فهرست مطالب

مجله تعالی بالینی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 8، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/13
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حبیب واحدی، فرزاد کبارفرد صفحات 1-16
    ساخته شدن مونومر اکریل آمید در دماهای بالاتر از 120 درجه سانتی گراد در فرآورده های غلات یکی از مهم ترین مسائل مطرح در ایمنی و بهداشت مواد غذایی در جهان می باشد که اولین بار توسط دانشگاه استکهلم گزارش شد. اکریل آمید به واسطه ایجاد جهش در ژن ها و ایجاد سرطان، آسیب به سیستم ایمنی و عصبی یکی از نگرانی های عمده در مورد سلامت انسان محسوب می شود. هیچ حد ایمنی که از ایجاد سرطان جلوگیری نماید، برای آن تعیین نشده است. زیرا که، غلظت های کم آن، خطرآفرین و سرطان زا است و در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده برای انسان تا صد برابر خطرناک تر می باشد. نان یکی از منابع مهم دریافت مقادیر بالای اکریل آمید برای انسان محسوب می شود. در ایران نگرانی ها از حجم تولید و دریافت اکریل آمید از طریق نان است. آسپارژین آزاد موجود در گندم عامل اصلی تشکیل اکریل آمید در نان، طی واکنش میلارد اعلام شده است. هدف از این مطالعه تبیین راه های کاهش اکریل آمید در نان می باشد.
    کلیدواژگان: آسپارژین آزاد، اکریل آمید، سرطان، نان
  • آتنا رمضانی صفحات 17-32
    شیوع چاقی نوجوانان بطور فزاینده ای در سه دهه اخیر افزایش یافته است و از آنجایی که بسیاری از عادت های شیوه زندگی در طول کودکی و نوجوانی ایجاد می شود، رفتار خوردن نامناسب در این دوران می تواند روی رشد و سلامتی تاثیر منفی بگذارد و مرتبط با خطر بالا برای اضافه وزن، چاقی، دیابت و بیماری قلبی عروقی گردد. لذا مشخص کردن فاکتور های قابل تعدیل که سبب ایجاد رفتار سالم خوردن در نوجوانان می گردد، می تواند مسئله ای مهم باشد. لذا با جستجو در سایت Pubmed، Science direct، google scholar و پایگاه جهاد دانشگاهی با استفاده از لغات کلیدی محیط خانواده، روان شناختی، نوجوان، رفتار خوردن مقالات فارسی و انگلیسی از سال های 2014-1996 ارتباط عوامل مرتبط با چاقی و رفتارهای خوردن در نوجوانان مورد بررسی قرار داده شد. شواهد زیادی وجود دارد که بسیاری از رفتارهای والدین و دیگر فاکتورهای در محیط خانواده و بیرون از خانواده پیش گویی کننده های اختلالات رفتارهای خوردن در نوجوانان می باشد، مطالعه ی بررسی های موجود، نظریه های شناخت اجتماعی و محیطی- اجتماعی را در بررسی عوامل موثر بر رفتارهای خوردن مهم دانسته اند و می توان گفت، کنترل عملکردهای غذایی والدین و محیط خانواده، عوامل اجتماعی، روانی و شخصی در دوره ی نوجوانی می تواند منجر به ایجاد یک رفتار خوردن مناسب و پایدار گردد.
