فهرست مطالب

Agricultural Management and Development - Volume:5 Issue: 4, Dec 2015

International Journal of Agricultural Management and Development
Volume:5 Issue: 4, Dec 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/11/28
  • تعداد عناوین: 14
|
  • سعید فتح اللهی، ابراهیم میخوش، جمشید اقبالی صفحات 245-255
    هدف اصلی این تحقیق بررسی نقش سرمایه اجتماعی در انگیزه اشتغال زایی دانشجویان بود. جامعه آماری این مطالعه از تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج (n=3200) تشکیل شده که از بین این دانشجویان 178 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه تنظیمی که اعتبار محتوایی آن توسط اساتید گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران مورد تایید قرار گرفته بود، جمع آوری گردید. سرمایه اجتماعی در قالب چهار مولفه شامل اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی، ارتباطات اجتماعی و مشارکت اجتماعی اندازه گیری شد. برای سنجش انگیزه اشتغال زایی دانشجویان نیز از 5 گویه استفاده گردید. برای تعیین پایایی ابزار اندازه گیری پس از انجام پیش آزمون (30 نفر) اقدام به تعیین ضریب آلفای کرونباخ گردید که میزان آن برای متغیرهای انگیزه اشتغال زایی، انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی، ارتباطات اجتماعی و اعتماد اجتماعی به ترتیب 0/73، 0/76، 0/69، 0/71 و 0/72 بود. تکنیک تجزیه و تحلیل برای بررسی نقش سرمایه اجتماعی در انگیزه اشتغال زایی درخت تصمیم بود که نتایج نشان داد، دانشجویانی که از لحاظ سرمایه اجتماعی از اعتدال بیشتری برخوردار بودند، انگیزه اشتغال زایی بیشتری داشتند.
    کلیدواژگان: انگیزه اشتغال زایی، انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی، ارتباطات اجتماعی و اعتماد اجتماعی
  • محمد باقر آرایش صفحات 257-262
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات عوامل آموزشی – ترویجی بر روی استفاده از گیاهان تراریخته بود. این مطالعه از طریق تحقیق پیمایشی انجام شد. این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه خبرگان بیوتکنولوژی کشاورزی استان ایلام بوده اند (64 نفر). در این مطالعه روش سرشماری استفاده شده بود. ابزار اصلی گردآوری داده ها یک پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی ظاهری و محتوایی آن به کمک پانل متخصصین دانشگاهی تایید گردید. پایایی ابزار تحقیق نیز با استفاده از آلفای کرونباخ 92% بدست آمد. نتایج ضریب همبستگی اسپیرمن تحقیق نشان داد که رابطه معنی داری بین متغیرهایی نظیر استفاده از رسانه های گروهی، برقراری ارتباط با کارشناسان ترویج و مرتبه علمی کارشناسان و استفاده از گیاهان تراریخته وجود دارد. یافته های تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای رتبه علمی کارشناسان، برقراری ارتباط با کارشناسان ترویج و رسانه های ارتباط جمعی دارای اثر مثبت بر استفاده از گیاهان تراریخته هستند و این متغیرها 53.2% واریانس متغیر وابسته را تبیین نموده اند.
    کلیدواژگان: عوامل آموزشی - ترویجی، گیاهان تراریخته، متخصصین بیوتکنولوژی
  • اصغر باقری صفحات 263-270
    هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر پذیرش ریزغده بذری سیب زمینی بود. این پژوهش به روش - پیمایشی انجام گرفت. نمونه ای شامل 100 کشاورز سیب زمینی کار که در باره ریزغده اطلاعات لازم را کسب کرده بودند انتخاب و به دو گروه پذیرنده و نپذیرنده تقسیم شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن به وسیله گروهی از متخصصین تایید شد. برای به دست آوردن روایی ابزار پژوهش، یک مطالعه راهنما انجام شد و مقادیر کرونباخ آلفا بین 87/0-77/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که سایر کشاورزان به عنوان منبع اصلی اطلاعات پاسخگویان بودند. عملکرد بیشتر، تولید بذور سالم، بازارپسندی و کیفیت بالاتر محصول حاصل از ریزغده بذری مهم ترین دلایل پذیرش بودند. نپذیرندگان هزینه بالای ریزغده را مهم ترین عامل رد آن ذکر کرده بودند. نتیجه آزمون t نشان داد که پذیرندگان از ماشین آلات و ادوات بیشتری استفاده می کردند. نتایج دیگر این تحقیق نشان داد که از میان ویژگی های واحد زراعی، تعداد قطعات مزارع ملکی تاثیر منفی معنی داری بر پذیرش داشت. در مقابل، اندازه مزارع ملکی و سطح زیر کشت سیب زمینی ملکی تاثیر مثبت معنی داری بر پذیرش داشتند. در بین خصوصیات فردی، سطح تحصیلات و تعداد اعضای با سواد خانوار دارای تاثیر مثتب ولی، سن و تجربه زراعی کشاورزان دارای تاثیر منفی بر پذیرش ریزغده بذری سیب زمینی بودند.
