فهرست مطالب

ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی - سال ششم شماره 21 (تابستان 1395)

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال ششم شماره 21 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • الهه عنایتی*، احمد عابدی صفحه 1
    زمینه
    درسال های اخیر، روانشناسان و مربیان آموزش و پروش درزمینه خلاقیت دانش آموزان به دنبال ارزیابی و مقایسه اعتبار وکارآیی مداخلات آموزشی بوده اند.
    هدف
    در این خصوص، فراتحلیل با یکپارچه کردن نتایج حاصل از انجام تحقیقات مختلف، میزان اندازه اثر روش های آموزشی را مشخص می کند. پژوهش حاضر نیز برآن است تا با استفاده الگوی پژوهشی فراتحلیل مقایسه، میزان اثرگذاری مداخلات آموزشی را برخلاقیت دانش آموزان مورد بررسی قراردهد.
    روش
    جامعه آماری پژوهش، پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری، وتحقیقات چاپ شده در مجلات علمی- پژوهشی بودندکه درطی ده سال (1379- 1389) در زمینه مداخلات آموزشی برخلاقیت دانش آموزان انجام شده اند و حجم نمونه مناسبی داشته و از لحاظ روایی واعتبار ابزار اندازه گیری و روش نمونه گیری شرایط لازم را داشته اند. بدین منظور 10پژوهش که از لحاظ روش شناختی مورد قبول بود، انتخاب و فراتحلیل بر روی آنها انجام گرفت. ابزار پژوهش عبارت از چک لیست فراتحلیل بود.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد میزان اندازه اثر مداخلات آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان 55/0 بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع در تبیین یافته های پژوهش حاضر می توان گفت برای پرورش خلاقیت دانش آموزان باید از روش های ارزشیابی نوین (توصیفی و کیفی) استفاده کرد، روش های تدریس فعال و مشارکتی را به جای شیوه های سنتی تدریس به کار برد و به پرورش خلاقیت معلمان پرداخت.
    کلیدواژگان: فرا تحلیل، مداخلات آموزشی و خلاقیت دانش آموزان
  • سید رسول عمادی*، مهین عروتی موفق صفحه 19
    زمینه
    آنچه برای آینده مورد نیاز است پرورش مهارت تفکر خلاق است. در این راستا بهبود و ارتقاء تفکر خلاق در کودکان، به عنوان یکی از مهارت های مورد نیاز عصر ارتباطات، مستلزم تناسب و به کارگیری الگوها و روش های طراحی آموزشی نوین است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بازی های آموزشی گروهی مبتنی بر الگوی محیط یادگیری سازنده گرا بر پرورش مهارت تفکر خلاق کودکان پیش دبستانی صورت گرفته است.
    روش
    این پژوهش به روش نیمه تجربی و با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل اجرا شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کودکان دختر و پسر مراکز پیشدبستانی تحت پوشش بهزیستی شهر همدان در سال تحصیلی 94-1393 بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به صورت تصادفی به تعداد 24 نفر در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند.در ابتدا از آزمون هوشی وکسلر به صورت انفرادی برای هر دانش آموز اجرا شده است و پس از نمره-گذاری بر اساس نمرات این آزمون، کودکان به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. برای گردآوری داده ها، ابتدا از آزمون خلاقیت تصویری تورنس فرم ب به عنوان پیش آزمون برای هر دو گروه کنترل و آزمایش استفاده شد. بازی های گروهی مبتنی بر محیط یادگیری سازنده گرا به مدت8 جلسه تنها در گروه آزمایش توسط کودکان اجرا شد. در پایان آموزش، مجددا از دو گروه پس آزمون خلاقیت به عمل آمده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس چند متغیره نشان داد که آموزش به سبک بازی های گروهی بر پرورش مهارت تفکر خلاق کودکان پیش دبستانی تاثیر دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    نقش بازی آموزشی گروهی در روند رشد جسمانی و روحی- روانی کودکان انکارناپذیر است. آموزش لذت بخش، رویکردی است که در آن کودکان بازی می کنند و یادگیری با فعالیت های لذت بخش صورت می گیرد. از دیدگاه روان شناسی، بازی کار کودک است و بر همه جنبه های رشد کودک از جمله جنبه های بهداشتی، روانی، افزایش مهارت در برنامه ریزی، توانایی حل مساله، خلاقیت، دست یافتن به دور اندیشی، رشد زبان و بخصوص تفکرخلاق موثر است. این پژوهش نیز نشان دادکه آموزش به سبک بازی های گروهی میتواند با روندی خوشایند و لذتبخش، مهارت تفکر خلاق کودکان را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: بازی های آموزشی، تفکر خلاق، محیط یادگیری سازنده گرا، کودکان پیش دبستانی