    کلیدواژگان: نوجوان، چاقی، رفتار خوردن، روان شناختی، محیط خانوادگی
  • علیرضا میلاجردی، فهیمه حقیقت دوست، لیلا آزادبخت صفحات 33-55
    زعفران ادویه ای است که تاکنون اثرات پیشگیرانه و درمانی آن بر علیه سرطان در مطالعات دیده شده است. با این وجود نگرانی هایی در مورد سمیت زعفران بر علیه سلول های طبیعی وجود دارد. این مرور برای اولین بار به صورت منظم سمیت زعفران و اجزای آن را بر ضد سلول های سرطانی و طبیعی بررسی کرده است. برای جستجوی مطالعات انگلیسی از پایگاه های Pub Med، Science Direct و Google Scholar و برای مقالات فارسی از پایگاه SID و Magiran استفاده شد. در مجموع 65 مقاله انگلیسی و 5 مقاله فارسی در این مرور استفاده شدند. براساس یافته ها، زعفران از طریق مهار سنتز RNA و DNA و افزایش آپوپتوز، سمیت انتخابی بر ضدسلول های سرطانی دارد. کروسین زعفران به واسطه تغییراتی در سطح ژن و القای آپوپتوز در سلول های سرطانی به عنوان مهم ترین ترکیب ضدسرطانی زعفران شناخته می شود. کروستین ممکن است از طریق کاهش سنتز DNA، RNA و پروتئین، مهار RNA پلی مراز II در سلول های نئوپلاستیک و تداخل با ساختار هیستون H1 و H1-DNA رشد تعدادی از سلول های سرطانی را مهار کند. زعفران، کروسین و کروستین آن در مدل های حیوانی نیز اثرات ضد سرطانی و پیشگیری کننده از سرطان در انواع زیادی از سرطان ها نشان می دهند. از طرفی LD50 برای زعفران و اجزای آن بر ضد سلول های طبیعی بسیار زیاد است. بنابراین، زعفران، کروسین و کروستین زعفران اثرات سمیت انتخابی بر ضد سلول های سرطانی و اثرات پیشگیرانه از سرطان دارند. در عین حال سمیت زعفران و اجزای آن بر ضد سلول های طبیعی بسیار کم است و در دریافت دهانی، غیر سمی هستند.
    کلیدواژگان: زعفران، سرطان، سمیت زعفران، کروستین، کروسین
  • سید اسماعیل خوشنام، مریم فرزانه، مهدی ولی پور، امین الله بهاء الدینی، احمد ولی پور صفحات 56-71
    گیاهان دارویی حاوی تعداد زیادی ترکیبات طبیعی با خواص دارویی بوده که عصاره آن ها از دیرباز برای درمان بیماری های مختلف استفاده می گردید. شیرین بیان (Licorice) با نام علمی Glycyrrhizaglabra از خانواده پروانه آسا، یکی از مهم ترین گیاهان دارویی بومی ایران است که در طب سنتی کاربرد وسیع داشته است. هدف از این مطالعه، مروری بر مستندات موجود در مورد خواص فیزیولوژیک، فارماکولوژیک و فیتوشیمیایی گیاه شیرین بیان است. برای یافتن مستندات مرتبط با مطالعه، جستجو در پایگاه داده های اطلاعاتی Science Direct، Iran Mede،ISI Web of Science، Magiran، Scopus Medline Embase و SID از زمان ابداع این پایگاه ها تا پایان اکتبر 2015 و به دو زبان فارسی و انگلیسی انجام شد. از مجموع 243 مقاله موجود در پایگاه داده های اطلاعاتی مورد بررسی، 75 مقاله واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند. یافته ها نشان داد؛ ریزوم شیرین بیان و اجزای آن می توانند در پیشگیری و درمان بیماری های گوارشی به خصوص زخم معده، نفخ شکم، یبوست، ورم لوزه و هپاتیت اثرات مفیدی داشته باشد. از سوی دیگر اثرات شیرین بیان و اجزای فعال آن بر سیستم تنفس و رفع سرفه، آسم و عفونت های قفسه سینه در مطالعات دیده شده است. امروزه اثرات ضدسرطانی برخی از ترکیبات شیرین بیان مشخص شده است. همچنین، اثرات مفید شیرین بیان بر درمان افسردگی حاکی از طیف وسیع قابلیت های این گیاه می باشد. در مجموع به نظر می رسد شیرین بیان و اجزای فعال آن دارای طیف وسیعی از اثرات مفید آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضدآلرژی می باشند. بنابراین در فیتوتراپی باید توجه ویژه ای به این گیاه شود.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، بیماری های گوارشی، سیستم تنفس، آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی
  • مهنوش صمدی، فهیمه زینلی، شیرین قطب الدین محمدی، میثم عالیپور، حدیث اسدی سامانی صفحات 72-89
