریک، قبل و بعد از مداخله انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، مستقل و کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، کمتر از 05/ 0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، شربت سرکه انگبین هیچ تاثیر معنی داری بر شاخص های تن سنجی و فشار خون نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد شربت سرکه انگبین در دوز دریافتی، اثر معنی داری بر شاخص های تن سنجی و فشار خون ندارد. لذا انجام تحقیقات بیشتری برای تایید و یا رد ادعای بی اثر بودن این شربت بر شاخص های تن سنجی و فشار خون ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: عسل، استیک اسید، فشارخون، تن سنجی، کارآزمایی بالینی تصادفی شده
  • کریم عبدالمحمدی، حسن صبوری مقدم، جلیل باباپور خیرالدین صفحه 32
    زمینه و هدف
    جسمانی کردن، یک اختلال شبه جسمی است که معاینات پزشکی قادر به توضیح علت آن نمی باشد. پژوهش حاضر با هدف روشن ساختن نقش ویژگی های شخصیت و ناگویی هیجانی در اختلال جسمانی کردن انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به روش توصیفی از نوع همبستگی انجام گرفت. در این بررسی، 350 نفربه روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در پژوهش حاضر از پرسشنامه های شخصیتی ویرایش شده NEOPI-R)NEO) و پرسشنامه جسمانی کردن PHQ-15 و مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو-20 استفاده گردید. داده ها با کمک آزمون تحلیل رگرسیون همزمان تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه بین مولفه های پنج عامل شخصیت برونگرایی با جسمانی کردن، رابطه منفی معنی داری وجود داشت. همچنین بین روان رنجوری و ناگویی هیجانی با جسمانی کردن، رابطه مثبت معنی داری مشاهده گردید. بین انعطاف پذیری در مقابل تجربه و مولفه های شخصیت نیز رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد با تقویت روابط اجتماعی افراد و آموزش شیوه های بیان احساسات، می توان گام مفیدی در پیشگیری از ابتلا به جسمانی کردن برداشت.
    کلیدواژگان: اختلال های روانی با علائم جسمی، نشانه های عاطفی، شخصیت
  • ابوالفضل مظفری*، سید فخرالدین حجازی، امیر بهاروند، مریم مروی، وحید علومی دوران، سیامک محبی، محمد قره بیگلو صفحه 41
    زمینه و هدف
    بیماری های قلبی - عروقی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیا هستند. فعالیت بدنی و بازتوانی قلبی، به خصوص در بیماران بعد از عمل آنژیوپلاستی، نقش عمده ای در بهبود وضعیت قلبی بیمار خواهد داشت. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بازتوانی قلبی در نتایج تست 6 دقیقه ای در بیماران قلبی بعد از آنژیوپلاستی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تحلیلی - مقطعی بر روی 96 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی قم در سال 1392 که عمل آنژیوپلاستی انجام داده بودند انجام شد. نیمی از بیماران که طی 8 هفته و هفته ای 3 جلسه بازتوانی شدند در گروه مورد و مابقی در گروه شاهد قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک و تست 6 دقیقه ای از تمام بیماران، قبل و بعد از بازتوانی در گروه مورد، 2 هفته و 10 هفته بعد از عمل بدون انجام بازتوانی در گروه شاهد اخذ گردید. جهت بررسی و مقایسه بین متغیرها از آزمون آماری کای اسکوئر، تی مستقل، تی زوجی استفاده شد. سطح معنی داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد در گروه آزمون 09/ 9±21/ 57 سال و در گروه کنترل 89/ 10±03/ 57 سال و در مجموع، 8 /70% بیماران مرد و مابقی زن بودند. بین مسافت طی شده در تست 6 دقیقه ای، قبل و بعد از بازتوانی در دو گروه آزمون و کنترل، اختلاف معنی داری مشاهده گردید (001/ 0>p). از طرفی، مقایسه اختلاف مسافت طی شده در دو گروه، بیانگر تفاوت معنی دار در دو گروه بود (002/ 0>p).
