فهرست مطالب

حقوق پزشکی - پیاپی 35 (زمستان 1394)

فصلنامه حقوق پزشکی
پیاپی 35 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین عرفان منش، محمود عباسی* صفحات 11-28
    تحقیق و آزمایش بر روی سلول های بنیادی جنینی افق های نوینی را در عرصه های مختلف پزشکی گشوده است. ویژگی خاص این سلول ها در قابلیت تولید سلول های گوناگون نویدبخش امکان درمان بسیاری از بیماری ها و ترمیم بافت های آسیب دیده بدن انسان است. همزمان با پیشرفت علم و فناوری در این رشته، چالش های حقوقی مختلفی در باب تولید و استفاده از این سلول ها و همچنین نحوی حمایت از این فناوری مطرح گشته است. یکی از این چالش ها حمایت از نوآوری های صورت پذیرفته در این عرصه از طریق نظام ثبت اختراع است. این مقاله تلاش می کند تا ضمن ارائه تعریف و تبیین مفهوم سلول های بنیادی و فواید تحقیق و پژوهش در این زمینه، به بررسی وضعیت و چگونگی حمایت از ابداعات پیرامون سلول های بنیادی جنینی و روش های تمایز این سلول ها از طریق نظام ثبت اختراع بپردازد. نتیجه حاصل از این پژوهش نشان داد که اگر سلول های کشت شده در آزمایشگاه در مقایسه با سلول هایی که به صورت طبیعی در رحم رشد کرده اند دارای علائم شناسایی و خصوصیات یکسانی باشند، امکان ثبت آن ها وجود نخواهد داشت. همچنین در ارتباط با اختراعات مربوط به روش های تمایز سلول های بنیادی، اگر شرایط و ترکیبات استفاده شده در تمایز سلولی صورت پذیرفته در محیط آزمایشگاهی نتیجه یافته های پژوهشگران از فرآیند تکامل جنین در رحم باشد به نوعی که تمایز انجام شده حاصل پیاده سازی همان فرآیند طبیعی محسوب شود، این روش به دلیل این که نسبت به دانش موجود مطلب جدیدی را مطرح نمی کند، متضمن گام ابتکاری نیست.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی جنینی، روش های تمایز سلولی، اختراعات قابل ثبت، گام ابتکاری
  • نعمت الله الفت، زهرا کرمی * صفحات 29-52
    مقدمه
    امروزه شمار زیادی از اختلالات روانی شناسایی شده که هر کدام به نوعی بر روان آدمی موثرند. از میان آن ها برخی موارد، کم و بیش باعث ناتوانی فرد مبتلا از اداره امور مالی خود می شوند، لیکن رویه قضایی ایران، با همه آن ها یکسان برخورد نموده و کلیه مبتلایان را در زمره سفها به حساب آورده است. منطق حقوقی این رویه را نمی پذیرد. در راستای تحقق عدالت و حفظ حقوق افراد و جامعه، جهت ارائه شیوه مناسب، بررسی میزان تاثیر این اختلالات بر اعمال حقوقی مالی این افراد ضروری است.
    روش
    روش تحقیق حاضر توصیفی تحلیلی است که ایده آن، از بررسی قانون مدنی، آرا و تصمیمات دادگاه ها به دست آمده است. استخراج منابع با روش کتابخانه ای و ابزار فیش برداری صورت گرفته و از کتب فقهی، حقوقی و کتب تخصصی روانشناسی صاحب نظران ایرانی و غیر ایرانی بهره برداری شده است.
    یافته ها
    بی تردید برخی از اختلالات روانی شناخته شده در روانپزشکی، مصادیقی از مفهوم سفه در عالم حقوقند و مبتلایان به آن اختلالات، در صورت احراز شرایط، تنها نسبت به امور مالی خویش محجور شناخته خواهند شد، لیکن به نظر می رسد رویکرد کنونی قانونگذار و محاکم در ممنوعیت مطلق سفیه از انجام کلیه تصرفات مالی نیز، نیازمند بازنگری است، زیرا به یقین، شدت و میزان اختلال روانی در انجام نوع تصرف مالی تاثیر دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    اگر مفهوم رشد، نسبی تلقی گردد و بر اساس نسبیت مفهوم رشد، حکم حجر هم بالنسبه به نوع اختلال صادر شود، مقرون تر به صواب است.