    با گسترش چاقی به صورت اپیدمی در سراسر دنیا بررسی دلایل وقوع آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. از مهم ترین و اصلی ترین علل وقوع چاقی پیروی از رژیم غذایی ناسالم و نامتعادل می باشد. از آنجا که بررسی رژیم غذایی به صورت الگوی غذایی می تواند تمام جوانب رژیمی افراد را به شیوه ی بهتری مورد ارزیابی قرار دهد، لذا هدف مطالعه حاضر مروری بر شواهد در ارتباط بین چاقی و الگوهای غذایی می باشد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Sience Directو Scopusو با استفاده از کلیدواژه های Obesity، Dietary patterns، Fat mass، Anthropometric indicators و Body Mass Index صورت گرفت. در این مقاله، مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده نگر و گذشته نگر منتشر شده بین سال های 2015-2004 مورد بررسی قرار گرفتند. مقالاتی که چاقی را براساس معیارهای نمایه توده بدن و توده چربی بدن مورد ارزیابی قرار داده و ارتباط آن با الگوهای غذایی را بررسی نموده و همچنین بر روی انسان انجام شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند و مقالاتی که به زبان غیرانگلیسی بودند از مطالعه خارج شدند. براساس نتایج اکثر مطالعات ارتباط معکوس و معنی داری میان پیروی از الگوی غذایی با تنوع بالا و سرشار از فیبر، لبنیات کم چرب، غلات کامل، اسیدهای چرب غیراشباع و در نهایت استفاده از الگوی غذایی با چگالی بالا با چاقی وجود دارد و یافتن الگوهای غذایی مرتبط با چاقی می تواند در پیشگیری و ارائه یک الگوی غذایی سالم در خصوص کنترل این اپیدمی در سطح جامعه به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: الگوی غذایی، چاقی، شاخص های آنتروپومتریک، نمایه توده بدن، توده چربی بدن
  • سید احمد حسینی، اکرم آهنگرپور، متین قنواتی، محمد آریا، میثم عالیپور صفحات 90-106
    مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس باعث بروز عوارضی همچون بیماری های قلبی عروقی و کلیوی می شود. مطالعات نشان داده اند که جینسنگ از طریق بهبود حساسیت به انسولین و کاهش فشار خون، التهاب، استرس اکسیداتیو، دیس لیپیدمی و چاقی می تواند در کنترل هایپرگلیسمی و پیشگیری از ابتلا به عوارض بیماری دیابت موثر باشد. هدف مطالعه حاضر، مروری بر مطالعات انجام گرفته در زمینه اثر جینسنگ بر بهبود وضعیت گلیسمی و پارامترهای مرتبط با آن است. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Scopus، Science direct و پایگاه های اطلاعاتی فارسی SID، Magiran و با استفاده از کلیدواژه های: Inflammation، Ginseng، Obesity،Type 2 diabetes، Dyslipidemia صورت گرفت. در این مطالعه مقالات انتشار یافته بین سال های 2014-1995 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج مرور مطالعات نشان داد جینسنگ و جینسنوزیدها(ترکیبات فعال جینسنگ) می توانند باعث کاهش هایپرگلیسمی، فشارخون، التهاب، استرس اکسیداتیو، دیس لیپیدمی و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شود. گرچه برخی مطالعات از این اثرات جینسنگ حمایت نکردند. وجود ترکیبات متفاوت در بین انواع جینسنگ(آسیایی، آمریکایی و...) یکی از عوامل وجود نتایج متناقض در بین مطالعات می باشد. با توجه به مطالعات اندک و متناقض مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: التهاب، جینسنگ، چاقی، دیابت نوع دو، دیس لیپیدمی
  • حبیب واحدی، فرزاد کبارفرد، محمد آزادبخت، زین العابدین بابایی، فاطمه خالقی صفحات 107-120
    یکی از واکنش هایی که بین ماده غذایی و مواد بسته بندی های پلاستیکی در تماس با آن صورت می گیرد مهاجرت اجزاء بسته بندی به داخل ماده غذایی است. اهمیت مطالعه این واکنش ها بر کیفیت و ایمنی مواد غذایی بسته بندی شده بیشتر از این نظر است که برخی از مواد مهاجرت کننده از جمله مونومر وینیل کلراید، دی اتیل هگزیل آدیپات و مونومر استایرن که به عنوان پلاستی سایزر در ساختار بسته بندی های پلاستیکی رایج بکار گرفته می شوند علاوه بر آلودگی های زیست محیطی که به دنبال دارند دارای پیامدهای سمی از جمله ایجاد سرطان در جامعه می باشند. در مطالعه حاضر عوامل موثر بر پدیده مهاجرت از بسته بندی های پلاستیکی به مواد غذایی و اثرات آن بر ایمنی مواد غذایی بسته بندی شده مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: ایمنی غذا، پلاستی سایزر، سرطان، مهاجرت، مونومر
