فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و سوم شماره 7 (پیاپی 108، مهر 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 7 (پیاپی 108، مهر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فائق باستانی *، ژینا وزیرزاده، اشرف محمدخانی صفحات 613-620
    مقدمه
    میزان پاسخ های ایمنی به عنوان یک فاکتور مهم در پیشرفت عفونت هپاتیتB مورد توجه قرار گرفته است، در رابطه با جمعیت سلول های B متعاقب عفونت با بیماری هپاتیت B اطلاع چندانی در دسترس نمی باشد.A proliferation-Inducing Ligand می تواند به عنوان تحریک کننده فعالیت سلول های B معرفی گردد. در مطالعه حاضر نسبت لنفوسیت های B با IgD مثبت در کبد بررسی و سطح سرمیAPRIL در ارتباط با یافته های کلینیکی در بیماران هپاتیت مزمن B تعیین می شود.
    روش بررسی
    دراین مطالعه تحلیلی 57 بیمار مبتلا به هپاتیت B مزمن از بیمارستان شریعتی انتخاب شدند. سطح سرمی APRIL به روش الیزا اندازه گیری شد. HBV DNA به روش کمی، تعیین مقدار گردید و نمونه های بیوپسی کبد برای شناسایی IgD به روش ایمینوهیستوشیمی رنگ آمیزی شدند.
    نتایج
    میانگین نمره برای فیبروز کبدی و التهاب بر اساس سیستمHAI برابر با 2/ 4 و برای سلول های B با IgD مثبت برابر با 9/ 1 به دست آمد. آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که افزایش نمره سلول های B با IgD مثبت، متناسب با افزایش تکثیر HBV DNA است، در حالیکه با سطح سرمی APRIL رابطه عکس داشت.
    نتیجه گیری
    لنفوسیت های B با IgD مثبت بیشتر در بیمارانی که سطح بالاتری از HBV DNA را دارند ساکن شدند. همچنین نمره بالاتر سلول های B با IgD مثبت ارتباط معکوس با سطح سرمی APRIL ارتباط معکوس داشت.
    کلیدواژگان: هپاتیت مزمن B، لنفوسیت B، IgD مثبت، APRIL
  • راضیه خادمیان راوندی، حسن مظفری خسروی *، علیرضا استقامتی، علی پاشا میثمی صفحات 621-630
    مقدمه
    دیابت به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات اندوکرینی، عوارض و پیامدهای مختلفی دارد. شواهد مختلف بیانگر این است که سیر به دلیل دارا بودن ترکیبات گوناگون برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مصرف مکمل قرص سیر بر قند خون ناشتا، هموگلوبین قندی شده A1c و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده انجام شد، 50 بیمار دیابتی نوع 2 که به بیمارستان امام خمینی تهران مراجعه کرده بودند، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 25 نفره مداخله و دارونما تقسیم شدند. گروه مداخله، روزانه 3 عدد قرص سیر 400 میلی گرمی و گروه دارونما، روزانه 3 عدد قرص مشابه بعد از هر وعده اصلی، به مدت 3 ماه دریافت و مصرف کردند. سپس پروفایل لیپیدی، هموگلوبین قندی شده A1c و قند خون ناشتای بیماران قبل و بعد از مداخله، اندازه گیری شد.
    نتایج
    دو گروه از نظر سن، جنس و سابقه بیماری با هم تفاوت معنی داری نداشتند. پس از 3 ماه، در گروه گیرنده سیر میانگین قند خون ناشتا از 47/ 36±23/ 155 به 18/ 44±57/ 140 میلی گرم در دسی لیتر(pv=0.05) و هموگلوبین قندی شده A1c از04 /1±60/ 8 به 21/ 1±27/ 7 درصد(pv<0.001) در مقایسه با گروه دارونما، کاهش معنی داری پیدا نمود. میانگین تغییر HDLc در گروه مداخله نسبت به گروه دارونما افزایش معنی داری نشان داد(77/ 6±03 /2- در مقابل96/ 6±76/ 1 میلی گرم در دسی لیتر). تفاوت معنی داری در مقایسه درون گروهی و بین گروهی درخصوص سایر متغیرهای مورد مطالعه در دو گروه، مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مصرف روزانه 3 قرص 400 میلی گرمی سیر در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو به مدت 3 ماه، باعث کاهش قند خون ناشتا، هموگلوبین قندی شده A1c و افزایش سطح HDLc می شود، بنابراین به نظر می رسد مصرف آن می تواند در کنترل عوارض و درمان دیابت مفید باشد.
    کلیدواژگان: قرص سیر، دیابت نوع 2، پروفایل چربی، هموگلوبین گلیکوزیله، قند خون ناشتا
  • مهشید مهذب، فرهاد دریانوش *، محمدعلی بابایی بیگی، علیرضا راسخی، مریم کوشکی جهرمی، نسرین حاجی طهرانی صفحات 631-639
    مقدمه
    پرفشار ی خونی، نقش قابل توجهی در ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی و مرگ و میر ناشی از این نوع بیماری هادر جهان ایفا می کند و به نظر می رسد، ارتباط پیچیده ای با اختلال در عملکرد اندوتلیال دارد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر چهار هفته فعالیت ورزشی ایزومتریک هندگریپ بر تغییرات اتساع عروقی وابسته به جریان خون و فشارخون درزنان مبتلا به پرفشاری خونیبود.
