فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 11 (تابستان 1395)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 11 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • حسن مهراد مجد *، مهدیه بیات، مجید غیورمبرهن، محسن عظیمی نژاد، اباصلت برجی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    شواهدی زیادی حاکی از نقش التهاب و شاخص های التهابی از قبیل سیتوکین ها و دیگر مدیاتورهای التهابی به عنوان عوامل آغازکننده در بروز سندرم متابولیک و دیگر بی نظمی های متابولیکی می باشد، لذا مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط احتمالی بین شاخص التهابی پروتئین واکنشگر- hs-CRP) C) با اجزای تشکیل دهنده سندرم متابولیک طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مورد-شاهدی حاضر تعداد 421 نفر متشکل از 215 فرد مبتلا به سندرم متابولیک و 206 فرد سالم بطور تصادفی از جمعیت شهر مشهد انتخاب شدند. افراد مبتلا بر اساس معیار پانل درمانی بزرگسالان شناسایی و انتخاب شدند. متغیرهای تن سنجی از قبیل وزن، نمایه توده بدن، دور کمر، دور باسن، نسبت دور کمر به دور باسن، فشار خون سیستولی و دیاستولی و نیز شاخص های بیوشیمیایی و التهابی افراد شرکت کننده با روش های استاندارد اندازه گیری و تعیین شد.
    یافته ها
    متوسط شاخص های تن سنجی و نیز میانگین متغیرهای بالینی شامل قند خون ناشتا، تری گلیسرید و کلسترول تام، از مقادیر بالاتری در گروه سندرم متابولیک نسبت به گروه شاهد برخوردار بودند ( 05/P<0 )، و برعکس میزان HDL -کلسترول در گروه شاهد بالاتر بود. با توجه به همسان سازی سن و جنس در انتخاب افراد دو گروه، هیچ تفاوت آماری معنی داری در میانگین سنی و توزیع جنسی دو گروه وجود نداشت. غلظت شاخص التهابی hs-CRP در گروه سندرم متابولیک در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بوده و این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (P<0/05). همچنین ارتباط معنی داری بین غلظت شاخص التهابی hs-CRP و غلظت تری گلیسرید سرمی مردان مبتلا به سندرم متابولیک و میزان HDL -کلسترول سرم زنان نرمال مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    غلظت شاخص التهابی hs-CRP در افراد مبتلا به سندرم متابولیک افزایش می یابد و در مردان با تری گلیسرید سرمی و در زنان با میزان HDL -کلسترول سرم ارتباط مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، پروتئین واکنشگر c، شاخص التهابی
  • نسرین نعیمی شامل، سمانه دولت آبادی *، پرستو پورعلی صفحات 9-21
    زمینه و هدف
    توسعه روش های سبز در تولید ترکیباتی در شکل و اندازه نانو جزئی مهم از پژوهش در زمینه های مختلف علم نانوتکنولوژی است. در مطالعه حاضر تولید خارج سلولی نانوذرات طلا بوسیله سویه قارچ Fusarium oxysporum انجام شد و نانوذرات بدست آمده به آنتی بیوتیک استرپتومایسین اتصال یافتند. نهایتا خواص ضد باکتریایی نانوذرات طلا متصل شده مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    Fusarium oxysporum در محیط کشت سابوراد دکستروز براث کشت داده شد. جهت تولید نانوذرات طلا، سوپرناتانت حاصل از کشت در معرض محلول کلرواوریک اسید با غلظت نهایی 1 میلی مولار قرار گرفت. مخلوط واکنش جهت تایید حضور نانوذرات، تحت روش های اسپکتروفتومتری، پراش اشعه ایکس و میکروسکوپ الکترونی گذاره قرار گرفت. اتصال آنتی بیوتیک به نانوذرات توسط روش های اسپکتروفتومتری، TEM و طیف سنجی مادون قرمز تایید گردید. کمترین غلظت مهارکنندگی محلول ها بوسیله روش های رقیق سازی در براث و ایجاد چاهک در آگار بررسی شد.
