فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و نهم شماره 2 (پیاپی 145، خرداد و تیر 1395)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و نهم شماره 2 (پیاپی 145، خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • سمیرا طبایی، مهدی کوهی نقندر، محبوبه محمدزاده، لیلا عطایی، سعید عامل جامه دار* صفحات 64-70
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس یک عامل بیماریزای فرصت طلب بوده و اغلب بیماری بدون علامت ایجاد می کند. سویه های بیمارستانی مقاوم به متی سیلین (MRSA)، پاتوژن های خطرناکی هستند که به اغلب آنتی بیوتیک های رایج مقاوم شده و میتوانند درمان اختصاصی بیماری را به چالش بکشند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های MRSAدر بیمارستان امام رضا (ع) مشهد میباشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی از فروردین ماه 1392 تا شهریور ماه 1394 انجام شد. تعیین هویت سویه های MRSA به روش فنوتیپی انجام شد. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های MRSA با روش انتشار دیسک در مقابل 8 آنتی بیوتیک بر اساس پروتکل CLSI انجام گردید. داده ها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    در این مطالعه، از مجموع 7335 باکتری جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد، 925 (6/12 %) سویه استافیلوکوکوس اورئوس در بیماران تشخیص داده شد. فراوانی MRSA 382 (7/41 %) مورد بود. بیشترین جدایه های MRSA از نمونه های کشت خون و زخم جداسازی گردید. بیشترین فراوانی MRSA از بخش های اورژانس عدالتیان، داخلی، سوختگی و قلب گزارش شد.
    نتیجه گیری
    شیوع MRSA می تواند ناشی از بستری شدن طولانی مدت بیماران در بخش و استفاده بیشتر از حد از آنتی بیوتیک ها به منظور درمان عفونت باشد. در نتیجه نظارت بیشتر و همچنین گسترش شیوه های صحیح و نتیجه بخش کنترل عفونت در این بخش ها لازم و ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، متی سیلین، مقاومت آنتی بیوتیکی، MRSA
  • فاطمه فتحی، مهدی پوراصغر*، قاسم جان بابایی صفحات 71-81
    مقدمه
    سرطان بیماری مربوط در سلول های بدن است و درد شایع ترین علامت در بیماران مبتلا به سرطان می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هیپنوتیزم برمدیریت درد بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید حاد تحت درمان شیمی درمانی انجام شده است.
    روش کار
    روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید حاد تحت درمان شیمی درمانی درکلینیک باغبان و بیمارستان امام خمینی شهرستان ساری که دارای پروند پزشکی و آزمایش فلوسایتومتری در تشخیص لوسمی میلوئید حاد بودندکه تعدادشان 86 نفر بوده و نمونه به حجم 26 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (13 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) قرار گرفتند.پرسشنامه ای که جهت جمع آوری اطلاعات از گروه نمونه در نظر گرفته شد عبارت بود از مدیریت درد مک گیل (MPQ) شش جلسه هیپنوتیزم درمانی برای گروه آزمایش اجرا شد و برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تحلیل کوواریانس به کمک نرم افزار SPSS 22 استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که هیپنوتیزم به طور معنادار موجب کاهش ادراک حسی درد ، ادراک عاطفی درد ، ارزیابی درد، دردهای متنوع و مدیریت درد شده که از لحاظ آماری معنادار بوده(p<0/001).
    نتیجه گیری
    درنتیجه می توان گفت که مداخله هیپنوتیزم یک مداخله موثر بر ابعاد مدیریت درد در بیماران مبتلا به لوسمی میلوئید حاد تحت درمان شیمی درمانی است و می تواند به عنوان یک روش غیر تهاجمی دردسترس تیم مراقبان بهداشتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شیمی درمانی، لوسمی میلوئید حاد، مدیریت درد، هیپنوتیزم
  • رباب ابوترابی*، محمد خواجه دلویی، زهرا مظلوم خراسانی، محمد تقی حسن زاده صفحات 82-87
    مقدمه
    دیابت جزو شایعترین بیماری های متابولیک با بروز پیشرونده است. مت فورمین اولین درمان در بیماران دیابتی می باشد. امروزه شواهدی دال بر کاهش ویتامین ب 12 در مصرف متفورمین وجود دارد. در این مطالعه ارزیابی سطح این ویتامین دربیماران دیابتی و رابطه ی آن با مصرف مت فورمین بررسی می شود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال در بیمارستان قائم مشهد انجام شد.90 بیمار دیابتی تیپ 2 انتخاب شده و پرسشنامه ای شامل اطلاعات فردی- طول مدت دیابت و داروهای مصرفی جهت بیماران پر شد. آزمایشاتCBC ،FBS ،HbA1c، و ویتامین ب 12 انجام شد. ویتامین ب 12 کمتراز 200 پیکوگرم در میلی لیتر به عنوان کمبود در نظر گرفته شد. بیماران به دو گروه باوبدون مصرف مت فورمین تقسیم شدند. تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS و آزمون های تی، من ویتنی و کای دو انجام شد انجام شد.
