فهرست مطالب

اندیشه های نوین تربیتی - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1395)

نشریه اندیشه های نوین تربیتی
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیمین حسینیان*، محمدرضا بهرنگی، سوگند قاسم زاده، طیبه تازیکی صفحات 9-26
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی به مادران بر سازگاری اجتماعی، پرخاشگری، و پیشرفت تحصیلی فرزندان انجام گرفت. جامعه آماری شامل 50 نفر از مادران دانش آموزان دختر مقطع دبیرستان شهر تهران بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. پس از انتخاب نمونه، برنامه آموزش مهارت های ارتباطی با رویکرد شناختی رفتاری گروهی( به مدت 10 جلسه ، یک روز در هفته و هر جلسه به مدت 3 ساعت) برای مادران گروه آزمایشی اجرا شد. دانش آموزان هر دو گروه، مقیاس سازگاری اجتماعی و پرسشنامه پرخاشگری را در دو مرحله پیش و پس آزمون تکمیل کردند و نمرات معدل تحصیلی دانش آموزان در نیمه اول و دوم سال تحصیلی ثبت شد. داده های حاصل با روش تحلیل کواریانس و اندازه گیری مکرر تحلیل شدند. نتایج نشان داد که برنامه مداخله بر هر سه متغیر تاثیر معنی دار داشته است. بنابراین، می توان گفت آموزش مهارت های ارتباطی به مادران باعث بهبود سازگاری اجتماعی، پرخاشگری، و پیشرفت تحصیلی فرزندان می شود. پیشنهاد می شود آموزش مهارت های ارتباطی در مدارس مد نظر قرار گیرد و اثربخشی آن بر والدین و دانش آموزان بررسی شود.
    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، سازگاری اجتماعی، پرخاشگری، پیشرفت تحصیلی
  • مرتضی منادی* صفحات 27-60
    هیچ متنی بدون پیام نیست. بعضی متن ها پیام های آشکار، بعضی دیگر پیام های پنهان، و بعضی هر دو پیام آشکار و پنهان ر دارند. خوانندگان متن، برای فهم آن، آگاهانه یا ناخودآگاه آن را تحلیل می کنند. در خوانش متن سه حالت صورت می گیرد. گاهی مولف ملاک است؛ گاهی خود متن یعنی، مرگ مولف مطرح است؛ و گاهی خود خواننده ملاک اصلی است. در هر حال اتفاقی که رخ می دهد، تحلیل محتوای متن است. تحلیل محتوا، خواننده را به رمزگشایی متن سوق می دهد. روانکاوی، زبان شناسی، هرمنوتیک، جامعه شناسی هنر، جامعه شناسی ادبیات، و جامعه شناسی زبان از جمله دیدگاه های بررسی متن هستند که هریک نشانه هایی را برای تحلیل متن در نظر می گیرند.
    کلیدواژگان: متن، خواننده، رمز گشایی، نشانه ها، تحلیل محتوا
  • ندا افشاریان*، پروین کدیور صفحات 61-78
    هدف پژوهش حاضر تعیین نقش پیش بینی کنندگی دلبستگی به والدین و همسالان و ازخودبیگانگی روانی در پیش بینی رفتار خرابکارانه نوجوانان است. به منظور دستیابی به این هدف، از بین دانش آموزان دبیرستانی با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای، نمونه ای با حجم 320 نفر (176 دختر و 144 پسر) انتخاب و پرسشنامه های ازخودبیگانگی روانی (ملوین سیمن، 1959) پرسشنامه رفتار خرابکارانه و سیاهه دلبستگی به والدین و همسالان (آرمسدن و گرینبرگ، 1987) روی آن ها اجرا شد. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین مولفه های مختلف ازخودبیگانگی روانی و کیفیت دلبستگی با رفتارهای خرابکارانه رابطه وجود دارد. همچنین، تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که ازخودبیگانگی روانی و کیفیت دلبستگی، پیش بینی کننده-های نیرومندی برای پیش بینی رفتارهای خرابکارانه در نوجوانان بودند (62.3%R2= ). با توجه به نتایج حاضر، توجه به شرایط ازخودبیگانگی روانی و کیفیت دلبستگی بین نوجوانان با والدین و همسالانشان در بررسی رفتار خرابکارانه، اهمیت دارد. لذا تاکید بر ایجاد فضای اعتماد، محبت، عاطفه و صمیمیت در رشد و تحول بهنجار دانش آموزان؛ برای والدین و مسئولین مدرسه امری ضروری است.
