فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 362 (هفته دوم بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمدرضا جواهری، فائزه محمدی، مصطفی چادگانی پور، شهرام نکوییان، پروین دهقان صفحات 2105-2110
    مقدمه
    Candida albicans، بیشترین گونه ی جدا شده از حفره ی دهان می باشد. ایجاد Candidiasis دهانی در نتیجه ی تشکیل بیوفیلم و رشد بیش از حد گونه های Candida است و مصرف سیگار، می تواند در کلونیزاسیون Candida در حفره ی دهان موثر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی حضور و شناسایی گونه های Candida جدا شده از دهان مصرف کنندگان و غیر مصرف کنندگان سیگار بود.
    روش ها
    نمونه ها با استفاده از سواب از حفره ی دهان و بزاق دو گروه 38 نفره از مصرف کنندگان سیگار (گروه مورد) با میانگین سنی 75/9 ± 50/48 سال و غیرمصرف کنندگان آن (گروه شاهد) با میانگین سنی 79/10 ± 68/44 سال، جمع آوری گردید. سواب ها بر روی محیط Sabouraud dextrose agar کشت داده شد و کلنی خالص به دست آمده، به محیط CHROMagar candida انتقال داده شد. همچنین، میزان قند بزاق و pH دهان هر دو گروه، مشخص گردید. شناسایی گونه های Candida با استفاده از Polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) تکمیل شد.
    یافته ها
    فراوانی گونه های Candida albicans، Candida kefir و Candida krusei در گروه مورد به ترتیب 10/42، 30/5 و 63/2 درصد بود و در گروه شاهد، گونه های Candida albicans و Candida kefir به ترتیب به میزان 31/26 و 63/2 درصد مشاهده گردید. لازم به ذکر است که گونه های Candida glabrata و Candida dubliniensis در نمونه های هیچ یک از دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که شدت کلونیزاسیون Candida albicans در گروه مورد، بیش از افراد گروه شاهد بود. میزان قند بزاق، تعداد نخ مصرفی سیگار و عدم رعایت بهداشت دهان، مهم ترین عوامل مستعد کننده برای ایجاد کلونیزاسیون کاندیدا در دهان بود.
    کلیدواژگان: گونه های Candida، Candidiasis دهانی، Polymerase chain reaction، restriction fragment length polymorphism
  • مسعود اعتمادی فر، زهرا توسلی کفرانی صفحات 2111-2119
    مقدمه
    متابولیت های ویتامین D در سیگنال های ایمنی که منجر به سرکوب و تنظیم مکانیسم های خود ایمنی و بیماری های التهابی می شوند، نقش دارد. بنا بر این، درمان با ویتامین D می تواند یک روش با ارزش برای درمان بیماری های خود ایمنی و التهابی باشد. این مطالعه، با هدف بررسی تاثیر درمان با ویتامین D و اینترفرون بتا a1 در مقایسه با اینترفرون بتا a1 به تنهایی در بیماران مبتلا به MS انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی تجربی تصادفی، 57 بیمار مبتلا به MS به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه برای بررسی اثرات کلینیکی ویتامین D، بعد از 6، 12 و 24 ماه، تحت درمان با ویتامین D و اینترفرون بتا a1 (سینوکس، ساخت شرکت سیناژل ایران) قرار گرفتند و گروه دیگر فقط اینترفرون بتا a1 دریافت نمودند. در این مطالعه، یافته های MRI (Magnetic resonance imaging)، تعداد عود و معیار EDSS (Expanded disability status scale) در هنگام شروع مطالعه، 12 و 24 ماه بعد از شروع درمان مورد بررسی قرار گرفت. نوع آنالیز آماری بسته به نوع نتایج مورد اندازه گیری متفاوت بود.