    نتایج
    در 90 بیمار میانگین سن بیماران 72/5 ±5/52 سال بود. 76 بیمار درحال مصرف متفورمین و14 بیماربدون مصرف متفورمین بودند. میانگین مدت مصرف 57/4±95/4 سال بود. پره والانس کمبود ویتامین ب 12 در مجموع 3/73% بود. میانگین سطح ویتامین ب 12 در گروه مصرف کننده مت فورمین 5/132±.7/159 و در گروه غیر مصرف کننده متفورمین 2/116 ± 4/125 پیکوگرم بر میلی لیتر بود) 79/0= p). سطح MCV در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    در گروه کمبود ویتامین ب 12 رابطه ای با میزان مصرف متفورمین (801/0p=)یامدت مصرف متفورمین (637/0p=) مشاهده نشد. تفاوت پارامترهای دیگر بین دو گروه بیماران با و بدون کمبود ویتامین ب 12 معنی دارنبود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه کمبود ویتامین ب 12در بیماران دیابتی شایع بود ولی ارتباطی با مصرف ومدت زمان ومقدار مت فورمین نداشت.
    کلیدواژگان: آنمی مگالوبالاستیک، دیابت شیرین، متفورمین، ویتامین ب12
  • احسان رفیعی منش، فرزانه رحیم پور، مریم معاون سعیدی، لحیا افشاری صالح* صفحات 88-96
    مقدمه
    مطالعات مربوط به اثر نوبت کاری بر بیماری های قلبی عروقی نتایج ضد ونقیضی داشته است.این مطالعه به منظور بررسی ارتباط میان نوبت کاری و عوامل خطر بیماری قلبی عروقی انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه به روش توصیفی مقطعی در سال 1393-1394 در دانشگاه علوم پزشکی مشهدانجام گردید . شرکت کنندگان شامل دو گروه نوبت کار (ساعت کاری 3 بعد از ظهر تا 7 صبح) و روزکار بودند .گروه نوبت کار از میان کارکنان چهار بیمارستان بزرگ آموزشی مشهد و گروه روز کار از میان کارکنان اداری به روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند. مشخصات دموگرافیک، عادت به سیگار و ورزش منظم، سابقه کاری و پزشکی فرد به وسیله چک لیست و مصاحبه به دست آمد. معاینه توسط پزشک انجام شد و سطح قندخون ناشتا، کلسترول و تری گلیسیرید با رعایت ناشتایی کافی سنجیده شد.اطلاعات با نرم افزار spss مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    439 نفر شامل 218 خانم و 221 آقا با میانگین سنی 6/34 سال در مطالعه شرکت کردند. 229 نفر (52%) روز کار و 210 نفر (48%) نوبت کار بودند. اثر سایر متغیرها مانند سن ، سابقه کاری و ورزش منظم بر متغیرهای پیامد به روش آماری حذف شد. از میان عوامل مورد بررسی، میان فشار خون دیاستولی mmHg ≤ 90 و سطح خونی تری گلیسیرید ≤ mg/dl150 و نوبت کاری همراهی مشاهده شد. )001/0 ( p <
    نتیجه گیری
    نوبت کاری با افزایش فشارخون دیاستولیک و سطح تری گلیسرید همراهی دارد. این همراهی ممکن است به دلیل تغییر الگوی زندگی مانند تغذیه و رفتارهای سلامتی و یا مربوط به اثر مستقل آن باشد.