    کلیدواژگان: اختلال روانی، اعمال حقوقی مالی، حجر، نسبیت رشد
  • مهدیه محمد تقی زاده، طوبی شاکری گلپایگانی *، عزت سادات میرخانی، نهله غروی نایینی صفحات 53-80
    زمینه و هدف
    توسعه نفوس انسانی در صدر غایات زندگی است و در تمامی جوامع، جایگاهی رفیع را به خود اختصاص داده است، بنابر این ضرورت، ناباروری مساله ای است که مسبب بروز مباحث جدیدی در علوم پزشکی و غیر پزشکی شده که به تبع آن، مسائل فقهی و حقوقی خاصی را در جوامع انسانی از جمله جامعه کنونی ایران برانگیخته است. در این تحقیق برآنیم تا مبانی فقهی و حقوقی اقسام باروری های پزشکی، به ویژه مبانی جواز آن میان زوجین و منع پذیرش آن بین بیگانگان را مورد تامل قرار دهیم.
    روش
    روش کتابخانه ای و اسنادی، با رویکرد تحلیلی توصیفی و استنتاجی است.
    یافته ها
    نکات حائز اهمیت آن است که با شناخت و درک درست از روح احکام و قوانین اسلامی، به خوبی می توان به نیازهای متنوع اشخاص پاسخ داد و نیز آنکه در بحث مزبور، غالب فقها باروری های پزشکی بین زوجین را پذیرفته و در عین حال قائل به پذیرش آن در میان بیگانگان نیستند.
    بحث و نتیجه گیری
    با این توصیف، نتیجه این پژوهش آن است که مواردی همچون پاسخگویی به نیاز فطری و حس غریزی انسان به داشتن فرزند، کاهش عسر و حرج خانواده ها و مشکلات اجتماع، مصالح به کارگیری این روش ها به ویژه بین زوجین هستند و مبانی ای همچون مبارزه با روند طبیعی خلقت انسان، نابودی بنیان خانواده (مهم ترین واحد جامعه)، نادیده گرفتن اصولی همچون اصل کرامت، اصل عدالت و قاعده لاضرر و... اصلی ترین مبانی مخالفت اندیشمندان مسلمان در پذیرش روش های باروری های پزشکی میان بیگانگان می باشند.
    کلیدواژگان: تلقیح مصنوعی، روش های پیشرفته تولید مثل، مصالح، مفاسد
  • لیلا دلیری، محمود عباسی *، سید طه مرقاتی، ابراهیم تقی زاده صفحات 81-108
    کاهش جنین به عنوان یکی از دستاوردهای بشری و از جمله علوم مستحدثه به شمار می آید و حدود و ثغور اختیار افراد در اقدام به آن، با توجه به خلاهای قانونی موجود در این خصوص هنوز مشخص نشده است. این مقاله در تلاش است به این سوال پاسخ دهد که اساسا اقدام به کاهش جنین، مسوولیت های مدنی از منظر شرعی و قانونی به دنبال خواهد داشت یا خیر؟ در پژوهش حاضر با استنباط های به عمل آمده از قوانین موجود در خصوص مقولات تا حدودی مشابه با کاهش جنین، مسوولیت مدنی را در دو قالب مسوولیت مدنی والدین و پزشک مورد بررسی قرار داده است. البته در این میان، بیشترین مسوولیت، متوجه والدین جنین یا جنین های کاهش یافته خواهد بود، زیرا با توجه به مسوولیت والدین در حفظ حیات و سلامت جنین، چنانچه آنان به کاهش جنین یا جنین ها رضایت دهند در قبال چنین تصمیمی دارای مسوولیت مدنی خواهند بود، اما در مقابل، پزشک نیز در صورت ارتکاب خطای پزشکی در هر مرحله اعم از مرحله تشخیص، معالجه، حین عمل کاهش جنین و بعد از عمل و عدم اخذ رضایت و برائت از بیمار یا اولیای قانونی وی، دارای مسوولیت مدنی خواهد بود.
