فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 7 (پیاپی 114، مهر 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 7 (پیاپی 114، مهر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/29
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرنوش امیری سیاوشانی، مریم علوی میلانی، آزاده شعبانی، هدی تفضلی هرندی، مریم افراخته * صفحات 630-640
    مقدمه
    شروع زودتر تغذیه پس از سزارین می تواند اثرات مفیدی داشته باشد، با این حال هنوز مطالعات کافی در این زمینه انجام نشده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر تغذیه زودرس بر عوارض گوارشی زنان پس از زایمان سزارین و مقایسه آن با تغذیه روتین بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی تصادفی در 160 زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال های 91-1390، که تحت سزارین قرار گرفتند، انجام شد. پس از ثبت مشخصات دموگرافیک و حاملگی، زنان بطور تصادفی به دو گروه تغذیه زودرس (2 ساعت پس از اتمام عمل، 250 سی سی آبمیوه صاف شده، در 2 ساعت بعدی رژیم سبک چای و بیسکوئیت و در 2 ساعت بعد از آن رژیم معمولی) و تغذیه روتین (8 ساعت پس از عمل رژیم مایعات صاف شده و روز بعد از عمل رژیم معمولی) تقسیم شدند، وجود علایم گوارشی (تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، دیستانسیون شکم، نفخ و درد کرامپی شکم) در 2 ساعت، 4 ساعت، 8 ساعت و 12 ساعت پس از عمل، زمان سمع صداهای روده ای، اولین دفع گاز و اولین زمان دفع مدفوع ثبت گردید. داده ها توسط توسط نرم افزار SPSS13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع علایم گوارشی در 2 و 4 ساعت پس از عمل در گروه تغذیه زودرس و در8 ساعت پس از عمل در گروه تغذیه روتین به میزان معنی داری بیشتر بود(P<0.05). در ساعت 12 پس از عمل تفاوت معنی داری از نظر علایم گوارشی بین دو گروه وجود نداشت(P>0.05) زمان سمع صداهای روده ای و زمان دفع گاز نیز در گروه تغذیه زودرس به میزان معنی داری زودتر از تغذیه روتین بود(P=0.001) اما تفاوت معنی دار از نظر زمان دفع مدفوع بین دو گروه وجود نداشت(P>0.05).
    نتیجه گیری
    تغذیه زودرس باعث تسریع بروز علایم گوارشی، سمع زودتر صداهای روده ای و دفع زودتر گاز شد. توصیه می شود در مطالعات آتی رژیم های متفاوت و نیز میزان پذیرش و رضایت بیمار مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سزارین، تغذیه پس از سزارین، تغذیه روتین، تغذیه زودرس
  • جمشید محمدی *، علیرضا رمضانی، عباسعلی گائینی، مراد حسینی صفحات 641-654
    زمینه و هدف
    در حال حاضر، سبک زندگی ایرانیان به ویژه کودکان در حال تغییر می باشد که می تواند بر افزایش بیماری های قلبی-عروقی تاثیر بگذارد. مطالعات نشان می دهد روش های مختلف تمرینی جزء مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر عوامل خطر قلبی-عروقی هستند. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات عوامل خطر متابولیکی قلبی-عروقی متعاقب هشت هفته تمرینات استقامتی، مقاومتی و ترکیبی در کودکان چاق غیر فعال 8-12 سال بود.
