فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کاوه عظیم زاده*، سیامک عصری رضائی، شهاب الدین صافی، ایرج سهرابی حقدوست، مجید ابراهیمی حامد صفحات 445-450
    در این تحقیق مقادیر هموسیستیین پلاسما، به عنوان یک ریسک فاکتور مستقل در بیماری های قلبی-عروقی، در دیابت القایی ناشی از استرپتوزوتوسین در خرگوش سفید نیوزیلندی مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق 12 سر خرگوش نر سفید نیوزیلندی انتخاب و به 2 گروه مجزا (تیمار و شاهد) تقسیم گردید. پس از اطمینان از سالم بودن خرگوش ها (طبیعی بودن مقادیر گلوکز، اوره و کره آتینین پلاسما)، به گروه تیمار استرپتوزوتوسین با دوز 65 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به صورت تک دوز و از طریق ورید مارژینال تزریق گردید و به گروه تیمار نیز سالین نرمال با دوز مشخص تزریق شد. در ادامه 24، 48 و72 ساعت و سپس هر هفته یکبار تا 12 هفته از ورید مارژینال خرگوش ها خونگیری به عمل آمد و مقادیر هموسیستیین، انسولین و گلوکز پلاسما مورد سنجش و ارزیابی آماری قرار گرفت. نتایج حاکی از افزایش معنی دار (01/0p<) هموسیستیین و گلوکز و کاهش معنی دار (01/0p<)انسولین پلاسمای گروه تیمار در مقایسه با گروه شاهد در طول 12 هفته از مطالعه بود. در این مطالعه علی رغم کاهش انسولین پلاسما، افزایش هموسیستیین پلاسما به عنوان ریسک فاکتور مستقل در بیماری های قلبی-عروقی در خرگوش سفید نیوزیلندی مشاهده شد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، استرپتوزوتوسین، هموسیستئین
  • یوسف دوستار*، داریوش مهاجری، فاطمه فتحی آذر، علی ناموران صفحات 451-458
    آدنوکارسینوم کولون و رکتوم یکی از معمول ترین و درمان پذیر ترین موارد بدخیمی های دستگاه گوارش می باشند. تحقیقات اخیر در مورد سرطان های کولون و رکتوم نشانگر موتاسیون ژن بتا-کاتنین و تجمع درون هسته ای آن در سلول های هیپرپلاستیک می باشد. بنابراین، احتمالا پروتیین بتا-کاتنین می تواند به عنوان یک شاخص پیشگویی و تشخیصی مهم در این بیماری مطرح باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی بیان پروتیین بتا-کاتنین هسته ای در سلول های هیپرپلاستیک کولون متعاقب تیمار با 1و2 دی متیل هیدرازین می باشد. در این مطالعه 56 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با سن 12 هفته و وزن 300-200 گرم انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی تیمار و شاهد تقسیم گردیدند. در گروه تیمار جهت القاء کارسینوم کولون از 1و2 دی متیل هیدرازین به میزان 40 میلی گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 هفته و هر هفته دو تزریق به روش زیر جلدی استفاده گردید. به گروه شاهد مشابه گروه تیمار سالین نرمال تزریق گردید. پس از گذشت 8 هفته از بافت کولون دیستال هر دو گروه جهت تهیه مقاطع ریزبینی و انجام ایمنوهیستوشیمی نمونه برداری به عمل آمد. ایمنوهیستوشیمی نمونه ها نشان داد که میزان پدیداری پروتیین بتا-کاتنین هسته ای در گروه تیمار به  طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد می باشد (01/0>p). مطالعه حاضر نشان می دهد که بیان بتا-کاتنین هسته ای در موارد هیپرپلازی و نیوپلازی کولون می تواند افزایش یابد.