    کلیدواژگان: سیبزمینی، ریزغده بذری، پذیرش، اردبیل
  • مینا صالح نیا، باب الله هدایتی، محمد قهرمان زاده، مرتضی مولایی صفحات 271-282
    دریاچه ارومیه و تالاب های اقماری آن به عنوان یکی از سایت های نمونه طرح حفاظت از تالاب های ایران با مشارکت برنامه عمران سازمان ملل انتخاب شده است. هدف این طرح، کاهش تهدیدات عمده پیش روی این منطقه تالابی با استفاده از یک برنامه جامع مدیریتی است. بنابراین در این پژوهش به بررسی ترجیحات و استخراج مقادیر تمایل به پرداخت شهروندان ارومیه در جهت بهبود ویژگی های زیست محیطی دریاچه ارومیه با استفاده از روش آزمون انتخاب پرداخته شده است. داده ها و اطلاعات مورد نیاز از شهروندان شهر ارومیه در سال 1390 به دست آمده و با کاربرد مدل لاجیت پارامترهای تصادفی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین تمایل به پرداخت به بهبود ارتفاع سطح تراز آب از شرایط بحرانی فعلی به سطح مطلوب تعلق دارد. رسیدن به حد مطلوب کیفیت آب(میزان شوری)، تعداد فلامینگو و آرتمیای دریاچه در ردیف های بعدی تمایل به پرداخت افراد قرار دارند.
    کلیدواژگان: آزمون انتخاب، تمایل به پرداخت، دریاچه ارومیه، مدل لاجیت مختلط
  • حبیب شهبازی، حمیدرضا علیپور، اکرم عباسی فر صفحات 283-294
    هدف از برنامه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی در خاورمیانه و شمال آفریقا (منارید)، سرمایه گذاری ملی در پروژه هایی در زمینه مدیریت یکپارچه منابع طبیعی است. مطالعه ارزیابی اثر در حقیقت آزمون می کند که آیا فناوری منتخب اثر معنی داری بر حفظ و نگهداری عملکرد اکوسیستم و بهره وری دارد یا خیر. همچنین آزمون می کند که آیا رفاه اقتصادی و اجتماعی جامعه هدف افزایش یافته است یا خیر. ما روستای کمکوئیه در شهرستان بهاباد استان یزد را انتخاب کردیم که در آن گروه توسعه روستایی با مشارکت روستاییان و ظرفیت های روستا (مانند سازوکار اعتبارات خرد) بنانهاده شده است. مجموعه ای از فعالیت های مکمل در این سایت بوسیله مشاوران و مشارکت کنندگان فعال در جامعه محلی و بهره بردارن پیشنهاد و اجرا شده است. یکی از آن ها پروژه احیاء مراتع ست. منافع و هزینه های انتظاری این پروژه با ارزیابی های مالی و اجتماعی پیش از اجرا پیش بینی شده است. نسبت منافع به هزینه ها مالی و اجتماعی این پروژه تقریبا 97/0 و 15/2 برآورد شده است.