    روش بررسی
    60 کودک پسر چاق (سن: 8-12 سال و BMI بین kg/m2 30-35) به صورت تصادفی و هدفمند به چهار گروه 15 نفری تقسیم شدند که شامل فعالیت ورزشی استقامتی، فعالیت ورزشی مقاومتی، فعالیت ورزشی ترکیبی و کنترل بودند. برنامه تمرینات ورزشی چهار جلسه در هفته به مدت هشت اجرا شد. برای ارزیابی متغیرها از آزمون تحلیل واریانس با داده های تکراری و یک طرفه و نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد پس از سه نوع تمرینات ورزشی، میزان BMI، کلسترول تام، تری گلیسیرید، LDL، VLDL و مقاومت انسولینی در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری نشان دادند(P0.001). میزان HDL و آدیپونکتین سرمی در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل بعد از تمرینات مختلف افزایش معنی داری نشان دادند (P0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، تمرین استقامتی نسبت به تمرینات ترکیبی و مقاومتی تاثیر بیشتری در بهبودی عوامل خطر متابولیکی قلبی-عروقی در کودکان چاق غیرفعال داشته است. سه نوع تمرین ورزشی بکار گرفته در این تحقیق، به ویژه تمرین استقامتی جهت پیشگیری و کاهش شیوع بیماری های قلبی-عروقی و اختلالات مربوط به چاقی در کودکان چاق غیرفعال استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، کودکان چاق، مقاومت انسولینی، آدیپونکتین، پروفایل لیپیدی
  • فرزاد کریم پور *، سید هادی رضوی، فلورا تخرونی صفحات 655-668
    مقدمه وهدف
    برخی از متابولیت های باکتری های جداشده لاکتیکی از فرآورده های تخمیری، در مقابل باکتری های اسپوردار و غیراسپوردار عامل فساد در مواد غذایی خواص ضدباکتریایی دارند. هدف از این مطالعه بررسی خواص آنتی باکتریایی سوش های جداشده از فرآورده های لبنی ارمنی شامل پنیرها و ماست های سنتی (ماتزون) و ریچال شیری به عنوان یکی از فرآورده های لبنی سنتی از ایران بود.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی، سوش های باکتریایی از فرآورده های تخمیری در انستیتوی بیوتکنولوژی ایروان جدا گردیدند. در ادامه قدرت مهارکنندگی مایه رویی این سوش ها بر باکتری عامل فساد مواد غذایی مختلف از جمله سالمونلا مورد ارزیابی قرار گرفته و به منظور تعیین تاثیر سوش های مطلوب بر زمان ماندگاری از بین سوش های جداشده مایع رویی دو سوش باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و پدیوکوکوس پنتوسوس مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نتایج
    سوشهای جدا شده به طور معنی داری (05/0>P) آلودگی را در مواد غذایی مورد مطالعه کاهش و زمان ماندگاری را افزایش دادند. بعلاوه سوش های جداشده از ریچال شیری خواص ضد باکتریایی مطلوبی در برابر سالمونلا تایفی موریوم داشتند.
    نتیجه گیری
    سوشهای لاکتیکی جداشده ازریچال شیری با قدرت بازداری و تخمیر مناسب می تواند به عنوان محصولی جدید و عمل گرا در صنعت لبنیات مورداستفاده قرار بگیرد.سوش های جدا شده ارمنی ومتابولیت های آنها هم دارای پتانسیلی برای غذای تخمیری عمل گر وهم پتانسیلی بعنوان نگهدارنده طبیعی قابل استفاده خواهند بود
    کلیدواژگان: خواص آنتی باکتریایی، ریچال شیری، اسیدلاکتیک باکتری، لبنیات سنتی ارمنی
  • سید ابراهیم حسینی *، نوشین گشمردی، داوود مهربانی، زهرا خدابنده جهرمی، محمد امین عدالت منش صفحات 669-681
    زمینه و هدف
    آسیب نخاعی حاد نوعی آسیب مخرب است که نقص های حرکتی و حسی را بدنبال دارد و موجب کاهش کیفیت و امید به زندگی در بیماران می شود. پیوند سلول های بنیادی می تواند یکی از استراتژی های درمانی محسوب شود. مغز استخوان منبع غنی از سلول های بنیادی بوده که قادر به تمایز به انواع سلول ها می باشد. در این مطالعه، سلول های بنیادی مغز استخوان در مدل ضایعه ی نخاعی در موش پیوند زده شده و عملکرد حرکتی جهت بررسی تاثیر روش درمانی، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان از 3 سر موش جدا گردید. سپس 36 سر موش به طور تصادفی در سه گروه کنترل، شم و تجربی گروه بندی شدند. موش های گروه شم توسط مدل فشاری دچار آسیب نخاعی شدند. در گروه سوم، یک روز پس از آسیب، سلول های بنیادی به میزان 200.000 در پاساژ سوم به صورت داخل وریدی تزریق شد. بهبود رفتارهای حرکتی حیوان با روش نمره دهی Toyama Mouse Score (TMS) در 1، 2، 3، 4 و 5 هفته بعد از آسیب مورد بررسی قرار گرفت. داده های این مطالعه با آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی و با استفاده از نرم افزارهای گراف پد و SPSS تجزیه و تحلیل شدند. اختلاف داده ها در سطح 05/0 >p معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نمره TMS در هر دو گروه پیوند سلولی (تجربی ) و ضایعه ( شم ) نسبت به گروه کنترل پایین تر بود، در حالیکه در گروه تجربی نسبت به گروه شم بالاتر بود که در پایان هفته پنجم، این اختلاف در بین این دو گروه معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    افزایش نمره TMS در آسیب نخاعی حاد نشان داد که پیوند سلولی می تواند به بهبود عملکرد حرکتی بعد از آسیب نخاعی کمک نماید.