    کلیدواژگان: بارداری های چند قلویی، جنین، کاهش جنین، مسوولیت مدنی
  • مرتضی زنگنه *، عادل ساریخانی، مسعود زنگنه صفحات 109-123
    امروزه دوپینگ و مصرف داروهای غیر مجاز توسط ورزشکاران افزایش یافته است. با توجه به این که مصرف این قبیل داروها باعث می شود ورزشکار از لحاظ جسمی و معنوی آسیب ببیند، لذا قوانین مربوطه مربیان و پزشکان ورزشی را موظف به مراقبت، نظارت و پیشگیری از مصرف داروهای غیر مجاز توسط ورزشکاران کرده اند. به نظر می رسد اگر مدیران مذکور از انجام وظیفه قانونی خود تخلف کرده و با تجویز دوپینگ باعث ورود آسیب جسمانی به بدن ورزشکاران شوند با توجه به عنصر روانی (علم و جهل) و قواعد عام حقوق جزا (مباشرت و تسبیب) دارای مسوولیت کیفری باشند، لذا در این خصوص با خلا قانونی مواجه نیستیم، اما معمولا دوپینگ و مصرف داروهای غیر مجاز منجر به ورود لطمه به آبرو و حیثیت ورزشکار نیز می شود. در این زمینه اگرچه از منظر فقهی عمل مربی یا پزشک عالم و آگاه که با تجویز مصرف داروهای غیر مجاز و دوپینگ منجر به ورود لطمه به حیثیت و آبروی وی شده از مصادیق لطمه به حیثیت و آبرو بوده، لذا عمل حرام و قابل تعزیری تلقی می شود، لیکن در این قبیل موارد با خلا قانونی مواجه هستیم و به نظر می رسد که قانونگذار بایستی با توجه به قواعد فقهی و مبانی حقوق کیفری در این قبیل موارد اقدام به جرم انگاری نماید.
    کلیدواژگان: دوپینگ در ورزش، مسوولیت کیفری، فقه امامیه، مربی، پزشک
  • فضل الله فروغی، محمد میرزایی، امیر باقرزادگان *، محسن صوفی زمرد صفحات 125-156
    در حال حاضر بیماری های واگیردار نوظهور از نوع کشنده، در حال افزایش بوده و سالیانه باعث مرگ بسیاری می گردد. معدودی از این بیماری ها مطلقا، برخی به صورت نسبی کشنده و اکثرا نیز غیر کشنده به حساب می آیند. ویژگی های موجود در بیماری های واگیردار از جمله وجود فاصله زمانی بعضا زیاد از زمان انتقال تا حدوث نتیجه، آگاهی یا عدم آگاهی طرفین از آلوده بودن به ویروس، رضایت طرفین در پاره ای موارد و مشخص نبودن شخص انتقال دهنده، وسعت و تداخل آثار ناشی از انتقال با وقایع دیگر باعث صعوبت احراز و اثبات رابطه استناد البته از نوع واقعی و مادی آن، به عنوان شرط ضروری در توجه ضمان از یکسو و انتساب عناوین متفاوت مجرمانه بر مرتکب از جهت دیگر، خواهد شد. این نوشتار در پی اثبات این مطلب است که هرچند از لحاظ اثباتی، به دلایل فوق در راستای احراز رابطه استناد، با پیچیدگی هایی مواجهیم و برخی از فقها و حقوقدانان نیز به دلیل این صعوبت، اجرای قصاص و یا حد را بر منتقل کنندگان بیماری ها، منتفی دانسته اند، لیکن این مسائل مانع اثبات و اجرای مجازات هایی از نوع تعزیر، حتی حدود و یا قصاص بر منتقل کننده نبوده و تطبیق موضوع با ویژگی های مندرج در ق.م.ا مصوب 92 نیز موید احراز عناوین مجرمانه مختلف دارای مجازات های پیش گفته است.