    کلیدواژگان: مطالعه اثر، منارید، پروژه احیاء مراتع، ایکاردا، کمکوئیه
  • هاجر افتخاری، محمد صادق الهیاری صفحات 295-304
    در دنیای مدرن امروزی سازمان ها به طور فزاینده ای به عنوان سیستم های هوشمند در نظر گرفته می شوند. افزایش هوش سازمانی کمک می کند تا سازمان ها داده های خود را به طور موثر تجزیه و تحلیل کرده، نتایج را ذخیره کنند و از نتایج به دست آمده در تصمیم گیری های حرفه ای استفاده کنند. هدف از این پژوهش سنجش میزان مولفه های هوش سازمانی در سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بود. یک نمونه 183 نفری از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان (1296N=) از طریق روش نمونه گیری خوشه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه استاندارد هوش سازمانی آلبرشت (2003) با 49 گویه تحت هفت مولفه می باشد. یافته ها نشان دهنده وجود هوش سازمانی متوسط در سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بود. رتبه بندی مولفه های هوش سازمانی نشان داد که مولفه سرنوشت مشترک در بالاترین رتبه و میل به تغییر در پایین ترین رتبه قرار گرفتند. هم چنین نتایج تحلیل عاملی نشان داد که از بین 7 مولفه، روحیه بیشترین سهم را در تبیین هوش سازمانی داشت. نتایج کلی تحقیق بر طراحی سیاست ها و برنامه هایی جهت افزایش هوش سازمانی دلالت دارد. لذا توصیه می شود که سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان برای دست یابی به موفقیت های حرفه ای خود به بررسی و اندازه گیری هوش سازمانی و شناسایی استراتژی های لازم برای رسیدن به سطح بالایی از هوش سازمانی بپردازد.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، سازمان کشاورزی، تحلیل عاملی تاییدی
  • علی محمدی ترکاشوند، شهریار صبح زاهدی صفحات 305-312
    یک عامل مهم در مدیریت اقتصادی و کشاورزی پایدار، محاسبه سطح زیر کشت محصولات مختلف است که واردات کشاورزی بدان وابسته است. برنامه ریزی مکانیزاسیون کشاورزی، نیازهای کود و سم، آفت کش ها و کنترل بیماری های گیاهی، برآورد تولید کشاورزی، برنامه ریزی واردات و مالیات، همه به برآورد سطح زیر کشت و تولیدات کشاورزی ارتباط دارد. یکی از مشکلات بخش کشاورزی ایران، فقدان آمار دقیق از سطح زیر کشت محصولات کشاورزی است که این موضوع در تولیدات باغبانی بیشتر است. در طول زمان، سطح زیر کشت محصولات کشاورزی، باغات و اراضی بایر تغییر می کند و در نتیجه برآورد عملکرد به خوبی صورت نمی پذیرد و این مشکلاتی را در برنامه ریزی و مدیریت ایجاد می کند. نقشه برداری زمینی وقت گیر و پرهزینه است، در حالیکه تهیه نقشه به کمک طبقه بندی تصاویر ماهواره ای دارای سرعت زیاد و کم هزینه است. امروزه، تکنیک های پردازش تصویر در تخمین محصولات و تولید نقشه های به روز شده توسعه یافته است. یک مشکل اساسی، تداخل بازتاب های طیفی گیاهان است که روش های مختلفی توسط محققین برای تمایز پوشش های گیاهی بر روی تصاویر ماهواره ای پیشنهاد شده است. در این مقاله، پردازش تصاویر ماهواره ای در نقشه برداری پوشش گیاهی متنوع بررسی شده است.
    کلیدواژگان: پوشش گیاهی، تصاویر ماهواره ای، کشاورزی پایدار، مدیریت کشاورزی
  • مریم باقری، مهرداد نیکنامی، حسین شعبانعلی صفحات 313-320
    هدف تحقیق حاضر بررسی توسعه بکارگیری عملیات های مدیریت خشکسالی توسط کشاورزان شهرستان تفرش بود. این تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی، به لحاظ کنترل و دستکاری متغیرها غیر آزمایشی و به لحاظ تحلیلی توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام کشاورزان شهرستان تفرش و در حدود 9061 نفر بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 300 نفر تعیین و ابزار اصلی مطالعه پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه توسط پانلی از متخصصان شامل اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار و دانشگاه تهران تائید و پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب کرنباخ آلفا معادل 848/0 تعیین گردید. نتایج آزمون همبستگی بیانگر آن بود که بین توسعه بکارگیری عملیات های مدیریت خشکسالی و متغیرهایی از جمله تجربه فعالیت های کشاورزی، سطح توانمندی اجتماعی کشاورزان رابطه مستقیم و معنی داری در سطح یک درصد وجود دارد. به علاوه بین این متغیر و سن رابطه منفی و معنی داری در سطح یک درصد وجود داشت. نهایتا نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد متغیرهایی از جمله توسعه توانمندی های اجتماعی کشاورزان، تجربه فعالیت های کشاورزی و سن کشاورزان بیشترین تاثیر را بر توسعه بکارگیری عملیات های مدیریت خشکسالی داشتند.