    یافته ها
    بیمارانی که با ویتامین D درمان شدند، بعد از دو سال درمان با این دارو، نمره ی EDSS پایین تر (014/0 = P)، میزان عود کمتر (240/0 = P) و تعداد میانگین ضایعات Gradient-echo (GE) (001/0 = P) از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    ویتامین D یک راه درمانی کمکی مناسب برای درمان بیماران مبتلا به MS می باشد. نقش این دارو در درمان بیماری های خود ایمنی بایستی در تحقیقات بالینی مورد توجه بیشتری قرار گیرد. نتایج این پژوهش در بیماران مبتلا به MS نشان داد که سطح ویتامین D می تواند عامل پیش گویی کننده ی مناسبی برای شدت بیماری MS باشد. در نهایت، اگر چه ویتامین D نمی تواند یک عامل قابل ملاحظه به عنوان علت به وجود آمدن بیماری MS باشد، اما می تواند به عنوان یک عامل محیطی بالقوه در تشدید این بیماری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: Multiple sclerosis، ویتامین D، اینترفرون بتا، a1، خود ایمنی، عود، ضایعات
  • نجمه فراهانی، پروانه نیک پور، محمدحسن امامی، مرتضی هاشم زاده، مهرداد زینلیان، رسول صالحی صفحات 2120-2130
    مقدمه
    سرطان های بدخیم کولورکتال، چه در صورت تکی و چه در صورت خانوادگی، اگر با افزایش میزان ناپایداری در میکروستلایت همراه باشند، پیش آگهی بهتری دارند، راهکار متفاوتی برای جراحی در آن ها اتخاذ می شود و پاسخ متفاوتی نسبت به داروی شیمی درمانی 5FU (Fluorouracil) خواهند داد. بنا بر این، امروزه برای بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال ارثی و غیر ارثی، آزمایش سنجش وضعیت ناپایداری میکروستلایت انجام می شود. هدف این مطالعه، سنجش کارایی نشانگر تک نوکلئوتیدی MT1XT20 در جمعیت بیماران مبتلا به سرطان کولون ارثی غیر پولیپی (HNPCC یا Hereditary nonpolyposis colorectal cancer) کشور ایران بود. علاوه بر نشانگر پیش گفته، از دو روش بررسی وضعیت میکروستلایت با پنل 5 نشانگری و استاندارد Promega و نیز آزمایش ایمنوهیستوشیمیایی استفاده شد.
    روش ها
    در این مطالعه، نشانگر تک نوکلئوتیدی MT1XT20 و کیت استاندارد Promega از طریق روش PCR (Polymerase chain reaction) بر روی 20 خانواده ی مبتلا به HNPCC ایرانی مورد سنجش قرار گرفت و آزمایش ایمنوهیستوشیمیایی نیز برای بررسی وضعیت 4 پروتئین مهم دخیل در مسیر ترمیم ناجور جفت شدگی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    در روش سنجش ناپایداری میکروستلایت از طریق پنل Promega و نشانگر تک نوکلئوتیدی MT1XT20 به ترتیب 8 (40 درصد) و 5 نمونه (25 درصد) از 20 نمونه وضعیت ناپایداری نشان دادند. در روش ایمنوهیستوشیمیایی نیز، 7 نمونه از 20 نمونه (35 درصد) وضعیت کمبود پروتئین مسیر ترمیم ناجور جفت شدگی را نشان دادند. در میان نشانگرهای مورد استفاده در کیت Promega، نشانگر BAT26 ناپایدارترین نشانگر بود و در هر 8 نمونه، Microsatellite instability-high (MSI-H) تشخیص داده شده توسط کیت Promega ناپایداری نشان داد. نشانگرهای NR21 و NR24 در 7 نمونه (5/87 درصد) ناپایداری نشان دادند و نشانگرهای BAT25 و MONO27 به ترتیب با نشان دادن ناپایداری در 6 (0/75 درصد) و 5 نمونه (5/62 درصد)، پایدارترین نشانگرها بودند.