    روش بررسی
    بدین منظور در این مطالعه،14زن با محدوده سنی 30 تا 55 سال بر اساس توده چربی بدن و نوع داروی مصرفی برای فشارخون، انتخاب شدند. شرکت کنندگان،برنامه تمرینی ایزومتریک هندگریپ را در 4 هفته و هر هفته 3 جلسه انجام می دادند. قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت پس از انجام آخرین جلسه، فشارخون و سونوگرافی داپلر از شریان بازویی دست راست آزمودنی ها گرفته شد. ارزیابی داده ها با استفاده از آزمون t وابسته طرح پیش آزمون-پس آزمون در سطح معنی داری 05/ 0 p≤انجام شد.
    نتایج
    طبق نتایج به دست آمده، تغییرات معنی داری در میزان اتساع عروقی ناشی از جریان خون(FMD: Flow Mediated Dilatation) (p= 0.001)، و فشارخون سیستولیک(p= 0.006) و دیاستولیک(p= 0.001) در گروه آزمودنی ها مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی ایزومتریک هندگریپ با تاثیر مثبت بر عملکرد اندوتلیال، می تواند به طور بالقوه ای اختلال عملکرد اندوتلیال را در افراد پرفشار خونی معکوس کند.
    کلیدواژگان: اتساع عروقی وابسته به جریان خون، تمرینات ایزومتریک، فشارخون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک
  • منیره مدرس مصدق *، سیدمحمود صدر بافقی، منصور رفیعی، سیده مهدیه نماینده، سیدعلی صدر بافقی صفحات 640-649
    مقدمه
    از آنجا که داروهای ترمبولیتیک مانند استرپتوکیناز می توانند سبب انسداد عروق مجدد گردند، لذا پس از مصرف این داروها، از داروهای ضد انعقادی نظیر هپارین استفاده می شود. به دلیل غیر قابل پیش بینی بودن فارماکوکنتیک هپارین، نوموگرام های متعددی برای دوزینگ هپارین پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه مقایسه دو نوموگرام هپارین در بیماران با انفارکتوس میوکارد حاد(AMI) بعد از دریافت استرپتوکیناز بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی، تصادفی و یک سو کور بود. 113 بیمار با AMI، 4 ساعت بعد از درمان با استرپتوکیناز به طور تصادفی در یکی از دو گروه قرار گرفتند. گروه 1، (n= 50) انفوزیون اولیه ای با ریت U/Kg/hr 17 و بولوس U/kg80 دریافت کردند. در گروه 2، (n= 53) انفوزیون هپارین با ریت U/Kg/hr 12 و ماکزیممU/hr 900 شروع گردید و بولوس اولیه U/kg60 با ماکزیمم U4000 بود. (aPTT(Activated Partial Tromboplastin Time هر 6 ساعت یک بار تا حداقل 48 ساعت اندازه گیری می گردید و براساس هر نوموگرام ریت انفوزیون به گونه ای تنظیم می شد تا aPTT در دامنه درمانی(s 70-46) قرار گیرد.
    نتایج
    افراد دو گروه از لحاظ دموگرافیک شبیه هم بودند. زمان گذشتن aPTT از آستانه درمانی برای گروه های 1 و 2 به ترتیب hr 81/3 ± 00/8 و hr 55/5 ± 12/11 بود(P=0.00). در 12 ساعت اولیه، درصد افرادی که در دامنه مطلوب قرار داشتند در دوگروه به ترتیب 0/ 56% و 19/ 30% بود(P=0.00). همچنین مدت زمانی که افراد درگروه 1 طی 24 و 48 ساعت اولیه در دامنه درمانی قرار داشتند به ترتیب 42/ 6±40/ 14 و 90/ 9±48 /27 ساعت بود، در حالی که این اعداد برای گروه 2به ترتیب، 08/ 3±74/ 9 و 42 /9± 06/ 21 بودند(P=0.00،P=0.00). میزان تغییرات در ریت هپارین در گروه 1 به طور معنی داری کمتر از گروه 2 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه با نوموگرام 1، اشخاص سریعتر به دامنه درمانی می رسند، مدت زمان بیشتری در دامنه درمانی قرار دارند و همچنین نیاز به تغییر در ریت هپارین کمتر است، نوموگرام 1 بر 2 ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: هپارین، استرپتوکیناز، دوز، نوموگرام
  • فاطمه عربی باشریک، علیرضا اولیایی منش *، محمد رنجبرعزت آبادی، رضا گودرزی، سید مصطفی شیر یزدی، مرتضی عرب زوزنی، محمدرضا مبینی زاده صفحات 650-659
    مقدمه
    لاپاروسکوپی رو-ان-وای گاستریک بای پاس و گاستریک باندینگ، عمومی ترین روش های جراحی باریاتریک می باشند. هدف این مطالعه مقایسه ایمنی روش جدیدتر لاپاروسکوپی اسلیو گاسترکتومی با دو روش دیگر می باشد.