    کلیدواژگان: خشکسالی، مدیریت خشکسالی، توانمندی، تفرش
  • فخر کاردونی، مجید احمدی، محمد رضا بخشی صفحات 321-330
  • مهدی لنگرودی صفحات 331-340
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر در مدیریت ریسک در بین زنان برنجکار شهرستان ساری انجام شد. جامعه آماری تحقیق 1677نفر از زنان برنجکار شهرستان ساری می باشند. نمونه گیری تصادفی طبقه ای در این مطالعه به کاربرده شد و 248 نفراز زنان برنجکار انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSSWin16 انجام شد. آلفا کرونباخ و تتای ترتیبی سوالات پرسشنامه به ترتیب 0/84 و 0/89 بدست آمد. زنان برنجکار بیشتر از روش هایی مانند میزان مشاوره با کارشناسان کشاورزی، میزان آگاهی زنان از زمان کاشت و برداشت مناسب و میزان انجام عملیات (مانند کاشت) برنجکاری مشارکتی با دیگران برای مدیریت ریسک استفاده می نمایند. توانمندسازی مدیریت ریسک در بین زنان برنجکار شهرستان ساری از عناصر مختلف تاثیر می پذیرد که 29/3 درصد واریانس مدیریت ریسک توسط سه عامل میزان مشکلات مالی در امور مربوط به برنجکاری، سطح تحصیلات زن برنجکار و منبع وام گیری تبیین می شود.
    کلیدواژگان: روشهای مدیریت ریسک، زنان برنجکار، منبع وام گیری، ساری
  • زهرا غفاری مقدم صفحات 341-345
    در این مطالعه با استفاده از تابع آب- عملکرد و تابع سود، تابع تقاضا آب برای بخش کشاورزی در منطقه سیستان بدست آمد. نتایج حاصل از تخمین تابع تولید نشان می دهد نسبت تبخیر و تعرق واقعی به پتانسیل اثر مثبت و معنی داری روی نسبت عملکرد واقعی به پتانسیل برای محصول گندم وجود دارد و با توان دوم نسبت تبخیر و تعرق واقعی به پتانسیل رابطه منفی و معنی داری دارد. چنانچه این نسبت افزایش یابد نسبت عملکرد کاهش می یابد. پس از بدست اوردن توابع تولید، با استفاده از تابع سود، تابع تقاضا برای بخش کشاورزی نیز بدست آمد. کشش قیمتی تقاضای آب برای بخش کشاورزی 10/1- برآورد شد کوچکتر بودن مقدار این کشش از منفی یک نشان می دهد که سیاست های قیمتی می توانند عامل مهمی در کنترل مصرف غیر بهینه این نهاده با ارزش باشند.
    کلیدواژگان: جو، تابع تقاضا، تابع سود، تابع تولید آب، عملکرد، گندم
  • علی نوری امام زاده، محمد صادق صبوری صفحات 347-355
    این مطالعه به منظور تعیین عوامل موثر در دانش مدیریت تغذیه و طراحی الگوی آموزشی مناسب برای پرورش دهندگان مرغ گوشتی شهرستان گرمسار انجام شد. روش تحقیق به صورت توصیفی- همبستگی بود. هشتاد و هشت پرسشنامه از 98 پرورش دهندگان مرغ گوشتی جمع آوری و آنالیز شد. روایی و پایایی پرسشنامه ها مطابق با راهنما بررسی و ضریب آلفا کرونباخ با استفاده از نرم افزار SPSS، 86/0 محاسبه شد. یافته ها نشان دادند که نقش روش های مختلف آموزشی در افزایش دانش پرورش دهندگان خیلی کم تا خیلی زیاد بود. آنالیز همبستگی ارتباط معنی دار و مثبت دانش پرورش دهندگان را با ظرفیت مزرعه، سطح درآمد، روش های آموزشی نمایشی و بازدید از مزارع پیشرفته نشان داد. یافته های تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد روش آموزش نمایشی و روش بازدیدی با هم 56/2 درصد کل تغییرات دانش مدیریت تغذیه را پیش بینی کردند. بنابراین معادله خط رگرسیون به صورت زیر بود: (روش بازدیدی) 0/292 + (روش نمایشی) 0/664=Y در بحث، بهترین الگوی آموزشی استفاده از بهترین روش ها بویژه روش های بازدیدی و نمایشی جهت آموزش متون مناسب با تاکید بر اولویت های آموزشی می باشد.