  • فاطمه خالقی، محمدرضا ولی زاده صفحات 121-139
    اکراتوکسین ها شامل خانواده ای از متابولیت های ثانویه سمی تولید شده توسط چندین گونه از قارچ های جنس آسپرژیلوس و پنیسیلیوم هستند. اکراتوکسین های A، B و C اعضایی از این خانواده هستند که به میزان بیشتری در نمونه ها یافت می شوند. اکراتوکسین A وفور و سمیت بیشتری از سایرین دارد. پیشگیری از ایجاد مسمومیت کلیوی، کبدی و عصبی، سرکوب سیستم ایمنی، ناهنجاری های جنینی و سرطان که از خصوصیات این سم می باشد با شناخت بیشتر آثار فیزیولوژیک و مسیر رسیدن این سم به بدن جامعه مصرف کننده، حاصل می گردد. اکراتوکسین A قادر است به زنجیره غذایی انسان از طریق وارد شدن به فرآورده های دامی در اثر تغذیه دام از خوراک های آلوده و همچنین از طریق مصرف فرآورده های غذایی تولید شده از غلات آلوده، وارد شود. اکراتوکسین A قادر است از طریق شیر مادر وارد بدن نوزاد گردد. اطفال و کودکان که روزانه مقادیر زیادی شیر مصرف می کنند ممکن است دریافت روزانه اکراتوکسین A آن ها از حد مجاز بیشتر باشد. این مقاله با مروری بر تحقیقات منتشرشده پیرامون خواص بیوشیمیایی و سمیت اکراتوکسین A، تولید سم در مواد خوراکی و غذایی و چگونگی سازوکار ایجاد مسمومیت، در ارتباط با مخاطرات سلامت و امنیت غذایی جامعه بحث می کند. در ارتباط با مواد غذایی که احتمال آلودگی به اکراتوکسین A در مورد آن ها می رود، روش های پیشگیری و مقابله با مسمومیت ذکر می گردد. نتیجه افزایش آگاهی نسبت به این سم، اصلاح مسیر رسیدن این سم به جامعه مصرف کننده است که از مزرعه تا منازل را شامل می شود.
    کلیدواژگان: اکراتوکسین A، زنجیره غذایی، سرطان، مسمومیت کلیوی، ناهنجاری جنینی
  • متین قنواتی، سید احمد حسینی، میثم عالیپور، دامون اشتری لرکی، کسری چراغ پور صفحات 140-156
    بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در کل دنیا است. کنترل سطح چربی های خون از عوامل کلیدی در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و نیز همه بیماری های آترواسکروزی می باشد. براساس شواهد تحقیقاتی موجود پروبیوتیک ها احتمالا در بهبود وضعیت پروفایل لیپیدی و کنترل آترواسکلروزیس مفید می باشند. هدف از این مطالعه بررسی مطالعات موجود در زمینه تاثیر سویه های پروبیوتیک بر سطح پروفایل لیپیدی و آترواسکلروزیس در بیماری های قلبی عروقی است. یافته ها نشان می دهد، ارتباط محکمی بین نوع و تعداد میکروارگانیسم های موجود در روده با سلامت هیستولوژیک بافت قلبی وجود دارد. نوع پروبیوتیک نیز در تغییر معنی دار مارکرهای بیوشیمیایی مورد بررسی حائز اهمیت است. احتمالا پروبیوتیک ها همراه با پره بیوتیک ها تاثیر توام بیشتری در بهبود شاخص های چربی سرمی دارند. در نتیجه بنا به ویژگی های اولیه بیمار و عوامل خطر موجود از جمله دیس لیپیدمی، پرفشاری خون، استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن لازم است در مورد مقدار مناسب کلنی های پروبیوتیک و مدت زمان مداخله تصمیم گیری درست اتخاذ شود.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی عروقی، پروبیوتیک، تغذیه درمانی، دیس لیپیدمی
  • بهناز مشرفی، حسین دلشاد، لاله کریم زاده صفحات 157-174
    غنی سازی ید گستره جهانی دارد. پایش برنامه ریزی شده برنامه های غنی سازی ید باید انجام شود تا اطمینان حاصل گردد که غنی سازی در سطح مطلوب انجام می شود. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی برنامه غنی سازی ید براساس داده های مربوط به شیوع گواتر، میانه دفع ادراری ید کودکان سن مدرسه و وضعیت یدرسانی نمک یددار که در مطالعات ملی انجام شده و از زمان شروع غنی سازی ید تاکنون گزارش شده است، انجام شد. برای یافتن اطلاعات علمی منتشر شده سیستم های نظارتی اختلالات ناشی از کمبود ید، اطلاعات مربوط به اختلالات ناشی از کمبود ید در سطوح ملی، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی SID، ScienceDirect، Pubmed، Scopus و IranMedex و بدون در نظرگرفتن محدودیت زمانی، به دو زبان فارسی و انگلیسی انجام شد. یافته های پژوهش های ملی منتشر شده به دست آمده، خلاصه و تفسیر شد. با آن که شیوع گواتر، دفع ید ادراری بچه های سن مدرسه و وضعیت یدرسانی نمک یددار، معیارهای مورد نظر سند ملی تغذیه و امنیت غذایی را برآورده کرده است اما هنوز در چند استان عدم کفایت تغذیه ای ید(میانه ادراری بالاتر یا پایین تر از حد مطلوب) مشاهده می شود. گرچه به نظر می رسد ایران به پیشرفت های قابل توجهی در یددار کردن جهانی نمک و رسیدن به همه معیارهای حذف کمبود ید رسیده است، اما عدم کفایت تغذیه ای ید مشاهده شده در برخی استان ها به توجه و چاره جویی نیاز دارد. همچنان با توجه به اهمیت پایش برنامه غنی سازی در حفظ این موفقیت، انجام پایش پنجم ملی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ید، غنی سازی، ریزمغذی، نمک یددار، کفایت تغذیه ای
  • نسیم خورشیدیان، مجتبی یوسفی اصلی، سیده معصومه عرب، سید هدایت حسینی صفحات 175-189
    در طول آماده سازی و یا فرآیند مواد غذایی، ترکیبات نامطلوب متعددی تشکیل می شود که اثرات سمی و بیولوژیک مختلفی در بدن داشته و به عنوان خطری برای سلامتی انسان شناخته می شوند. یکی از ترکیباتی که در حین حرارت دهی روغن ها و چربی های گیاهی تشکیل می شود، آکرولئین است که دارای اثرات سمی مختلفی در بدن است. هدف از این مطالعه، مروری بر مستندات موجود در مورد مکانیسم های تشکیل آکرولئین در مواد غذایی، متابولیسم آن و اثرات آکرولئین بر سلامت است. به منظور یافتن مستندات، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی با کلیدواژه های فارسی و انگلیسی و بدون محدودیت زمانی صورت گرفت و 100 مقاله به دست آمد. از بین این مقالات، تعداد 66 مقاله که بیشترین ارتباط را با موضوع مورد مطالعه داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج این مقاله مروری نشان داد که چند مکانیسم اصلی برای تشکیل آکرولئین در مواد غذایی وجود دارد و مقدار تشکیل آن در مواد غذایی به میزان دما و نوع ماده غذایی بستگی دارد. اغلب روش های شناسایی آکرولئین، شامل مشتق سازی با ترکیباتی مانند 2 و 4- دی نیترو فنیل هیدرازین و اندازه گیری با HPLC و GC است. مطالعات انجام شده در مورد اثرات نامطلوب آکرولئین بر سلامتی نشان دهنده نقش آن در ایجاد بیماری های مختلفی مانند التهابات در سیستم تنفسی، آلزایمر، مالتیپل اسکلروز، نارسایی های قلبی- عروقی و تضعیف سیستم ایمنی بدن می باشد. با توجه به اینکه اغلب مطالعات در حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است، ضرورت بررسی تاثیرات نامطلوب بر روی انسان احساس می شود.
    کلیدواژگان: آکرولئین، فرآیند حرارتی، چربی، آمینواسید، روش های اندازه گیری
|
  • Habib Vahedi, Kobarfard Farzad Pages 1-16
    The formation of acrylamide monomers in cereal products at temperatures higher than 120°C is a major global health and safety problem in food hygiene first discovered by the University of Stockholm in Sweden. Acrylamide is a carcinogen that causes gene mutation and damages the immune and nervous systems and is therefore a major health concern for humans. No safe limits of consumption that do not cause cancer have yet been determined for acrylamide, as the compound is carcinogenic even at low concentrations, and is 100 times more dangerous to humans than the other known toxins present in the environment. Bread is a main source for the human intake of high levels of acrylamide. In Iran, the rate of the formation of acrylamide and its intake through bread are very concerning. The free asparagine present in wheat become the main acrylamide formation agents in acting through the Maillard reaction. The present study was conducted to investigate the measures through which acrylamide levels can be reduced in bread.