    کلیدواژگان: رفتار خرابکارانه، ازخودبیگانگی روانی، دلبستگی به والدین و همسالان، دانش آموزان دبیرستانی
  • مهران فرج اللهی، الهه بدیعی* صفحات 79-95
    آموزش و پرورش می کوشد تا به وسیله آموزش الکترونیک از جدیدترین فناوری ها در یادگیری برای توسعه، بهبود کارآیی، و فراهم سازی عدالت آموزشی بهره گیرد. این پژوهش، با هدف بررسی تاثیر سبک های آموزش مبتنی بر هوش های زبانی، فضایی و حرکتی-جسمانی گاردنر، بر پیشرفت تحصیلی در آموزش ترکیبی انجام گرفت. در این پژوهش 60 نفر از دانش آموزان دختر سال سوم رشته کامپیوتر هنرستان های کاردانش شهر اصفهان شرکت داشتند، که به طور تصادفی در دو گروه 30 نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. قبل از پژوهش، دو گروه از نظر نیمرخ هوش های چندگانه و مشخصات زمینه ای مقایسه شدند و تفاوت معنی داری (در سطح05/0p< ) در دو گروه مشاهده نشد. همچنین، از یک پرسشنامه پیشرفت تحصیلی معلم ساخته به عنوان پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. آموزش در هر دو گروه به صورت آموزش ترکیبی انجام شد. در گروه آزمایشی، علاوه بر روش مرسوم، از محتوای الکترونیکی محقق ساخته مبتنی بر هوش های چندگانه استفاده شد. جهت تحلیل داده های آماری از تحلیل کوواریانس چند متغیری استفاده شد. نتایج پژوهش، به طور معنی داری(در سطح05/0p< ) پیشرفت تحصیلی بالاتر دانش آموزانی را که همراه با محتوای الکترونیک با سبک آموزشی فضایی آموزش دیده اند، نسبت به دانش آموزان گروه کنترل نشان می دهد.
    کلیدواژگان: هوش های چندگانه، آموزش الکترونیک، محتوای الکترونیکی، آموزش ترکیبی، تفاوت های فردی
  • زهره خسروی، زهرا برجعلی* صفحات 97-115
    آگاهی یافتن نسبت به هویت و حقیقت خود، از جمله مسائل مهم جوامع امروزی است. بنابراین، شناخت عوامل مهم و اثرگذار در فرآیند تکوین هویت شخصی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میان مولفه های اصلی هوش معنوی با هویت فردی و نقش این عوامل در شکل گیری ساختار هویتی انجام گرفت. نمونه مورد مطالعه شامل 381 نفر( 133 پسر و 248 دختر) از بین دانشجویان 18- 25 ساله دانشگاه های دولتی شهر تهران، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب بود. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه گزارش شخصی هوش معنوی(SISRI-24) و پرسشنامه هویت شخصی بود. داده های پژوهش با استفاده از روش های آماری همبستگی بین متغیرها، رگرسیون چندمتغیره، آزمون تی، و تحلیل واریانس یک راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش حاکی از آن بود بین مولفه های هوش معنوی با هویت فردی، رابطه ای معنی دار و مثبت وجود دارد(p < 0/0005 ). طبق نتایج این پژوهش، 2/19 درصد واریانس هویت فردی بر اساس هوش معنوی قابل تبیین است. بنابراین، هوش معنوی نقش تعیین کننده ای در پیش بینی هویت پایدار دارد. علاوه بر آن، نتایج، تفاوت معنی داری را در توانایی هوش معنوی و مولفه های آن بین دختران و پسران نشان نداد. اما، بین دو گروه تفاوت معنی داری در مقیاس هویت فردی وجود داشت، به گونه ای که دختران در مقایسه با پسران هویت فردی شکل یافته تری را نشان دادند.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، هویت فردی
  • مصطفی سالاری*، محمدحسن امیر تیموری، اسماعیل زارعی زوارکی صفحات 117-142
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین تاثیر الگوی طراحی آموزشی چهار مولفه ای بر میزان بار شناختی بیرونی و مهارت حل مسئله در درس فیزیک بود. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی؛ و از نظر روش شناسی، در زمره پژوهش های آزمایشی است. طرح پژوهش از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه آزمایش و گروه کنترل می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر سال اول دبیرستان منطقه 5 در سال تحصیلی 92- 1393 درشهر تهران بود. نمونه های پژوهش، با استفاده از روش نمونه گیری تصافی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند که شامل 30 نفر بود و در دو گروه آزمایش(15نفر) و گروه کنترل(15 نفر) به طور تصادفی قرار داده شدند. گروه آزمایش، در معرض متغیر مستقل(طراحی آموزشی درس فیزیک بر اساس الگوی چهار مولفه ای) قرار گرفت؛ و گروه کنترل با روش رایج آموزش دید. ابزار جمع آوری داده ها، مقایس اندازه گیری 9 درجه ای پاس(1992) بود که روایی صوری آن مورد تایید استادان و متخصصان قرار گرفت و پایایی آن با روش بازآزمایی 85/0 به دست آمد. ابزار دیگر، آزمون محقق ساخته مهارت حل مسئله بود که روایی صوری آن توسط متخصصان و استادان مشخص شد و پایایی آن با استفاده از روش بازآزمایی 79/0 به دست آمد. سپس، داده ها با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس. و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل(برای میزان بار شناختی بیرونی) و تحلیل کوواریانس(برای آزمون مهارت حل مسئله) تجزیه و تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد که الگوی طراحی آموزشی چهار مولفه ای بر کاهش میزان بار شناختی بیرونی گروه آزمایش نسبت به گروه گواه تاثیر معنی داری دارد. همچنین، یافته ها معنی داری افزایش میزان مهارت حل مسئله در گروه آزمایش را نسبت به گروه کنترل نشان داد.
    کلیدواژگان: الگوی طراحی آموزشی چهار مولفه ای، بار شناختی بیرونی، طراحی آموزشی، مهارت حل مسئله، یادگیری موضوعات پیچیده
  • هدی سادات محسنی، حمید شفیع زاده* صفحات 143-162
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی طرح آموزش مهارت های زندگی در مدارس مجری طرح از دیدگاه دبیران دبیرستان های دخترانهشهر تهران در سال تحصیلی 91-1392 می باشد. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری، کلیه دبیران زن دبیرستان های دخترانه شهر تهران است که درس مهارت های زندگی را در سال تحصیلی 91-92 تدریس کرده اند(N=150). حجم نمونه، با استفاده از روش سرشماری 150 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته مهارت های زندگی، شامل خود آگاهی، ارزش های فردی– خانوادگی، تصمیم گیری، مقابله با اضطراب، برقراری ارتباط مطلوب، و انتخاب هدف است. روایی محتوایی ابزار اندازه گیری توسط صاحب نظران تایید شد و پایایی پرسشنامه بر اساس محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 85/0 محاسبه گردید. با استفاده از فنون آمار توصیفی(میانگین، فراوانی، رسم جدول، و نمودار) و آمار استنباطی(آزمون تی تک نمونه ای و نیز آزمون فریدمن برای تعیین اولویت ها) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که از نظر دبیران آموزش درس مهارت های زندگی بر مهارت های خودآگاهی، ارتباط مطلوب، ارزش های فردی و خانوادگی، اضطراب، انتخاب هدف و تصمیم گیری موثر بوده است.
    کلیدواژگان: اثربخشی، مهارت های زندگی، آموزش، دبیرستانهای دخترانه
  • حسن قلاوندی*، وحید سلطانزاده صفحات 163-178
    پژوهش حاضر، با هدف بررسی الگوی علی روابط بین آرزوهای شغلی، جامعه پذیری سازمانی، و تعهد سازمانی در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه است و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم هریک از دانشکده ها 185 نفر به عنوان نمونه آماری جهت مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از سه پرسشنامه استاندارد آرزوهای شغلی، بر اساس مدل شاین؛ جامعه پذیری سازمانی، بر اساس مدل تائورمینا؛ و تعهد سازمانی، براساس مدل بالفور و وکسلر استفاده شده است. داده های پژوهش، پس از جمع آوری، با استفاده از نرم افزارهای آماری لیسرل و اس.پی.اس.اس. تحلیل شدند. نتایج الگویابی معادلات ساختاری نشان داد که اثر مستقیم آرزوهای شغلی بر روی تعهد سازمانی(05/0) مثبت و معنی دار نیست، ولی اثر مستقیم جامعه پذیری سازمانی بر روی تعهد سازمانی(96/0)مثبت و معنی دار است. اثر مستقیم آرزوهای شغلی بر روی جامعه پذیری سازمانی(59/0) نیز مثبت و معنی دار است. اثر غیرمستقیم آرزوهای شغلی بر روی تعهد سازمانی با میانجی گری جامعه پذیری سازمانی(57/0) و نیز اثر کل آرزوهای شغلی بر روی تعهد سازمانی(52/0) مثبت و معنی دار است.