    نتیجه گیری
    بازتوانی قلبی بعد از عمل آنژیوپلاستی، روش مناسبی برای افزایش توان جسمی بیماران است، لذا توصیه می گردد در مراکزی که آنژیوپلاستی انجام می شود تمامی بیماران به بخش فیزیوتراپی و بازتوانی ارجاع داده شوند.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی، عروقی، آنژیوپلاستی، بازتوانی، قلب، قم، ایران
  • سکینه پورعزیز*، فاطمه حیدری، مجید کاراندیش، مهرنوش ذاکرکیش، شهرام ارسنگ جنگ صفحه 49
    زمینه و هدف
    کمبود ویتامین D، عامل خطر بسیاری از بیماری های مزمن همچون دیابت نوع 2 محسوب می شود. با توجه به نقش ویتامین D در بروز و شیوع بیماری دیابت و شیوع گسترده کمبود این ویتامین در ایران، مطالعه حاضر با هدف بررسی تعیین سطوح سرمی ویتامین D با نماگرهای گلیسمی و آنتروپومتریک بیماران دیابتی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 84 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انتخاب شدند. نماگرهای تن سنجی (وزن، قد، دورکمر، دور لگن، BMI، WHR) و نماگرهای بیوشیمیایی (گلوکز ناشتا در سرم، درصد هموگلوبین گلیکوزیله، انسولین ناشتا، ویتامین دی 25(OH) و شاخص مقاومت به انسولین) اندازه گیری شدند. افراد شرکت کننده براساس سطح سرمی ویتامین D به سه سهک کمبود شدید (10-0 نانوگرم بر میلی لیتر)، کمبود متوسط (20-10 نانوگرم بر میلی لیتر) و عدم کفایت (30-20 نانوگرم بر میلی لیتر) تقسیم بندی شدند. داده ها با استفاده از آزمون های مربع کای، تی مستقل، آنالیز واریانس و پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، p<0.05 درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    سطح سرمی ویتامین دی 25(OH) در زنان، به طور معنی داری پایین تر از مردان بود (05/ 0>p). ارتباط معنی داری میان قند خون ناشتا، نسبت دور کمر به باسن (WHR) و ویتامین D مشاهده گردید، اما ارتباط ویتامین D با سایر فاکتورها (انسولین، HbA1C، HOMA-IR) و سایر فاکتورهای آنتروپومتریک از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر با توجه به همبستگی معکوس ویتامین D با قند خون ناشتا، که نشان دهنده تاثیر غیرمستقیم وضعیت ویتامین D بر ترشح انسولین می باشد، همچنین شیوع گسترده کمبود ویتامین D در بیماران دیابتی، می توان نتیجه گرفت که هیپوویتامینوز D، تاثیری منفی بر هموستاز گلوکز دارد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین نوع 2، ویتامین دی یک، آلفا هیدروکسیلاز، ویتامین دی، شاخص گلیسمیک
  • داریوش خواجوی، محمد صادق مرادی وقار صفحه 57
    زمینه و هدف
    فعالیت های زندگی روزانه از اساسی ترین اجزای زندگی و بازگوکننده جنبه مهمی از استقلال کارکردی در سالمندان است که با افزایش سن دچار افت می شود. این تحقیق با هدف پیش بینی فعالیت های زندگی روزانه سالمندان شهر قم براساس عوامل روان شناختی مرتبط با افتادن انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - همبستگی، 340 سالمند از مناطق شهری قم به صورت در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های مشخصات فردی، مقیاس فعالیت های زندگی روزانه Khajavi & Parsa، مقیاس کارآمدی در افتادن، فرم بین المللی Yardley و همکاران، اعتماد به تعادل، ویژه فعالیت های Myers و همکاران و مقیاس کارآمدی راه رفتن اصلاح شده Newell و همکاران استفاده شد. داده ها با کمک آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/ 0≥p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، میانگین سنی آزمودنی ها، 80/ 70 سال بود. بین فعالیت های زندگی روزانه سالمندان با متغیرهای روان شناختی مرتبط با افتادن در سالمندان شهر قم، رابطه معنی داری مشاهده گردید (05/ 0≥p). فعالیت های زندگی روزانه سالمندان با استفاده از متغیرهای کارآمدی راه رفتن، ترس از افتادن و اعتماد به تعادل، به طور معنی داری پیش بینی شد. این متغیرهای پیش بین، 93% تغییرپذیری در فعالیت های زندگی روزانه را تبیین کردند (r2=0.93، f=681.307، p≤0.000).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، عوامل روان شناختی مرتبط با افتادن، با تاثیر برخودادارکی سالمندان می تواند باعث افت خودکارآمدی در انجام فعالیت های زندگی روزانه شود. همچنین این عوامل می توانند در مداخله های مرتبط با بهبود فعالیت های زندگی روزانه مورد توجه قرار گیرند. لذا انجام مطالعاتی در زمینه بررسی پیش بینی عملکرد کارکردی سالمندان براساس عوامل روان شناختی مرتبط با افتادن، در آینده ضروری است.