    کلیدواژگان: ایران، بیماری قلبی، عروقی، سلامت شغلی، عوامل خطر، نوبت کاری
  • مهرعلی رحیمی، ندا ایزدی، الهام نیرومند*، فاطمه رضوان مدنی، فرید نجفی، مژده عصاره زادگان، الهه رفیعی صفحات 97-105
    مقدمه
    در دهه های اخیر، امکان کمبود ویتامین D در دیابت نوع 2 و ارزش سطح سرمی 25- هیدروکسی ویتامین D به عنوان عامل پیشگویی کننده عوارض دراز مدت دیابت مثل بیماری قلبی- عروقی در نظر گرفته شده است. این مطالعه با هدف مقایسه سطح ویتامین D در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی، که در سال در کلینیک دیابت استان کرمانشاه انجام شد، 90 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 90 فرد سالم همسان شده از نظر سن و جنس به عنوان گروه شاهد بررسی شدند. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک، قد، وزن، BMI و اندازه گیری فشار خون برای همه افراد، سطح سرمی قند خون ناشتا، کراتینین، کلسیم، فسفر، آلکالن فسفاتاز و 25- هیدروکسی ویتامین D برای دو گروه اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Stata 12 و آزمون های کای دو، تی ومن ویتینی صورت گرفت. جهت سنجیدن اثر متغیرهای مختلف بر روی سطح ویتامین D نیز رگرسیون خطی استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سنی افراد 37/9±47/56 سال بود. 8/72% از افراد زن و بقیه مرد بودند. در مبتلایان به دیابت 2/82% کمبود ویتامین D و در افراد سالم 1/61% دچار کمبود بودند. میانگین سطح 25- هیدروکسی ویتامین D در گروه بیماران دیابتی 1/6±4/12 و در گروه شاهد 18±7/20 نانوگرم بر میلی لیتر بود و اختلاف معناداری بین دو گروه دیده شد (001/0p<). بین فشارخون، کراتینین و کلسیم و سطح ویتامین D ارتباط معناداری یافت نشد (05/0p>). بر اساس رگرسیون خطی چندمتغیره، در افراد سالم نسبت به بیماران دیابتی، سطح ویتامین D بطور متوسط 06/7 نانوگرم بر میلی لیتر افزایش و در افراد دارای اضافه وزن نسبت به افراد با BMI نرمال نیز، سطح ویتامین D بطور متوسط 4/5 نانوگرم بر میلی لیتر کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، میانگین سطح ویتامین D در بیماران دیابتی به طور معنی داری پایین تر از افراد سالم بود، بنابراین بررسی سطح ویتامین D و مکمل درمانی با این ویتامین در بیماران دیابتی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: افراد سالم، دیابت نوع 2، ویتامین D
  • فرزانه رحیم پور، لیدا جراحی، احسان رفیعی منش، صبا اقبالی* صفحات 106-113
    مقدمه
    در محیط کار منابع متفاوتی از انرژی وجود دارندکه در صورت رعایت نشدن شرایط استاندارد می توانند به ریسک فاکتورهای پیدایش برخی عوارض یا اختلالات در محیط کار تبدیل شوند. یکی از این عوارض افزایش فشار خون است که می تواند در اثر عواملی چون سر و صدا به وجود آید. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر آلودگی صوتی محیط بر فشار خون کارگران می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در استان خراسان در سال 1393-1394، بر 604 نفر از کارگران صنعت انجام شده است.اطلاعات دموگرافیک،شغلی و ریسک فاکتورهای فشارخون بالا و میانگین دو نوبت اندازه گیری فشارخون در چک لیستی ثبت شد.هر ایستگاه کاری صداسنجی شد.افراد مورد مطالعه براساس میزان مواجهه با سروصدا دو گروه تقسیم شدند: افراد در مواجهه با سروصدای کمتر از 85 دسی بل (گروه 1)و افراد در مواجهه با سرو صدای بیشتر-مساوی 85 دسی بل (گروه 2).اطلاعات بانرم افزارSPSS و آزمون های آنوا و تی و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل و بررسیشد.