    کلیدواژگان: بیماری واگیردار، جرم، رابطه استناد، رابطه سببیت
  • چنگیز اسفندیاری *، سیدباقر میرعباسی صفحات 157-184
    امنیت غذایی و حق دسترسی به غذا و رهایی از گرسنگی جزء حقوق بنیادین بشری بوده و تحت هیچ شرایطی حتی در مخاصمات نیز قابل تعلیق نیست، زیرا هرگونه تعدی به حق غذا می تواند منجر به مرگ ناشی از گرسنگی شود. بنابراین جهت حل این مشکل (سوء تغذیه) در زمان مخاصمه و صلح رویکردهای مختلفی از قبیل حق بر غذا و امنیت غذایی اتخاذ گردیده است. در حال حاضر، بر مبنای کرامت انسانی حق بر غذا در اسناد حقوق بین الملل بشر تعهدات متعددی را به کشورهای عضو جهت تامین غذا تحمیل می نماید که مکانیزم های مختلفی جهت رسیدگی به نقض آن و جبران خسارت برای افراد متاثر از آن پیش بینی شده است. این رویکرد در اسناد حقوق بین الملل بشردوستانه تا آن حد پیش رفته که استفاده از ابزار گرسنگی، نابود یا غیر قابل استفاده کردن اموال برای حیات جمعیت غیر نظامی، ممانعت از دریافت کمک های بشردوستانه در مخاصمات مسلحانه به ویژه مخاصمات بین المللی را به منزله جنایات جنگی، ژنوساید و جنایات علیه بشریت قلمداد گردیده است. همچنین، حق دادخواهی در مورد نقض حق غذا از طریق نهادهای مختلف بین المللی از قبیل دیوان کیفری بین المللی، شورای امنیت و... به رسمیت شناخته شده است. این مقاله با بررسی دقیق مبانی حق بر غذا در اسناد بین المللی، چنین استدلال می کند که رویکرد امنیت غذایی به دلیل غیر شفاف بودن و همچنین مشخص نبودن تعهدات کشورهای عضو و نداشتن مکانیزم های لازم جهت رسیدگی به نقض آن نمی تواند به عنوان یک وسیله مناسب جهت حل معضل سوء تغذیه به کار رود و بیشتر به عنوان یک ابزار تکمیلی جهت تحقق تدریجی حق بر غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: امنیت غذایی، حق بر غذا، دسترسی به غذا، سوء تغذیه
  • محسن رضایی آدریانی، مرجان ستاری نایینی *، فاطمه موسوی، الهه صالح نیا، آذر دهقانی، مریم براتی، خدیجه باباییان صفحات 185-204
    زمینه و هدف
    در کشور ما حوادث و سوانح دومین عامل مرگ و میر است و حوادث ترافیکی در راس آن قرار دارد. از اوایل دهه 70 شمسی، طرح خودگردانی بیمارستان های کشور به اجرا درآمد. از سال 1384 طبق آیین نامه اجرایی ماده 92 قانون برنامه چهارم توسعه، 10 % از هزینه بیمه نمودن وسایل نقلیه در کشور، به صندوق درآمد اختصاصی آن در وزارت بهداشت و درمان واریز می شود. بیمارستان های عمومی، دولتی و خصوصی موظفند مصدومین حوادث ترافیکی را بدون دریافت هزینه پذیرش نموده و مراقبت های درمانی ارائه نمایند. هزینه ارائه خدمات درمانی، طبق سازوکار مشخص، از محل صندوق یادشده به بیمارستان ها پرداخت می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات قانون یادشده در وضعیت درآمدی بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان است.
    روش
    در سامانه الکترونیکی بیمارستان اگرچه اطلاعات مالی پرونده ها از سال 1384 به بعد وجود داشت، لیکن متاسفانه اطلاعات مالی پرونده های سال های پیش از اجرای قانون یادشده کامل نبود. در سال 1383، پرونده های 2378 بیمار با بدهکاری بالای 10000 ریال در هنگام ترخیص تسویه نشده باقی مانده بود. از آخرین پرونده تسویه نشده سال 1383 به قبل تا اول خردادماه 1383، 428 پرونده مربوط به بیماران تصادفی بررسی شد. پس از حذف مواردی که اطلاعات ثبت شده با پرونده همخوانی نداشت، 394 پرونده باقی ماند.