    کلیدواژگان: مغز استخوان، سلول بنیادی مزانشیمی، مهارت حرکتی، آسیب نخاعی حاد، Toyama Mouse Score
  • ندا رحیمی، الهه سامانی جهرمی، سمانه ذوالقدری جهرمی* صفحات 682-693
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی با داشتن مواد موثره طبیعی، می توانند با عوارض جانبی کمتر از داروهایی با ترکیب شیمیایی در درمان بسیاری از بیماری ها موثر باشند. در سال های اخیر اثرات کاهنده قند و چربی خون، مسکن سردرد و کمردرد گیاه مشگک گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره آبی الکلی گیاه مشگک (Ducrosia anethifolia) بر هورمون تستوسترون و تغییرات بافتی بیضه در موش های صحرایی نر بالغ می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 56 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار انجام شد. حیوانات به 5 گروه تقسیم شدند؛ گروه کنترل (بدون تیمار)، گروه شاهد (حلال را به صورت گاواژ به مدت 21 روز دریافت کردند). گروه تجربی ا، 2 و 3 عصاره آبی الکلی مشگک را به ترتیب با دوزهای 560، 280، 140 میلی گرم بر کلیو گرم به ازای وزن بدن به مدت 21 روز پیاپی به صورت گاواژ دریافت کردند. روز 22 حیوانات آسان کشی شدند و به منظور برآورد تغییرات بافتی، بیضه حیوان در فرمالین ده درصد قرار گرفت، برش های 5 میکرونی از بافت بیضه تهیه شده و به روش هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شد. همچنین سرم خون جمع آوری و میزان هورمون تستوسترون تعیین گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون دانکن و ANOVA در سطح معنی داری (p<0.05)تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    تجزیه و تحلیل آماری نتایج، کاهش معنی داری در تعداد سلول های اسپرماتوسیت، اسپرماتید، اسپرماتوزوئید و سطح هورمون تستوسترون در گروه های تجربی 1، 2 و 3 در مقایسه با گروه کنترل و شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، عصاره مشگک باعث کاهش تعداد سلول های زایا، سطح هورمون تستوسترون و اسپرم سازی در موش صحرایی نر می شود.