    نتیجه گیری
    MT1XT20 در جمعیت ایتالیایی، به عنوان نشانگر تک نوکلئوتیدی مورد اعتماد ارزیابی شده است، اما این مساله در رابطه با جمعیت ایرانی صدق نمی کند. در عوض، BAT26 با نشان دادن ناپایداری در تمام نمونه های MSI-H ارزیابی شده توسط کیت Promega، می تواند به عنوان نشانگری موثق و قابل مقایسه با پنل 5 نشانگری Promega در جمعیت ایرانی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سرطان کولون ارثی غیر پولیپی، ناپایداری میکروستلایت، MT1XT20، تکرارهای شبه مونومورفیک
  • محمد گل پرور، سعید عباسی، رویا کثیری صفحات 2131-2136
    مقدمه
    زمان پر شدگی مویرگی به صورت گسترده به عنوان یک روش سریع برای ارزیابی سیستم قلبی- عروقی و تعیین وضعیت گردش خون و توزیع محیطی خون در بیماران به کار می رود. از سوی دیگر، Cardiac heart failure سندرم کلینیکی پیچیده ای است که به علت کارکرد نامناسب بطنی ایجاد می شود و به دنبال آن، هیپرتروفی و اتساع بطنی اتفاق می افتد و کاهش عملکرد قلبی، زمان پر شدگی مویرگی را افزایش می دهد؛ اما نتایج به دست آمده در این زمینه، ناهمگون و گاهی متناقض است. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین تاثیر انجام بیهوشی عمومی بر زمان پر شدگی مویرگی در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب و مقایسه ی آن با گروه شاهد انجام شد.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی هم گروهی آینده نگر، 50 بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلب (گروه مورد) و 50 فرد غیر مبتلا به بیماری قلبی- عروقی (گروه شاهد) که کاندیدای عمل جراحی انتخابی بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. در هر دو گروه، مدت زمان پر شدگی مویرگی و پارامترهای همودینامیک در قبل از القای بیهوشی و 30 دقیقه پس از القای بیهوشی اندازه گیری و مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین زمان پر شدگی مویرگی در قبل از القای بیهوشی در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 21/0 ± 94/0 و 18/0 ± 76/0 دقیقه و در گروه مورد، به طور معنی داری بیشتر بود. این میانگین در دقیقه ی 30 بعد از القای بیهوشی در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب 18/0 ± 90/0 و 17/0 ± 81/0 دقیقه و تفاوت دو گروه معنی دار بود (001/0 > P). در قبل از القای بیهوشی، پارامترهای همودینامیک در دو گروه اختلاف معنی دار داشت، اما در 30 دقیقه ی بعد از عمل، فشار خون سیستول و ضربان قلب در دو گروه متفاوت نبود و تنها فشار خون دیاستول اختلاف معنی داری بین دو گروه نشان داد.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب از نظر پارامترهای همودینامیک با افراد غیر مبتلا، متفاوت هستند و لازم است در طی مدت عمل، تیم بیهوشی به وضعیت همودینامیک این بیماران توجه خاص داشته باشند. ضمن این که زمان پر شدگی مویرگی در این قبیل بیماران، طولانی تر از افراد عادی است. بنا بر این، می توان در مراقبت ها و معاینات قبل از عمل، از این پارامتر نیز به عنوان یک شاخص تعیین کننده در احتمال وجود نارسایی قلبی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: زمان پر شدگی مویرگی، نارسایی احتقانی قلب، بیهوشی
  • داریوش شهبازی، محمدحسین عسگریان، سعید ستایشی، سلمان جعفری صفحه 2137
    مقدمه
    در سال های اخیر، نقش غلظت یون ها و کانال های یونی در فرایند چرخه ی سلول مورد توجه قرار گرفته است. بررسی نقش کانال های یونی در حین مراحل مختلف چرخه ی سلولی، منجر به کشف رابطه ای بین پتانسیل غشای سلول و قدرت تکثیر پذیری سلول شده است. با تغییر پتانسیل غشا در حین وقوع چرخه ی سلولی، میدان الکتریکی متغیری ناشی از تغییرات پتانسیل به وجود می آید که در تقسیم سلول نقش ایفا می کند. در این پژوهش، با اعمال میدان های الکترومغناطیسی با فرکانس و شدت متناسب با میدان به وجود آمده در داخل سلول، تاثیر میدان خارجی بر فرایند تقسیم سلول مورد بررسی قرار گرفت.