    کلیدواژگان: آرزوهای شغلی، جامعه پذیری سازمانی، تعهد سازمانی، اعضای هیئت علمی
  • مریم بناهان* صفحات 189-209
    نگرش پساساختارگرایی به اخلاق، بر محور تاکید بر کثرت، تنوع و تفاوت در حوزه ارزش ها، نفی قطعیت، تعین، و فراگیر بودن اصول اخلاقی استوار است. بر این مبنا، پساساختارگرایی نمی تواند با پذیرش مرجعیت اصول اخلاقی عام و همگانی سازگار باشد. در مقابل، رویکرد اسلامی به اخلاق با تکیه بر وجوه مشترک انسانی، بیش از توجه به تفاوت های ارزشی؛ بر تشابه ها و اصول جهانی اخلاق تاکید دارد؛ لذا می توان گفت از منظر اسلامی، دست کم، پذیرش مرجعیت برخی اصول اخلاقی ضروری است. چنین به نظر می رسد که نفی مرجعیت اصول اخلاقی از تربیت اخلاقی نتایج و پیامدهای ناخوشایندی همچون شیوع نگرش های فردی، نسبی و کثرت گرایانه در حوزه اخلاق و بسط شرایط تصمیم ناپذیری و عدم قطعیت و دامن زدن به شک و تردید مداوم و همیشگی را به همراه دارد که امکان تربیت اخلاقی را متزلزل می نماید. در این مقاله، تبیین اهم نتایج و پیامدهای حاصل از مرجعیت زدایی اخلاقی در قالب نقد بیرونی رویکرد پساساختارگرایی به تربیت اخلاقی از منظر اسلامی محور اساسی بحث واقع شده است.
    کلیدواژگان: مرجعیت اخلاقی، اخلاق پساساختارگرا، اخلاق اسلامی، مرجعیت زدایی، تربیت اخلاقی
  • افضل سادات حسینی، سید نورالدین محمودی* صفحات 211-236
    در تاریخ فلسفه علم، در قرن بیستم، از چهار تحول مهم می توان سخن گفت که هریک دربرگیرنده گفتمان خاصی در عرصه فلسفه علم هستند.گفتمان نخست، پوزیتیویسم و استقراگرایی؛ گفتمان دوم، ابطال گرایی کارل پوپر و قواعد ریاضی گونه لاکاتوش؛ گفتمان سوم، ساختارگرایی و نسبیت گرایی تامس کوهن و گفتمان چهارم، هرمنوتیک. هدف از مقاله حاضر بررسی تاریخچه و ریشه هرمنوتیک و استخراج آن در حوزه تعلیم و تربیت است. در واقع هدف از این پژوهش، بررسی هرمنوتیک به عنوانی گفتمانی است که تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده است، با توجه به اینکه مباحث و مبانی هرمنوتیک در اشکال مختلف آن به مسئله محوری فهم و تاویل صورت تفکر آدمینظر دارد، یکی از ایده های مهم در فرآیند تعلیم و تربیت می باشد و دلالت های آن در زمینه برنامه درسی، ارزشیابی و روش شناسی فراوان است. برای تحقق این مهم و رسیدن به هدف این پژوهش از روش تحلیلی-استنباطی استفاده شده است. نتایج یافته ها حاکی از آن است که هرمنوتیک متربی به عنوان متن اصلی در تعلیم و تربیت قرار می گیرد و در حوزه ارزشیابی معیارهایی را به دست می دهد که متربی به صورت چند بعدی و در بطن فعالیت ها مورد ارزیابی قرار می گیرد، در حوزه روش شناسی هرمنوتیک روشی مناسب و با سازوکارهای مختص به خود در پژوهش های تربیتی می باشد.
    کلیدواژگان: هرمنوتیک، روش، تعلیم و تربیت
|
  • Simin Hoseeiniyan* Pages 9-26
    The present study aimed at investigating the effectiveness of communication skills training of mothers on social adjustment, aggression and academic achievement of their children. The sample included 50 mothers of high school students in Tehran who were selected by cluster sampling and randomly assigned to control and experimental groups. The communication skills training of mothers consisted of 10 sessions (one session per week, each session lasting 3 hours), based on cognitive behavioral approach. Students were assessed through the use of social adjustment scale and the aggression questionnaire as pre- and post-tests. Also their GPA (Grade Point Average) in the first and second semester were recorded for assessing their academic achievement. The Data was analyzed using repeated measures analysis of covariance. The results indicated the significant difference of the three variables. So we can say that communication skills training for mothers improved social adjustment and academic achievement of children and decreased their aggression. It is suggested that schools consider the importance of communication skills training and its effectiveness on both parents and students.