    کلیدواژگان: کولون، کارسینوم، بتا-کاتنین، ایمنوهیستوشیمی
  • عادل فیضی*، حمید اتکالی، بهرام عمواوغلی تبریزی، میرهادی خیاط نوری صفحات 459-464
    این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات تزریق سفپیم، داروی نسل چهارم سفالوسپورین ها روی تظاهرات بالینی، کالبدگشایی و فراسنجه های بیوشیمیایی در طوطی سبز دم دراز  نژاد Rose Ringed Parakeet  با توجه به استفاده روز افزون از آنتی بیوتیک های پزشکی در طب پرندگان صورت گرفت. 10 قطعه طوطی نژاد Rose Ringed Parakeet به طور تصادفی در دو گروه 5 تایی شاهد و تیمار با شرایط سنی، محیطی و تغذیه ای یکسان قرار گرفتند. در گروه تیمار mg/kg 100 سفپیم و در گروه شاهد، سرم فیزیولوژی هم حجم با سفپیم هر 12 ساعت به مدت 3 روز به صورت عضلانی تزریق شد. در طول دوره تزریق، پرندگان مورد مطالعه بالینی قرار گرفتند. نمونه خونی از پرندگان هر دو گروه 24 ساعت پس از تزریق آخرین دز دارو از ورید وداج اخذ و پس از سانتریفیوژ، سرم آن ها جدا و میزان سرمی هر یک از فراسنجه های بیوشیمیایی شامل: آلکالین فسفاتاز (ALP)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT) ، آسپارتات آمینوترانسفراز(AST) ، گلوکز، اسیداوریک، کراتینین، سدیم، پتاسیم، فسفر و کلسیم با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر و فلیم فتومتر اندازه گیری شد. همچنین پس از اخذ خون، کالبدگشایی صورت گرفت و علایم کالبدگشایی مورد مطالعه قرار گرفت. مقایسه نتایج پارامترهای سرمی بین دو گروه شاهد و تیمار افزایش معنی داری در میزان سرمی  AST وALT  (05/0p<) و کاهش معنی داری در مقادیر سرمی ALP، سدیم و پتاسیم نشان داد (05/0p<). در بقیه پارامترها تغییرات معنی داری مشاهده نشد. نتیجه نهایی اینکه تزریق سفپیم در پرنده مورد مطالعه، عوارض بالینی و کالبدگشایی خاصی ایجاد ننمود ولی سبب افزایش و کاهش معنی دار برخی آنزیم های شاخص عملکرد کبد نسبت به گروه شاهد گردید، هر چند این تغییرات در محدوده مقادیر دامنه مرجع می باشد.
    کلیدواژگان: سفپیم، تظاهرات بالینی، ضایعات کالبدگشائی، فراسنجه های بیوشیمیایی، طوطی Rose Ringed Parakeet
  • سیامک ریحانی راد*، داریوش مهاجری، غفور موسوی، جواد محمودی، علی رضایی، سعید یزدچی صفحات 465-477
    داروهای گروه مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRIs) به منظور درمان اختلالات رفتاری از جمله اضطراب و افسردگی تجویز می شوند. این داروها می توانند از گسترش التهاب جلوگیری کرده و باعث تولید اینترلوکین و اینترفرون شوند. از این نکات چنین بر می آید که استفاده از داروهای SSRIs     می تواند در ترمیم و التیام زخم نقش قابل توجهی داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه تجربی، ارزیابی تاثیر داروی سرترالین در التیام زخم جلدی در مدل حیوانی می باشد. در پوست ناحیه پشت 60 سر موش صحرایی نژاد ویستار، 2 زخم دایره ای شکل توسط پانچ بیوپسی ایجاد سپس موش ها به 5 گروه 12 سری تقسیم شدند که شامل گروه شاهد، گروه پایه پماد و گروه های تیمار با پماد سرترالین با دزهای پایین، متوسط و بالا بودند. 4 سر موش از هر گروه، در روز های 3، 7 و 15 پس از ترسیم شکل زخم ها بر روی ورقه شفاف و اسکن آنها و محاسبه و مقایسه اندازه زخم ها توسط نرم افزار Scion image،    آسان کشی شده، زخم ها جدا گردیده و جهت مطالعات آسیب شناسی از آنها برش های بافتی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین تهیه گردید . از لحاظ هیستومتری تفاوت معنی داری مابین گروه شاهد، پایه پماد و گروه های تیمار وجود داشت و نتایج هیستوپاتولوژی نشان دهنده معنی دار بودن تغییرات مابین گروه شاهد، پایه پماد و گروه های تیمار در پایان دوره مطالعه بود. استفاده از داروی سرترالین به صورت پماد جلدی به طور معنی داری در التیام زخم پوستی در موش صحرایی موثر است.