  • کامران محمدخانی*، امیر حسین محمد داودی، مریم فرخ نیا صفحه 45
    زمینه
    پژوهش حاضر به منظور طراحی مدل معادلات ساختاری عوامل اثر گذار بر گرایش به تفکرانتقادی انجام شده است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش شامل معلمان ناحیه 4 کرج بوده است. روش پژوهش از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. ابزار این پژوهش پرسش نامه استاندارد گرایش به تفکر انتقادی ریکتس (2006)، پرسش نامه برای سنجش رهبری اخلاقی از پرسش نامه دهوق(2008) است و برای برآورد هوش معنوی از پرسش نامه هلدبرنت (2011) و پرسش نامه یادگیری سازمانی بر اساس مدل نیفه- پیتر سنگه( 2001) به کار برده شده است. تعداد سوالات نهایی 57 سوال بود و 375 نفر به صورت تصادفی که حجم نمونه مطابق با فرمول طبقه ای- نسبی طبق جدول مورگان انتخاب شده اند. روایی محتوایی پرسش نامه به تایید متخصصان رسید به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از روش همبستگی پیرسون و نرم افزار لیزرل و مدل معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که میزان گرایش به تفکر انتقادی، هوش معنوی، رهبری اخلاقی و یادگیری سازمانی معلمان از مقدار متوسط بالاتر است، بین عوامل موثر بر گرایش به تفکر انتقادی که شامل رهبری اخلاقی، هوش معنوی و یادگیری سازمانی بوده رابطه مثبت و معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در نتیجه از عواملی که می تواند بر تفکر انتقادی اثر گذار باشد، رهبری اخلاقی، هوش معنوی و یادگیری سازمانی است.
    کلیدواژگان: گرایش به تفکر انتقادی، رهبری اخلاقی، هوش معنوی، یادگیری سازمانی
  • اسماعیل کاظم پور* صفحه 73
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش، تاثیر آموزش تلفیقی هنر در ریاضی بر میزان یادگیری و خلاقیت دانش آموزان است.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش از نوع شبه آزمایشی است. جامعه آماری در تحقیق حاضر، 386 نفر از دانش آموزان دختر پایه چهارم ابتدایی شهرستان رامسر بودند و نمونه مورد مطالعه در پژوهش حاضر، 40 نفر از دانش آموزان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند و از همه آن ها آزمون یادگیری با 40 سوال و نمره کل 40 و آزمون خلاقیت با 32 سوال با ارزش عددی یک به صورت پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل به عمل آمد. برای گردآوری اطلاعات از آزمون یادگیری محقق ساخته و آزمون خلاقیت شیفر استفاده شد که از سطح اعتبار و پایایی مطلوبی برخوردارند.
    یافته ها
    برای تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس چند متغیره (مانکوا) استفاده شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داده است که، میزان یادگیری دانش آموزانی که از طریق تلفیق هنر در درس ریاضی آموزش دیده اند نسبت به دانش آموزانی که به صورت سنتی آموزش دیده اند بیش تر است و میزان خلاقیت دانش آموزانی که از طریق تلفیق هنر در درس ریاضی آموزش دیده-اند نسبت به دانش آموزانی که به صورت سنتی آموزش دیده اند بیش تر است.
    کلیدواژگان: تلفیق، هنر، ریاضی، یادگیری، خلاقیت
  • مریم غفوری آثار*، مالک میرهاشمی، حمزه گنجی صفحه 91
    هدف
    تعیین سهم هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی و عوامل جمعیتی با میانجی گری انگیزش پیشرفت در تبیین خلاقیت دانش آموزان دوره متوسطه است.
    روش
    جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه دانش آموزان مقطع اول متوسطه مدارس شهرستان همدان در سال تحصیلی92–93 بود. حجم نمونه به تعداد 300 نفر به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای و تصادفی طبقه ای متناسب( جنسیت به عنوان طبقه) انتخاب و سپس آزمون خلاقیت تورنس، هوش هیجانی شوت، شخصیت (NEO)، انگیزش پیشرفت هرمنس (HAMQ) و عوامل جمعیتی توسط آنها تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد هوش هیجانی با خلاقیت رابطه مثبت معنادار دارد و از ابعاد ویژگی های شخصیتی، برون گرایی و انعطاف پذیری با خلاقیت رابطه مثبت معنادار دارد و روان نژندی با خلاقیت رابطه منفی و معنادار دارد و ابعاد دلپذیر بودن و مسئولیت پذیری با خلاقیت رابطه وجود ندارد. بین انگیزش پیشرفت و خلاقیت رابطه مثبت معنادار وجود دارد. از بین عوامل جمعیتی «وضعیت اقتصادی خانواده»، حدود 143/0 بر افزایش خلاقیت دانشآموزان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، هوش هیجانی، وی~ژگیهای شخصیتی، انگیزش پیشرفت، عوامل جمعیتی، دانش آموزان
  • افضل سادات حسینی*، سیده زهره محمدزاده صفحه 109
    زمینه
    درس هنر تجارب تربیتی و آموزشی گرانبهایی را برای کودکان و دانش آموزان به وجود می آورد.
    هدف
    پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر بخشی برنامه آموزش خلاقیت در قالب فعالیت های هنری در رشد خلاقیت دانش آموزان دختر سوم ابتدایی انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع طرح تحقیق شبه آزمایشی همراه با گروه گواه و دارای پیش آزمون و پس آزمون است .در این پژوهش، 8 10 دانش آموز دختر سوم ابتدایی (84 دانش آموز در گروه آزمایش و 24 دانش آموز در گروه گواه )مشارکت داشتند .گروه آزمایش در 23 جلسه تحت آموزش برنامه خلاقیت در قالب درس هنر قرار گرفتند. هم چنین از پرسش نامه های خلاقیت تورنس (فرم الف و ب) و چک لیست خلاقیت جانسون در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شده است.
    یافته ها
    تحلیل داده های آزمون تورنس به روش تحلیل کوواریانس نشان داد که میزان خلاقیت گروه آزمایش به طور معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش یافته است؛ به علاوه در گروه آزمایش بر خلاف گروه کنترل، تفاوت معنا داری بین وضعیت دانش آموزان در چک لیست خلاقیت جانسون در پیش آزمون و پس آزمون وجود داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت معنادار بین دو گروه، آموزش خلاقیت در قالب فعالیت های هنری بر رشد خلاقیت موثر ست .
    کلیدواژگان: خلاقیت، برنامه آموزشی درس هنر، سوم ابتدایی
  • محدثه نجاتی، اصغر شیرعلی پور اقدم* صفحه 131
    زمینه
    خلاقیت مفهومی چند وجهی، پیچیده و مبهم است بنابرین داری تعریف و شاخص هایی مبهم و نادقیق است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف اعتباریابی ساختاری و هنجاریابی پرسشنامه خلاقیت راودسپ انجام گرفت.
    روش
    روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر، کلیه دانش آموزان سال سوم متوسطه شهرستان مرند بود. برای انجام مطالعه تعداد 393 دانش آموز (136 پسر و 257 دختر) به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه خلاقیت راودسپ است.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عاملی اکتشافی سه عامل حساسیت، ایده یابی و اعتماد به نفس را مشخص نمود. همچنین نتایج این تحلیل نشان داد که سه عامل استخراج شده، 30/61 درصد از واریانس متغیر خلاقیت را تبیین می کند. تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که عامل های استخراج شده با توان خوبی خلاقیت را اندازه گیری می کنند. تحلیل پایایی، روایی همگرا و تشخیصی مولفه های خلاقیت نشان داد که سوالات در سنجش مولفه های خلاقیت از دقت کافی برخوردارند. پایایی به روش آلفای کرونباخ بالاتر از 60/0و پایایی مرکب نیز بیشتر از 70/0 گزارش شد که نشان دادکه هر سه مولفه در تعیین سازه خلاقیت از دقت لازم برخوردارند. نتایج نمره استانداردT و Z برای بررسی هنجاریابی، نشان داد افرادی که نمراتT آنها از میانگین بالاترند از خلاقیت خوبی برخوردارند و افرادی که نمرات T آنها از میانگین پایین ترند، ازخلاقیت خوبی بی بهره اند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که پرسشنامه مذکور از روایی و پایایی خوبی برخوردار و برای سنجش خلاقیت مناسب است.
    نتیجه گیری
    از مقیاس راودسپ می توان در مطالعات تربیتی و روانشناسی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اعتبار ساختاری، هنجاریابی و مقیاس خلاقیت راودسپ
  • یوسف رسولی*، ابوالقاسم عیسی مراد صفحه 157
    زمینه
