فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 71، بهمن و اسفند 1394)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال هجدهم شماره 2 (پیاپی 71، بهمن و اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهرام واحدی، اسکندر فتحی آذر، فرشته گل پرور* صفحات 68-75
    مقدمه
    قلدری یکی از پدیده های پیچیده در مدارس است. توانمندی معلمان در مدیریت رفتار قلدری، با وقوع و تداوم آن، رابطه ی نزدیکی دارد. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش شناخت و مقابله با قلدری به معلمان بر راهبردهای مدیریت رفتار کلاس و خودکارآمدی ادراک شده ی معلمان می باشد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این پژوهش بالینی شامل تمام معلمان زن دوره ی ابتدایی شهرستان اهر در سال تحصیلی 92-1391 بود. تعداد 40 نفر از معلمان به صورت تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسش نامه های راهبردهای مدیریت رفتار کلاس و خودکارآمدی معلمان استفاده شد. برنامه ی طراحی شده برای گروه آزمون با محتوای شناخت و مقابله با قلدری دانش آموزان، در 6 جلسه ی 90 دقیقه ای انجام شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چندمتغیره و نرم افزار SPSSنسخه ی 15 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بنا بر نتایج، آموزش توانسته است تغییرات معنی داری در انتخاب بین راهبردهای جرات مندی دفاع (005/0=P)، اجتناب از دفاع (00/0=P) و جدا کردن دانش آموزان از یکدیگر (01/0=P) و کارآمدی ادراک شده ی معلمان در مدیریت رفتار کلاس (001/0=P) در مقایسه با گروه شاهد به وجود آورد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آموزش برنامه ی ضد قلدری توانسته است بر راهبردهای مدیریت رفتار قلدری و کارآمدی ادراک شده ی معلمان در کلاس موثر واقع شود لذا اجرای دوره های آماده سازی و ارتقای مهارت های حرفه ای معلمان و مشاوران مدارس برای مواجهه ی صحیح با مشکلات رفتاری دانش آموزان ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: دانش آموز، رفتار، قلدری، کارآمدی، معلم
  • فاطمه شهامت، جواد صالحی فدردی*، سید امیر امین یزدی، علی طلایی صفحات 76-81
    مقدمه
    علایم وسواس شستشو، احتمال نقص در بازداری رفتاری را مطرح می سازند. پارادایم توقف علامت در بررسی بازداری رفتاری به کار می رود و از آن جا که تکلیف توقف علامت، نیازمند بازداری یک پاسخ حرکتی به راه افتاده است، هدف این پژوهش، بررسی بازداری رفتاری در افراد مبتلا به وسواس شستشو در چهارچوب این پارادایم بوده است.
    روش کار
    نمونه های این مطالعه ی توصیفی پس-رویدادی از میان مبتلایان مراجعه کننده به مطب روان پزشکان در سطح شهر مشهد انتخاب شدند که شامل 30 نمونه ی بالینی مبتلا به اختلال وسواس شستشو و 30 نمونه ی غیر مبتلا به وسواس بودند. پرسش نامه های افسردگی بک ویرایش II، پرسش نامه ی بازنگری شده ی اختلال وسواسی اجباری و آزمون توقف علامت در کلینیک روان شناسی دانشکده ی علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد بر روی نمونه ها اجرا گردیدند. داده ها با تحلیل کوواریانس چندمتغیره و نرم افزارSPSS نسخه ی بیست، تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان دهنده ی معنی دار شدن عامل گروه است (05/0>P و 37/4=F). بررسی آزمون های تعقیبی مربوط به تاثیرات بین آزمودنی ها نشان داد که تفاوت میانگین ها در متغیر زمان واکنش علامت توقف معنی دار بوده است (05/0>P، 90/8=F). در این میان، تفاوت مربوط به میانگین های مربوط به متغیر تاخیر زمان واکنش معنی دار نشده است (18/0=P، 83/1=F).