    روش بررسی
    مرور نظام مندی با جستجو در مهمترین و مناسب ترین پایگاه های داده ای، Cochrane library، Pubmed Medline Ovid و سایت های ایرانی Sid Magiran، Iranmedex، ، بدون محدودیت زمانی انجام گرفت. سپس نتایج مقالات منتخب، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    از 384 مقاله یافت شده در جستجو، تعداد 4 مقاله کارآزمایی بالینی وارد مطالعه شدند. درمقایسه دو روش رو–ان-وای گاستریک بای پاس و اسلیو گاسترکتومی، گزارشی از مرگ ارائه نشد. در مقایسه گاستریک باندینگ و رو–ان-وای گاستریک بای پاس در هرگروه، یک مورد مرگ مشاهده شد. در خصوص عوارض بین دو روش اسلیو گاسترکتومی و رو–ان-وای گاستریک بای پاس، در گروه رو–ان-وای گاستریک بای پاس، عوارض زودرس 10 درصد و در اسلیو گاسترکتومی 13 درصد بیان شد که تفاوت آماری معنی داری نداشت. در مقایسه گاستریک باندینگ و رو–ان-وای گاستریک بای پاس، رخداد عوارض زودرس و دیررس در گروه گاستریک بای پاس بالاتر بود اما به لحاظ آماری، تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در این مطالعه، از جنبه ایمنی، تفاوت آماری معنی داری دراین روش ها مشاهده نشد، در نتیجه، انتخاب و موفقیت روش های جراحی باریاتریک، بستگی به ترجیحات بیمار و جراح خواهد داشت.
    کلیدواژگان: رو، ان، وای گاستریک بای پاس، گاستریک باندینگ، اسلیو گاسترکتومی، چاقی مفرط
  • خدیجه عنصری *، نسترن وهابی برزی، زهرا حاجی مهدی نوری، منا موسوی صفحات 660-668
    مقدمه
    آخرین مرحله از مسیر بیوشیمیایی تولید هورمون استروژن، تولید آروماتاز می باشد که یک آنزیم کلیدی برای سنتز این هورمون در مردان محسوب می گردد. این آنزیم باعث تبدیل هورمون های آندروستندیون و تستوسترون به ترتیب به استرون و 17ß- استرادیول می گردد. یکی از مهمترین پلی مورفسیم ها در ژن 19CYP، تبدیل نوکلئوتید C به Tدر اگزون 7 است که باعث تبدیل آمینواسید Arg به Cys در موقعیت 264 پروتئین آروماتاز می شود و این پلی مورفیسم در افراد آسیایی بسیار شایع است. هدف از این مطالعه، بررسی پلی مورفیسم 700519rs در مردان مبتلا به سرطان پروستات در جمعیت شمال هندوستان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به روش مورد-شاهدی انجام شد، DNA استخراج شد و تکنیک PCR-RFLP برای آنالیز ژنCYP19 بر روی 100 بیمار مبتلا به سرطان پروستات مراجعه کنندگان به مرکز تحقیقاتی-پزشکی چندیگر، هندوستان و همان تعداد فرد سالم به عنوان کنترل صورت گرفت. سپس داده ها توسط نرم افزارSPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از لحاظ آماری ارتباط معناداری بین ژنوتیپ CT و خطر ابتلا به سرطان پروستات مشاهده شد(OR:2/28، 95% CI، 1.20-4.35; P=0.012). ژنوتیپ TT با خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط نیست(OR:0/70، 95% CI، 0/19-2/53 P=0.594). همچنین ارتباط معنی داری بین مرحله و درجه بیماری با خطر ابتلا به سرطان پروستات در جمعیت مورد مطالعه مشاهده نشده است(p>0/05).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ژنوتیپ CT در مقایسه با سایر ژنوتیپ ها بیشتر با سرطان پروستات در ارتباط است. افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات با جایگزینی Arg264Cys در ژن CYP19 مرتبط می باشد.