    روش ها
    با استفاده از یک تولید کننده ی موج متناوب و یک تقویت کننده، میدان های الکترومغناطیسی با سه فرکانس و سه شدت مختلف ایجاد گردید. سلول های MCF-7 (Michigan cancer foundation-7) به مدت 24، 48 و 72 ساعت در معرض این میدان ها قرار گرفتند. به همراه هر گروه تحت تاثیر میدان، یک گروه شاهد نیز در نظر گرفته شد. تاثیر شدت و فرکانس های مورد استفاده بر روی میزان توانایی تکثیر و زنده ماندن رده ی سلولی MCF-7 با استفاده از آزمون MTT [3-(4، 5-dimethylthiazol-2-yl)-2، 5-diphenyltetrazoliumbromide] به دست آمد.
    یافته ها
    میزان توقف رشد سلولی برای فرکانس ثابت 125 کیلوهرتز، تحت شدت های 00/1، 75/1 و 50/2 میکروتسلا در مدت زمان 24 ساعت به ترتیب برابر با 40/2، 04/6 و 28/9 درصد بود. میزان توقف رشد سلولی برای فرکانس ثابت 125 کیلوهرتز، تحت شدت های 00/1، 75/1 و 50/2 میکروتسلا در مدت زمان 48 ساعت به ترتیب برابر 61/5، 66/8 و 95/11 درصد بود. میزان توقف رشد سلولی برای فرکانس ثابت 125 کیلوهرتز، تحت شدت های 00/1، 75/1 و 50/2 میکروتسلا در مدت زمان 72 ساعت به ترتیب برابر با 15/11، 26/23 و 82/31 درصد بود. تحت تاثیر شدت ثابت 50/2 میکروتسلا برای فرکانس های 175 و 225 کیلوهرتز در مدت زمان 24 ساعت، میزان توقف رشد سلولی به ترتیب برابر 58/6 و 79/6 درصد بود.
    نتیجه گیری
    هر چه مدت زمان اعمال میدان الکترومغناطیسی بیشتر باشد، درصد کاهش تکثیر بیشتر است. از طرفی، با افزایش شدت میدان الکترومغناطیسی اعمال شده نیز تاثیر توقف در تکثیر بیشتر می شود؛ اما با افزایش فرکانس، افزایش قابل قبولی در میزان توقف تکثیر مشاهده نمی شود. با استفاده از نتایج این تحقیق، می توان اعمال میدان در این محدوده ی فرکانسی و شدت را در ایجاد اختلال در فرایند تقسیم سلولی سلول سرطانی MCF-7 موثر دانست.
    کلیدواژگان: میدان های الکترومغناطیسی، میزان توقف رشد سلولی، پتانسیل غشا
  • فائزه سید عطاران، داریوش ایلغاری، نعمت الله غیبی، مهدی سهمانی، حسین پیری صفحات 2143-2151
    مقدمه
    گیرنده ی عامل رشد فیبروبلاستی 2b (FGFR2b یا Fibroblast growth factor receptor 2b) در مسیر پیام رسانی سلولی و تنظیم فرایندهای مهم زیستی نظیر تمایز و تکثیر سلولی نقش اساسی دارد. تغییرات ژنتیک نظیر جهش نقطه ای در ناحیه ی تیروزین کینازی FGFR2b با سرطان پستان، تخمدان و پروستات در ارتباط است. این مطالعه، به منظور بیان و خالص سازی مقدار مناسبی از ناحیه ی کینازی FGFR2b انسانی و بررسی تغییرات ساختاری آن با گالیک اسید انجام شد.
    روش ها
    بیان پروتئین نوترکیب با استفاده از IPTG (Isopropyl β-D-1-thiogalactopyranoside) 1 میلی مولار در دمای 37 درجه ی سانتی گراد القا و با استفاده از الکتروفورز روی ژل پلی آکریلامید در حضور سدیم دودسیل سولفات (Sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis یا SDS-PAGE) ارزیابی شد. پروتئین بیان شده با استفاده از کروماتوگرافی میل ترکیبی خالص شد و فعال بودن نمونه ی پروتئین بعد از دیالیز بررسی شد. طیف فلوئورسانس و دناتوراسیون شیمیایی پروتئین خالص شده، در حضور غلظت های مختلف گالیک اسید سنجیده شد.