    یافته ها
    طبق نتایج اسپکتروفتومتری نانوذرات دارای پیک جذبی در طول موج حدود 530nm بودند. نتایج XRD فلز طلا را در محیط تایید کرد. تصاویر TEM نانوذرات را به شکل کروی یا شش وجهی و با انداز 25-30 نانومتر را نشان داد. نتایج اسپکتروفتومتری، TEM و FTIR روند اتصال را تایید کرد. در سویه های باکتریایی محلول ها خواص ضد باکتریایی متفاوتی داشتند.
    نتیجه گیری
    تولید زیستی نانوذرات طلا توسط قارچ Fusarium oxysporum می تواند انجام شود و اتصال نانوذرات به آنتی بیوتیک بدون هیچ اتصال دهنده ای قابل انجام است.
    کلیدواژگان: بیوسنتز، نانوذرات فلزی، استرپتومایسین
  • محبوبه هادی زاده، غلامحسن واعظی *، میترا باقری صفحات 22-31
    زمینه و هدف
    ترس یک واکنش طبیعی در مقابل خطر است که مهم ترین نشانه آن عدم تحرک و فقط تنفس است. طبق تحقیقات انجام شده منطقه اصلی ترس و اضطراب آمیگدال بوده که اختلال و یا تخریب این ناحیه سبب عدم یادگیری و بیان ترس می گردد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر خوراکی کوتاه مدت ریتالین بر رفتارهای هیجانی (ترس و اضطراب) موش صحرایی نر سالم و دیابتی شده با استرپتوزوتوسین تعریف گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه تجربی حاضر روی 48 سر موش رت نر نابالغ در سن سه هفته در قالب 8 گروه 6 تایی انجام شد. گروه کنترل، گروه های شامل موش های سالم با دریافت دوزهای مختلف ریتالین (5/ 2، 5 و 10mg/kg)، گروه دیابتی، و گروه های دیابتی که دوزهای مختلف ریتالین (5/ 2، 5 و 10mg/kg) را بصورت گاواژ دریافت کردند. بعد از گذشت 7 روز (دوره کوتاه مدت) به منظور بررسی رفتارهای شبه اضطرابی و دیگر پارامترهای مرتبط با آن، موش ها در دستگاه Elevated Plus Maze مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که در گروه های سالم با افزایش دوز ریتالین، ترس، از کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل برخوردار بود. همچنین در گروه های دیابتی + ریتالین نیز با افزایش دوز ریتالین، کاهش معنی داری در ترس نسبت به گروه دیابتی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش اثر ضد اضطرابی ریتالین (متیل فنیدیت) را اثبات می نماید.
    کلیدواژگان: گاواژ، اضطراب، رت
  • حسین قاسم خانی، سهیل سبحان اردکانی *، مهرداد چراغی صفحات 32-40
    زمینه و هدف
    آبمیوه های تجاری به دلیل طعم دلچسب و کیفیت تغذیه ای ویژه، یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در سراسر جهان محسوب می شوند. اما با توجه به احتمال وجود برخی عناصر سمی سرطان زا در این محصولات، پژوهش حاضر با هدف بررسی غلظت و تعیین مخاطره سلامت عناصر روی و کادمیوم در آبمیوه های تجاری مصرفی شهر همدان در سال 1394 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پس از تهیه 16 نمونه آبمیوه از فروشگاه های عرضه مواد غذایی و آماده سازی آنها، غلظت عناصر روی و کادمیوم توسط دستگاه ICP خوانده و شاخص مخاطره سلامت ( HI ) برای هر عنصر محاسبه شد. برای پردازش آماری نتایج نیز نرم افزار SPSS v.20 و آزمون های شاپیرو-ویلک و تی تک نمونه ای بکار رفت.