    کلیدواژگان: فعالیت های روزانه، تعادل قامتی، طرزراهرفتن، کارآمدی، سالمندان
  • علیرضا کوهپایی، محمد خندان* صفحه 66
    زمینه و هدف
    امروزه، تاکید روزافزونی بر ارتقای سطح سلامت روان در محیط های کاری می شود. از طرفی، اختلالات روانی می تواند به طرز موثری فرد و شغل وی را دستخوش تغییر کند. این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه بهداشت روانی کارگران و مولفه های آن در صنایع مختلف استان قم انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی سطح سلامت روانی کارگران صنایع استان قم در سال 1393 انجام شد. اطلاعات از 379 کارگر (هفت صنعت استان قم) گردآوری شد. ابزارهای مطالعه شامل پرسشنامه جمعیت شناختی و سلامت عمومی 28 سوالی Goldberg بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این بررسی، سن کارگران 62-16 با میانگین 06/ 10±58/ 33 سال بود. اختلال در کارکرد اجتماعی و نشانه های افسردگی به ترتیب با 97/ 5 و 42/ 2، بیشترین و کمترین نمره میانگین را داشتند. نمره سلامت عمومی 84 /9±78/ 17 بود. 4/ 30% از افراد در فاکتور اضطراب، اختلالات خواب و 2/ 40% افراد در شرایط نامطلوبی قرار داشتند. همچنین بین افراد متاهل و مجرد از نظر شکایات عوامل زیرمجموعه سلامت عمومی، اختلاف معنی داری وجود داشت (05/ 0>p). همبستگی بین خرده آزمون های پرسشنامه سلامت عمومی با نمره کل، در حد رضایت بخش و بین 86/ 0-59 /0 متغیر بود (05/ 0>p).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، اگرچه سطح کلی خرده آزمون های سلامت عمومی کارگران در سطح نامطلوب نمی باشد، اما یافته ها نشان از اختلالات روانی در بین کارگران دارد. همچنین با توجه به یافته های این مطالعه مبنی بر ارتقای بهداشت روان، می توان موقعیت هایی را برای تحقیقات عمیق تر در اختیار محققین قرار داد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، افسردگی، اختلالات روان، قم، ایران
  • نامه به سردبیر
  • صفحات 75-80
    مقاله ای تحت عنوان «مقایسه تاثیر بادکش درمانی خشک و طب فشاری در نقطه 23 BL بر شدت درد پرینه پس از زایمان در زنان نخست زا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده» در دوره 8، شماره 6، بهمن - اسفند سال 1393 آن مجله به چاپ رسیده است. این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده می باشد که در مرکز آموزشی - درمانی حافظ وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است. در این مطالعه تعداد 150 نفر در سه گروه بادکش درمانی، طب فشاری و کنترل به صورت تصادفی تخصیص داده شده اند. بادکش درمانی به صورت یک روز در میان تا 4 بار به مدت 20-15دقیقه در هر مرتبه و طب فشاری ظرف مدت 20دقیقه طبق مدل چرخشی انجام شده و بیماران گروه کنترل نیز تحت هیچ نوع مداخله ای قرار نگرفته اند. شدت درد پرینه پس از زایمان در هر دو گروه مداخله کاهش داشته است، اما در گروه مداخله بادکش درمانی، کاهش معنی داری گزارش شده است (p>0/001) (1). انجام یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده، اجرای تصادفی سازی، تعیین معیارهای ورود و خروج افراد، حجم نمونه مناسب، تعیین روایی و پایایی ابزار سنجش درد، از نقاط قوت این مطالعه محسوب می شود. ضمن تشکر و تبریک به نویسندگان مقاله به نظر می رسد نکات زیر قابل بحث باشد.