    روش تدریس بدیعه پردازی، روشی است که یادگیرندگان را بر می انگیزد تا ایده ها و افکار نو و خلاق را بپرورانند و ارائه دهند و در رویارویی با مسائل، از راه حل های نوین بهره گیرند.
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش، تعیین اثربخشی روش تدریس بدیعه پردازی بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی و طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایدو کلاس (50 نفر) از بین کلاس های مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان نمونه انتخاب و به روش تصادفی ساده به گروه آزمایش و گواه تقسیم و بعد از دو ماه آموزش با روش تدریس بدیعه پردازی، از نظر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی مورد آزمون قرار گرفتند. جهت سنجش خلاقیت از آزمون خلاقیت عابدی و برای سنجش پیشرفت تحصیلی از آزمون محقق ساخته پیشرفت تحصیلی، استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از روشt گروه های مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات نشان داد که روش تدریس فعال بدیعه پردازی بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثر بوده است و همچنین بین گروه آزمایش و گواه در آزمون خلاقیت و پیشرفت تحصیلی تفاوت معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تحلیل آزمون t نشان داد که روش تدریس بدیعه پردازی بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: روش بدیعه پردازی، پیشرفت تحصیلی، خلاقیت، دانش آموزان
  • سید محمد دادگران*، مجتبی اعتمادمقدم صفحه 175
    هدف
    این پژوهش با هدف اندازه گیری خلاقیت و شایستگی های محوری مدیران روزنامه های خصوصی نگاشته شده است.
    روش
    روش انجام این تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی است و برای گردآوری اطلاعات، از پرسشنامه استفاده شده است، جامعه آماری این تحقیق 25روزنامه خصوصی است که توزیع سراسری دارند و محل چاپ و انتشارآن ها تهران است و از نظر موضوعی همه موضوعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، ورزشی و... را پوشش می دهند.
    یافته های تحقیق: یافته های این پژوهش بیانگر این است که مهارت ارتباطی، مخاطب شناسی، پرداخت به موقع حقوق و تسهیم مالکیت بین روزنامه نگاران مهم ترین شایستگی های مدیران محسوب می شوند. مهم ترین شاخص دانش، مخاطب شناسی، مهم ترین شاخص توانایی پرداخت به موقع حقوق، مهم ترین شاخص عامل مهارت، مهارت های ارتباطی و مهم ترین شاخص نگرش، تسهیم مالکیت بین روزنامه نگاران است. این در حالی است که داشتن خلاقیت بارتبه میانگین 74/8 و رتبه 10 قرار دارد.
    نتیجه گیری
    برخی از شایستگی ها اهمیت و رتبه بالاتری دارند. نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس فریدمن نشان داده است که میان خلاقیت و شایستگی های محوری مدیران تفاوت معنا داری وجود دارد، یعنی دارای رتبه یکسانی نیستند.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، روزنامه های خصوصی، مدیریت رسانه، خلاقیت و شایستگی های محوری
|
  • Elahe Enayati*, Ahmad Abedi Page 1
    Purpose
    In recent years, psychologists, educators in the field of creative students have been researching for measurement of validity and efficiency of educational interventions. In this regard, meta-analysis by integrating the results of various studies, the rate will determine the size of the training methods. It is also used to study the pattern of meta-analysis to compare the effectiveness of educational interventions on the creativity of the students.
    Method
    The study was a meta-analysis. "Population" of research, postgraduate and doctoral dissertations, and research published in scientific journals - their research during the past ten years (1389 - 1379) in the field of educational interventions have been conducted on the creativity of students and the appropriate sample size and in terms of reliability and validity of measurement instruments and sampling are eligible. Thus, 10 of which were acceptable in terms of methodology, and meta-analysis was performed on them.