    نتیجه گیری
    معنی دار شدن تفاوت مربوط به متغیر زمان واکنش علامت، نشان دهنده ی نقص بازداری حرکتی است که در افراد دچار وسواس شستشو با علایم اصلی این اختلال، هماهنگی دارد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، بازداری، علامت
  • فهیمه قویدل ریزه*، جواد صالحی فدردی صفحات 82-87
    مقدمه
    چاقی یکی از بیماری های زندگی مدرن و صنعتی است که با افزایش رفاه جامعه رو به فزونی است. عوامل شناختی (سوگیری توجه) نقش اساسی در شکست افراد رژیم گیرنده ایفا می کند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تورش توجه نسبت به محرک های مرتبط با خوراکی های پرکالری در مقایسه با خوراکی های کم کالری حتی به صورت زیر آستانه ای بر عملکرد افراد رژیمی در تکالیف شناختی و اثر تداخل است.
    روش کار
    این پژوهش علی-مقایسه ای در سال 1390 در کلینیک بیمارستان های قائم و امام رضا (ع) و کلینیک دانشکده ی روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد و شرکت کننده ها (50-20 سال) شامل افراد رژیم گیرنده (30 نفر) و افراد عادی (30 نفر) بودند که با نمونه گیری در دسترس، انتخاب و در دو گروه رژیمی و غیر رژیمی جای داده شدند. نسبت هر دو جنس در هر دو گروه یکسان بود. برای سنجش سوگیری توجه از آزمون استروپ ترکیبی (زیر آستانه ای) استفاده شد و برای هر شرکت کننده، دو نسخه ی تصویری و واژگانی استروپ اجرا شد. نتایج با استفاده از نسخه ی 19 نرم افزار SPSS انجام گرفت. به منظور بررسی تفاوت میانگین های دو گروه از آزمون تی مستقل و برای اثر تداخل محرک ها از MANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری بین میانگین های نمرات تداخل تصاویر کم کالری (28/0=P) و تصاویر پرکالری (57/0=P)، نام خوراکی های کم کالری (307/0=P) و نام خوراکی های پرکالری (202/0=P) به صورت زیرآستانه ای بین دو گروه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد زیرآستانه ای بودن محرک های خورد و خوراک (تصاویر و نام خوراکی ها) باعث تورش توجه افراد رژیمی در مقایسه با افراد غیر رژیمی نمی شود.
    کلیدواژگان: استروپ ترکیبی، تورش، توجه، چاقی، رژیم غذایی
  • حسن یزدانفر، فاطمه بهدانی، علی حاجی محمدی*، بهناز برومند رضازاده صفحات 88-92
    مقدمه
    کلوزاپین به عنوان یک آنتی سایکوتیک آتیپیک، در مقایسه با سایر آنتی سایکوتیک ها در اسکیزوفرنی مزمن و مقاوم به درمان، کارآیی بیشتری دارد. مهم ترین عامل محدودکننده ی کاربرد آن، خطر بروز آگرانولوسیتوز است. هدف این مطالعه، بررسی فراوانی آگرانولوسیتوز و سایر اختلالات گلبول های سفید ناشی از مصرف کلوزاپین در بیمارستان های روان پزشکی مشهد می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه ی توصیفی، اطلاعات 210 بیمار تحت درمان با کلوزاپین در بیمارستان های ابن سینا و حجازی مشهد از شهریور 1391 تا شهریور 1392 در پرسش نامه ی حاوی اطلاعات سن، جنس، نوع اختلال روانی، مدت درمان، حداکثر دوز مصرفی کلوزاپین حین درمان و مصرف هم زمان سایر آنتی سایکوتیک ها با مراجعه به پرونده ی بیماران تکمیل شد. پایش خونی در 18 هفته ی اول درمان به صورت هفتگی و سپس ماهانه ادامه یافت. روش های آماری توصیفی، مجذور خی و تست فیشر دقیق برای تحلیل داده ها استفاده گردیدند.
    یافته ها
    بیماران 102 مرد و 108 زن با میانگین سنی 3/38 سال بودند. 6/37 درصد به مدت یک ماه و 2/36 درصد، بین یک تا سه ماه، تحت درمان با کلوزاپین بودند. حداکثر دوز در 2/56 درصد، 299-150 میلی گرم بود. 4/60 درصد بیماران، هم زمان از سایر آنتی سایکوتیک ها نیز استفاده می کردند. شیوع آگرانولوسیتوز صفر درصد اما در 4/20 درصد، کاهش گلبول های سفید مشاهده گردید. در 7/4 درصد آنمی، 4/11 درصد ائوزینوفیلی، 5/9 درصد ترومبوسیتوپنی، 3/3 درصد لکوسیتوز و در 3/2 درصد، لکوسیتوز مزمن دیده شد. کاهش گلبول های سفید با متغیرهای سن، دوز مصرفی کلوزاپین و مصرف هم زمان سایر آنتی سایکوتیک ها ارتباط معنی داری نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به فقدان آگرانولوسیتوز در این پژوهش، شاید بتوان فواصل انجام پایش های خونی را در بیماران دریافت کننده ی کلوزاپین طولانی تر نمود تا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر و از نظر بیماران، راحت تر باشد.