    کلیدواژگان: دانش مدیریت تغذیه، برنامه آموزشی مناسب، پرورش دهندگان مرغ گوشتی، گرمسار
  • اسفندیار محمدی، رویا اشراقی صفحات 357-365
    نظر به این که بیمه محصولات کشاورزی یکی از ابزارهای موثر مدیریت ریسک در بخش کشاورزی به شمار می رود، لذا موجب کاهش ریسک گریزی کشاورزان و افزایش کارآیی آنان در استفاده بهینه از عوامل تولید و تمایل به سرمایه گذاری بیشتر در بخش کشاورزی می شود. به طوری که رضایت مندی بیمه گزاران فعلی موجب گسترش مشارکت کشاورزان در برنامه های بیمه می شود. در این راستا، هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر رضایت مندی بیمه گزاران شهرستان ایلام از عملکرد صندوق بیمه محصولات کشاورزی بود. جامعه آماری این پژوهش را کشاورزان گندم کار ساکن شهرستان ایلام که در سال زراعی 1392 اقدام به بیمه محصول گندم خود نموده بودند، تشکیل داد (158=N)؛ که با توجه به تعداد محدود این افراد، کلیه آنان با استفاده از روش سرشماری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده پرسشنامه ای بود که روایی و پایایی آن با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه آزاد اسلامی ایلام و ضریب آلفای کرونباخ (0/80) تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSSwin19انجام شد. نتایج نشان داد که 68 درصد از تغییرات رضایت مندی بیمه گزاران شهرستان ایلام از عملکرد صندوق بیمه محصولات کشاورزی، توسط متغیرهای نگرش نسبت به بیمه محصولات، عملکرد صندوق بیمه، ارائه خدمات و تسهیلات توسط صندوق بیمه، میزان سرعت عمل و مهارت کارکنان صندوق بیمه تبیین می شود. نتایج این مطالعه، می تواند دستاوردهایی برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی در راستای گسترش این خدمات در سطح کشور داشته باشد.
    کلیدواژگان: صندوق بیمه کشاورزی، رضایتمندی، بیمه گذاران، شهرستان ایلام
|
  • Saadi Fathollahi Galambahri, Ebrahim Meykhosh, Jamshid Eghbali Pages 245-255
    The main purpose of this study was to investigate the role of social capital in the motivation of students for job creation. The statistical population of this study included all students of Islamic Azad University of Karaj (N=3200) that 178 cases of these students were selected as research samples according to the Cochran formula. Data were collected by using a regulated questionnaire whose content validity was approved by faculty members of Agricultural development and management of University of Tehran. Social capital was measured in the form of four components including social confidence, social coherence, social communication and social participation. In addition, five items were used to measure student's motivation for job creation. To determine the reliability of measuring instruments after the pretest (30 people), Cronbach's alpha coefficient was determined that its rate for variables of job creation motivation, social coherence, social participation, social communication and social confidence was 0.73, 0.76, 0.69, 0.71 and 0.72, respectively. Decision tree was used as the analysis techniques to study role of social capital in the motivation of job creation and results showed students who were more moderate in terms of social capital, had more motivation for job creation.
    Keywords: Motivation for job creation, Social coherence, Social participation, Social communication, social confidence
  • Mohammad Bagher Arayesh Pages 257-262
    The purpose of this study was to examine the effect of educational – extension factors on the use of transgenic plants. This study was conducted through a survey design. The research was an applied study type. The research method of this study is descriptive-correlation. Statistical population of the study consisted of all of biotechnology experts of Research Center of Agriculture of Ilam Province (N=63). Census method was used in this study. A questionnaire was the main tool which the Face and Content its validity was confirmed by Panel of University Experts.. Reliability Coefficient (Cronbach's alpha) of the questionnaire was 92%. Results showed that the use of media (radio and TV) was the most important factor in the use of transgenic plants. The result of Spearman correlation coefficients showed that, there was a significant relationship between the variables such as the use of communication media, communication with extension professionals, and scientific rank of professional with use of transgenic plants. Multiple regression analysis results showed that varriables like scientific rank, relationship with extension professionals and mass media have positive effect on the dependent variable of application of transgenic plants, describing 53.2% of the changes of the mentioned dependent variable.