    نتایج
    در این مطالعه در کل شیوع فشارخون 6/11%،مصرف سیگار3/15% بود و 4/56 % از کارگران در مواجهه با سروصدای بیشترمساوی 85 دسی بل قرار داشتند. میانگین فشارخون سیستولیک ودیاستولیک دو گروه ،تفاوت معنی دار آماری نشان داد .تفاوت شیوع هایپرتانسیون سیستولیک و هایپرتانسیون دیاستولیک معنادار بود. افراد در مواجهه با صدای ≥ 85 دسی بل، 3/2 برابر در خطر بیشتری برای ابتلا به فشارخون بالای سیستولیک (049/0p=) و ، 5/2 برابر در خطر بیشتری برای ابتلا به فشارخون بالای دیاستولیک بودند (009/0p=).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه میان مواجهه با سروصدای بیشتر از حد مجاز و میزان فشار خون بالا، شیوع و خطر ابتلا به آن رابطه معناداری مشاهده شد پیشنهاد می شود که با پایش مداوم فشارخون کارگران در معرض صدا از عوارض آن جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: سلامت شغلی، فشارخون، کارگر، سروصدا
  • مهرداد فتحی*، سمیه خیرآبادی، فریبرز رمضانی، کیوان حجازی صفحات 114-123
    مقدمه
    وجود ترکیبات کاتچینن ها در چای سبز از پراکسیداسیون لیپیدی توسط مواد شیمیایی در کبد و کلیه جلوگیری می کند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر هشت هفته مصرف چای سبز، تمرین هوازی و ترکیب آن ها بر آنزیم های کبدی و آپولیپوپروتئین های سرمی زنان دارای اضافه وزن غیرفعال بود.
    روش کار
    دراین مطالعه نیمه تجربی که در سال 1394 در مشهد انجام شد، 40 زن غیرفعال دارای اضافه وزن با دامنه سنی 35 تا 50 سال و نمایه توده بدنی 25 تا 27 کیلوگرم بر متر مربع به روش نمونه گیری انتخابی در دسترس و هدفدار انتخاب شدند؛ و بصورت تصادفی در چهار گروه مساوی، چای سبز، تمرین هوازی، ترکیبی وکنترل؛ تقسیم شدند. گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به مدت 45 تا60 دقیقه با شدت معادل 65-75 % حداکثر ضربان قلب بود. گروه مصرف چای سبز در همین زمان، روزانه 3 نوبت و بعد از گذشت 2 ساعت از هر وعده غذایی، 2 گرم چای خشک را در100 میلی لیتر آب دم کرده و مصرف میکردند. برای مقایسه میانگین های درون و بین گروهی به ترتیب از روش تی همبسته و آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد. همچنین به منظور مقایسه گروه ها با یکدیگر، از آزمون تعقیبی (LSD) استفاده گردید.(سطح معناداری کمتر از 05/0 در نظرگرفته شد).
    نتایج
    مقادیر وزن و نمایه توده بدن در هر سه گروه چای سبز، تمرین هوازی و ترکیب هر دو آنها کاهش معنی دار یافته است. سطوح آپولیپوپروتئین A و B فقط درگروه تمرین هوازی معنی دار است. مقادیر ALT در گروه تمرین هوازی و تمرین هوازی با چای سبز، و مقادیر AST در گروه چای سبز و تمرین هوازی تغییرمعنی دارداشت. تفاوت میانگین ها در متغیر وزن بدن، نمایه توده بدن، آپولیپوپروتئین B و AST به لحاظ آماری معنی دار است.
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین هوازی، مصرف چای سبز و ترکیب این دو با یکدیگر از طریق کاهش آنزیم های کبدی و برخی ریسک فاکتورهای قلبی عروقی می تواند احتمالا درکاهش یافتن التهاب در بهبود سلامت قلب و عروق موثرباشد.
    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، تمرین هوازی، چای سبز
  • عباس ناظمیان، زهرا شمس* صفحات 124-131
    مقدمه
    با توجه به اهمیت فرزندپروری مثبت و ارتباط مادر-کودک در آینده تحصیلی و اجتماعی کودکان و پیشگیری از اختلالات رفتاری در ایشان، این پژوهش با هدف اثربخشی آموزش گروهی فرزندپروری مثبت با توجه به فرهنگ ایرانی بر پیشرفت تحصیلی و بهبود ارتباط مادر-کودک صورت گرفته است.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی در سال تحصیلی 1393-1394 بر 30 نفر از مادران دارای دانش آموز دختر در پایه سوم ابتدایی در ناحیه 6 مشهد که به صورت در دسترس انتخاب شده بودند انجام شد. این مادران به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. اعضای گروه آزمون به مدت 4 هفته هر هفته 2 جلسه 90 دقیقه ای در جلسات برنامه آموزشی فرزندپروری مثبت قرار گرفتند و گروه شاهد هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه رابطه ی مادر-کودک و معدل کارنامه ی تحصیلی بود. تحلیل داده ها با آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس انجام شد.