    یافته ها
    بررسی SDS-PAGE قبل و بعد از القا شدن نشان داد که پروتئین بیان شده در دمای 20 درجه ی سانتی گراد محلول است. همچنین، تایید کرد که پروتئین خالص شده است. بررسی طیف سنجی فلوئورسنس، افزایش شدت نشر را با افزایش تدریجی غلظت گالیک اسید نشان داد. دناتوراسیون شیمیایی ساختار سوم زیر واحدهای ناحیه ی کینازی را در حضور گالیک اسید تغییر داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، ناحیه ی کینازی گیرنده ی نوترکیب عامل رشد فیبروبلاستی 2b که یک پروتئین 38 کیلودالتونی است، تولید و خالص گردید. تغییرات ساختار سوم دومین کینازی، موجب ناپایدار شدن آن در حضور گالیک اسید گردید. این ناپایداری در سطح مولکولی، می تواند موجب اختلال در مسیر پیام سانی سلول شود.
    کلیدواژگان: گیرنده ی عامل رشد فیبروبلاست نوع 2، گالیک اسید، اسپکترومتری فلورسانس
  • فاطمه نوری، آوات فیضی، نوشین محمدی فر، نضال صراف زادگان صفحات 2152-2166
    مقدمه
    از راه کارهای مهم در پیش گیری و کنترل بیماری های قلبی- عروقی (CVD یا Cardiovascular diseases)، آموزش از طریق مداخلات در سطح جامعه است. هدف مطالعه ی حاضر، تبیین حجم نمونه و ساختار نمونه گیری برنامه ی قلب سالم اصفهان (IHHP یا Isfahan Healthy Heart Program) به عنوان یک مطالعه ی مداخلاتی وسیع جامعه نگر، جهت اصلاح شیوه ی زندگی و پیش گیری و کنترل بیماری های قلبی- عروقی و عوامل خطر آن بود.
    روش ها
    IHHP شامل چهار گروه هدف بالغین، کارکنان بهداشتی، بیماران قلبی و دانش آموزان در شهرستان های اصفهان و نجف آباد (مورد) و اراک (شاهد) و مشتمل بر سه مرحله ی بررسی وضعیت موجود در سال های 80-1379، اجرای مداخلات در سال های 85-1381 و بررسی وضعیت بعد از مداخله در سال های 87-1386 بود. هم زمان با اجرای مداخلات، چهار بررسی به منظور ارزیابی تغییرات آگاهی و عملکرد افراد نیز انجام گردید.
    یافته ها
    حجم نمونه ی مراحل اول و سوم، در بالغین 12514 و 9572 نفر و با روش نمونه گیری سهمیه ای، طبقه ای، خوشه ای، تصادفی، متناسب با حجم، سیستماتیک و تصادفی ساده؛ در دانش آموزان 1946 و 1992 نفر و با روش نمونه گیری سهمیه ای، طبقه ای، خوشه ای، تصادفی، متناسب با حجم، تصادفی ساده؛ در کارکنان بهداشتی 923 و 2015 نفر و در بیماران قلبی 814 و 502 نفر و با روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. افراد بالای 35 سال، مرحله ی اول بالغین برای شرکت در یک مطالعه ی طولی 10 ساله به نام مطالعه ی Cohort اصفهان جهت بررسی بروز و محاسبه ی ارزیابی خطر حوادث بیماری های قلبی- عروقی انتخاب و پی گیری شدند.
    نتیجه گیری
    برنامه ی قلب سالم اصفهان از مطالعات مداخلاتی وسیع جامعه نگر در ایران به شمار می آید و شامل مشترکات زیادی با مطالعات مطرح در سطح دنیا می باشد.
    کلیدواژگان: برنامه ی قلب سالم اصفهان، بیماری های قلبی، عروقی، پیش گیری و کنترل، حجم نمونه، ساختار نمونه گیری
|
  • Mohammad Reza Javaheri, Faezeh Mohammadi, Mostafa Chadeganipour, Shahram Nekoian, Parvin Dehghan Pages 2105-2110
    Background
    Candida albicans is the most common fungal species isolated from the oral cavity. Oral candidiasis is due to biofilm formation and an overgrowth of Candida species. Cigarette smoking can affect Candida colonization of the oral cavity. This study aimed to investigate the presence and identification of Candida species isolated from oral cavity in smokers and nonsmokers individuals.