    کلیدواژگان: آگرانولوسیتوز، اختلالات روانی، کلوزاپین، لکوپنی
  • اعظم نوفرستی*، رسول روشن، لادن فتی، حمیدرضا حسن آبادی، عباس پسندیده، محمدرضا شعیری صفحات 93-102
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مطالعه ی کارآمدی روان درمانی مثبت گرا در کاهش افسردگی افراد دارای علایم و نشانه های افسردگی بود.
    روش کار
    برای انجام این پژوهش در سال 1393 از طرح تک آزمودنی چند خط پایه با دوره ی پی گیری استفاده شد. ابتدا از بین افراد دارای علایم و نشانه های افسردگی که به یک مرکز مشاوره در تهران مراجعه کرده بودند، 3 نفر به شیوه ی نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. برای هر کدام از ایشان به صورت تصادفی بین 3 تا 7 هفته جلسه، خط پایه در نظر گرفته شد. ارزیابی ها با استفاده از مقیاس افسردگی بک-ویرایش دوم، مقیاس افسردگی هامیلتون-17، مقیاس عاطفه ی مثبت و منفی، آزمون جهت گیری شادکامی و پرسش نامه ی معنا در زندگی در مرحله ی خط پایه، جلسات درمان و چهار ماه بعد از پایان درمان (پی گیری) انجام گرفت. مداخله به صورت انفرادی بر اساس دستورالعمل سلیگمن و همکاران (2006) در 6 جلسه توسط پژوهشگر انجام شد.
    یافته ها
    این پژوهش نشان می دهد که هر سه مراجع با شروع درمان روند کاهشی را در طراز نمرات افسردگی بک (71%) و افسردگی هامیلتون (61%) نشان می دهند. این نتایج در پایان دوره ی پی گیری نیز حفظ شده و درمان برای هر سه مراجع، موثر بوده است. هم چنین طراز نمرات شرکت کنندگان در مولفه های روان درمانی مثبت گرا مثل احساس لذت، تقویت توان مندی ها و احساس معنا در طی جلسات درمان، روند افزایشی داشته است.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روان درمانی مثبت گرا به عنوان یک درمان کوتاه مدت موثر برای کاهش علایم و نشانه های افسردگی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: افسردگی، روان درمانی، نشانه
  • معصومه علیدوستی، اکبر بابایی حیدرآبادی، زینب بابلی، حدیث نظربیگی، محمود مباشری* صفحات 103-108
    مقدمه
    در حال حاضر فرسودگی شغلی، یک مشکل شایع در تمام سیستم های بهداشتی است و به نظر می رسد عوامل فیزیکی مانند سر و صدا در این زمینه موثر باشند بر این اساس، مطالعه ی حاضر با هدف تعیین رابطه ی بین آزار صوتی و فرسودگی شغلی پرستاران شهر بهبهان در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    جامعه ی آماری این مطالعه ی تحلیلی-مقطعی، پرستاران شهر بهبهان در سال 1394 بودند و 151 پرستار به صورت تصادفی با روش طبقه بندی با تخصیص متناسب از 3 بیمارستان، وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه های فرسودگی شغلی مازلاک و آزار صوتی بودند و داده ها در نرم افزار SPSS نسخه ی 16 با استفاده از آمار توصیفی، آزمون آنووا، تی مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد 151 پرستار (8/25% مرد و 2/74% زن) با میانگین سنی 74/8±48/33 سال وارد مطالعه شدند. میانگین نمره ی حساسیت به صدا 98/22±7/63 و میانگین نمره ی آزاردهندگی صدا 68/22±52/56 بود. درصد بیشتری از پرستاران در زیرمقیاس زوال شخصیت (6/63%) و خستگی عاطفی (2/64%) در سطح فرسودگی پایین قرار داشتند اما در زیرمقیاس فقدان موفقیت فردی، درصد بیشتری از افراد (6/65%) در سطح فرسودگی بالا قرار داشتند. نتایج بررسی رابطه ی فرسودگی شغلی با آزاردهندگی و حساسیت به صدا نشان داد که زیرمقیاس خستگی عاطفی با آزاردهندگی (000/0=P) و با حساسیت به صدا (002/0=P) و هم چنین زیرمقیاس مسخ شخصیت با آزاردهندگی صدا (004/0=P) رابطه ی معنی دار مثبت دارند.