    نتایج
    میانگین نمرات در گروه آزمون در زیرمقیاس پذیرش افزایش معنی دار و در بیش حمایت گری کاهش معنی داری نشان داد (0001/0p=، 006/0 p=) در حالی که در زیرمقیاس سهل گیری افراطی و طرد و هم چنین در پیشرفت تحصیلی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (407/0p=، 875/0 p=، 08/0p=).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد رویکرد آموزش برنامه فرزندپروری مثبت با توجه به فرهنگ ایرانی موجب بهبود ارتباط مادر-کودک گردد.
    کلیدواژگان: ارتباط مادر، کودک، پیشرفت تحصیلی، فرزندپروری مثبت
|
  • Samira Tabaei, Mahdi Kouhi Noghondar, Mahboubeh Mohammadzadeh, Leila Ataei, Saeid Amel Jamehdar* Pages 64-70
    Introduction
    Staphylococcus aureus is an opportunistic pathogen and often causes asymptomatic diseases. Methicillin resistance staphylococcus aureus (MRSA) strains are dangerous pathogens that are resistant to most common antibiotics and can challenge specific treatment of a disease. The aim of this study was to determine the frequency and pattern of antibiotic resistance strains in Imam Reza Hospital Mashhad.
    Methods
    This cross-sectional (descriptive-analytical) study was conducted from April 2013 to September 2015. A phenotypic method was performed to identify MRSA strains. Studying the antibiotic resistance pattern of MRSA strains was done using disc diffusion method against eight antibiotics based on CLSI protocol. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    In this study, From a total of 7335 strains isolated from patients hospitalized in Imam Reza, 925 strains of S.aureus (6/12%) were detected. The frequency of MRSA was 382 cases (7/41%). Most MRSA were isolated from cultured blood sampling and wound. Most cases of MRSA were reported from Edalatian emergency department, internal, burn and cardiology wards.
    Conclusion
    The prevalence of MRSA can result from long-term hospitalization of patients and overdosing of antibiotics to more effectively treat infections. As a result, monitoring and developing safe and effective infection control practices in these sectors are of great importance.
    Keywords: Antibiotic resistance, Methicillin, MRSA, Staphylococcus aureus
  • Fatemeh Fathi, Mehdi Pourasghar*, Ghasem Janbabai Pages 71-81
    Introduction
    Cancer is a disease of the body's cells And The most common symptom is pain in cancer. This study aimed to investigate the effect of hypnosis to manage pain in patients with acute myeloid leukemia were treated with chemotherapy.
    Methods
    The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test in experimental and control group. Statistical population consisted of 86 patients with (AML) , under chemotherapy , 26 patients randomly selected and divided in two group.( 13 patients in control and 13 patients inexperimental groups.That number was 86 And The sample size of 26 patients were selected and randomly sampling in two to groups exprimental group (n = 13) and control group (13 case). A questionnaire to collect information were considered included the McGill Pain Management (MPQ) in six therapeutic hypnosis sessions were conducted for the experimental group And For statistical analysis of data from analysis of covariance was used to help software SPSS22.
    Results
    The results showed that hypnotherapy resulted in significantly reduced, pain perception, Emotional perception of pain, pain Assessment, Various pains And pain Management By Which was statistically significant (p
    Keywords: Acute myeloid leukemia, Chemotherapy, Hypnosis, Pain management
  • Robab Aboutorabi *, Mohammad Khajeh Daluei, Zahra Mazloum Khorasani, Mohammad Taghi Hassan Zadeh, Shokoufeh Bonakdaran Pages 82-87
    Introduction
    Type 2 diabetes is the most common metabolic disorder with progressive incidence .Metformin is the first choice treatment in type 2 diabetes. There are evidences that chronic of metformin consumption results in vitamin B12 deficiency, therefore we aimed to evaluate vitamin B12 levels in diabetic patients with and without metformin usage.
    Methods
    Overall,90 type 2 diabetic patients were selected. A questionnaire containing personal information and duration of diabetes and drug information was completed.Laboratory tests including CBC, FBS, HbA1C and vitamin B12 levels were measured. Serum vitamin B 12 below 200 pg / ml was considered as low. Patients divided into two groups with and without metformin taking and all variables compared between these two groups.