    یافته ها
    بیشینه میانگین غلظت عناصر روی و کادمیوم در نمونه های آبمیوه به ترتیب برابر با mg/lا 0/12±0/30و mg/lا 0/10±0/40 و میانگین غلظت کادمیوم در نمونه ها بیشتر از رهنمودهای WHO و EPA می باشد. از طرفی شاخص HI عنصر روی برای کودکان و بزرگسالان به ترتیب برابر با 0011/ 0 و 00023/ 0 و برای عنصر کادمیوم نیز برای کودکان و بزرگسالان به ترتیب برابر با 36/ 0 و 077/ 0 و کوچکتر از یک می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج محاسبه شاخص HI نشان داد که مصرف آبمیوه های مورد مطالعه برای مصرف کنندگان فاقد مخاطره می باشد، ولی با توجه به تجاوز میانگین غلظت عنصر کادمیوم در نمونه ها از حد استاندارد، و قابلیت تجزیه ناپذیری و تجمع زیستی فلزات سنگین، در صورت عدم کنترل مصرف آبمیوه های تجاری، ابتلای مصرف کنندگان به مشکلات بهداشتی در طولانی مدت دور از انتظار نخواهد بود.
    کلیدواژگان: روی، کادمیوم، آبمیوه، مخاطره، سلامت
  • هاله لولا آور، عبدالحسین شیروی *، ویدا حجتی، سحر ملزمی صفحات 41-48
    زمینه و هدف
    صدمه به پوست باعث تخریب اپیدرم می شود. به این از هم گسیختگی ساختمان بدن، زخم اطلاق می شود که در بیماران دیابتی شایع است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر میکروسکوپی عصاره آبی هسته انگور بر ترمیم زخم های دیابتی موش صحرائی نر نژاد ویستار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 48 سر موش نر نژاد ویستار، به 4 گروه (کنترل، شم، تجربی یک، تجربی دو) تقسیم شدند. در گروه های مورد آزمایش زخمی به طول 3 سانتیمتر در سمت چپ ستون فقرات ایجاد و گروه مورد، تیمار عصاره را به نسبت یک به سه (عصاره آبی + اوسرین) دریافت نمودند. روند ترمیم زخم بصورت میکروسکوپی به مدت 21 روز بررسی شد.
    یافته ها
    ترمیم زخم در گروه های دیابتی شده با استرپتوزوسین در مقایسه با گروه سالم با تاخیر بیشتری همراه بود و التیام زخم در گروه های تجربی تیمار شده با عصاره آبی هسته انگور نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن بود که عصاره آبی هسته انگور موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می گردد.
    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره آبی هسته انگور، موش صحرایی دیابتی
  • تهمینه پیروی، حدیث محمدبیگی * صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    امروزه در درمان ناباروری از آگونیست های صناعی هورمون آزاد کننده گنادوتروپین مانند بوسرلین استات استفاده می گردد که باعث رشد و تکامل فولیکول های تخمدان می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی اثرات بوسرلین استات بر رشد و تکامل فولیکول های تخمدان است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی-مداخله ای حاضر، 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار ماده بالغ تهیه و به 3 گروه، دو گروه تیمار اول و دوم و یک گروه کنترل ( n=8 ) تقسیم شدند. موش های صحرایی گروه های اول و دوم آزمایش روزانه به ترتیب300μg/kg و 600μg/kg آگونیست GnRH و گروه کنترل، نرمال سالین را به مدت 5 روز بصورت زیر جلدی دریافت نمودند. یک ماه بعد از اولین تزریق، موش های صحرایی با کلروفرم با دوز کشنده، بیهوش و سپس تخمدان ها خارج شدند. نمونه ها بعد از فیکساسیون و پاساژ بافتی و برش با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شده و زیر میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزار GraphPad Prism Software و آزمون One Way ANOVA و Tukey تجزیه و تحلیل شد و سطح معنی داری 05/ P<0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین تعداد فولیکول های کلاس I در گروه آزمایش اول و دوم در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری داشت ( 012/ P=0 و 018/ P=0 ) همچنین میانگین فولیکول های کلاس II در گروه آزمایش اول و دوم در مقایسه با گروه کنترل از کاهش معنی داری برخوردار بود ( 005/ P=0 و 031/ P=0 ).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که تجویز کوتاه مدت بوسرلین و دوز بالای آن بر رشد و تکامل فولیکول های تخمدان اثر مهاری دارد.