    Keywords: Communication skills, Social adjustment, Aggression, Achievement
  • Morteza Monadi * Pages 27-60
    There is no text without a message. A number of text messages are overt, others are hidden and a number of texts have both overt and hidden messages. Text readers analyze a text consciously or unconsciously to understand its message. The reading of a text has three modes. The criteria are the authors themselves, the text, and the reader. Content analysis leads the reader to decoding of the text. Psychoanalysis, linguistics, hermeneutics, sociology, art or sociology of literature, and sociology of language, are different approaches to text analysis which consider different signs for textual analysis.
    Keywords: text, lecture, decrypt, sign, content analysis
  • Neda Afsharian*, Parvin Kadivar Pages 61-78
    The present study aimed to examine the role of parents and peer’s attachment, and psychological self-alienation in predicting vandalistic behaviors in high school students. 320applicants (176 females and 144 males) were selected through multi-stage cluster sampling in the third grade of high school. The Psychological Self-alienation Questionnaire (Seeman, 1959), Vandalistic Behaviors Questionnaire and the Inventory of Parent and Peer Attachment (Armsden & Greenberg, 1987) were employed. The analyses of the data indicated that dimensions of psychological self-alienation, attachment quality and vandalistic behaviors were significantly related. Also, stepwise regression represented that psychological self-alienation and attachment quality could successfully predict vandalistic behaviors in adolescents. It can be concluded that psychological self-alienation and attachment quality to parents and peers would play a crucial role in examining adolescents’ vandalistic behaviors. So the emphasis on creating an atmosphere of sentiment, confidence, affection, and intimacy is very crucial in the process of growth and maturation of student’s. It is an essential step for both the parent’s and the school headmasters.
    Keywords: Vandalistic behaviors, psychological self, alienation, attachment to parents, peers, high school students
  • Mehran Farajollahi, Elaheh Badiee* Pages 79-95
    Education attempts to improve its efficiency and equity through the last technologies using e-learning. This ýquasi-experimental applied research, with the pre-test - post-test with control group method, aimed to explore ýthe effect of learning styles based on Linguistic, spatial and Bodily-kinesthetic ý Gardner intelligences on ýAcademic Achievement in blended-learning. In this study, 60 third-grade computer science students in ývocational schools of the Isfahan city participated. They were randomly enrolled into control and experimental ýgroups (30 student in each groups). Multiple intelligences profiles and background characteristics of two groups ýdid not differ significantly (p
    Keywords: Multiple intelligences, e, Learning, Electronic Content, Blended Learning, individual differences
  • Zohreh Khosravi, Zahra Borjali * Pages 97-115
    Knowledge of one’s identity is an important issue in the world of today. Therefore, determining factors which are effective on developing personal identity is essential. The present research aimed at investigating the relationship between the main components of spiritual intelligence and personal identity and the role of these components in identity formation. The sample included 381 (133 males and 248 females) university students (18-25 years old) in public universities in Tehran who were selected through multilevel random sampling. Two questionnaires of spiritual intelligence and personal identity were used to collect the data. The collected data was then analyzed using correlation coefficiency, multiple regression, t-test, and one-way analysis of variance. The results indicated positive significant relationship between components of spiritual intelligence and personal identity. Based on the findings of the study, spiritual intelligence can predict 19.2 % of variance in personal identity variable. Therefore,spiritual intelligence has a significant role in predicting stable identity. The results showed no significant difference in boys and girls in terms of their spiritual intelligence. However, there was a significant difference in their personal identity, in a way that, girls showed a more developed personal identity than boys.