    Keywords: Educational, Extension Factors, Transgenic plants, Biotechnology Specialists
  • Asghar Bagheri Pages 263-270
    The aim of this study was to examine factors affecting adoption of mini-tuber seed potato. Survey research design was used in this study. A sample of 100 potato growers who were informed about mini-tuber was selected and divided into adopter and non-adopter groups. Questionnaire was used as the instrument for data collection and was validated by a panel of experts. A pilot study was conducted for reliability and Cronbach’s alphas obtained 0.77- 0.87. Results revealed that other farmers were the main source of information for respondents. Higher yield, healthy seeds, marketability and high quality of potato produced from mini-tuber seeds were the main important reasons of adoption. Non-adopters mentioned high cost of mini-tuber seed as the main factor for rejection. The result of t-test showed that adopters had used more farm machineries and equipments. Result further showed that among farming unit characteristics, the number of pieces of owned farmland had negative effect on the adoption. However, the adoption was positively affected by the extent of owned farmlands and extent of owned potato acreage. Among personal characteristics, education level, number of literate household members had positive effect while farmers’ age and farming experience had negative effect on the adoption, respectively.
    Keywords: Potato, Mini, tuber seed, Adoption, Ardabil
  • Mina Salehnia, Baballah Hayati, Mohammad Ghahremanzadeh, Morteza Molaei Pages 271-282
    The Lake Urmia and its satellite wetlands have been selected as a demonstration site for the United Nations Development Program / Global Environment Facility / Department of Environment Conservation of Iranian Wetlands Project. This project aims to demonstrate reduction of the major threats of this wetland protected area coordinated through an integrated management plan. A choice experiment was developed to examine public preferences and elicit their willingness to pay on improvements in lake’s indicators toward good environmental status. A pilot choice experiment study was administered in Urmia municipality and the data were analyzed using a random parameter logit model. The results revealed that residents of this municipality might strongly prefer improvement in water quantity and were willing to pay significant amounts to promote current water level to the highest level. Furthermore, water quality, numbers of flamingos and Artemia stock were identified as the next important issues which warranted additional management attention.
    Keywords: Choice Experiment, Lake Urmia, Random parameters logit model, Willingness to pay
  • Habib Shahbazi, Hamidreza Alipour, Akram Abbasifar Pages 283-294
    The purpose of the Integrated Natural Resources Management program in the Middle East and North Africa Region (MENARID) is to bring national investment projects in the field of Integrated Natural Resource Management (INRM). The impact evaluation study tests whether the selected technology has significantly contributed to restore and maintain of the ecosystem functions and productivity, and whether has improved the economic and social well-being of the targeted communities. We chose Kamkooyeh Village in the Behabad County where a "Village Development Group" (VDG) has been established by following participatory and capacity building approaches such as social mobilization and micro credit mechanism. A set of complementary activities and interventions were recommended and implemented in the site by consultation and active participation of the local communities and beneficiaries. One of the proposed interventions is rangelands rehabilitation project (RRP). The expected benefits and costs of the RRP were predicted through financial valuation and an ex-ante evaluation of socioeconomic impacts. The financial and social benefit-cost ratio of RRP was estimated to be about 0.97 and 2.15, respectively.
    Keywords: Impact Study, MENARID, Rangelands rehabilitation, ICARDA, Kamkooyeh Village, Iran
  • Hajar Eftekhari, Mohammad Sadegh Allahyari Pages 295-304
    In the modern world, organizations are considered as intelligent systems. Increased Organizational Intelligence (OI) helps organizations to effectively analyze their data, store results, and use outcomes for making professional decisions. The purpose of this study was to measure OI in Agriculture- Jihad Organization in Guilan. A sample of 201 out of personnel was selected from in Agriculture- Jihad Organization in Guilan (N=1296) through a proportional cluster sampling technique. The instrument of the study included 7 intelligence constructs measured against 49 items. Results indicated a medium level of OI in the Guilan Agricultural- Jihad Organization. Among the intelligence components, ‘shared fate’ received highest ratings and ‘appetite for change’ received the lowest ratings. The confirmatory factor analysis indicated that of the seven intelligence components, the ‘heart’ explained highest proportion of variance for describing OI. Findings have implication for designing policies and developing programs for enhancing the OI. It is recommended that Agriculture- Jihad Organization in Guilan should examine and measure their OI and identify strategies to achieve a high level of OI needed for professional success.