    کلیدواژگان: گیاه مشگک، تستوسترون، بیضه، باروری، موش صحرایی
  • سوده نوروزی *، مه سیما پورشهریاری، مریم لطفی صفحات 694-706
    زمینه و هدف
    اختلال وسواس فکری-عملی(OCD) از جمله اختلالات ناتوان کننده است که عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در حالی که اثربخشی آموزش های شناختی-رفتاری طی پژوهش های مختلفی اثبات شده است، اما میزانی از عود و بازگشت بیماری توسط بیماران گزارش می شود. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تلفیق دو رویکرد شناختی-رفتاری و تئوری انتخاب در کاهش علائم وسواس فکری-عملی بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع پژوهش های موردی بود که به این منظور تعداد سه نفر از افرادی که براساس پرسشنامه ییل براون(Y-BOCS) به عنوان افراد با اختلال وسواس تشخیص داده شده بودند، انتخاب شدند و تحت هشت جلسه آموزش رویکرد شناختی – رفتاری و تئوری انتخاب قرار گرفتند. بدین صورت که پنج جلسه نخست از هشت جلسه معطوف به آموزش های شناختی-رفتاری بود و از جلسه ششم به بعد به آموزش مفاهیم تئوری انتخاب پرداخته شد. در پایان نتایج حاصله با استفاده از جداول و نمودارها ارائه گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پرسشنامه ییل براون(Y-BOCS) که به عنوان ابزار سنجش پیش آزمون و پس آزمون استفاده شده بود و فرم خودگزارش دهی( که ارایه گزارش از جانب آزمودنی ها دریک مقیاس 5 درجه ای بود)، نشان دهنده اثربخش بودن تلفیق دو رویکرد شناختی-رفتاری و تئوری انتخاب بود و مراجعین بعد از طی جلسات مربوط به ارائه تئوری انتخاب رضایت بیشتری را گزارش دادند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل از این پژوهش، با توجه به اینکه افراد با آگاهی از حق انتخاب و تقویت انگیزه درونی در کنار بهره گیری از آموزش های شناختی-رفتاری( آرمیدگی، شناسایی تحریف های شناختی، اجتناب از پاسخگویی)، به طور موثرتری در کاهش علائم وسواس عمل خواهند کرد، تلفیق این دو رویکرد در پیشبرد اهداف درمانی در درمان افراد مبتلا به اختلال وسواس موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس فکر، عملی، درمان شناختی، رفتاری، تئوری انتخاب
  • پروانه پناهپوری، مهرزاد مقدسی* صفحات 707-717
    زمینه و هدف
    شیوع چاقی و اضافه وزن و عوامل موثر بر آن در دختران دانش آموز شهر یاسوج به درستی مشخص نیست. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین شیوه زندگی با شیوع چاقی و اضافه وزن دختران دانش آموز 7 تا 12 سال شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی تحلیلی- توصیفی روی 352 دانش آموز دختر 12-7 شهر یاسوج که از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند، انجام شد. قد و وزن آزمودنی ها به روش استاندارد اندازه گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. آزمودنی های با BMI بالاتر از صدک 95 و بر اساس استاندارد مرکز کنترل بیماری ها (CDC) برای سن و جنسیت به عنوان چاق و با BMI صدک 85 تا 95 به عنوان اضافه وزن در نظر گرفته شدند. وضعیت خانوار و شیوه زندگی آزمودنی ها توسط پرسشنامه استاندارد بیک تعیین شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    شیوع چاقی، اضافه وزن و کمبود وزن در دانش آموزان 7 تا 12 ساله به ترتیب 5/6، 1/22 و 3/13 درصد بود. در گروه سنی 7 سال نمایه توده بدن دانش آموزان با نمایه توده بدن والدین، در گروه سنی 8 سال نمایه توده بدن دانش آموزان با نحوه رفت و آمد تا مدرسه، در گروه سنی 9 سال نمایه توده بدن دانش آموزان با مصرف غذاهای آماده و چیپس و پفک، در گروه سنی 10 سال نمایه توده بدن دانش آموزان با تحصیلات پدر، مصرف نوشابه و کلاس های فوق برنامه ورزشی، در گروه سنی 11 سال نمایه توده بدن دانش آموزان با تحصیلات پدر، نمایه توده بدن پدر، تماشای تلویزیون، مصرف غذاهای آماده، چیپس و پفک و نوشابه و ساعات ورزش در مدرسه و در گروه سنی 12 سال نمایه توده بدن دانش آموزان با نمایه توده بدن پدر و ساعات تماشای تلویزیون ارتباط معنی داری داشت (05/0>P).