    Keywords: Spiritual intelligence, Personal identity
  • Mostafa Salari *, Mohammad Hasan Amirtaymouri, Esmail Zaraii Zavaraki Pages 117-142
    This study aimed at determining the effect of four-component instructional design model on the extent of extraneous cognitive load and problem-solving skills in physics course. The study was quasi-experimental using pre-test, and post-test with experimental and control groups. The population of the study included all first-grade high-school male students of the 5th region in Tehran during 92-93 school year. The sample of the study was selected using multi-level clustered random sampling and included 30 students who were randomly placed in an experimental group (n = 15) and a control group (n = 15). The experimental group underwent a treatment (instructional design of the physics course based on the four-component model) and the control group was instructed using the traditional method. One instrument for gathering the data was Pass (1992) 9- rating scale, the face validity of which was judged by the experts and professors and its reliability was examined using Test-Retest method and turned out to be 0.85. The other instrument was a researcher-made problem-solving skills test. The face validity of the test was judged by expert views and test-retest method showed the reliability of the test as 0.79. An independent t­-test (for determining extraneous cognitive load) and ANCOVA (for a problem-solving skills test) were used to analyze the data. The results of the study indicated that four-component instructional design model had a significant effect on decreasing extraneous cognitive load in the experimental group in comparison with the control group (p>.00). Also, the results showed a significant increase in the extent of problem solving skills for the experimental group in comparison with the control group (Partial Eta Squared = 0.14, F = 4.34, p
  • Hoda Mohseni, Hamid Shafizade* Pages 143-162
    The present study is aimed at investigating the efficiency of life skills training in high schools of Tehran from the teachers’ point of view in the school year of 91-92. The sample of this descriptive survey included 150 female teachers in high schools of Tehran who were selected using census method. To collect the data, a researcher made questionnaire of life skills was employed which included components of self-awareness, personal-family values, decision making, coping with anxiety, making desirable relationship, and goal setting. Content validity of the questionnaire was confirmed by expert views. The reliability of the questionnaire was estimated using cronbach alpha and it turned out to be 0.85. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics (individual sample t-test, Friedman test). According to the results, the teachers believed that life skills training had significant effects on skills of self-awareness, personal-family values, making desirable relationship, coping with anxiety, goal setting and decision making.
    Keywords: Efficiency, Life skills, Training, Girl high schools
  • Hasan Galavandi *, Vahid Soltanzadeh Pages 163-178
    This research aimed at analyzing the relationship of career anchors, organizational socialization and organizational commitment among the faculty members in University of Urmia. The research method was descriptive-correlational. The population included the whole faculty members of University of Urmia, out of which a sample of 185 individuals was selected randomly according to the faculty at which they were teaching. The data was collected by the use of three standard questionnaires including career anchors questionnaire according to Schein model of organizational culture, the Organizational Socialization Inventory according to Taormina model and organizational commitment questionnaire according to Baulfour & Wechsler model. The collected data was then analyzed by LISREL and SPSS software. The result of structural equations showed that the direct effect on career anchors and organizational commitment (0/05) was positive and significant, and direct effect of organizational socialization on organizational commitment (96/0) was positive and significant. Indirect effect of career anchors on organizational commitment mediated by organizational socialization (0/57) was positive and significant and the total effect of career anchors on organizational commitment (0/52) was positive and significant.
    Keywords: Career anchors, Organizational socialization, Organizational commitment, Faculty members
  • Maryam Banahan* Pages 189-209
    Post structuralism approach to morality is concentrated on multiplicity, variety and difference in values extent and rejects absolute, universal and pre determinate moral doctrines. Thus post- structuralism cannot be compatible with the authority of common and pervasive moral doctrines. While Islamic viewpoint to morality emphasizes on common existential dimensions of human being and on similarities rather than differences, therefore from this viewpoint, admission the authority of some moral doctrines is necessary. It seems to deny authority from moral education has unfavorable outcomes like the expansion of individual, relativistic and pluralistic attitudes in morality domain and extension undecidabilty and uncertainty to promote constant incredulity that makes moral education possibility unsteady. This paper is based on explanation the main by Islamic external critique of post structural moral education.
    Keywords: post structural moral anti authoritarianism, moral education, Islamic moral authoritarianism
  • Afzal Sadat Hoseini, Nuredin Mahmoodi * Pages 211-236
    In the history of twentieth century philosophy of science in four major transformation has occurred, each of which has had great impact The first discourse positivism, the second discourse is Karl Popper, the third discourse, structuralism and Relativism of Thomas Cohen and fourth discourse, hermeneutics. Hermeneutics can solve many problems in the field of education. This paper discusses the history and roots of hermeneutics and its implications in the field of education has been analyzed. The purpose of this study was Hermeneutics as a discourse which has affected of education, Hermeneutics is the one of the theories of Appropriate for the processes of education. To achieve this important goal of this research method of analysis - analytical used. The results show that Hermeneutics in the fields of students, education, evaluation scope and methodology for education has significant implications.
    Keywords: Hermeneutics, Methods, Education