    Findings: The research instrument was a meta-analysis, and results showed that the size of the check list of educational interventions on student creativity 0.55, respectively.In general, it can be said to explain the findings, and to foster student's creativity new evaluation methods (descriptive and qualitative), active and participatory teaching methods rather than traditional teaching methods should be used, and teachers should foster students’ creativity.
    Keywords: Meta, analysis, Educational intervention, creativity students
  • Seyed Rasoul Emadi*, Mahin Orvati Movafagh Page 19
    Background
    Training creative thinking skill is what is needed for the future. In this way, improvement and enhancement of creative thinking in children, as a necessary skill in the age of communication, is a required proportionality and applying new educational designing patterns and methods.

    Purpose
    The present research has been conducted with the aim of investigating the effect of educational group game based on constructivist learning environment pattern on training creative thinking skill of preschool children.

    Method
    This semi-empirical research has been implemented using pre-test and post-test control group. Statistical population of the study consisted of the children of preschool institutions under the guise of State Welfare Organization of Iran in Hamadan city in school year of 2013-2014 which were selected using randomized cluster sampling method equal to 24 individuals in two groups of test and control. Form B of Torrance test of creativity thinking as pre-test and post-test was used in order to measure components of creativity, and group games were run for eight sessions just in test group.

    Results
    Results of covariance analysis indicated that training in the style of group games has some effect on training creative thinking skill of preschoolers.
    Discussion and
    Conclusion
    Training in the style of group games can increase children’s creative thinking skill by a pleasant and enjoyable process.
    Keywords: Group games, Creative thinking, Constructivist learning environment, Preschool children
  • Kamran Mohammadkhani*, Amir Hussein Mohammaddavoudi, Maryam Farokhniya Page 45
    Background
    This study aimed to design a structural equation model of effective factors on the teacher's tendency toward critical thinking.

    Method
    Research statistical population consisted of teachers of district 4 of Karaj. Considering that how and what extent the influence of this factors can be done with using structural equation and analyzing of factors. Methods, in terms of descriptive data collection approach, are the kind of measurement and objective. The instrument used in this study is standard questionnaires tended to critical thinking Ricketts, questionnaires for the measuring of ethical leadership is Dahoogh, and to meeting of spiritual intelligence has been applied Heldberent questionnaire and organizational learning based on Nife model, the final question was 57 and 375 samples were randomly selected that sample size is according to category relative formula based on Morgan table. Content reliability of questionnaire was confirmed by experts and other to analyze the data was used Pearson correlation and LISREL software and structural equation modeling.

    Findings: The result showed that the extent of the tendency critical thinking, emotional, intelligence, ethical leadership and teacher's organizational learning were higher than average value. There was a significant positive correlation between effective factors to critical thinking involving moral leadership, spiritual intelligence and organizational learning.

    Result
    As a result of the factors that could affect critical thinking, ethical leadership, and organizational learning were spiritual intelligence.
    Keywords: Tendency toward Critical Thinking, Ethical leadership, Spiritual intelligence, Organizational learning
  • Esmaeil Kazempour* Page 73
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of integration of art with mathematics on the students’ learning and creativity.

    Method
    This study is a quasi-experimental study. The population in this study was 386 students from fourth grade female students of Ramsar. The sample of this research were 40 students who were selected by cluster random sampling. And most of learning test with 40 questions and 32 questions with a total score of 40 and test creativity with the numerical value for a pre-test and post-test and control group were taken. To collect data, a researcher-made test learning and creativity Schafer were used to test the validity and reliability levels.

    Results
    For data analysis, multivariate analysis of covariance (MANCOVA) is used.

    Conclusion
    The results show that, the students learn through a combination of art have been trained in math compared to students who are more traditionally trained, and the creativity of the students who have been trained in math through a combination of art to students who are more traditionally trained.
    Keywords: Integration, Art, Mathematics, Learning, Creativity
  • Maryam Ghafouri Asar*, Malek Mirhashemi, Hamzeh Ganji Page 91
    Purpose
    The aim of this study was to determine the role of emotional intelligence, personality traits and demographic factors mediated by achievement motivation in explaining the creativity of high school students.

    Method
    The population of this study consisted of all secondary school students in Hamadan in 93-92. 300 students were selected using multistage random sampling and stratified random sampling (gender as a class) and completed Torrance creativity, Shout emotional intelligence, personality (NEO), achievement motivation (HAMQ) and demographic factors questionnaires. Data were analyzed using SPSS 22.

    Findings: The results showed that there is a significant positive relationship between emotional intelligence and creativity. Among personality traits, extraversion and flexibility had significant positive relationship with creativity. Neuroticism has a significant negative relationship with creativity. There is not a significant relationship between agreeableness and accountability with creativity. There is a significant positive relationship between achievement motivation and creativity. Among the factors of population "economic situation of family", has about 143/0 impact on increasing student's creativity.
    Keywords: Creativity, Emotional intelligence, Personality traits, Motivation, Demographic factors
  • Afzalossadat Husseini*, Seyedeh Zohreh Mohammadzadeh Page 109
    Purpose
    The purpose of the present research is to determine the effectiveness of creative teaching art on growth of creativity in third grade students of elementary school.