    کلیدواژگان: ژن CYP19، سرطان پروستات، PCR، RFLP
  • حمدالله دلاویز، پوران داودی *، محمد شریف طالبیان پو، پرستو راد، حسین صادقی صفحات 669-678
    مقدمه
    در این تحقیق اثر رزوراترول بر تغییرات بافتی قلب جنین و سطح سرمی آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز موش های باردار متعاقب پره اکلامپسی، مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 36 سر موش صحرایی ماده باردار، نژاد اسپراگ-دالی به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. به گروه های نرمال و L-name به ترتیب، آب مقطر و L-name با دوز 70 میلی گرم بر گیلو گرم وزن بدن به شکل تزریق درون صفاقی داده شد. گروه های 10L-Res و 20L-Res علاوه بر L-name، به ترتیب رزوراترول با دوز 10 و 20 میلی گرم بر گیلو گرم وزن بدن دریافت کردند. تزریقات برای تمام گروه ها از روز 9 تا 20 بارداری ادامه داشت. در پایان تغییرات بافتی قلب و سطح سرمی آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز موش های باردار در روز 20 بارداری اندازه گیری گردید. داده ها، با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین ضخامت دیواره چپ بطن در گروه 20L-Res در قیاس با گروه L-name کاهش معنی داری نشان داد(P<0.05). میانگین ضخامت اندوکارد و اپیکارد در گروه های دریافت کننده رزوراترول در قیاس با گروه L-name افزایش داشت که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار نبود. میانگین سطح سرمی آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز در گروه ها، تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    رزوراترول می تواند از بافت قلب جنین و سطح نرمال آنزیم های کبد در یک مدل موش پره اکلامپسی، حمایت کند.
    کلیدواژگان: رزوراترول، پره اکلامپسی، قلب، دوره جنینی، L، name، موش صحرایی
  • محمد زارع زاده، فتانه شاطرزاده، سمیه عابدینی، مهدی رعدآبادی* صفحات 679-690
    مقدمه
    یکی از داروهای پر مصرف، آنتی بیوتیک ها می باشند که کمک فراوانی به بهبود و درمان بیماری ها می کنند، اما تجویز نادرست و استفاده بی رویه از آنها، سبب بروز عوارض زیادی از قبیل مقاومت دارویی و عدم درمان بیمار می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی مصرف آنتی بیوتیک ها و مقایسه آن با استانداردهای موجود در بیماران بستری در بخش های جراحی بیمارستان شهید رهنمون یزد به انجام رسید.
    روش بررسی
    این مطالعه، از نوع تحلیلی است که در سال 1393 بر روی بیماران تحت عمل جراحی در 4 بخش جراحی عمومی، ارولوژی، جراحی اعصاب و ارتوپدی در بیمارستان شهید رهنمون یزد انجام گرفت. جامعه مطالعه را 154 نفر از این بیماران تشکیل داد. ابزار مورد استفاده در مطالعه، فرم تهیه شده توسط پژوهشگر بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و به کمک آمار های توصیفی فراوانی و درصد و آزمون آماری کای اسکوئر انجام گرفت.
    نتایج
    24 درصد بیماران سفتریاکسون، 1/ 72 درصد کفلین و 9/3 درصد بیماران سفازولین مصرف کرده بودند. بر اساس نتایج در دوز تجویزی، 87 درصد با دستورالعمل، مطابقت داشت. در روش تجویز نیز 4/ 86 درصد تجویزها در روش تجویز با دستورالعمل مطابقت و در مجموع نیز 8/ 68 درصد آنتی بیوتیک های تجویز شده بر حسب نوع با دستورالعمل مراقبت مدیریت شده شماره 8 مطابقت داشتند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر 8/68 درصد از اعمال جراحی در همه موارد تجویز آنتی بیوتیک با دستورالعمل ها مطابقت داشت. لذا توجه بیشتر به آنتی بیوگرام باکتری های جدا شده از بیماران و تدوین راهنماهای استاندارد درمانی و در صورت امکان تهیه اشکال خوراکی آنتی بیوتیک ها می تواند در منطقی سازی مصرف اشکال تزریقی آنتی بیوتیک ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، بیمار، بیمارستان، مقاومت آنتی بیوتیکی، استاندارد
  • منصور مقیمی، محمد صامت، آرزو بهاری، فریماه شمسی، احسان زارع پور * صفحات 691-699
    مقدمه
    افیوژن پلورال بدخیم به عنوان دومین علت شایع افیوژن های اگزوداتیو شناخته می شود. انجام توراکوسنتز و بررسی سیتولوژی روشی ساده و موثر بوده و نسبت به بیوپسی، آسان تر است و برای بیمار با درد کمتری همراه است. همچنین خطرات آن به مراتب کمتر از بیوپسی می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه نتایج سیتولوژی و بیوپسی پلور در افیوژن های پلورال بدخیم جهت تعیین روش ارجح برای تشخیص، انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر، از نوع مقطعی-تحلیلی است که در یک دوره 10 ساله(فروردین 1383 تا 1393) تمامی نمونه های پونکسیون مایع پلور ارسال شده به بخش پاتولوژی بیمارستان شهید صدوقی یزد که در بررسی سیتولوژی یا بیوپسی، تشخیص بدخیمی داشتند تحت بررسی قرار گرفت و اطلاعات مورد نیاز، جمع آوری گردید. سپس، داده ها توسط نرم افزارspss نسخه 19 و تست های آماری Chi- square و fisher''s exact test تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    از مجموع 61 مورد افیوژن پلورال بدخیم، 31 نفر مرد(8 /50 درصد) و 30 نفر زن(2/ 49 درصد) بودند. در 39 بیمار(9/ 63 درصد) نتایج سیتولوژی مایع مثبت و در 56 مورد(8/ 91 درصد) بیوپسی سوزنی پلور مثبت بود. بیوپسی و سیتولوژی 34 بیمار(7/ 55 درصد) در تشخیص بدخیمی با هم مطابقت داشتند و در27 مورد تطابقی بین سیتولوژی و پاتولوژی وجود نداشت، 22مورد(1/ 36 درصد) بیوپسی و در 5 مورد(2/ 8 درصد) سیتولوژی، مثبت گزارش شده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، بررسی سیتولوژی مایع پلور به عنوان روشی غیرتهاجمی و سریع برای تشخیص بیماران با افیوژن بدخیم پلور مناسب میباشد. بازده تشخیصی این روش، با تکرار سیتولوژی مایع پلور، بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: افیوژن پلورال بدخیم، سیتولوژی، بیوپسی پلور