    Keywords: Acrylamide, Bread, Cancer, Free asparagine
  • Atena Ramezani Pages 17-32
    The prevalence of adolescent obesity has increased dramatically over the past three decades. Since the many lifestyle habits are formed during childhood and adolescence. Disordered eating behaviors during adolescence can negatively affect growth and health and is associated with a higher risk of overweight, obesity, diabetes and cardiovascular diseases. Therefore, it is important, identify potentially modifiable factors that contribute to make healthy eating behavior. The aim of this study is to review the evidences in relationship to eating behavior factors in adolescents. This review study was done by searching on Pubmed and Science direct, Google scholar and Database(SID) by entering “Eating behavior”, “Psychosocial”, “family environment” and “Adolescent” as keywords. In this study, clinical trial, cross-sectional, retrospective and prospective studies which were published during 1996 to 2014 were reviewed. There is much evidence that many parental behaviors and other factors within the family environment are significant predictors of adolescent disordered eating behaviors. Review existing studies, show that environmental and social cognitive theories in the study of the factors influencing eating behaviors, were important. And can be said, controlling food-related parenting practices, home environment, personal, psychological and socioenvironmental factors can be lead to an appropriate eating behavior and sustainable.
    Keywords: Adolescent, Obesity, Eating Behavior, Psychosocial, Family environmental
  • Alireza Milajerdi, Fahimeh Haghighatdoost, Leila Azadbakht Pages 33-55
    Saffron is a spice that its preventive and curative effects against cancer have been seen in the studies. However, there are some worries about saffron toxicity against normal cells. This is the first study that has reviewed the toxicity of saffron extract and its’ constitutes on normal and cancer cells. To search English studies, the articles of Pub Med, Science Direct and Google Scholar databases, and to search Persian articles SID and Magiran databases database were searched. Totally, 65 English and 5 Persian articles have used for the review. Saffron has a selective toxicity against cancer cells, with mechanisms including inhibition of RNA and DNA synthesis and increasing apoptosis. Crocin has considered as the most important anticancer agent of saffron the effect may be due to make changes in gene expression and due to apoptosis induction in cancer cells. Crocetin has an inhibitory effect on the growth of cancer cells. The effect of crocetin may be due to reduced synthesis of DNA, RNA and protein in neoplastic cells, inhibition of RNA polymerase II, and interaction with histone H1 and H1-DNA structures. Saffron and its’ crocin and crocetin have also shown anticancer and cancer-preventive effects in animal models of cancer. In the other hand, The Lethal dose, 50% (LD50) for the saffron and its’ constitutes against normal cells is very high. So, the results suggests that saffron extract and its crocin and crocetin have a selective toxicity against cancer cells and cancer preventive functions. However, Saffron and its’ constitutes toxicity against normal cells is quite low and they are even non-toxic in oral administration.
    Keywords: Cancer, Crocetin, Crocin, Saffron, Saffron toxicity
  • Sayyed Esmaeil Khoshnam, Maryam Farzaneh, Mehdi Valipour, Aminallah Bahaoddini, Ahmad Valipour Pages 56-71
    Herbal medicines contain an enormous number of natural compounds with important pharmacological properties, and their extracts have been used for treating various diseases from ancient times. Licorice with a scientific name of Glycyrrhiza Glabra from family of Legominosae, is one of the most important medicinal plants in Iran. This paper reports a literature review examining of phytochemical, pharmacological and physiological properties of Licorice. Electronic literature searches were carried out to identify the relevant published studies. We searched ISI Web of Science, Science Direct, Scopus, Magiran, SID and Iran Medex from their inception to the end of October 2015, so literature search was limited to English and Persian databases. The search yielded 243 articles, 86 of which met the inclusion criteria. Results indicated that licorice rhizome and it's constituents have beneficial effects on preventing and treating of gastrointestinal diseases, especially gastric ulcers, flatulence, constipation, tonsillitis and hepatitis. On the other hand the effects of licorice and it's active components on the respiratory system and fix cough, asthma and chest infections have been seen in studies. The anticancer effects of licorice compounds have been identified. Also, the beneficial effects of licorice in the treatment of depression suggests this plant is the broad range of capabilities. In general, it seems licorice and it's active components have a range of beneficial effects like anti-oxidants, anti-inflammatory and anti-allergy, so in the plant medicine should be attention to this plant, particularly.