    کلیدواژگان: تخمدان، بوسرلین، هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، فولیکول، موش صحرایی
  • سهراب امیری *، علی عیسی زادگان، مجید محمود علیلو، معصومه بنفشه صفحات 58-68
    زمینه و هدف
    تجربه درد در افراد مبتلا به دردهای مزمن می تواند بر ابعاد مختلف روان شناختی و اجتماعی تاثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی باورهای ادراکی، حمایت اجتماعی و تجربه درد در افراد مبتلا به دردهای مزمن بود.
    مواد و روش ها
    به همین منظور، ابتدا 120 نفر از مردان و زنان بیمار مبتلا به درد مزمن مراجعه کننده به مراکز درمانی روماتولوژی و مغز و اعصاب شهر ارومیه در جنبه بیماری های روماتیسمی در سه حیطه کمردرد و آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت، بطور مساوی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به منظور آزمون فرضیه های پژوهش داده های مرتبط با باورهای ادراکی، حمایت اجتماعی و تجربه درد گردآوری گردید و در نهایت داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره، تک متغیره و آزمون t مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که سه گروه بیماران درد مزمن تفاوت معنی داری در ابعاد تجربه درد و باورهای ادراکی درد نشان دادند. بطوریکه افراد مبتلا به استئوآرتریت تجربه درد شدیدتری را نسبت به دو گروه دیگر، گزارش نمودند، اما در حمایت اجتماعی ادراک شده تفاوتی بین گروه ها یافت نشد. بین زنان و مردان از نظر حمایت اجتماعی ادراک شده تفاوت معنی داری یافت شد، اما تفاوتی در تجربه درد و باورهای ادراکی درد مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    الگوی روانی-زیستی-اجتماعی و رابطه آن با انواع دردهای مزمن می تواند بینش های سودمندی پیرامون ابعاد روانی-اجتماعی بیماران مزمن فراهم آورد.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، درد، درد مزمن
  • محمد شبانی، سمیرا مقیمی *، فاطمه ساجدی فر صفحات 69-79
    زمینه و هدف
    پوکی استخوان یکی از بیماری های سیستم اسکلتی است که نتیجه عمده آن شکستگی های استخوانی می باشد. هدف از این مطالعه توصیف ارتباط بین ترکیب بدنی با تراکم مواد معدنی استخوان ران در زنان ورزشکار و غیرورزشکار قبل از یائسگی بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه توصیفی حاضر همبستگی بر روی 15 زن ورزشکار و 15 زن غیر ورزشکار یائسه نشده انجام شد. توده چربی، توده بدون چربی و تراکم مواد معدنی استخوان هر بخش از استخوان ران آزمودنی ها با استفاده از دستگاه DEXA اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v.16 و آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره انجام شد. میزان 05/ P<0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در گروه زنان ورزشکار، بین توده بدون چربی با تراکم مواد معدنی استخوان گردن ران ( 003 / P= 0 ) و کل ران P= 0/03( ( ارتباط معنی داری وجود داشت. در زنان غیر ورزشکار نیز بین توده چربی و بدون چربی به ترتیب با تراکم مواد معدنی استخوان گردن ران ( 02 / P= 0 و 007 / P= 0 ) و همچنین تروکانتر ( 009 / P= 0 و 01 / P= 0 ) و کل ران ( 007 / P= 0 و 004 / P= 0 ) ارتباط معنی داری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    در زنان ورزشکار، توده بدون چربی می تواند به عنوان پیشگویی کننده قوی تراکم مواد معدنی استخوان ران در نظر گرفته شود. اما در زنان غیرورزشکار، توده چربی و بدون چربی هر دو به عنوان عامل تعیین کننده تراکم مواد معدنی استخوان ران است. اما توده چربی پیش بینی کننده با ثبات تر و قوی تری نسبت به توده بدون چربی است .