  • خدیجه دهقانی، زهرا فهیم رئوف *، علی اکبر واعظی صفحات 700-708
    مقدمه
    خواب یکی از نیازهای اساسی انسان به شمار می رود. عوامل متعددی باعث اختلال خواب بیماران بستری در بخش می شود، که از این میان می توان به سر و صدا و نور بخش اشاره نمود. در این مطالعه تاثیر استفاده از چشم بند و گوش بند بر کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، بررسی شده است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه کارآزمایی بالینی 90 بیمار بستری شده در بخش مراقبت های ویژه قلب، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها در اولین شب بستری به طور تصادفی به سه گروه چشم بند و گوش بند، گروه چشم بند و گروه کنترل تقسیم شدند. مداخله از اولین شب بستری تا زمان ترخیص انجام و کیفیت خواب بیماران با مقیاس تطابق دیداری مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با نرم افزارspss نسخه 18 و آزمون های آنالیز واریانس، تی تست زوجی و تی مستقل و آزمون تعقیبی دان تحلیل گردید.
    نتایج
    میانگین نمره کیفیت خواب بعد از مداخله، در دو گروه مداخله با گروه کنترل، اختلاف معنی داری داشت(p<0/05). در حالی که این مقدار، بعد از مداخله، در دو گروه مداخله، اختلاف معنی داری نداشت(p>0/05).
    نتیجه گیری
    استفاده از چشم بند و گوش بند، به عنوان وسایل کم هزینه و بدون عارضه می تواند باعث بهبود کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه قلب گردد.
    کلیدواژگان: چشم بند، گوش بند، کیفیت خواب، سکته قلبی
|
  • F. Bastani *, Zh Vazirzade, A. Mohammadkhani Pages 613-620
    Introduction
    Host immune responses are considered as an an important factor concerning the progression of HBV infection. B cells population following Hepatitis B infection has received scant attention. A Poroliferation-Inducing Ligand (APRIL) can be introduced as a stimulator of B cell activities. Therefore، this study intended to investigate the proportion of IgD positive B lymphocytes in liver as well as to determine the level of APRIL serum in relation to the clinical findings in chronic hepatitis B patients.
    Methods
    Fifty-seven subjects suffering from chronic hepatitis B (CHB) were selected، who attended the Hepatitis Clinic of Shariati Hospital. APRIL ELISA kit was used in order to measure the APRIL serum concentration. HBV DNA was quantified by RealArtTM HBV LC PCR. Liver biopsy sections were stained with immunohistochemistry in order to indentify IgD.
    Results
    The mean score of liver fibrosis and inflammation was reported 4. 20 according to the modified histologic activity index system. The mean score for patients with liver IgD positive B-cells was 1. 9. Moreover، linear regression analysis showed that increasing the score of intrahepatic IgD positive B cells was propotionate to the increase of HBV DNA amplification، whereas it revealed a negative relationship with the APRIL serum level.
    Conclusion
    The study findings revealed that IgD positive B-cells imply the presence of naïve B cells، more within patients who had higher level of HBV DNA. Moreover، higher score of IgD positive B cells population was negatively related with the serum level of APRIL.
    Keywords: APRIL_B lymphocytes_Chronic hepatitis B_IgD positive B cells
  • R. Khademian, Ravandi, H. Mozaffari, Khosravi *, Alireza Esteghamati, Ap Meysami Pages 621-630
    Introduction
    Diabetes, as one of the most common endocrine disorders, has many different complications and outcomes. Some pieces of evidence proposed that garlic can be useful for diabetic patients due to its various compounds. Therefore, this study aimed to assess the effect of garlic tablet supplement on fasting blood sugar (FBS), Glycated hemoglobin A1c(HbA1c) and lipid profile levels in type 2 diabetic patients.
    Methods
    This double-blind randomized placebo controlled trial was carried out at Imam Khomeini hospital in Tehran. The study sample consisted of 50 diabetic patients, who were randomly divided into two groups of 25 participants: placebo (PG) and garlic group (GG). The GG took three 400mg-garlic tablets and the PG group took 3 tablets similar to the garlic tablets per day after every main meal for 3 months. Lipid profile, HbA1c and FBS concentrations were measured before and after the intervention.