    Methods
    76 oral cavity and saliva samples were collected during March 2014 to September 2015 from two groups of smokers (n = 38; mean age: 48.50 ± 9.76 years) and nonsmokers (n = 38; mean age: 44.68 ± 10.79 years) as the control group. The swabs were cultured on sabouraud dextrose agar (SDA) media and then, pure colonies were picked to transfer on CHROMagar candida. Likewise, the saliva samples were collected from the both groups for the measurement of salivary glucose and pH. The identification of candida species was completed using the polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) method.
    Findings
    The incidence frequencies of Candida albicans, Candida Kefyr and Candida krusei were 42.10%, 5.30% and 2.63%, and 26.31%, 2.63% and 0.0% in smoker and nonsmoker groups, respectively. However, Candida dubliniensis was not detected from the oral cavities in both two groups.
    Conclusion
    At the present study, the colonization of Candida albicans in smokers was more prevalent compared to nonsmokers. The amount of salivary glucose, the number of cigarette smoked per day and the oral hygiene status were the most important predisposing factors for candida colonization in the mouth.
    Keywords: Oral Candidiasis, Candida species, Polymerase chain reaction, restriction fragment length polymorphism (PCR, RFLP)
  • Masoud Etemadifar, Zahra Tavassoli, Kafrani Pages 2111-2119
    Background
    Vitamin D metabolites are involved in immunological signaling that leads to suppression and regulation of autoimmune and inflammatory pathways. Therefore, vitamin D supplementation may be a viable method for treating autoimmune or inflammatory diseases. This study aimed to investigate how treating with interferon beta-1 with vitamin D differs from treating with interferon beta-1 alone in patients with multiple sclerosis (MS).
    Methods
    In this phase II double-blind randomized clinical trial, 59 patients with multiple sclerosis receiving interferon β-1 were split into two groups, one supplemented with vitamin D, to study the clinical effects resulted after 6, 12, and 24 months. We used analysis of magnetic resonance imaging (MRI), evidence of clinical relapses, and expanded disability status scale (EDSS) scores at baseline, 12 and 24 months to perform statistical analysis. Type of statistical analysis varied based on the measured outcomes.
    Findings
    After 2 years of treatment, patients treated with vitamin D experienced decreased EDSS score (P = 0.014), decreased rate of relapse (P = 0.240), and decreased average number of gradient-echo (GE) lesions (P < 0.001).
    Conclusion
    Vitamin D is a viable way to supplement the treatment of multiple sclerosis and its role in autoimmune diseases needs to be further clinically investigated. Our results suggest that in a population of patients with multiple sclerosis, vitamin D levels are a good predictor of the severity of the disease. In conclusion, vitamin D may not be a significant factor to consider in the etiology of multiple sclerosis, but rather a possible environmental exacerbating factor in the progression of the disease.
    Keywords: Multiple sclerosis, Vitamin D, Interferon beta, 1, Autoimmunity, Relapse, Lesion
  • Najmeh Farahani, Parvaneh Nikpour, Mohammad Hassan Emami, Morteza Hashemzadeh, Mehrdad Zeinalian, Rasoul Salehi Pages 2120-2130
    Background
    Colorectal malignancies with high microsatellite instability (MSI-H), either hereditary or sporadic, demonstrate better prognosis, altered response to fluorouracil (5FU) chemotherapy and altered operative approach. It is now recommended to perform MSI testing for all new cases of colorectal cancers regardless of being categorized as hereditary or sporadic. This study aimed to evaluate MT1XT20 mononucleotide marker in Iranian patients with hereditary nonpolyposis colorectal cancer (HNPCC). The samples were further characterized using Promega five-marker MSI testing panel and immunohistochemical (IHC) technique.
    Methods
    MT1XT20 mononucleotide marker and commercially available kit (Promega, USA) incorporating five quasi-monomorphic markers were studied in 20 cases of HNPCC using polymerase chain reaction (PCR) technique. IHC was performed to evaluate the status of all four important mismatch repair (MMR) proteins, too.