    Keywords: organizational intelligence, Agricultural organization, confirmatory factor analysis
  • Ali Mohammadi Torkashvand, Shahryar Sobhe Zahedi Pages 305-312
    An important factor in sustainable agriculture and economic management is to calculate areas under different crops that the inputs of agriculture connect to this topic. Planning of agricultural mechanization, fertilizer and pesticide requirements, pests and diseases control, estimates of agricultural production, income and tax and financial planning, all linked to the cultivated areas and estimation of agricultural products. One of the problems in the agricultural section of Iran is the lack of accurate statistics of cultivated crops areas that this is much higher for horticultural products. Over time, it varies the area of land under cultivated crop, and orchards and bare lands; consequently the estimation of yield is not done as well due to these changes caused some problems in planning and management. Land Surveying is time-consuming and expensive, while mapping farms and orchards lands through classified satellite images is a high speed and low cost way. Nowadays, the satellite image processing techniques have developed for the estimation of crops, pest control, agricultural macro planning and preparing updated maps. A principal problem is the interference of plants spectral reflections that different methods have been proposed by researchers to differentiate vegetation on satellite images. At this paper, remote sensing imagery in mapping vegetation or various plants are investigated.
    Keywords: Agriculture management, Satellite images, Sustainable agriculture, Vegetation
  • Maryam Bagheri, Mehrdad Nikanami, Hossein Shabanali Fami Pages 313-320
    The extent of utilization of drought management practices by the farmers of Tafresh County was studied in a descriptive-correlational research. Statistical population consisted of all farmers in Tafresh County which summed up to around 9061 people out of which 300 farmers were taken as the sample in accordance with Cochran’s formula. The main tool of the study was a questionnaire. The validity of the questionnaire was confirmed by a panel of expert consisting of some faculty members of Islamic Azad University, GarmsarBranch and the University of Tehran, and the reliability of the questionnaire was estimated as to be 0.848 using Cronbach Alpha. The results of correlation test indicated a direct, significant relationship between the extent of utilization of drought management practices and the variables of agricultural activities experience and the level of farmers’ social capabilities at 0.01 level. Moreover, there was a negative significant relationship among age, farming experience and the application of drought management practices at 0.01 level. Finally, the results of multiple regression analysis showed that three variables, i.e. extent of farmers’ social capabilities, experience of agricultural activities and the age of the farmers, had the greatest influence on the extent of utilization of drought management practices.
    Keywords: Drought, Drought management, Capability, Tafresh
  • Fakher Kardoni, Majid Jami Al Ahmadi, Mohammad Reza Bakhshi Pages 321-330
    Wheat is the dominant cereal crop constituting the first staple food in Iran. This paper studies the energy consumption patterns and the relationship between energy inputs and yield for Wheat production in Iranian agriculture during the period 1986 – 2008. The results indicated that total energy inputs in irrigated and dryland wheat production increased from 29.01 and 9.81 GJ ha-1 in 1986 to 44.67 and 12.35 GJ ha-1 in 2008, respectively. Similarly, total output energy rose from 28.87 and 10.43 GJ ha-1 in 1986 to 58.53 and 15.77 GJ ha-1 in 2008, in the same period. Energy efficiency indicators, input–output ratio, energy productivity, and net energy have improved over the examined period. The results also revealed that non-renewable, direct, and indirect energy forms had a positive impact on the output level. Moreover, the regression results showed the significant effect of irrigation water and seed energies in irrigated wheat and human labor and fertilizer in dryland wheat on crop yield. Results of this study indicated that improvement of fertilizer efficiency and reduction of fuel consumption by modifying tillage, harvest method, and other agronomic operations can significantly affect the energy efficiency of wheat production in Iran.
    Keywords: Wheat, Energy Efficiency, Input, output, Econometric analysis
  • Mehdi Charmchian Langerodi Pages 331-340
    The present study investigated factors affecting risk management by women rice farmers in the township of Sari in Iran. The statistical population comprised 1677 women who cultivate rice in Sari; 248 women were selected for the study using stratified random sampling. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics with SPSSWin16 software. The Chronbach’s alpha was 0.84 and the ordinal theta was 0.89. It was found that the women rice farmers were more willing to consult with agricultural experts, were aware of appropriate planting and harvesting times and used collaborative rice farming, such as for planting, in their risk management. Risk management among women rice cultivators in Sari County was influenced by numerous factors. It was found that 29.3% of the variance in risk management by the women was determined by the extent of financial difficulty, their education levels and borrowing resources.