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج، با افزایش آزاردهندگی صدا، فرسودگی شغلی در ابعاد خستگی عاطفی و مسخ شخصیت افزایش می یابد لذا اتخاذ راهکارهایی جهت کاهش آلودگی صوتی در بیمارستان ها جهت پیشگیری از فرسودگی شغلی پرستاران، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، پرستاران، فرسودگی شغلی
  • سمانه ایرانیان پهرآباد*، علی مشهدی، زهرا طبیبی، مرتضی مدرس غروی صفحات 109-115
    مقدمه
    اهمیت ارتباط الگوهای دلبستگی در کودکی با کیفیت روابط نزدیک در بزرگسالی، از جمله موضوعاتی است که در دهه های اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در همین راستا، این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی آموزش گروهی مبتنی بر دلبستگی بر روی بهزیستی روان شناختی نمونه ی غیر بالینی دانشجویان انجام شد.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 16 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل در سال تحصیلی 92-1391 دارای سبک دلبستگی ناایمن دل مشغول، انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه جای داده شدند. پرسش نامه ی مقیاس های رابطه (RSQ) و مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف- فرم کوتاه (RSPWB) در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. گروه آزمون 7 جلسه ی 90 دقیقه ای آموزش گروهی مبتنی بر دلبستگی دریافت کردند در صورتی که گروه شاهد در لیست انتظار قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 19 و به کمک آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و نیز با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری، تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، نمرات دو گروه آزمون و شاهد در پیش آزمون تفاوت معنی داری با هم نداشتند و مقایسه نمره ی کلی بهزیستی روان شناختی دو گروه در پس آزمون نیز تفاوت معنی داری نیافت (05/0
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که آموزش گروهی مبتنی بر دلبستگی با وجود افزایش برخی از متغیرها منجر به افزایش معنی دار در نمره ی کلی بهزیستی روان شناختی نگردیده است.
    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، دانشجویان، دلبستگی، گروه درمانی
  • عاطفه سلطانی فر، فاطمه محرری، نگار اصغری پور*، سارا فولادی، راحله لشکرنویس صفحات 116-120
    مقدمه
    بنا به نظر پژوهشگران، ویژگی های شخصیتی والدین و رفتار ایشان با کودک بر اختلالات روان پزشکی از جمله اختلالات اضطرابی و وسواسی-اجباری وی، می تواند اثرگذار باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی ویژگی های شخصیتی والدین کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری و مقایسه ی آن با گروه شاهد انجام گردید.
    روش کار
    جامعه ی آماری این مطالعه ی توصیفی-مقطعی، شامل والدین کودکان و نوجوانان 18-6 ساله ی مراجعه کننده به بیمارستان روان پزشکی ابن سینای مشهد در فروردین تا شهریور 1392 هستند که با روش نمونه گیری در دسترس، والدین30 کودک و نوجوان مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری (60 نفر) بر اساس معیارهای چهارمین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی و تایید دو روان پزشک کودک و نوجوان رسیده بودند وارد مطالعه شدند. گروه شاهد (60 نفر) همگن با گروه آزمون از خانواده های کودکان و نوجوانان سالم در مدرسه انتخاب شدند. تمام والدین توسط آزمون تیپ شناسی مایرز-بریگز ارزیابی گردیدند. داده ها با آمار توصیفی، مجذور خی و نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 15 تحلیل شدند.