    کلیدواژگان: نقد، کارآزمایی بالینی، بادکشدرمانی خشک، طب فشاری
|
  • Hojat Anbara, Rasoul Shahrooz, Hassan Malekinejad Page 1
    Background And Objectives
    Reduction in blood circulation and oxygen delivery can affect structure and function of testicular tissue and spermatogenesis. The present study was conducted to evaluate the protective effect of vitamin C and royal jelly coadministration on the experimental hemolytic anemia-induced changes in testicular histoarchitecture in adult mice.
    Methods
    In this experimental study, 32 adult mice weighing 20-25g were divided into 4 groups, including control group that received normal saline (0.1mL, IP), sham-control group received phenylhydrazine (PHZ) (6mg/100, IP), PHZ+vitamin C (250mg/kg, IP)+royal jelly (100mg/kg, orally) group, and royal jelly+vitamin C group. Following the 35-day treatment period, the tissue samples were dissected out. After tissue passage, embedding, and section preparation, the slides underwent hematoxylin and eosin staining. Different parameters, such as testis capsular thickness, germinal epithelium height, seminiferous tubules diameter, number of seminiferous tubules per 1 mm2, mean number of primary spermatocytes, Leydig cells, active Sertoli cells, and mast cells, were assessed.
    Results
    Observations revealed a significant reduction in the evaluated parameters in the PHZ group, which this reduction was prevented by coadministration of royal jelly and vitamin C as an antioxidant.
    Conclusion
    The results of this study indicated that coadministration of vitamin C and royal jelly was able to neutralize the detrimental effect of hemolytic anemia on the reproductive system of laboratory mice.
    Keywords: Anemia, Hemolytic, Phenylhydrazine, Ascorbic acid, Royal jelly, Testis, Mice
  • Ali Salari, Seyed Morteza Razavi, Mansour Ebrahimi* Page 13
    Background And Objectives
    Essential fatty acids, such as α-linolenic acid (ALA), as an omega-3 fatty acid, and linoleic acid (LA), as an omega-6 fatty acid cannot be synthesized by human cells. Therefore, they should be provided from food sources, such as fish, soybean oil, flaxseed, and sunflower seeds. The process of α-linolenic acid synthesis is performed by 6 enzymes, one of which is stearoyl-acyl-carrier-protein-desaturase (S-ACP-DES). This study was carried out aiming at designing prediction models to determine the structure of stearoyl-acyl carrier protein desaturase 1.
    Methods
    Some bioinformatics tools were used to determine the most important gene features of S-ACP-DES enzyme in order to develop some organism prediction models. Then, data mining techniques, such as feature selection, decision tree, and classification models, were used to develop efficient and accurate prediction algorithms based on gene features of enzyme (S-ACP-DES) from various organisms.
    Results
    The most important gene feature in the identification of organism structures of the enzyme (S-ACP-DES) was frequency of length. Also, the designed prediction models indicated that Naive Bayes model with FCdb criteria and accuracy of 97.83% can predict new organism enzymes based on the gene features. The above findings have been reported for the first time in this study.
    Conclusion
    The results of this study showed that with the use of bioinformatics tools, we can classify DESA1 enzyme based on its organism, and the variable of the length of genes is the best indicator for this classification. Also, the best learning machine model in Naive Bayes was Bayesian with high accuracy of 38.97% for determination of DESA1 enzyme, which has been reported for the first time in this study.
    Keywords: Stearoyl, acyl carrier protein, desaturase, Computational biology, Fatty acids, Omega, 3
  • Seyedeh Masoumeh Derakhshandeh Reyshahri, Motahar Heidari Beni, Avat Feizi, Hadieh Ramezani, Zahra Jamali, Mohammad Hassan Entezari Page 21
    Backgrounds and
    Objectives
    The effect of honey or vinegar has been studied separately on metabolic abnormalities. The mixture of these two ingredients as honey vinegar, in combination with water, is one of the Iranian's traditional syrups. Considering the therapeutic effect of honey vinegar on blood pressure, no study has yet been carried out in this regard. The aim of this study was to assess the effect of the consumption of honey vinegar syrup on blood pressure and anthropometric indices in healthy individuals.
    Methods
    This clinical trial was conducted as a randomized, controlled, and parallel study during a 4-week period. A total of 72 non-obese healthy volunteers were selected, and randomly assigned to two groups of intervention and control (36 subjects in each group). All subjects were asked to remain on their normal diet. The intervention group received daily a glass of honey vinegar syrup as snack (evening meal) (250ml syrup containing 21.7g honey vinegar). Assessment of blood pressure and anthropometric indices was performed before and after the intervention. Data were analyzed using paired t-, independent t-, and covariance statistical tests. The significance level was considered p<0.05.