    Keywords: Risk management, Paddy farmers, Borrowing resources, Sari
  • Zahra Ghaffari Moghadam Pages 341-345
    In this study, yield-water and profit function was used to obtain water demand function in agriculture sector. The results showed that the ratio of actual to potential Evapotranspiration had positive, significant effecton the ratio of actual to potential yield for wheat and barley. Also, square ratio of actual to potential Evapotranspiration had negative, significant relationship. After estimation of product function, water demand function for agriculture sector was obtained by profit function. Price elasticity of water demand for agriculture was -1.10 being less than -1 and showing that price policies can be an important factor in the control of non-optimum use of their valuable inputs.
    Keywords: Barely, Demand function, Profit function, Water, yield production function, Wheat
  • Ali Nouri Emamzadeh, Mohammad Sadegh Sabouri Pages 347-355
    The study was conducted to determine the effective factors in nutritional management knowledge and design a proper educational plan for broiler farmers in Garmsar Township. The used methodological approach was descriptive-correlation. Eighty-eight questionnaires were collected and analyzed of 98 broiler farmers active in Garmsar. The content and face validity of the questionnaires and reliability of analysis were respectively specified and calculated according to guide, and Cronbach Alpha coefficient was calculated α=0.86 for the whole using SPSS software. Results indicated that role of extension methods in increasing the knowledge was very low to very high between the different methods. The correlation analysis indicated significant and positive relationships for farm capacity, income level, exhibitive educational methods and survey of modern farms with thefarmers’ knowledge. Results of multiple regression analysis as step by step indicated that two variables of exhibitive and survey educational methods explain significantly 56.2 percentages of the total variance. Therefore, theregression equation was: the plan = 0.664 (Exhibitive method) + 0.292 (Survey method). In conclusion, best educational plan is education of appropriate literatures with emphasis on the priorities via best methods especially exhibitive and survey methods.
    Keywords: Nutritional management knowledge, Appropriate educational program, Broiler farmers, Garmsar
  • Esfandyar Mohammadi, Roya Eshraghi Pages 357-365
    Since insuring agricultural products is one of the effective instruments for risk management in agricultural sector, it can reduce risk avoidance among farmers and increase their competence in using production factors and, consequently, increases their inclination towards investment in agricultural sectors. The purpose of the current study was to investigate the factors influencing policyholders’ satisfaction with the performance of insurance funds in the field of agricultural products. Statistical population consisted of all farmers (wheat growers) living in Ilam Province who had insured their products in 2014. The population for this search was policyholders of agricultural insurance fund in Ilam township that amounted to 250 out of which 158 ones were sampled by Morgan’s sampling table and simple random method of sampling. A questionnaire was utilized as a data collection instrument. The reliability and validity of this instrument was verified by the judgments of the experts of Islamic Azad University of Ilam and Cronbach alpha coefficients (estimated to be 0.80). The data were analyzed by descriptive and inferential statistics using SPSSwin19 Software Package. It was found out that 68% of variations in policyholders’ satisfaction with the performance of insurance fund in the field of agricultural products were influenced by variables such as orientations towards insuring products, the performance of insurance fund, providing services and facilities by the insurance fund, and the promptness and skill of insurance fund employees.
    Keywords: Agricultural insurance fund, Satisfaction, Policyholders, Ilam Province
  • O.E. Ayinde, K. F. Omotesho, J.O. Animashaun Pages 367-372
    This study focused on examining the management strategies of perceived risk associated with Moringa products by consumers in Ilorin metropolis with view to rank the perceived risk associated with Moringa product; assess the different strategies employed by consumers to manage or cope with the risk and to examine socio-economic determinants of consumers’ consumption behaviour in relation to the perceived risk. Primary data were collected with the aid of a well structured questionnaire from 116 sampled respondents in the study area. The data were analysed using descriptive statistics and the Tobit regression model. The result shows that majority of the consumers consume Moringa powder while none of them consume Moringa oil. It was also discovered that most of the respondents do nothing about the risk associated with Moringa consumption, while some of them reduce the quantity consumed per dose or frequency consumption. Awareness of risk and consumption of Moringa powder were found to have significant effect on consumer attitude towards the perceived risk at (p=0.1). The study therefore recommends the need for more clinical trials that will ascertain the long term health implication of Moringa products consumption and the need for marketing agencies to take advantage of the relative ambivalence to Moringa consumption for more advertorial and promotional campaigns.
    Keywords: Management strategies, Perceived risk, Moringa consumption, Consumer behaivour