    یافته ها
    بنا بر یافته ها در ابعاد شخصیتی درون گرایی-برون گرایی، حسی-شمی، قضاوت گرا-ادراک گرا و تیپ های شانزده گانه ی مایرزبریگز بین دو گروه شاهد و آزمون، تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    بنا بر نتایج، به نظر می رسد که ارتباط معنی داری بین اکثر ویژگی های شخصیتی والدین با بروز یا شیوع اختلال وسواسی-اجباری در کودکان و نوجوانان دیده نمی شود.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، شخصیت، والدین
|
  • Shahram Vahedi, Eskandar Fathi Azar, Fereshteh Golparvar* Pages 68-75
    Introduction
    Bullying in schools is a complex phenomenon. Teacher's ability to manage bullying behavior is closely related to the occurrence and continuation of bullying in classes.This study aimed to determine the effectiveness of School-Wide Anti Bullying Programs (SWABP) on classroom behavior management strategies and teacher's perceived self-efficacy in classroom behavior management.
    Materials And Methods
    The statistical community of this clinical trial consis all of women teachers in elementary schools in Ahar city (western part of Iran) during 2014-2013. The sample included 40 teachers that were chosen through random sampling and divided into two equal experimental and control groups. In order to measure the research variables, the classroom behavior management strategies scale and perceived self-efficacy of teachers were used. The program was designed to recognize and dealing with student's bullying was performed for experimental group during the six 90 minute's sessions. Data analyzed by ANCOVA and SPSS software version 15.
    Results
    The results indicated that the treatment was able to create significant changes in the choice of advocate assertion strategies (P=0.005), avoidance (P=0.00), parents involvement (P=0.001) and in teacher's efficiency in classroom behavior management compared to the control group.
    Conclusion
    It seems that anti-bullying program could be effective on bullying behavior management strategies and teachers perceived effectiveness in classroom management so it emphasizes the need to implement programs to prepare and promote the professional skills of teachers and school counselors to deal effectively with behavioral problems of students.
    Keywords: Behavior, Bullying, Efficacy, Student, Teacher
  • Fatemeh Shahamat, Javad Salehi Fadardi *, Seyed Amir Amin Yazdi, Ali Talaei Pages 76-81
    Introduction
    Behavioral inhibition deficit is considered probable in compulsive washing symptoms. Go-No Go and stop signal paradigms are the frameworks used for studying behavioral inhibition. As in stop signal paradigm it is necessary for participants to inhibit triggered response, we aimed to investigate behavioral inhibition in clinical compulsive washing in this paradigm.
    Materials And Methods
    The cases of this clinical trial were participated among obsessive-compulsive patients who referred to psychiatrists clinics in Mashhad. Number of 30 cases with washing compulsion and 30 cases without disorder were selected. Beck Depression Inventory - version II, Obsessive Compulsive Inventory- Revised (OCI-R) and Stop it test were fulfilled for all cases in the Psychology Clinic of Ferdowsi University of Mashhad. Data analyzed by MANCOVA and SPSS software version 20.
    Results
    The analysis showed that the effect of group factor (F=4.37, P
    Conclusion
    Significant differences in stop-signal reaction time between the two groups indicated a deficiency in behavioral inhibition in the compulsive washing group. Inability to inhibit triggered response (behavioral inhibition) in compulsive washing patients is consistent with the symptoms of disorder.
    Keywords: Inhibition, Obsessive, compulsive disorder, Signal
  • Fahimeh Ghavidel Rize*, Javad Salehi Fadardi Pages 82-87
    Introduction
    Obesity is one of the diseases in modern and industrial life which is increasing with the rise of social facilities. Considering the previous studies, cognitive factors (attentional bias) play major role in the failure of dieting people. The present study investigates the subliminal attentional bias in dieters compared to nondieters.
    Materials And Methods
    This causal-comparative study conducted clinics of Ghaem and Imam Reza hospitals and the clinic of faculty of Education Sciences and Psychology of Ferdowsi University of Mashhad in 2011. Participants were dieters (n=30) and nondieters (n=30) in which the ratio of genders are the same. Individuals, between 20 to 50 years old, were categorized into two groups of dieters and nondieters. To measure the attentional bias, the combine Stroop test was done and for each participant, two versions of pictorial and lexical stroop test were used. Data analyzed by MANCOVA and SPSS software version 20.
    Results
    The results showed that there are not any significant differences between the interference mean scores of low-calorie (P=0.28)/high-calorie (P=0.57) food images and the low-calorie (P=0.307)/high-calorie (P=0.202) food names in the two groups.