    Results
    In this study, honey vinegar syrup had no significant effect on blood pressure and anthropometric indices.
    Conclusion
    The results showed that honey vinegar syrup in the received doses, had no significant effect on anthropometric indices and blood pressure. Therefore, further researches are necessary to confirm or refute the claim of the ineffectiveness of this syrup on anthropometric indices and blood pressure.
    Keywords: Honey, Acetic acid, Blood pressure, Anthropometry, A Randomized clinical trial
  • Karim Abdolmohammadi, Hassan Saburi Moghaddam, Jalil Babapour Kheyrodin Page 32
    Background And Objectives
    Somatization is a somatoform disorder, which medical examinations are not able to explain its reason. This study was conducted with the purpose of clarifying the role of personal traits and alexithymia in somatization disorder.
    Methods
    The present research was performed as a descriptive correlational study. In this investigation, 350 subjects were selected through stratified random sampling method. In the current study, NEO Personality Inventory-revised (NEO PI-R), somatization PHQ-15 questionnaire, and Toronto Alexithymia Scale-20 were used. Data were analyzed using simultaneous regression analysis.
    Results
    In this study, there was a significant negative relationship between somatization and five factors of extraversion. Also, neuroticism and alexithymia had significant positive relationships with somatization. There wasnot any relationship between openness to experience and personality traits.
    Conclusion
    The results of the present study indicated that with strengthening individual's social relationships and training the methods of expressing feelings, steps can be taken towards preventing somatization.
    Keywords: Somatoform disorders, Affective symptoms, Personality
  • Abolfazl Mozafari, Seyed Fakhreddin Hejazi, Amir Baharvand, Maryam Marvi, Vahid Olomi Doran, Siamak Mohebi, Mohammad Gharebeigloo Page 41
    Background And Objectives
    Cardiovascular diseases are one of the most common causes of mortality worldwide. The aim of this study was to investigate the effect of cardiac rehabilitation on the results of 6-minute walk test after angioplasty.
    Methods
    This study was an analytical cross-sectional study conducted on 96 patients who had undergone angioplasty in Shahid Beheshti Hospital of Qom City, 2014. Half of the patients who underwent cardiac rehabilitation 3 times a week for 8 weeks, were placed in the case group and the remaining were placed in the control group. Demographic data and the results of the 6-minute walk test of all the patients were obtained before and after rehabilitation in the case group and 2 weeks and 10 weeks after the operation in the control group. Assessment and comparison of the variables were performed using Chi-square, independent t-, and paired t-tests. Significance level was considered less than 0.05.
    Results
    The mean age of the subjects in the case group was 57.21±9.09 years and in the control group was 57.03±10.89 years, and 70.8% of the patients were male and the remaining were female. A significant difference was observed between the case and control groups in terms of the distance walked in the 6-minute test, before and after cardiac rehabilitation (p<0.001). On the other hand, comparing the distance walked between the two groups, was indicative of a significant difference between the two groups (p<0.002).
    Conclusion
    Cardiac rehabilitation after angioplasty is an appropriate method for increasing functional capacity of patients, therefore it is recommended that all the patients be referred to physiotherapy and cardiac rehabilitation ward.
    Keywords: Cardiovascular diseases, Angioplasty, Rehabilitation, Heart, Qom, Iran
  • Sakineh Pooraziz, Fatemeh Haidari, Majid Karandish, Mehrnoosh Zakerkish, Shahram Arsang Jang Page 49
    Background And Objectives
    Vitamin D deficiency is considered a risk factor for many chronic diseases such as Type 2 diabetes mellitus (T2DM). Considering the role of vitamin D in incidence and prevalence of diabetes and the widespread prevalence of vitamin D deficiency in Iran, the present study was conducted with the purpose of assessing the serum level of vitamin D with glycemic and anthropometric indices in diabetic patients.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 84 T2DM patients were selected. Anthropometric indices [weight, height, waist circumference, hip circumference, BMI, waist-hip ratio (WHR)] and Biochemical parameters (fasting serum glucose, HbA1C, fasting insulin, 25(OH) vitamin D, and insulin resistance index) were measured. The participants were divided based on the serum level of vitamin D into three tertiles of severe deficiency (0-10ng/ml), moderate deficiency (10-20ng/ml), and insufficiency (20-30ng/ml). Data were analyzed using Chi-square, independent t-, ANOVA, and Pearson tests. The level of significance was considered at p<0.05.