    در مجموع، نمایه توده بدن دانش آموزان با ساعات پرداختن به فعالیت های ورزشی ارتباط منفی و معنی دار و با مصرف غذاهای آماده و نمایه تودن بدن پدر ارتباط مستقیم و معنی دار دارد (05/0>P). از طرف دیگر، ارتباط معنی داری بین نمایه توده بدن آزمودنی ها با میزان پیاده روی از منزل تا مدرسه، نوبت تولد، بعد خانوار، سطح تحصیلات والدین، نمایه توده بدن مادر و زمان فعالیت های نشسته مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    از آنجا که میزان پرداختن به فعالیت های ورزشی و میزان مصرف غذاهای آماده عوامل موثری در تعیین نمایه توده بدن دانش آموزان دختر 7 تا 12 سال شهر یاسوج است، بنابراین، لزوم تحرک بیشتر و اصلاح الگوی غذایی مورد تاکید قرارمی گیرد.
    کلیدواژگان: نمایه توده بدن، چاقی، اضافه وزن، دانش آموزان دختر، شیوه زندگی، فعالیت ورزشی
|
  • Dr Mehrnush Amiri, Siavashani, Dr Maryam Alavi, Milani, Dr Azadeh Shabani, Hoda Tafazzoli, Harandi, Dr Maryam Afrakhteh* Pages 630-640
    Background
    Although it is shown that early post-cesarean feeding has some benefits, there was lack of studies in this field. ¡The aim of this study was to compare the effect of early post-cesarean feeding and routine post-cesarean feeding on gastrointestinal function in women.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 160 women admitted to Shohada hospital who underwent cesarean section in 2011-2012. The inclusion criteria was gestational age > 37weeks, singleton pregnancy, 8 hours fasting, and regional anesthesia. After recording demographic and pregnancy characteristics, women divided randomly to two groups: early feeding (250 cc clear fruit juice, 2 hours after operation light regimen of tea and biscuit in the second 2 hours and routine regimen after that) and routine feeding (clear fluid 8 hours after operation and routine regimen in the day after surgery). Presence of gastrointestinal symptoms in 2, 4, 8 and 12 hours after surgery, time to the bowel sounds auscultation, passage of flatus and stool were recorded.
    Results
    In early feeding group prevalence of gastrointestinal symptoms (nausea, vomiting, loss of appetite, abdominal distension, feeling of flatulence and abdominal cramp) was significantly higher 2 and 4 hours after operation while it was higher in routine group 8 hours after surgery (P0.05).
    Conclusion
    Early feeding post-cesarean caused earlier gastrointestinal symptoms which were time, the bowel sounds auscultation and passage of flatus. So, it is recommended to advise various regimens in future studies and also assess patients’ compliance and satisfaction.
    Keywords: Cesarean section, post, cesarean feeding, routine regimen, early feeding
  • Jamshid Mohammadi *, Alireza Ramazani, Abbas Ali Gaeini, Morad Hossieni Pages 641-654
    Background and Aim
    Current changing lifestyles of Iranian, specially childhood, can affect their risk of developing cardiovascular diseases. Studies show that different exercise ways are of the most important factors that affect cardiovascular risk factors. The aim of this study was to survey of lipid profile, insulin resistance, and adiponectin levels following eight weeks of endurance, strength and combined training in inactive obese children.
    Method
    The research was quasi-experimental and it performed in the field. Sixty obese male children (age: 8-12 years, BMI between 30-35 kg/m2 according to the World Health Organization) were purposefully selected and randomly divided into four experimental groups of 15 individuals including endurance exercise, resistance exercise, combined exercise and control. Exercise training programs were performed four times a week for eight weeks. To assess variable changes in four groups was used ANOVA with repeated measurement and one way ANOVA by use SPSS software, version 21.
    Results
    Results showed that three types of exercise training significantly decreased BMI, Tc, TG, LDL, VLDL, and insulin resistance in experimental groups to control group (P=0.001). Serum HDL and adiponectin significantly increased after different training in experimental groups to control group (P=0.001).
    Conclusion
    According to the findings, it is suggested that three types of exercise applied in this study, especially endurance training use to prevent and reduce the incidence of cardiovascular diseases and obesity-related disorders in inactive obese children.