    Findings
    Eight (40%), seven (35%) and five (25%) cases showed MSI using Promega kit, IHC and MT1XT20, respectively. Among the markers included in Promega kit, BAT26 marker with instability in all 8 samples (100%) was the most instable marker. NR24 and NR21 markers showed instability in 7 cases (87.5%); BAT25 and MONO 27 markers were instable in 6 (75.0%) and 5 (62.5%) specimens, respectively.
    Conclusion
    Although MT1XT20 is considered as a valid single marker in Italian population, it seems this is not hold true about the Iranian patients. Instead, BAT26 among the markers included in Promega MSI testing was shown instability in all 8 samples of MSI-H colorectal cancer (CRC). Therefore, it may be concluded that BAT26 alone is as efficient as the cohort of five markers in Iranian patients.
    Keywords: Hereditary nonpolyposis colorectal cancer (HNPCC), Microsatellite instability (MSI), MT1XT20, Quasi, monomorphic repeats
  • Mohammad Golparvar, Saeid Abbasi, Roya Kasiri Pages 2131-2136
    Background
    Capillary refill time (CRT) largely used as a quick way to assess the cardiovascular system and the status of peripheral blood flow and perfusion in patients. On the other hand, cardiac heart failure is a complex clinical syndrome happens due to improper ventricular function and causes ventricular hypertrophy and dilatation tends to decreasing in cardiac functioning and in capillary refill time. This field sometimes has contradiction and this study aimed to determine the effect of general anesthesia on capillary refill time in patients with congestive heart failure compared to the control group.
    Methods
    In a prospective cohort study, 50 patients with congestive heart failure and 50 non-affected patients with cardiovascular disease undergoing elective surgery, were selected and both capillary refill time and hemodynamic parameters before induction of anesthesia and 30 minutes after it, were measured and compared.
    Findings
    The mean capillary refill time before induction of anesthesia was 94.0 ± 21.0 and 76.0 ± 18.0 minutes in patients and controls group and the difference was statistically significant. The mean capillary refill time 30 minutes after induction of anesthesia was significantly higher in patients (90.0 ± 18.0 minutes) compared to the controls (81.0 ± 17.0 minutes) (P < 0.001). All hemodynamic parameters were significantly different between the two groups before induction of anesthesia; but in 30 minutes after surgery, systolic blood pressure and heart rate were not significantly different but diastolic blood pressure was significantly different between the two groups.
    Conclusion
    Patients with congestive heart failure in terms of hemodynamic parameters are different from those without it. It is necessary that during the operation, anesthesiologists should pay special attention to hemodynamic status of these patients. While such patients have longer capillary filling time compared to normal individuals, we can use this parameter as an indicator of the likelihood of heart failure in care and examination before the surgery.
    Keywords: Capillary refill time (CRT), Congestive heart failure (CHF), Anesthesia
  • Daryoush Shahbazi, Gahrouei, Mohammadhossien Asgarian, Saeed Setayeshi, Salman Jafari Page 2137
    Background
    The role of ion channels and ion concentrations in cell cycle events is noted in recent years. Investigation of the role of ion channels during different cell cycle phases tend to discover a relationship between the potential of cell membrane and cell proliferation ability. A variable electric field is produced due to changes in cell membrane potential that plays role in cell division. In this study, inducing external fields with similar intensity and frequency proportion to those fields in cell membrane, the effects of low-frequency electromagnetic fields (ELFs) on viability and proliferation ability of MCF-7 cancer cells was evaluated.
    Methods
    Electromagnetic fields with three different intensities and frequencies were produced using an alternative wave generator and an amplifier. MCF-7 cells were exposed to electromagnetic fields (EMFs) for 24, 48 and 72 hour. Along with each treated cell group, a control group was considered. The influence of electromagnetic fields on cells viability and proliferation was examined using MTT [3-(4, 5-dimethylthiazol-2-yl)-2, 5-diphenyltetrazoliumbromide] assay.
    Findings
    The relative frequency of cell growth inhibition for constant frequency of 125 kHz, for intensities of 1.00, 1.75 and 2.50 microtesla and exposure time of 24 hours was 2.40, 6.04 and 9.28 percent, respectively. For the exposure time of 48 hours and the same frequency and intensities, the relative frequency was 5.61, 8.66 and 11.95 percent, respectively. Under the same conditions and for the exposure time of 72 hours, the relative frequency was 11.15, 23.26 and 31.82 percent, respectively. For constant intensity of 2.5 microtesla and frequencies of 175 and 225 kHz, the relative frequency of cell growth inhibition for 24 hours was 6.58 and 6.79 percent, respectively.