    Conclusion
    It seems that subliminal food stimuli may not cause attentional bias in dieters in comparison with non-dieters.
    Keywords: Attention, Bias, Combine Stroop, diet, Obesity
  • Hassan Yazdanfar, Fatemeh Behdani, Ali Hajimohammadi*, Behnaz Boroumand Rezazadeh Pages 88-92
    Introduction
    Clozapine is an atypical antipsychotic agent that is more effective than standard antipsychotictic drugs in the treatment of patients with refractory schizophrenia. The main factor limiting its use is the risk of potentially fatal agranulocytosis. The aim of this study was to assessment the prevalence of clozapine-induced agranulocytosis and other white blood cell disorders among patients in psychiatric hospitals of Mashhad.
    Materials And Methods
    This study analyzed the data of 210 patients received clozapine in Ibn-e-Sina and Hejazi hospitals in Mashhad during September 2012 to September 2013. In most cases hematologic monitoring was weekly for the first 18 weeks, then it changed to every month. The questionnaires included demographic factors such as of age, gender, type of psychiatric disorder, duration of treatment, maximum dose of clozapine and concomitant antipsychotics were fulfilled through the patient’s medical records. Data analyzed by descriptive tests, chi-square and exact Fisher test.
    Results
    The patients included 102 males and 108 females with the mean age of 38.3 years. The duration of clozapine treatment was one month (37.6%) and 1-3 months (36.2%) The maximal daily dose for 56.2% of patients was 150-299 mg/day. 60.4% received concomitant antipsychotics. No case of agranulocytosis was seen but the following transient hematologic dysfunctions were showed in 20.4% decrease of white blood cell, anemia (4.7%), eosinophilia (11.4%), thrombocytopenia (9.5%), leukocytosis (3.3%) and chronic leukocytosis (2.3%). There were no significance between white blood cell decrease and age, usage dose, concomitant use of other antipsychotics (P>0.05), but the white blood cell reduction was more in women (P=0.01) and there also was a significance between white blood cell decrease and treatment duration (P=0.011). There was no case of agranulocytosis and mortality among leukopenic patients.
    Conclusion
    Considering the lack of agranulocytosis in this study, it is recommended to lengthen the intervals of hematologic monitoring in patients who are under treatment with clozapine in order to be easier and more economical.
    Keywords: Agranulocytosis, Clozapine, Leukopenia, Psychotic disorders
  • Azam Noferesti *, Rasool Roshan, Ladan Fata, Hamidreza Hassanabadi, Abbas Pasandideh, Mohammadreza Shaeeri Pages 93-102
    Introduction
    The purpose of the present study was to examine the effectiveness of positive psychotherapy in decreasing depression in people with sign and symptom of depression.
    Materials And Methods
    This study in 2014 was conducted through a single subject multiple base lines with fallow up phase. The first, three people with sign and symptom of depression were chosen from a Center of Psychology and Counseling in Tehran by purposeful sampling. Participants attended from 3 to 7 week baseline phase. Within base line stage (3-7 weeks) therapy phase (6 weekly) and fallow up step (4 month after treatment), patient fill out Beck Depression Inventory (BDI-II), Hamilton Rating Scale for Depression-17, Orientations of happiness, Positive And Negative Affect Scale (PANAS) and Meaning in Life )MLQ(.Treatment conducted by the researcher in 6 sessions according Seligman and et al. (2006).
    Results
    The findings showed that all participants had decreasing trend in depression scores (71%) and Hamilton rating scale (61%). These results remain during fallow up phase and the treatment has been effective to all clients. Also, the results showed the increasing trend in positive emotion, enjoy, engagement and meaning.
    Conclusion
    It seems that positive psychotherapy as a short-term effective treatment can be applied for decreasing signs and symptoms of depression.
    Keywords: depression, Psychotherapy Symptom
  • Masoome Alidosti, Akbar Babaei Heydarabadi, Zeynab Baboli, Hadis Nazarbigi, Mahmoud Mobasheri* Pages 103-108
    Introduction
    Nowadays job burnout is a common problem in all healthcare systems, and it seems that physical factors such as noise pollution play an important role in it. Based on this, we aimed to study the association between noise pollution and job burnout among nurses in Behbahan city in 2015.