    Results
    There were not any significant differences in regard with age, gender and disease history between the two groups. After 3 months, the mean of FBS (from 155.23±36.47 to 140.57±44.18 mg/dl,pv=0.05) and HbA1c(from 8.6 %±1.04 to 7.27%±1.21,pv<0.001) decreased significantly in GG in comparison with PG. The mean of HDLc change in GG revealed a significant increase compared to PG (-2.03 vs. 1.76±6.96 mg/dl). Moreover, no other significant differences were observed in regard with other studied variables between the two groups.
    Conclusion
    The findings of the present study revealed that daily consumption of three 400mg-garlic tablets in diabetic patients can lead to a decrease of FBS and HbA1c, in contrary to an increase of HDLc. As a result, garlic tablet supplement seems to be beneficial to complications control as well as treatment of diabetes.
    Keywords: Fasting blood glucose_Garlic tablet_HbA1c_Lipid profiles_Type 2 diabetes
  • M. Mohazzab, F. Daryanoosh *, Ma Babaee Beygi, A. Rasekhi, M. Koushki Jahromi, N. Haji Tehran Pages 631-639
    Introduction
    Hypertension contributes significantly to worldwide cardiovascular morbidity and mortality. As a matter of fact, hypertension appears to have a complex association with endothelial dysfunction. Hence, the purpose of this study was to evaluate the effect of 4-week isometric handgrip exercise on changes of flow mediated dilation (FMD) and blood pressure within females suffering from hypertension.
    Methods
    The study participants consisted of 14 women aged 30-55, who were selected on the basis of their BMI as well as sort of consumed medicine for their hypertension. All the participants were trained three times per week for 4 weeks. FMD brachial artery and blood pressure were assessed before the exercises beginning and 24 hours after the last exercise session. The study data were analyzed using dependent t-test (pretest-posttest design) at significance level of p=0.05.
    Results
    According to the study results, significant changes were observed in regard with FMD, systolic, and diastolic blood pressure (p= 0.001, p=0.006, and p= 0.001 respectively) in the experimented group.
    Conclusion
    The findings of the present study demonstrated that isometric handgrip exercise, producing a positive effect on the endothelial function, can potentially reverse the endothelial dysfunction in females suffering from hypertension.
    Keywords: Diastolic blood pressure, Flow mediated dilation, Isometric exercise, Systolic blood pressure
  • M. Modares Mosadegh *, Sm Sadr Bafghi, M. Rafiei, Sm Namayande, Sa Sadr Bafghi Pages 640-649
    Introduction
    Since thrombolytic drugs such as streptokinase could cause reocculsion, anticoagulants like heparin are utilized afterwards. Several nomograms have been recommended due to unpredictable pharmacokinetics of heparin. Therefore, this study aimed to compare two prevalent nomograms of heparin used in patients suffering from acute myocardial infarction (AMI) after recieving streptokinase.
    Methods
    In this single-blind randomized clinical trial, 113 patients with AMI were randomly assigned to one of the two nomogram groups four hours after receiving streptokinase. Patients in the group1(n=50), received an initial infusion with rate of 17 U/Kg/hr and a bolus of 80 U/Kg. In Group 2(n=35), the initial rate of heparin (n= 53) was 12 U/Kg/hr with a maximum 900U/hr after a bolus of 60 U/Kg with a maximum of 4000 U. Activated Partial Thromboplastin Time (aPTT) was measured every 6 hours for at least 48 hours and infusion rate was adjusted based on each nomogram in order to maintain aPTT in the therapeutic level of 46-70 s.
    Results
    Patients in the two groups were homogenized in regard with their demographic characteristics. The time needed for aPTT to pass the infusion threshold for groups 1 and 2 were 8.00±3.81 hr and 11.12±5.55 hr, respectively (p=0.00). In the first 12 hours, percentages of patients, whose aPTT was reported in an apporpriate therapeutic range were 56.0% and 30.19% for the two groups, respectively (p=0.00). Moreover, period of time that subjects in group 1 were in the therapeutic range in the first 24 and 48 hours was 14.40 ± 6.42 hrs and 27.48 ± 9.90 hrs, respectively. While these numbers for group 2 were 9.74±3.08 hrs and 21.06 ± 9.42 hrs, respectively (P=0.00, P=0.00). The changes in the heparin rate was reported significantly lower in group 1 compared to group 2.
    Conclusion
    The study findings revealed that nomogram 1 is preferred to nomogram 2, since patients in nomogram 1 reached the therapeutic range faster, stayed in this range for a longer period of time, and needed less change in the heparin rate
    Keywords: Dose, Heparin, Nomogram, Streptokinase
  • F. Arabi Basharic, A. Olyaee Manesh *, M. Ranjbar Ezzatabadi, R. Goudarzi, Sm Shiryazdi, M. Arab Zozani, Mr Mobini Zade Pages 650-659
    Introduction
    Laparoscopic Roux-en-Y gastric bypass and laparoscopic adjustable gastric banding are the most common bariatric surgery procedures. Therefore, this study aims to compare the safety of the newer procedure of Laparoscopic sleeve gastrectomy compared to Laparoscopic Roux-en-Y gastric bypass and Laparoscopic adjustable gastric bonding.