    کلیدواژگان: تراکم استخوان، ترکیب بدن، یائسه نشده، ورزشکار
|
  • Hassan Mehrad Majd *, Mahdieh Bayat, Majid Ghayour Mobarhan, Mohsen Aziminezhad, Abasalt Borji Pages 1-8
    Introduction and Aims: A growing body of evidence indicates the role of inflammation and inflammatory indicators such as Cytokines and other inflammatory mediators as triggering factors in the development of metabolic syndrome (MetS) and other metabolic disorders. This study was designed to investigate the possible association between high sensitivity C reactive proteins (hs-CRP) with components of metabolic syndrome.
    Materials And Methods
    In this case control study a total of 421 individuals including 215 patients with metabolic syndrome and 206 healthy controls were selected randomly from Mashhad as a second largest city in Iran. MetS was defined based on Adult Treatment Panel III criteria. Anthropometric variables such as weight, body mass index, waist circumference, hip circumference, waist-to-hip ratio, systolic and diastolic blood pressure as well as biochemical profiles and inflammatory marker (hs-CRP) were measured by standard methods.
    Results
    The mean values of anthropometric and clinical variables, including FBS, TG and total cholesterol, were significantly higher in MetS group compared with controls (P
    Conclusion
    hs-CRP concentration increased in patients with MetS and was positively associated with TG levels in men and HDLcholesterol in healthy women.
    Keywords: metabolic syndrome, C reactive protein, inflammatory marker
  • Nasrin Naimi Shamel, Samaneh Dolatabadi *, Parastoo Pourali Pages 9-21
    Introduction and Aims: The development of eco-friendly methods for the synthesis of nanomaterial shape and size is an important field of nanotechnology. In the present study extracellular biosynthesis of gold nanoparticle was done by Fusarium oxysporum fungus strain and the obtained nanoparticles were conjugated with streptomycin. Finally, the anti-bacterial property of the conjugated gold nanoparticles, was studied.
    Materials And Methods
    Fusarium oxysporum cultured in Sabouraud Dextrose Broth (SDB) medium. Culture supernatant was subjected to chloroauric acid solution at the final concentration of 1 mmolar. Mixture was used to confirm the presence of nanoparticles with spectrophotometry methods, X-ray diffraction analysis (XRD) and Transition Electron Microscope (TEM). Conjugation of the antibiotics with gold nanoparticles was confirmed through spectrophotometry methods, TEM and infrared spectroscopy (FTIR). Minimal Inhibitory Concentration (MICs) of the mixtures evaluated by broth dilution methods and agar well diffusion plate.
    Results
    Gold nanoparticles had spectral absorption peak around 530 nm wavelength. XRD results confirmed presence of the elemental gold in the mixture and TEM images have shown the nanoparticles were spherical or hexagonal and their sizes were around 25-30 nanometer. Spectrophotometry, TEM and FTIR results confirmed the conjugation process. Based on the structure of the used antibiotics and the tested bacterial strains, gold nanoparticles that were conjugated with the antibiotics had different antibacterial properties.
    Conclusion
    Biological production of gold nanoparticles by Fusarium oxysporum can be done and conjugation of gold nanoparticles with streptomycin confirmed without any additional linkers.