    Keywords: Endurance Training, Strength Training, Compound Training, insulin resistance, adiponectin, lipid profile
  • Farzad Karimpour *, Seyed Hadi Razavi, Flora Nubar Tkhruni Pages 655-668
    Introduction and aim: Some biosynthesis of isolated from traditional fermented food have antibacterial properties against spore forming bacteria and non –spores forming spoilages food bacteria.The purpose of study was investigated of antibacterial properties , of the Armenian fermented food such as traditional Cheeses ,Yoghurt (Matson)and Richal shiri as traditional dairy beverage from Iran.
    Material and
    Method
    In the experimental study the strains of LAB in Armenian biotechnology Institute Yerevan were isolated. In continue the antibacterial activity of supernatants of strains on several kinds of spoilages bacteria exact Salmonella , Yeast were assessment and in order to determine of effect of the substance on shelf life in strain L. acidophilus,P. рentosus were studied.
    Results
    The supernatant of strains were considerable significance( p
    Conclusion
    Refer to the isolated of LAB from Richal Shiri with ability of inhibition , fermentation can design as a new functional product will use in dairy industry.The isolated from Armenian products can use in functional fermented product or use the capability of the metabolites as natural preservative.
    Keywords: Antibacteral activity, Richal Shiri, LAB, Armenian Traditional Dairy
  • Dr Seyed Ebrahim Hosseini *, Noushin Gashmardi, Dr Davood Mehrabani, Dr Zahra Khodabandeh, Dr Mohammad Amin Mohammad Amin Edalatmanesh Pages 669-681
    Background and Aim
    Spinal cord injury is a devastating damage that can cause motor and sensory deficits reducing quality of life and life expectancy of patients. Stem cell transplantation can be one of the promising therapeutic strategies. Bone marrow is a rich source of stem cells that is able to differentiate into various cell types. In this study, bone marrow stem cells were transplanted into mice spinal cord injury model to evaluate the motor function test.
    Methods
    Bone marrow stem cells were isolated from 3 mice. Thirty six mice were randomly divided into 3 groups: the control, sham and experimental. In sham group, mice were subjected to spinal cord compression. In experimental group, one day after lesion, isolated stem cells (200,000) were injected intravenously. Assessment of locomotor function was done by Toyama Mouse Score (TMS) after 1, 2, 3, 4, 5 week post-injury. The data were analyzed using one-way Analysis of Variance and Tukey tests and statistical software Graph Pad and SPSS.P > 0/05 was considered as significant difference.
    Results
    The score of TMS after cell transplantation was higher in cell transplantation group (experimental), while it was significantly higher after fifth week when compared to other groups.
    Conclusion
    The increase in TMS score in cell transplantation group showed that injection of stem cells in acute spinal cord injury can have a therapeutic effect and promote locomotor function.
    Keywords: Bone marrow, Mesenchymal stem cells, Locomotor function, Spinal cord injury, Toyama Mouse Score
  • Neda Rahimi, Elaheh Samanijahromi, Samaneh Zolghadri Jahromi * Pages 682-693
    Background And Objective
    Having the effective natural material, the herbs can affect the treatments of the disease with the less side effects than chemical medicines. In the recent years, it has been reported that Ducrosia anethifolia reduced the blood sugar and lipid, and relieved the headaches and back pain. The purpose of this study is to investigate the effect of hydro-alcoholic extract of Ducrosia anethifolia on Testosterone hormone and the histological changes of testicle in male adult rats.
    Materials and Methods
    This experimental study was done on 56 male adult Wistar rats. The animals were divided into five groups: the control group (without treatment), the sham group (which received the solution via gavage for 21 days). The experimental group 1,2,3 received hydro-alcholic extract of Ducrosia anethifolia with 140,280,560 mg/kg dose per the body weight for 21 days sequentially via gavage. On 22nd day, the animals were euthanized and the rat testes placed in 10% formalin for evaluating the histological changes. The 5micron- sections from testicle were provided and stained by the hematoxylin - eosin method. Also the blood serum was collected and the level of testosterone measured. Data were analyzed using SPSS statistical software and Duncan test and ANOVA at the significant level (p
    Results
    Our statistical analysis showed a significant decrease in the cell numbers of Spermatocytes, Spermatozoon, Spermatids and the levels of testosterone in the experimental group 1, 2, 3 compared to the sham and control groups.