    یافته ها
    از مجموع 1909334753 ریال هزینه خدمات انجام شده برای این نمونه 394 تایی، فقط 1052031605 ریال آن در هنگام ترخیص به بیمارستان پرداخت شده است. به این ترتیب مبلغ 857303148 ریال از هزینه خدمات انجام شده، یعنی معادل 44/9 درصد از هزینه خدمات انجام شده در هنگام ترخیص بیماران بلاتکلیف مانده است. پس از اجرای قانون ماده 92، هزینه های مصدومین تصادفی به طور کامل به بیمارستان پرداخت شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    تامین نشدن هزینه های انجام شده برای بیماران، سازمان بیمارستان را از ارائه خدمت به بیماران بعدی بازمی دارد. با قطع رابطه مالی پزشک (سازمان بیمارستان) و بیمار در بیماران تصادفی، امکان مالی رسیدگی بهتر به بیماران تصادفی و به تبع آن رعایت بخش هایی از منشور حقوق بیمار امکان پذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: حقوق بیمار، رابطه مالی پزشک و بیمار، بیمه، حوادث ترافیکی
|
  • Mohammad Hossein Erfanmanesh, Dr Mahmoud Abbasi* Pages 11-28
    Research and experimentation on embryonic stem cells has opened new horizons in different fields of medical science. The particular characteristic of these cells in its ability to produce different body cells has raised the hopes for treating a wide range of diseases and repairing damaged tissues. Alongside the progress in research and technology, a variety of legal challenges have also been posed in regard to production and application of embryonic stem cells as well as their protection. One of such challenges is how to provide legal protection of inventions on embryonic stem cells under patent law regime. Defining such cells and clarifying the benefits derived from R&D projects in this field, this Article tries to examine the status and circumstances of legal protection of inventions on embryonic stem cells and differentiation methods. This Article finds that if in vitro cells have similar or the same identification markers and characteristics as cells grown in the uterus do, they are not patentable. As regards stem cell differentiation methods, where the conditions and compositions used in such methods in laboratory are the results of the scientists’ research on fetal development, such that the differentiation method concerned is regarded as the implementation of natural processes, this method lacks inventive step since it does not add any inventive concept to prior art.
    Keywords: Embryonic Stem Cells, Cell Differentiation Methods, Patentability, Inventive Step
  • Dr Nematollah Olfat, Zahra Karami* Pages 29-52
    Background And Aim
    Today, numerous cases of mental disorders have been identified that, in a way, affect human psyche. Some of these lead, more or less, to one’s inability to manage his/her financial affairs. Iranian judicial practice, however, treats all kinds of mental disorders in the same manner considering them lower than insanity. Legal logic doesn’t accept this practice. The aim of this research is to analyse the impact of different kinds of mental disorders on the afflicted persons’ financial dealings for promotion of justice and protection of the rights of individuals and society.
    Method
    The method of this research is descriptive and analytical that its idea was acquired from the review of Iranian civil code and courts decisions. Sources of article have been compiled by bibliotheca methods and by taking notes from jurisprudence and juridical books and professional books in psychology written by Iranians and non-Iranians authors.
    Findings: Some cases of the identified mental disorders in psychiatry cause inability of those persons to manage their financial affairs. These cases which fall short of insanity are treated in law as lunacy provided to meet certain conditions precludes a person from entering into legal transactions. On the other hand, it seems that the present approach of Iranian legislature and courts that prohibits immatured persons from all financial dealings altogether needs to be revisited. This is because the intensity and extent of mental disorders bear on performing some kinds of financial transactions.
    Conclusion
    If the concept of mental maturity is considered relative, it will be more appropriate to decide each case of mental disorders separately, and to determine the striken’s incapacity accordingly.