    Conclusion
    The relative frequency of cell proliferation rate reduced with increase of exposure time as well as intensity of electromagnetic fields. However, it does not notably change with increasing frequency. According to finding of this study, it can be concluded that electromagnetic fields with frequency and intensity in this range can disturb the division cycle of MCF-7 cells.
    Keywords: Electromagnetic fields (EMFs), Cell growth inhibition rate, Membrane potential
  • Faezeh Seyyed, Attaran, Dariush Ilghari, Nematollah Gheibi, Mehdi Sahmani, Hossein Piri Pages 2143-2151
    Background
    FGFR2b plays a significant role in cell signaling pathway, regulating several key biological processes including cellular differentiation and proliferation. Genetic alterations of the tyrosine kinase domain of FGFR2b, such as point mutations, occur in breast, ovarian and prostate cancer. This study aimed to express and zepurify the human FGFR2b kinase domain and to analyze its structural changes upon interaction with Gallic acid (GA).
    Methods
    Expression of recombinant protein was induced with 1mM IPTG at 37 ºC and analyzed using sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). The protein was purified via affinity chromatography and the protein sample was dialyzed and then used to be analyzed via SDS-PAGE. Chemical denaturation and intrinsic fluorescence spectra of the purified proteins were carried out via adding different concentrations of Gallic acid.
    Findings
    Comparison between pre- and post-induction samples via SDS-PAGE analysis showed that the expressed protein was soluble at 20 ºC. Additionally, its purity was confirmed. The intrinsic fluorescence spectra of kinase domain in the presence of Gallic acid showed an increase in fluorescence intensity and maximum emission wavelength.
    Conclusion
    Regarding to the results, the recombinant kinase domain of FGFR2b (38 kDa) was expressed, solubilized and purified. Changing in tertiary structural kinase domain reflects a conformational change within the protein that is important for the biological function of FGFR2b.
    Keywords: Receptor, Fibroblast growth factor 2, Gallic acid, Spectrometry, Fluorescence
  • Fatemeh Nouri, Awat Feizi, Noushin Mohammadifard, Nizal Sarrafzadegan Pages 2152-2166
    Background
    One of the important strategies for preventing and controlling cardiovascular diseases (CVD) is providing training through interventions at the population. This study aimed to explain the sample size and sampling structure of the Isfahan Healthy Heart Program (IHHP). This program was considered as a comprehensive community-based interventional trial to modify population lifestyle in relation to cardiovascular disease (CVD) and its risk factors prevention and control.
    Methods
    Isfahan Healthy Heart Program (IHHP) addressed four target groups including adults, health professionals, patients with cardiac diseases, and children and adolescents in three districts in Iran including Isfahan and Najaf Abad (intervention) and Arak (reference). It was consisted of three phases: baseline survey in 2000-2001, intervention in 2002-2005 and post-intervention survey in 2006-2007. Four evaluation studies were done during 2002 to 2005 to evaluate knowledge and behaviors improvements.
    Findings
    The sample sizes and sampling methods in the pre- and the post-intervention phases were as followed: 12514 and 9572 and quota, stratified, cluster, random, probability proportionate to size, systemic and simple random in adults; 1946 and 1992 and quotas, stratified, cluster, random, probability proportionate to size, simple random, simple random in adolescents; 923 and 2015 and simple random in health professionals; and also 814 and 502 and simple random in patients with cardiac diseases. We carried out a 10-year longitudinal cohort study entitled the Isfahan Cohort Study on population aged ≥ 35 years starting from the baseline to examine the incidence of cardiovascular disease events and to calculate the risk assessment chart for cardiovascular disease occurrence.
    Conclusion
    Isfahan Healthy Heart Program, as comprehensive community-based interventional trial in Iran, was so similar to the same worldwide.
    Keywords: Isfahan Healthy Heart Program, Cardiovascular disease, Prevention, control, Sample size, Sampling structure