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that extract of Ducrosiaanethifolia could decrease the numbers of germ cells, level of testosterone and Spermatogenesis in male rats.
    Keywords: Ducrosia anethifolia, Testosterone, Testicle, fertility, Rat
  • Soude Noroozi *, Dr Mah Sima Pourshahriari, Maryam Lotfi Pages 694-706
    Introduction
    Disorder Obsessive - Compulsive (OCD) is a disabling disorder that affects one's performance. While the effectiveness of cognitive - behavioral therapy has been shown in several studies, but the extent of relapse and recurrence is reported by patients. So, this study aimed to determine the efficacy of the integrating of cognitive-behavioral treatment and choice theory was administered in reducing symptoms of obsessive-compulsive disorder (OCD).
    Method
    This study was a case study so were Chosen 3 females who diagnosed with OCD on the bases of Yale-Brown scale (Y-BOCS). They were trained 8 sessions that include cognitive-behavioral treatment and choice theory. Five sessions of 8 sessions was on the bases of cognitive behavioral therapy and other sessions were on the basis of choice theory.
    Results
    The results of the Yale-Brown scale (Y-BOCS) that was used as a pretest and posttest assessment and self-report form (Report of the clients who had a 5-degree scale); demonstrate the effectiveness of integrating of two cognitive-behavioral and choice theory. And pations were satisfaction of sessions.
    Conclusion
    In sum the results of this study, people with knowledge of the right of choosing and enhance intrinsic motivation in the use of cognitive-behavioral training (Relaxation, Identifying cognitive distortion, avoiding respond) will operate more effectively in reducing OCD symptoms. Combining these two approaches in advancing therapeutic targets in the treatment of patients with obsessive-compulsive disorder can be effective.
    Keywords: Obsessive compulsive disorder, Cognitive Behavioral therapy, choice theory
  • Parvaneh Panahpury, Mehrzad Moghadasi * Pages 707-717
    Background and Aim
    The prevalence of obesity and overweight in the girl students aged 7 to 12 in Yasuj is not well known. Thus, the aim of this study was to estimate the association among lifestyle status with obesity and overweight prevalence in girl students aged 7 to 12 in Yasuj.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was performed on 352 (girls) students, 7-12 years old. The subjects were selected via a step wise random sampling. Height and weight of the subjects were measured by standard methods and body mass index (BMI) was calculated. Overweight and obesity were defined on the 85th and 95th percentiles of BMI for age and sex, respectively, as proposed by Centers for Disease Control (CDC). Lifestyle status and family conditions were collected by a standard Baecke questionnaire. Correlations between the variables were determined by Spearman correlation.
    Results
    The prevalence of obesity, overweight and underweight in 7-12 years old students were 6.5%, 22.1% and 13.3% respectively. The results showed that there is significant relationship between BMI with parent’s BMI in 7 years old students, significant relationship between BMI with daily commute to school in 8 years old students, significant relationship between BMI with fast foods and chips consumption pattern in 9 years old students, significant relationship between BMI with father’s educational levels, fathers’ BMI and time spend for exercise in 10 years old students, significant relationship between BMI with father’s educational levels, fathers’ BMI, watching TV, fast foods, cola and chips consumption pattern and time spend for exercise in 11 years old students and significant relationship between BMI with fathers’ BMI and watching TV in 12 years old students (P
    Conclusion
    As the time spends for exercise and fast foods consumption pattern are the main factors in girl students aged 7 to 12 in Yasuj, the findings emphasis on furthermore time spend for exercise and correction of fast foods consumption pattern.
    Keywords: Body mass index, Obesity, Overweight, Girls students, Lifestyle, Exercise