    Keywords: biosynthesis, metal nanoparticles, streptomycine
  • Mahbobeh Hadizadeh, Gholam Hassan Vaezi *, Mitra Bagheri Pages 22-31
    Introduction and Aims: Fear is a normal reaction to dangers the main form of which is freezing (immobility and only breathing). According to the studies conducted, the main area of fear is amygdala the disruption or destruction of which will result in lack of learning and expressing fear. The aim of this study was to compare the short-term effect of oral Ritalin on emotional behaviors (fear and anxiety) in healthy and streptozotocin-induced diabetic male rats.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on 48 immature male rats of about 3 weeks of age, classified into 8 groups of 6; namely the control group, groups of healthy rats with various doses of Ritalin (2.5, 5 and 10 mg/kg), the diabetic group and diabetic groups with various doses of Ritalin (2.5, 5 and 10 mg/kg) received via oral gavage. After 7 days (the short-term period), to investigate anxiety-like behaviors and other parameters related to it, rats were evaluated in Elevated Plus Maze (EPM).
    Results
    Results showed that in healthy groups, the higher was the dose of Ritalin, the more significant decrease was observed in fear relative to control group. In addition, in diabetic䘫媖 groups, the higher was the dose of Ritalin, the more significant decrease in fear was observed relative to diabetic group.
    Conclusion
    According to the findings, the anti-anxiety effect of Ritalin (methylphenidate) can be confirmed.
    Keywords: gavage, anxiety, rats
  • Hossein Ghasemkhani, Soheil Sobhanardakani *, Mehrdad Cheraghi Pages 32-40
    Introduction and Aims: As regards of industrial fruit juices are tasty and usually have exceptional nutritional qualities, they are one of the most popular beverages worldwide. Due to these products can be a potential source of toxic and carcinogenic elements, this study was carried out for analysis and health risk assessment of Zn and Cd in some commercial fruit juices marketed in Hamedan City in 2015.
    Materials And Methods
    After purchase and prepare of 16 samples of fruit juices, the concentrations of elements were determined using ICP-OES and health index was obtained. All statistical analyses (Shapiro-Wilk test and One-Sample t-test) were performed using the SPSS v.20 statistical package.
    Results
    The maximum mean concentrations of Zn and Cd in fruit juice samples were 0.30±0.12 and 0.40±0.10 mg/l, respectively. Also the mean concentration of Cd in samples was upper than WHO and EPA maximum permissible limits (MPL). The results of HI showed that the HI for children and adult were 0.0011 and 0.00023, respectively for Zn, and for Cd were 0.36 and 0.077, respectively for children and adult and less than 1 for both analyzed elements.
    Conclusion
    According to the results, there was no health risk due to commercial fruit juice consumption, but because of heavy metals bio concentration and non-biodegradable potential, long-term health problems would not be unexpected in uncontrolled consumptions.
    Keywords: zinc, cadmium, fruit juice, risk, Health
  • Haleh Lolaavar, Abdolhossein Shiravi *, Vida Hojati, Sahar Molzemi Pages 41-48
    Introduction and Aims: In the event of damage to the skin, the epidermis of which goes to the disintegration of the body, is a wound that is common in diabetics. The purpose of this study was to evaluate the effect of aqueous extract of grape (Vitis Vinifera) on wound healing in diabetic Wistar rat.
    Materials And Methods
    In this study 48 male Wistar rats were divided into 4 groups (control, sham, experimental 1, empirical 2) were tested. The extra pawn injured area of 3 cm to the left of the spine created. Extract-treated group compared to one in three (aqueous extract eucerin) received. Wound healing was examined microscopically during 21 days.
    Results
    Wound healing in group that became diabetes using streptozocin (the diabetic rats), showed late recovery compared to normal wound healing in normal groups and wound healing in experimental groups treated with aqueous extract of grape was accelerated compared control group.
    Conclusion
    The results showed that the aqueous extract of grape skin accelerate wound healing in normal and diabetic samples.
    Keywords: wound healing, extract, grape seed, rats, diabetes
  • Tahmineh Peirouvi, Hadis Mohammadbeigi* Pages 49-57
    Introduction and Aims: Nowadays, GnRH agonist like buserelin acetate was used for treatment of infertility witch causes development of ovarian follicles. The purpose of this study was to investigate effects of buserelin on the follicles development of ovary.