    Keywords: Mental Disorder, Financial Transactions, Incapacity, Relativity of Mental Maturity
  • Mahdie Mohammad Taghizade, Dr Tooba Shakeri Golpayegani *, Dr Ezzat Al Sadat Mirkhani, Dr Nehle Gharavi Naeeni Pages 53-80
    Background And Aim
    Population increase is one of the most important goals of life and has high position in societies. Infertility is an issue that has caused a new discussion in medical and nonmedical sciences, and, consequently certain legal and juridical issues have been created in human society especially current Iranian society. The aim of this research is to examine juristic and legal basis of medical fertilities, especially the principles of its license among couples and its lack of acceptance among aliens.
    Methods
    This research uses library and documentation methods with an analytical, descriptive and inductive approach.
    Findings: Various needs of people are answered by the correct understanding of Islamic law, and most jurists have accepted medical fertilities among couple and yet do not accept it for aliens.
    Conclusion
    The result of this research indicates that responding to the human instinct to have children, reduction of family hardship and problems of society, challenging natural processes of human creation, destruction of the family (the most important unit of society) and ignoring principles like justiceare the main reasons of Muslim scholars’ apposition to accept the methods of medical fertility among aliens.
    Keywords: Artificial Insemination, Advanced Techniques of Reproduction, Interests, Corruption
  • Leyla Daliri, Dr Mahmoud Abbasi *, Dr Seyed Tahah Merghati, Dr Ebrahim Taghizadeh Pages 81-108
    Fetal reduction, as one of the most valuable achievements of mankind, is a new phenomenon and there are legal gapes in regard to difference aspects of it. Therefore, it is not clear if fetal reduction is permissible. This Article tries to answer whether fetal redaction entails civil responsibility from sharia and the law’s standpoint. According to the data gathered, parents of a fetus and physicians could be the ones who bear responsibility. Parents of a fetus or embryo assume most parts of the responsibility since they decide to conduct fetal reduction which could affect fetal life and health. As for physicians, they are responsible in the event of non-compliance with regulations and technical standards, committing medical errors at any stage including diagnosis or treatment during or after fetal reduction, and failure in obtaining consent and the acquittal of the patient or its legal guardian.
    Keywords: Multiple Pregnancy, Fetal Stem Cells, Fetal Reduction, Civil Liability
  • Morteza Zangeneh *, Dr Adel Sarikhany, Masoud Zangeneh Pages 109-123
    Nowadays, the use of banned performance-enhancing drugs (doping) in sport has been increased by athletes. As for drastic physical and spiritual damages, coaches are obliged to make the athletes aware of side effects and other improper consequences. According to anti-doping rules, if coaches and sporty physicians evade from their duty by an illegal prescription and cause physical damage to athletes they will be considered criminally responsible with regard to mental elements (Knowledge and Ignorance) and the common rules of criminal law (perpetration and causation), and there is no legal vacuum about this case. But if these illegal prescriptions by coaches or sports physician result prestige threat or destruction of reputation, there will be no rule for that. However, from the point of the view of the Imamiah jurisprudence, this act is forbidden because of destructive effects on athletes’ reputation and it is punishable by the judge. According to the Islamic laws and bases of criminology in cases such as the illegal prescription of using banned drugs (doping), it seems that it is up to lawmakers to criminalize such acts.
    Keywords: Doping in Sports, Criminal Responsibility, Imamiah Jurisprudence, Coach, Sports Physician
  • Dr Fazlullah Forooghi, Mohammad Mirzaee, Amir Baqerzadegan*, Mohsen Soofi Pages 125-156
    Currently, new-found fatal infectious diseases are increasing and cause the death of many people annually. Few of these diseases are absolutely fatal, some of them are relatively fatal, and most also considered non-fatal. The features of infectious diseases, including the existence of long interval between the transmission time to the occurrence of the result, partners’ awareness or unawareness of being infected with the virus, consent of the partners in some cases, and being unclear of the real transmitter, the extent and interference of the effects of transmission with other events, will cause difficulty in establishing and proving attribution relationship, of course of the real and material type, as a necessary condition for liability on the one hand, and attributing different criminal titles to the perpetrator on the other hand. This paper tries to prove that although, in respect of proof, we are faced with complexity in order to establish the attribution relationship, for the above reasons, and some jurists and lawyers are also ruled out the enforcement of retaliation or prescribed punishment on the transmitters of the diseases, because of such difficulty, but these issues do not prevent the proof and enforcement of discretionary punishments, even prescribed punishment or retaliation on the transmitter, and matching the issue with the features contained in Islamic Penal Code 1392 supports also establishment of the different criminal titles of the mentioned punishments.