    Keywords: Licorice, Gastrointestinal diseases, Respiratory system, anti, oxidants, anti, inflammatory
  • Mehnoosh Samadi, Fahime Zeinaly, Shirin Ghotbodin Mohammadi, Meysam Alipour, Hadis Asadi Samani Pages 72-89
    Because of the spread the obesity around the world epidemically, it is important to investigate the causes of obesity. One of the main causes of obesity is unhealthy and unbalanced diet. Since the study about dietary pattern, can better assess all aspects of a person's diet. The Present study aimed to review the evidences in the relationship between obesity and dietary patterns. This review study was done by searching on PubMed, Scopus and Science Direct by entering “Obesity”, “Dietary patterns”, “Anthropometric indicators, “Body Mass Index” and “Fat mass” as keywords. In this study, clinical trial, cross-sectional, retrospective and prospective studies which were published during 2004 to 2015 were reviewed. We included studies that were diagnosed obesity based on body mass index and body fat mass criteria and investigated its relation with dietary pattern and also were done on human, and excluded non-English language articles. In most evaluated studies, there was a negative and significant association between dietary pattern with high variety, high intake of fiber, low fat dairy, whole grain, unsaturated fatty acids, and dietary pattern with high density foods and obesity. Finding dietary patterns associated with obesity can be employed in targeted prevention and providing a healthy diet for the control of the epidemic of obesity in the community.
    Keywords: Dietary patterns, Obesity, Anthropometric indicators, Body Mass Index, Body fat mass
  • Seyed Ahmad Hosseini, Akram Ahangarpur, Matin Ghanavati, Mohammad Aria, Meysam Alipour Pages 90-106
    Insulin resistance in patients with diabetes mellitus Cause complications such as cardiovascular disease and kidney. The studies have indicated that ginseng is effective in hyperglycemia control and prevention of the complications of diabetes through improving insulin sensitivity and reduce blood pressure, inflammation, oxidative stress, dyslipidemia and obesity. The current study aimed to review the available studies regarding the effect of ginseng on improving glycemic status and other related parameters. This review study was done by searching on PubMed, Scopus, Science Direct and Persian databases as the SID and Magiran by using of key words: Inflammation, Ginseng, Obesity, Type 2 diabetes, Dyslipidemia. In this study, the articles published between the years 1995-2014 were used. The study’s results show that ginseng and ginsenosids (active compunds of ginseng) can reduce hyperglycemia, hypertension, inflammation, oxidative stress, dyslipidemia and obesity in patients with Type 2 diabetes. Although some studies did not support the effects of ginseng. One of the reasons for inconsistent results between studies is different combinations between types of ginseng (Asian, American,. ..) So, due to few studies and conflicting results in this regard, more research is suggested.
    Keywords: Inflammation_Ginseng_Obesity_Type 2 diabetes_Dyslipidemia
  • Habib Vahedi, Farzad Kobarfard, Mohammad Azadbakht, Zinedine Babaei, Khaleghi Fateme Pages 107-120
    One of the reaction between food and plastic packaging material is the migration of packaging into the food stuff. Investigation and study of these reactions on food quality and safety is important because some migrating materials like Vinyl Chloride monomer (VCM), di (2-ethylhexyl) adipate (DEHA), styrene monomer (MS), Which are used as plasticizers in the plastic packaging materials cause different cancers in addition to their other environmental pollutions in the societies. In the present study, the effective factors on the phenomenon of migration from plastic packaging materials into food and it,s effective for packaging food stuff safety.