    Results
    Mean age of patients was 52.5 ± 5.72 years .76, patients were consumed metformin and 14 patients didn’t take it. The mean duration of metformin using was 4.95 ± 4.57 years. The prevalence of vitamin B12 deficiency in all patients was 73.3%. Vitamin B12 level in metformin users was 159.7±132.5 pg/ml and in non - metformin users was125.4±116.2 (p=0.79). There was no significant difference between two groups regarding to B12 level and MCV. There was not any significant difference in dosage (p=0.80) and duration (p=0.63) of metformin treatment between patients with and without B12 deficiency.
    Also there was no statistically significant difference in other parameters in B12 deficient patients and others.
    Conclusion
    Vitamin B12 deficiency was common in our diabetic patients but there was no relation between metformin consumption and serum vitamin B12 concentration.
    Keywords: Diabetes, CBC, Metformin, MCV, Vitamin B12
  • Ehsan Rafeemanesh, Farzaneh Rahimpour, Maryam Moaven Saeedi, Lahya Afshari Saleh* Pages 88-96
    Introduction
    The studies about the effect of shift work on cardiovascular diseases (CVD) have inconsistent results. This study was conducted to assess the relationship between shift work and the CVD risk factors.
    Methods
    A cross-sectional study was carried out during 1393-94. The participants were divided into two groups: shift workers (work shift between 3 pm and 7 am) and day workers. The shift workers were selected from among the Healthcare workers of 4 teaching hospitals of Mashhad and the day workers also were selected among the office workers by simple sampling. Demographic data, smoking, regular exercise, medical and occupational history were collected through a check list and interviews. Physical examination was done by a physician. Blood cholesterol, triglyceride and glucose were measured in a blood sample after standard fasting time.
    Results
    A total of 439 subjects including 218 women and 221 men with a mean age of 34.6 years old participated in this study. In terms of work schedule, 229 participants (52%) were day workers and 210 subjects (48%) were shift workers. The effect of covariates such as age, employment duration and regular exercise was controlled statistically. Of all factors studied, diastolic blood pressure ≥ 90 mmhg and blood triglyceride level ≥ 150 mg/dl were associated with shift working.(p≤ 0.001).
    Conclusion
    shift work is associated with high levels of diastolic blood pressure and triglyceride. This association could be attributable to altered life style like diet or health behaviors or due to an independent effect.
    Keywords: Cardio Vascular Disease, Health care worker, Risk factor, Shift work
  • Mer Ali Rahimi, Neda Izadi, Elham Niromand*, Fatemeh Rezvanmadani, Farid Najafi, Mozhdeh Asarezadegan, Elaheh Rafiee Pages 97-105
    Introduction
    In recent decades, the possibility of vitamin D deficiency in type 2 diabetes and serum levels of 25-hydroxyvitamin D values has been considered as a predictor for long-term complications of diabetes such as cardiovascular disease. This study was done for Comparison of vitamin D level in diabetic patients and healthy subjects.
    Methods
    In this case-control study, 90 patients with type 2 diabetes as a case group and 90 healthy subjects matched for age and sex , as a control group were studied. After recording demographic data, height, weight, BMI and blood pressure for all patients, serum levels of fasting blood glucose, creatinine, calcium, phosphorus, Alkaline phosphatase and 25 (OH) D were measured in both groups. Data were analyzed using Stata 12 software, χ 2, t-test and Mann-whitney. Linear Regression used to measure the effect of different variables on the levels of vitamin D.
    Results
    The average age of subjects was 56.47±9.37 years, 72.8% of them were females. In diabetic patients, 82.2% have vitamin D deficiency as compared with 61.1% in healthy subjects. The means of 25 (OH) D level in patients with diabetes and the control group were 20.7±18 and 12.4±6.1 ng per ml, respectively and cosiderd as a significant difference between the two groups (P0.05). Based on multivariate linear regression, vitamin D level increased more by an average of 7.06 ng per ml in diabetic patients than in healthy people and more in overweight people than those with a normal BMI, the average vitamin D level reduced to 5.4 ng /ml.
    Conclusion
    According to the results, mean levels of 25 (OH) D were significantly lower in diabetic patients than in healthy subjects, hence, check of vitamin D levels and supplementation with this vitamin is recommended in patients with diabetes.