    Materials And Methods
    In this experimental interventional study, 24 adult female Wistar rats were randomly divided into 3 groups (n=8). First and second treated groups received 300 μg/kg and 600 μg/kg buserelin for 5 days respectively. Control group received normal saline the same times. Buserelin administrated subcutaneously. One month after first administration, the rats were anesthetized with a lethal dose of chloroform and ovaries were removed. After fixation and routine Tissue Processing specimens were sectioned into 5 μ thickness and then were stained with Hematoxilin and Eosin. Data were analyzed in GraphPad Prism 6 v 6.01 for windows, GraphPad Software using One Way ANOVA and Tukey test. P
    Results
    The mean of multilaminar follicles class I decreased significantly in the second and first treated groups compared with the control group (P=0.018, P=0.012, respectively). Also, mean of multilaminar follicles class II decreased significantly in second and first treated groups compared with the control group (P=0.031, P=0.005, respectively).
    Conclusion
    Our findings suggest short-term administration of high dose buserelin inhibits development of follicles in rat ovary.
    Keywords: ovary, Buserelin, GnRH, follicles, rat
  • Sohrab Amiri *, Ali Isazadegan, Majid Mahmood Alilo, Masumeh Banafsheh Pages 58-68
    Introduction and Aims: The pain experience in people with chronic pain can effect on psychological and social aspects, also influenced. The aim of this study was examining the perceptual beliefs, social support and experience of pain in patients with chronic pain.
    Materials And Methods
    In this regard, 120 men and women with chronic pain whom admitted to therapeutic centers of rheumatology and neurology in Urmia, in aspects of rheumatic diseases in three domains of low back pain, arthritis and osteoarthritis were selected equally by using available sampling method. Then, data related to perceptual beliefs, social support and experience of pain, in order to test the research hypotheses was collected, and finally data were analyzed by using multivariate analysis of variance, univariate analysis of variance and independent t-test.
    Results
    The results of data analysis showed that the three groups of patients with chronic pain were significant differences in the experience of pain and perceptual beliefs. So that patients with osteoarthritis, reported more severe pain experience than the two other groups. However, significant difference was not found between the groups on the perceived social support. Between men and women there was a significant difference in terms of perceived social support, but there was no difference in the experience of pain and pain perception beliefs.
    Conclusion
    Bio-psycho-social model and its relationship with various types of chronic pain can be provided useful insights on psychosocial dimensions in chronic patients.
    Keywords: social support, pain, chronic
  • Mohammad Shabani, Samira Moghimi *, Fatemeh Sajedifar Pages 69-79
    Introduction and Aims: Osteoporosis is a skeletal system disease and the major consequence of this disease is bone fractures. The purpose of this study was to describe the relationship between body composition and bone mineral density of femur in athletic and nonathletic premenopausal women.
    Materials And Methods
    Recent research has the type of correlation descriptive. Its statistic sample was consisting of 15 active and 15 non active premenopausal women. Fat Mass (FM) and Lean Body Mass (LBM) and Bone Mineral Density (BMD) of femur were measured by DEXA machine. Collected data were analyzed by SPSS v.16 software and Pearson correlation test and regression in the level of P≤ 0.05.
    Results
    The results of presents study showed that there is significant relationship between LBM with BMD of femoral neck (P=0.003) and also total femur (P=0.03) in athletic premenopausal women group. But also a significant relationship was observed between total body FM and LBM with BMD of femoral neck (P=0.02, P=0.007) and also trochanter (P=0.009, P=0.01) and total femur (P=0.007, P=0.04) in non-athletic premenopausal women.
    Conclusion
    LBM can be considered as strong predictor of BMD of femoral neck in athletic premenopausal women but FM and LBM is as determinant factor of BMD of femoral neck in non-athletic premenopausal women and FM is stronger predictor compered to LBM in the recent group.
    Keywords: bone density, body composition, perimenopause, athletic