    Materials And Methods
    The stattistical community of this cross-sectional analytic study included the nurses in Behbahan city in 2015 so 151 nurses were selected from 3 hospitals through systematic random sampling. The data collection tools were Maslach Burnout Inventory and standard questionnaire of noise pollution. Collected data were analyzed by SPSS 16 software through descriptive statistics, ANOVA, independent t-test, and Spearman correlation coefficient test.
    Results
    25.8% of the participating nurses were male and 74.2% were female. The mean age of participants was 33.48± 8.74 years old. The mean score of noise sensitivity was 63.7±22.98 and the mean score of noise pollution was 56.52± 22.68. Most of the nurses were at the low occupational burnout level in subscales of depersonalization (63.6%) and emotional exhaustion (64.2%); but in the subscale of lack of personal success, a higher percentage of nurses (65.6%) were at the high level of burnout. There was a positive and significant direct association between the subscale of emotional exhaustion and noise pollution (P=0.000) and sensitivity to the noise (P=0.002) and also between depersonalization and noise pollution (P=0.004).
    Conclusion
    The results indicate that with the increase in noise pollution, job burnout tends to increase, specifically in the emotional exhaustion and depersonalization subscales. Therefore, it seems necessary to implement approaches to reduce noise pollution in hospitals to prevent job burnout in nurses.
    Keywords: Job burnout, Noise pollution, nurses
  • Samaneh Iranian Pahrabad *, Ali Mashhadi, Zahra Tabibi, Morteza Modarres Gharavi Pages 109-115
    Introduction
    The importance of the relationship between attachment patterns in childhood and the quality of close relationships in adulthood is one of the issues that have been of great interest to the researchers in recent decades. In this regard, this study was conducted to evaluate the effectiveness of attachment-based group training on the psychological well-being of a non-clinical sample of students.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, through convenient sampling, 16 girl students of Ferdowsi University of Mashhad in the academic year of 2012-2013 with preoccupied attachment style were selected and randomly allocated to two groups. The Relationship Scales Questionnaire (RSQ) and the Ryff Scales of Psychological Well-Being (RSPWB) - short form- were used in this study. The experimental group received 7 sessions of 90-minute attachment-based group training while the control group was on the waiting list. Data were analyzed through descriptive statistics (mean, standard deviation) and multivariate analysis of covariance by SPSS software version 19.
    Results
    The results revealed that there was not significant difference between two groups in pre-test also there was not significant difference between two groups in the overall score of the psychological well-being in post-test (P>0.05).
    Conclusion
    It seems that the application of attachment-based group training in people with preoccupied insecure style cannot lead to the significant improvement of the overall psychological well-being despite improvement in some variables.
    Keywords: Attachment, Group therapy, Psychological well, being, Students
  • Atefeh Soltanifar, Fatemeh Moharreri, Negar Asghariour *, Sara Fooladi, Raheleh Lashkarnevis Pages 116-120
    Introduction
    According to the researcher's vewpoint, parent's personality traits and their behavior can affect the development of the psychiatric disorders such as anxiety disorders and obsessive-compulsive disorders among children and adolescents. The present study assessed the personality types and characteristics in parents of children and adolescents with obsessive-compulsive disorder (OCD) compared to control group.
    Materials And Methods
    The statistical community of this cross-sectional descriptive study included all parents of children and adolescents with OCD who referred to the children and adolescents psychiatric clinic of Ibn-e-Sina hospital of Mashhad during March-September 2013. Parents of 30 children and adolescents (6-18 years) with OCD based on DSM-IV- TR criteria and confirmation of diagnoasis by two child psychiatrists were selected (n=60) via available sampling method. Parents of 30 matched healthy children from schools in Mashhad were selected as the control group. All participants fulfilled the Myers-Briggs personality type questionnaire. Data analyzed using descriptive statistics, chi square test and SPSS software version 15.
    Results
    Findinigs showed that two groups of parents were not different in terms of extraversion-introversion, sensing- intuition and thinking-feeling personality dimensions (P>0.05). There was only a significant difference between two groups in judgment-perception dimension (P=0.026).
    Conclusion
    It seems that there are not significant relations between almost of parent's personality traits and prevalence or incidence of obsessive-compulsive disorders in children and adolescents.
    Keywords: Obsessive, compulsive disorder, Parents, Personality