    Keywords: Acrylamide, Bread, Cancer, Free asparagine
  • Fatemeh Khaleghi, Mohammad Reza Valizade Pages 121-139
    The ochratoxins comprise a family of toxic secondary metabolites of several species included in the fungal genera Aspergillus and Penicillium. Ochratoxins A, B, and C are, the more commonly recognized members of the family of which ochratoxin A (OTA) occurs more abundantly and is more toxic than the others. Prevention from nephrotoxicity, neurotoxicity, hepatotoxicity, immunosuppression, teratogenicity and carcinogenicity properties of OTA results by more knowledge about physiological effects of OTA and the route of OTA reaching the consumers body. Ochratoxin A is able to reach the human food chain through carry-over of contaminated feed into animal-derived products or contaminated cereal-based foods. OTA can enter to infant's body from maternal milk. Infants and children who daily consume large quantities of milk may have a total daily intake of ochratoxin A greater than the guideline. This review examines the literature on biochemistry and toxicity of OTA, the occurrence of OTA in feeds and foods and kinetic and dynamic of OTA toxicity, with regard to the public health and community food safety hazards. Prevention and control of ochratoxicosis about food and stuff and commodities may be polluted to OTA remarked. Increase the knowledge about this toxin results in correction of route of OTA reaching to consumers that include from farm to houses.
    Keywords: Carcinogenicity, Food chain, Nephrotoxicity, Ochratoxin A, Teratogenicity
  • Matin Ghanavati, Seyed Ahmad Hosseini, Meysam Alipour, Damoon Ashtari, Larky, Kasra Cheraghpour Pages 140-156
    The cardiovascular diseases are the most common causes of mortality in the world. Controlling of blood lipid levels is one of the important factors in the prevention and treatment of atherosclerotic disorders. According to available research evidence, probiotics are probably helpful in the improvement of lipid profile and atherosclerotic control. The aim of this study is to review the effect of probiotics strains on lipid profile and atherosclerotic in cardiovascular diseases.There is a strong relationship between the type and number of intestinal microorganisms with cardiovascular histologic health. The type of probiotic is a key factor in significant differences of biochemical markers. The probiotics in addition to prebiotics are likely more effective in improvement of serum lipids. Regarding to basic characteristics of patient and risk factors of dyslipidemia, hypertension, oxidative stress and chronic inflammation, we should decide accurately about the proper dose of probiotics and the length of the intervention period.
    Keywords: Cardiovascular Diseases, Probiotic, Dyslipidemia
  • Behnaz Moshrefi, Hossein Delshad, Laleh Karimzadeh Pages 157-174
    Iodine fortification is widespread. Systematic monitoring of iodine fortification programs should be carried out to secure an optimal fortification level. This study aimed to investigate the effectiveness of iodine fortification program by evaluation of goiter prevalence, median urinary iodine excretion of School children in Iranat baseline until now according to national studies data. In this study, all scientific papers of IDD surveillance system, results of IDD-related surveys at national levels searched by Scopus, PubMed, Science Direct, ScienceDirect, SID and IranMedex in English and Persian with no time limitation. National studies data are summarized, interpreted, and then organized. According to national nutrition and food safety document criteria, Goiter prevalence, urinary iodine excretion in schoolchildren and iodine content of salt at household, factory and distribution sites were acceptable, however lack of adequate iodine nutrition (insufficient or above requirement median urinary iodine) in some provinces were detectable yet. It seems Iran has made strong progress in the development of universal salt iodization strategy and meets all criteria for sustainable elimination of iodine deficiency. However, lack of adequate iodine nutrition in some provinces necessitates special attention and proper. Also according to systematic monitoring of iodine fortification programs importance, fifth national monitoring seems necessary.
    Keywords: Iodine, Fortification, Micronutrient, Iodized Salt, Nutritional Adequate
  • Nasim Khorshidian, Mojtaba Yousefi Asli, Masoumeh Arab, Hedayat Hosseini Pages 175-189
    During preparation and food processing, various undesirable compounds are formed that have different biological and toxic effects and are potential hazards to human health. One of these compounds that is created during heat treatment of vegetables and animal oils and fats. The aim of this study was to review acrolein formation mechanisms in foods, its metabolism and impact on health. Literature search was performed in English and Persian keywords in different databases without any limitation in time. 100 articles were obtained and finally 66 articles were reviewed. The results of this article showed that there are different mechanisms for acrolein formation that depends on temperature and type of food. Most of acrolein detection methods are based on derivatization by 2,4-dinitro phenyl hydrazine and measurement by HPLC and GC. Studies have shown that acrolein has a critical rolein generation of inflammation in the respiratory system, Alzheimer, multiple sclerosis, artherosclerotic diseases and immune system suppression. Since most of the studies have been carried out regarding of its toxicity in animal models, more reliable data is needed to assess the risk of human exposure.
    Keywords: Acrolein, Thermal processing, Fat, Amino acid, Analysis methods