    Approach: The present study belongs to semi-experimental studies with control group and pretest and posttest .108 students attended the present study (84 in experiment group & 24 students in control group) .the experiment groups are taught art creativity in 23 sessions. The Torrance Test of Creative Thinking (A form & B form) and The Johnson Creativity Check-list are given to them in pre-test and posttest.

    Finding: The analysis of data based on Co-variance shows that the creativity in experiment group increased significant in comparison to control group. In addition, in contrast to the control group, there is a significant difference in the pre-test and posttest of the Johnson Creativity Check-list in the Students of experiment group.

    Conclusion
    Regarding the significant difference between these two groups, creative teaching has a great effect on students.
    Keywords: Creativity, Art education program, Elementary school
  • Mohaddeseh Nejati, Asgar Shir Ali Pour Aghdam* Page 131
    Background
    Creativity is such a multidimensional, complex and fuzzy concept that its definitions and indicators are vague and inaccurate
    Purpose
    Construct Validation and Normalization of the Raudsepp Creativity Questionnaire.

    Method
    Correlation study on a sample of all third grade students of Marand high schools with a sample size of 393 (136 boys and 257 girls) whom were selected through multistage cluster sampling. Research instruments comprised Raudsepp creativity questionnaire and American Creativity Association scale.

    Results
    The results of exploratory factor analysis found out three factors of “sensitivity”, “idea development” and “self-confidence”. In addition, the analysis shows that these three factors explain for 61.30% of the creativity variance. Confirmatory factor analysis showed that the extracted agents can measure creativity to a desirable level. Reliability, convergent validity and diagnostic analyses on creativity factors demonstrate that the questions are accurate enough in measuring creativity. As Cronbach's alpha test results in higher than 0.60 reliability and higher than 0.70 combined reliability, all three agents possess appropriate levels of accuracy. Standardised T and Z normalisation scores show that pupils who score more than average on T scales enjoy good levels of creativity, while those with less than average T scores do not have good levels of creativity. The present study shows that the questionnaire is highly reliable, valid and appropriate for creativity measurement.
    Conclusion
    The Raudsepp scale can be utilised in pedagogy and psychology.
    Keywords: Construct Validation, normalisation, Raudsepp Creativity Scale
  • Yousef Rasouli*, Abulghassem Issamorad Page 157
    Background
    Synectics teaching method, a method that motivates learners to develop and provide creative ideas and new thoughts and in the face of problems, benefit from innovative solutions.

    Purpose
    The aim of this study was to determine the effectiveness of the Synectics Teaching Method on the creativity and academic achievement of students in Kohgiluyeh and Boyerahmad.

    Method
    Method of research has been a quasi-experimental and using the pre-test and post-test with control group. Using cluster random sampling two classes (n = 50) between classes in different areas of Kohgiluyeh and Boyer Chosen. Then, randomly divided into experimental and control groups, after two months of training with Synectics method, in terms of creativity and academic achievement were tested. For measuring creativity, Abedi Creativity test was used and academic achievement measured by standardized academic achievement tests. Data using independent T test were analyzed.

    Findings: The results of the data analysis showed that Synectics active teaching method has been effective on student academic achievement and creativity. And, there are significant differences between the experimental and control groups in tests of creativity and achievement.

    Conclusions
    T-test analysis showed that Synectics teaching method has a positive impact on creativity and academic achievement.
    Keywords: Synectics method, Academic achievement, Creativity, Students
  • Seyed Mohammad Dadgaran*, Mojtaba Etemad Moghadam Page 175
    Purpose
    This study aimed to measure creativity and core competencies private newspaper executives are written.

    Method
    The research method is descriptive survey to collect information, a questionnaire is used, the population of 25 private newspapers that are distributed across quartiles and the publication of the Tehran horizon theme is all political, social, cultural, economic, sports and cover.
    Findings: The findings indicate that: communication skills, audience research, timely payment of salaries and share ownership among journalists are the most important competencies of managers. The most important indicator of knowledge, audience research, the most important indicator of ability to pay on time, the most important indicator of skills, communication skills and the attitude indicator. The share ownership among journalists, while a creativity Bartbh average 74/8 rank is 10.
    Conclusion
    Some important and merits a higher rating. The results of Friedman's analysis of variance showed that there were significant differences among the core competencies of managers, which means that they are not the same rank.
    Keywords: Cyberspace, Private newspapers, Media management, Core competencies, creativity