    Keywords: Healthy subjects_Type 2 diabetes_Vitamin D
  • Farzaneh Rahimpour, Lida Jarahi, Ehsan Rafeemanesh, Saba Eghbali * Pages 106-113
    Introduction
    In the workplace, there are different sources of energy.that are associated with the physical condition of the workplace.if standard conditions are not respected in the work place they will be converted to the risk factors of health. One of the implications is increased blood pressure that Could be caused by factors such as noise. This study aimed to investigate the effect of noise on workers blood pressure.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 604 workers of the steel company. Demographic and occupational information and risk factors for high blood pressure, and the mean blood pressure of twice measurements were recorded in questionnaires. There was an audiometer in each workstation, the workers were divided in to two proups based on the level of expoesure to noise And in each of the two groups: less or more than 85 dB noise level was applied.
    Results
    In the totall population the prevalence of hypertension was 11.6% ,The prevalence of smoking was 15/3% and 56/4% of workers exposed to noise 85 db A and more. There were statistically significant differences in the Comparison of the mean systolic and diastolic blood pressures in 2 groups.The Workers exposed to noise of ≥ 85db were 3.2 times more at risk of developing systolic hypertension and 2.5 times more at risk of developing diastolic high blood pressure
    Conclusion
    In this study there was a significant difference between more than the limit exposure to noise and the prevalence of high blood pressure and the risk of high blood pressure infection..Therefore, we suggest continuous monitoring of blood pressure of the workers exposed to noise, to prevent complications well timed.
    Keywords: Hypertension, Noise, Occupational health, Workers
  • Mehrdad Fathei *, Somayeh Khairabadi, Fariborz Ramezani, Keyvan Hejazi Pages 114-123
    Introduction
    Catechin compounds in green tea can prevent lipid peroxidation by chemical materials in the liver and kidneys. The aim of this study was to evaluated the effects of eight weeks aerobic training and green tea supplementation and combination of them on serum liver enzymes and apolipoproteins in inactive overweight women.
    Methods
    In this quasi experimental study, 40 subjects with age range 35-50 years and BMI 25-27 kg/m2 were selected by convenience sampling. They were divided randomly into 4 equal groups: aerobic training, green tea, aerobic training green tea and control groups. Aerobic training program included aerobic exercises 45-60 minutes at 65-75% maximum reserve heart rate, three sessions per week which lasted for 8 weeks. Green tea group 2 hours after each meal brewed 2 g green tea in 100 mil liter water and consumed. To make intra and between group’s comparison, paired sample t-test and one-way analysis of variance (ANOVA) along with the follow-up test of LSD were used to examine the mean differences between the groups. The significance level for the study was less than 0.05.
    Results
    The amounts of weight and BMI in each of three group’s aerobic training, green tea, aerobic training green tea were reduced significantly. The levels of APOA and APOB only in aerobic training groups were statistically significant. The amount of ALT in aerobic training and the combination group, and AST levels in green tea and aerobic training group had a significant variation. The average difference in weight, BMI, APOB and AST were statistically significant.
    Conclusion
    Eight weeks of aerobic training, consumption of green tea and combination of them through the reduction of liver enzymes and some cardiovascular risk factors can reduce the inflammation and improve cardiovascular health.
    Keywords: Aerobic training, Green tea, Liver enzymes
  • Abbas Nazemian, Zahra Shams Zarmehri * Pages 124-131
    Introduction
    Regarding the importance of positive parenting and mother-child relationship in future social and academic life and prevention of behavioral disorders among children, this research aimed to assess the effect of group hurturing of positive child training with respect to Iranian culture on academic achievement and child-mother relationship.
    Methods
    This clinical trial conducted in academic year of 2014-2015 and the participants included 30 mothers who had daughters studying in the 3rd grade of elementary school of the 6th region of Mashhad city. These participants selected through available method then they were divided into two groups randomly (interventional and control groups). The interventional group was trained with the positive parenting program for 4 weeks (two 90 minutes sessions weekly) and control group did not received any intervention. Data gathered by child-mother relationship evaluation and educational mark list. Data analyzed by descriptive statistics and ANCOVA.
    Results
    There were significant differences between two groups in the average of acceptance and overprotection subscales (p=0.0001, p=0.006) but the differences in other subscales including radical irresponsiblelity and rejection and academic improvement were not significant (p=0.407, p=0.875 and p=0.08).
    Conclusion
    It seems that the positive parenting program approach based on Iranian culture can improve mother-child relationship.
    Keywords: Academic achievement, Mother, child relationship, Positive parenting program