    کلیدواژگان: سرترالین، التیام زخم، موش صحرایی
  • حسن ممتاز*، پوریا امینی، بهنام عباسیان صفحات 477-483
    ویروس لوسمی گاو (BLV) از خانواده رتروویریده،دون خانواده ارتورتروویرینه و جنس دلتارتروویروس واجد 3 ژن ساختمانی اصلی env، pol،gag و تعدادی ژن تنظیم کننده همانند سازی از جمله Tax، Rex، IIIR وC IV می باشد. به منظور تعیین قرابت فیلوژنی ژن Tax ویروس BLV در نمونه های آلوده به این ویروس در ایران در ابتدا قطعه 927 جفت بازی ژن Tax از چهار نمونه آلوده در سیستم PCR تکثیر و جهت تعیین ردیف نوکلیوتیدی سکانس گردید. نتایج حاصل از مقایسه ردیف نوکلیوتیدی تعیین شده در این مطالعه با سکانس شناخته شده ژن Tax ویروس BLV در سایر کشورها نشانگر وجود 4/3 تا 7/7 درصد تنوع ژنتیکی در این ژن بود که در این میان بیشترین قرابت با ردیف نوکلیوتیدی ژن Tax در آمریکا)سکانس (AY700378.1 با 6/96 درصد تشابه و بیشترین تفاوت مربوط به جدایه این ویروس در استرالیا (سکانس AY700379.1) و ژاپن (سکانس AY700381.1) با 3/92 درصد قرابت مشاهده شد.
    کلیدواژگان: ویروس لوسمی گاو، ژن Tax، قرابت فیلوژنتیکی، ایران
  • جلیل خندقی*، محمدرضا صحت خواه صفحات 485-491
    با افزایش رو به رشد تولید و مصرف آب های معدنی بطری شده در کشورمان در دهه اخیر توجه به کیفیت میکروبی این محصولات بسیار حایز اهمیت می باشد. هدف از مطالعه حاضر آزمایش تعدادی از آب های معدنی طبیعی بطری شده که در سطح شهر تبریز به فروش می رسند، می باشد. در این بررسی تعداد 150 نمونه از این محصولات از نظر تعداد کل میکروارگانیسم های هوازی، کلیفرم ها، کلیفرم هایمدفوعی، اشرشیاکولای، استرپتوکوک هایمدفوعی، کلستریدیوم پرفرینجنس و سودوموناس آیروجینوزا مورد ارزیابی قرارگرفتند. تعداد کل میکروب های هوازی، سودوموناسوکلستریدیوم با روش فیلتراسیون غشایی و کلیفرم هاواسترپتوکوک هایمدفوعی با روش بیشترین تعداد احتمالی (MPN) مورد آزمایش قرار گرفتند.نتایج حاکی از این بود که در 3/25 درصد از نمونه ها هیچ گونه رشدی در پلیت حاوی محیط پلیت کانت آگار وجود نداشت و در 2 درصد از نمونه ها تعداد کل میکروارگانیسم های هوازی در سطح بالایی (بیشتر از 20 باکتری در هر میلی لیتر) قرار داشت. همچنین از مجموع 6/72 درصد از نمونه هایی که از نظر تعداد کل میکروب های هوازی قابل قبول بوده اند، به ترتیب 75/2، 83/1، 75/2 و 91/0 درصد با کلیفرم ها، استرپتوکوک های مدفوعی، سودوموناس وکلستریدیوم آلوده بودند.