    Method
    A systematic review was conducted on the most important and most relevant search data bases, including Cochrane library, Pubmed, Ovid Medline as well as Iranian sites of Magiran, Iranmedex, SID, not taking the time limit into consideration. The results found in the literature were classified and were then analyzed.
    Results
    Out of 384 articles obtained in the search, 4 randomized clinical trials (RCT) were included in this study. There were no reports of death comparing surgical procedures of Roux-en-Y gastric bypass and sleeve gastrectomy. Moreover, in adjustable gastric banding and Roux-en-Y gastric bypass comparison, one death was observed in each group. Regarding the side effects of Roux-en-Y gastric bypass and sleeve gastrectomy, 10% early complications were reported in the Roux-en-Y gastric bypass group, and 13% were observed in the sleeve gastrectomy group between which no statistically significant difference was revealed. The comparison between adjustable gastric banding and Roux-en-Y gastric bypass demonstrated that the occurrence of early and late complications was reported to be higher in the gastric bypass group, though no statistically significant difference was observed.
    Conclusion
    The present study findings demonstrated no statistically significant difference between these methods in regard with the safety aspect. As a result, selection as well as success of the bariatric surgery procedures depend on the patient's and surgeon's preferences.
    Keywords: Gastric banding, Morbid obesity, Roux, en, Y gastric bypass, Sleeve gastrectomy
  • Kh Onsory *, N. Vahabi Barzi, Z. Haji Mehdi Nouri, M. Mousavi Pages 660-668
    Background
    A series of biochemical reactions are involved in the endogenous production of estrogens. Their final and rate-limiting step is catalyzed by aromatase belonging to the class XIX of cytochrome P450. CYP19 is a key enzyme for estrogen synthesis in males. It catalyzes the irreversible conversion of androstenedione and testosterone to estrone and estradiol-17β, respectively. Aromatase P450 is present in the endoplasmic reticulum of estrogen-reproducing cells in which it is expressed. The effects of the resulting estrogens are mediated through the estrogen receptor. One of the most important polymorphism, is a C to T variation in exon 7 resulting in an Arg264Cys amino acid exchange, has been shown to be very common in Asia. The purpose of this study was to determine the association of CYP19 gene polymorphism with the prostate cancer risk among the studied population.
    Methods
    PCR-RFLP analysis of CYP19 gene was on 100 prostate cancer patients and an equal number of matching controls. The data was analyzed using the computer software SPSS for windows (version 19).
    Results
    The frequency of CT genotype was higher in patients (37%) as compared to controls (21.2%) and this incidence was statistically significant (OR, 2.10; 95 % CI, 1.02-4.34; P=0.044). Stratification of patients according to the risk factors, resulted in a slightly improved OR in individuals carrying CT compared to CC genotype (OR, 2.35 95% CI, 1.11-4.96; P=0.024). The TT genotype was not significantly associated with prostate cancer risk (OR, 0.63; 95% CI, 0.16-2.50; P=0.519).
    Conclusion
    It seems that CT genotype is more associated with cancer prostate compare with other genotypes. It appears to be an increased risk of prostate cancer associated with the Arg264Cys substitution in the CYP19 gene.
    Keywords: CYP19 gene, PCR, RFLP, Prostate cancer
  • H. Delaviz, P. Davoudi *, Mohammad Sharif Talebian Pour, P. Rad, H. Sadeghi Pages 669-678
    Introduction
    The present study aimed to evaluate the effect of resveratrol on fetal heart tissue changes as well as to investigate the serum level of alanine aminotransferase (SGOT) and aspartate aminotransferase (SGPT) enzymes in pregnant rats after preeclampsia.
    Methods
    In this experimental study, 36 pregnant female Sprague-Dawley rats were divided into 4 equal groups. The normal and L-name groups received respectively, normal saline and 70 mg/kg L-name intra peritoneally (IP). Two other groups named L-Res10 and L-Res20 groups received L-name 70 mg/kg plus 10 and 20 mg/kg of resveratrol, respectively. Injections were given for all groups from 9th to 20th days of the pregnancy. The fetal heart tissue changes as well as the serum level of SGOT and SGPT enzymes of the pregnant rats were measured on the 20th day of the pregnancy. Moreover, the study data were statistically analyzed using one-way ANOVA and Tukey post-hoc tests.
    Results
    The mean thickness of left ventricle in the L-res20 was reduced significantly compared to the L-name rats (P<0.05). The mean thickness of endocardium and epicardium was increased in rats which received resveratrol compared to the L-name group, though the difference was not proved to be significant. The mean serum levels of alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase did not reveal to be significant between the groups.