    Results
    The serum level of 25(OH) D in females was significantly lower than males (p<0.05). A significant relationship was observed between fasting blood sugar level, WHR, and vitamin D, but the relationship between vitamin D and other factors (Insulin, HbA1C, and HOMA-IR) and anthropometric parameters, was not statistically significant.
    Conclusion
    In the present study, due to the negative correlation between vitamin D level and fasting blood sugar, which is indicative of indirect effect of vitamin D on insulin secretion, and also high prevalence of vitamin D deficiency in diabetic patients, it can be concluded that hypovitaminosis D has a negative effect on glucose homeostasis.
    Keywords: Diabetes mellitus_Type 2_Vitamin D 1_alpha hydroxylase_Vitamin D_Glycemic Index
  • Darioush Khajavi, Mohammad Sadegh Moradi Veghar Page 57
    Background And Objectives
    Activities of daily living are the most fundamental components of life, and reflect an important aspect of functional independence in older adults, which declins with increasing age. This research was performed with the purpose of predicting activities of daily living in the older adults in Qom City based on fall-related psychological factors.
    Methods
    In this descriptive correlational study, 340 older adults were selected by convenience sampling from urban areas of Qom City. Data collection was carried out using demographic characteristics questionnaire, Activities of Daily Living Scale of Khajavi & Parsa, Yardley et al.’s Fall Efficacy Scale-International, Activities-specific Balance Confidence of Myers et al, and modified Gait Efficacy Scale of Newell et al. Data were analyzed by descriptive statistics, Pearson’s correlation coefficient, and regression analysis. The significance level was considered to be p≤0.05.
    Results
    In this study, the mean age of participants was 70.80 years. There were a significant relationship between activities of daily living and fall-related psychological factors in the older adults in Qom City (p≤0.05). Activities of daily living were significantly predicted by variables, including gait efficacy, fear of falling, and balance confidence. These predictor variables explained 93% of variability in activities of daily living (r2=0.93, f=681.307, p≤0.000).
    Conclusion
    According to the results of this study, fall-related psychological factors by affecting older adults’ self-perceptions can decrease self-efficacy in performing activities of daily living. Also, these factors can be considered in interventions targeting improvement in activities of daily living. Therefore, future studies are necessary to investigate older adults’ functional performance based on the fall-related psychological factors.
    Keywords: Activities of daily living, Postural balance, Gait, Self efficacy, Aged
  • Ali Reza Koohpaie, Mohammad Khandan* Page 66
    Background And Objectives
    Nowadays, there is an increasing emphasis on workplace mental health promotion. On the other hand, mental disorders can effectively change individuals and their job. This study was conducted with the aim of assessment and comparison of workers’ mental health and its components among different industries in Qom Province.
    Methods
    This study was performed as a descriptive cross-sectional study on the mental health level in workers of industries in Qom province, 2014-2015. Information were collected from 379 workers (seven industries of Qom Province). The study tools were demographic questionnaire and Goldberg’s General Health Questionnaire-28 (GHQ-28). Data were analyzed using t-test, one-way ANOVA, and Pearson’s correlation statistical tests.
    Results
    In this investigation, the age of the workers ranged from16-62 years with the mean of 33.58±10.06 years. Social dysfunction and depression symptoms, respectively had the highest (5.97) and lowest (2.42) mean scores. The score of GHQ score was 17.78±9.84. Of these subjects, 30.4% were in undesirable condition in anxiety and sleep disorders, and 40.2% in social function. Also, There was a significant difference between single and married workers in terms of subclasses of general health psychological distress (p<0.05). Furthermore, the correlation between GHQ-28 subscales and total scale was satisfactory and ranged between 0.59 and 0.86 (p<0.05(.
    Conclusion
    According to the results of this study, although overall level of general health subscales of the worker was not at undesirable level, the findings showed mental disorders among the workers.
    Keywords: Mental health, Depression, Mental disorders, Qom, Iran
  • Hamid Iranshahi, Ghasem Yadegarfar Pages 75-80