    Keywords: Infectious disease, Offence, Attribution relationship, Causal link
  • Dr Changiz Esfandyai *, Dr Bagar Mirabasi Pages 157-184
    The right to food and freedom from hunger is a part of fundamental human rights and it shall not be suspended under no circumstances even in the hostilities. Since any infringement of the right to food can lead to death from starvation. Different approaches to solve the problem of malnutrition in times of war and peace, including the right to food and food security have been taken. At the moment, the approach of the right to food in international human rights is one of the right tools to solve the problem of hunger and malnutrition in various situations in the world. There are several obligations on states, based on humans’ dignity, that require them to provide food and a mechanism for dealing with the violiation of the right to food and compensation for those whose rights have been violated. Also, according to international humanitarian law documents, the use of hunger, destroying the property of the civilians and the denial of humanitarian assistance, particularly in international armed conflicts have been considered as war crimes, genocide and crimes against humanity. The right to petition in case of violation of the right to food has been also recognized through various international institutions such as the International Criminal Court and the Security Council. Examining the history of, and the reationale behind the right to food, this Article argures that the approach to food security due to its opaque and unclear obligations of Member States and the lack of mechanisms for addressing violations of this approach cannot be used as a means for solving the problem of malnutrition, and it should be used as a supplementary tool for achieving the right to food gradually.
    Keywords: Access to Food, Food Security, Malnutrition, Right to Food
  • Dr Mohsen Rezaei Aderyani, Marjan Satari Naeeni *, Fatemeh Musavi, Elahe Salehnia, Azar Dehghani, Maryam Barati, Khadijeh Babaeeian Pages 185-204
    Background And Aim
    Accidents and incidents are the second factor of mortality in our country and traffic accidents are at the top. The plan for the autonomy of hospitals nationwide has been executed since the beginning of the 70s helical decade. From 2005 according to administrative regulation of article 92 of fourth development program in the country, 10 percent of the incurred costs related to insuring each transportation vehicle in the country was deposited into an account to the special incomes account of the Ministry of Health and Medical Education. All public, governmental and private hospitals are compelled to admit traffic accidents casualties without any preconditions or incurring any expenses for providing services and also to accommodate them with therapeutic cares. The cost of providing these therapeutic services is paid to hospitals according to the purported measures in the administrative regulation. This study examines the effects of the mentioned regulation on the status of Ayatollah Kashani hospital's income.
    Methods
    In the electronic database of the hospital, the exact data of files was available from Mar 21 of 2005 onward but the financial information of files before the law, was not complete. The files of 2378 patients who owed more than 10000 rials had remained unsettled at the time of being released from hospital. From the last unsettled file at the Mar 20 of 2005 to the May 22 of 2004, 428 files related to accident casualties were explored. After omitting the cases in which the recorded data was not congruent with their pertinent files, 394 files remained.
    Findings: From a total sum of 1909334753 rials incurred on the services provided for the 394 samples, only 1052031605 rials had been paid to hospitals at the time of being released. Accordingly, 857303148 rials of the total cost incurred on the provided services, i.e. 44.9 percent, had been left undecided. After executing the article 92 of the law, the costs of accident casualties have been paid completely to hospitals.
    Discussion and
    Conclusion
    Lack of accommodating the costs incurred for patients prevents hospitals from providing services to next patients. Cutting the financial relation between doctor (hospital organization) and patient in accident’s patient group, the possibility of financially supporting accident patients and accordingly observing some parts of the charter for patients’ rights has been provided.
    Keywords: Traffic Accidents, Patient's Rights, Financial Relation between Patient, Doctor