    Conclusion
    The results of the current study proposed that the resveratrol can have protective effects on fetal heart tissue and liver enzyme normal range in a rat model of preeclampsia.
    Keywords: Fetal period, Heart, L, name, Preeclampsia, Rat, Resveratrol
  • M. Zarezade, F. Shaterzade, Somayeh Abedini, M. Raadabadi* Pages 679-690
    Introduction
    Antibiotics are regarded as one of the most widely consumed drugs, which have abundantly contributed to the treatment of diseases, though their incorrect prescription as well as indiscriminate use can cause such complications as drug resistance and failure in patients’ treatment. Therefore, this study aimed to evaluate the pattern of prescribing antibiotics in surgical wards of Shahid Rahnemon Hospital compared to standard Methods.
    Methods
    This is an analytical study conducted on 154 patients undergoing surgey in 4 surgery wards (General surgery, urology, neurosurgery and orthopedics) of Shahid Rahnemon hospital in Yazd in 2015. In order to glean the study data, a researcher-made data collection form was applied. The collected data were analyzed using SPSS software (ver-19) applying descriptive statistics (frequency and perrentage) and Chi-square test.
    Results
    24% of patients had consumed Ceftriaxone, 72.1 % Keflin and 3.9% had recievd Cefazolin. The prescribed dose results showed 87% of compatibility with the guidelines. Regarding the prescription method, 86.4% compatiblity was reported with the guidelines. In total, 68.8% of the prescribed antibiotics were matched with managed care instruction of number (8) in terms of their type.
    Conclusion
    The present study findings revealed that in 68.8% of the operations, the prescribed antibiotics were compatible with the guidelines in all the cases. Hence, taking antibiogram bacteria isolated from patients into account, developing standard treatment guidelines, and possibly providing oral forms of antibiotics can be effective in rationalizing the use of injectable antibiotics.
    Keywords: Antibiotic, Antibiotic resistance, Hospital, Patient, Standard
  • M. Moghimi, M. Samet, A. Bahari, F. Shamsi, E. Zarepur* Pages 691-699
    Introduction
    Malignant pleural effusion is recognized as the second most common cause of exudative pleural effusion. Thoracentesis and cytological examinations are regarded as simple procedures that can be performed easier than biopsy presenting less pain and danger. Hence, this study aimed to compare the results of malignant pleural fluidcytology and pathology of effusions in order to determine an appropriate method for malignant pleural effusion dignosis.
    Methods
    The design of this study was a cross-sectional analytical survey of all pleural puncture samples (obtained from 1383-1393) which were diagnosed malignant via cytologic or pathologic analysis in the pathology department of Shahid Sadoughi hospital. After the required data were collected by a questionnaire, SPSS software(ver. 19) was applied via Chi- square and fisher’ s exact tests in order to analyze the study data.
    Results
    Out of 61 malignant pleural effusion cases, 31 (50.8%) were males and 30 (49.2%) were females. 39 cases (63.9%) were reported to have positive cytology results and 56 cases were reported to have positive (91.8%) pleuralneedle biopsies. Biopsy and cytology (55.7% of cases) were matched in regard with malignancy diagnosis. However,within 27 cases this correspondence was not observed between cytology and pathology results. In general, 22 (36.1%) biopsies and 5 (8.2%) cytologies were reported to be positive.
    Conclusion
    The study results revealed that pleural fluid cytology can be considened as a noninvasive and rapid diagnostic method in order to diagnose malignant pleural effusions. The diagnostic efficiency of this method can be improved via repeating pleural fluid cytology.
    Keywords: Cytology, Malignant pleural effusion, Pleural biopsy
  • Kh Dehghani, Z. Fahim Raouf Fahim Raouf *, Ali Akbar Vaezi Pages 700-708
    Introduction
    Sleep is regarded as one of the basic needs of human. Several factors can cause sleep disturbances in hospitalized inpatients, among which noise and light can be taken into account in Coronary Care Unit(CCU). Therefore, this study intended to investigate the effect of eyemasks and earplugs use on sleep quality of patients suffering from Myocardial Infarction in CCU.
    Methods
    In this randomized clinical trial, a sample size of 90 patients admitted in CCU was selected. The samples were randomly divided into three groups on the first night of stay: patients with an eye mask and ear plug, patients with only an eye mask and patients in the control group. The intervention was performed from the first night of admission until discharge and sleep quality was assessed by Visual Analog Scale. Moreover, the study data were analyzed via SPSS software (ver,18) using ANOVA, paired t-test, independent t-test and post hoc Don.
    Results
    The mean score of sleep quality showed a significant difference after the intervention between the two experimental groups with the control group (p<0/05), whereas no significant difference was observed between the two experimental groups after the intervention (p>0/05).
    Conclusion
    The study findings revealed that using eyemasks and earplugs as low-cost and uncomplicated devices can improve sleep quality in patients in CCU.
    Keywords: Ear plug, Eye mask, Myocardial infarction patients, Sleep quality