    کلیدواژگان: آب معدنی طبیعی، تعداد کل میکروارگانیسم های هوازی، کلیفرم، فیلتراسیون غشایی، بیشترین تعداد احتمالی
  • سید علی پوربخش*، افشین ذاکری، نریمان شیخی، سعید چرخکار، عباس اشتری صفحات 493-502
    مایکوپلاسما گالی سپتیکوم به عنوان یکی از اصلی ترین پاتوژن های پرندگان، خسارات اقتصادی فراوانی را به صنعت مرغداری وارد می کند. هدف اصلی این مطالعه شناسایی گونه مایکوپلاسما گالی سپتیکوم در نمونه های بالینی با استفاده از روش  16S rRNA PCRمی باشد. برای بررسی تیتر سرمی، 18 فارم تخم گذار تجارتی و 8 فارم مادر گوشتی انتخاب و تست RSAT (Rapid Serum Agglutination Test) انجام گردید. جهت نمونه برداری برای  PCR (Polymerase Chain Reaction)، از 17 فارمی که در تست RSAT مثبت شده بودند، 10 فارم انتخاب و 109 سوآپ استریل از شکاف کامی، نای، کیسه هوایی و ریه از هر فارم تهیه گردید. سه سوآپ از سه پرنده داخل یک لوله آزمایش حاوی یک میلی لیتر PBS انداخته شد و به آزمایشگاه منتقل گردید تا برای انجام PCR مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه، پرایمرهای اختصاصی برای ژن 16S rRNA استفاده شد. پرایمرهای مورد استفاده برای ژن16S  rRNA کاملا اختصاصی مایکوپلاسما گالی سپتیکوم می باشد و با تمام مایکوپلاسما ها و دیگر باکتری های موجود در نای طیور قابل تفریق است. از 26 فارم مورد آزمایش، 17 فارم در تست سرمی RSAT مثبت شدند. محصولPCR  تولیدی توسط پرایمرهای اختصاصی، در 10 فارم، 46 نمونه معادل 2/42 درصد در PCR ، باند 530 جفت بازی را برای همه سویه های فیلدی بر روی ژل الکتروفورز تشکیل داد.16S rRNA PCR  با حساسیت بالا می تواند در تشخیص قطعی عفونت با مایکوپلاسما گالی سپتیکوم در آزمایشگاه به کار برده شود.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما گالی سپتیکوم، نمونه های بالینی، PCR
  • شاهرخ رنجبر بهادری*، علی افشاری مقدم صفحات 503-507
    با توجه به اینکه پرورش شتر در نواحی وسیعی از ایران رایج می باشد و حیوان فوق در انتقال برخی از بیماری های مشترک به سایر نشخوارکنندگان و همچنین انسان دارای اهمیت می باشد، ضرورت مطالعه حاضر احساس می گردید. در این بررسی، علاوه بر آلودگی به انگل های خونی در شترهای شهرستان زابل، ارتباط میان آلودگی و عواملی نظیر سن، جنسیت و محل نگه داری شترهای مورد مطالعه از نظر جغرافیایی نیز مورد توجه قرار گرفته است. بدین منظور 113 نمونه خونی از نقاط مختلف شهرستان زابل تهیه و جهت بررسی به آزمایشگاه انگل شناسی دانشکده دامپزشکی منتقل گردید. نتایج نشان داد که 09/30% از شترهای مورد مطالعه، مبتلا به انگل های خونی می باشند که در این بین آلودگی به تریپانوزوما اوانسی با 47/19% بیشترین میزان بود و پس از آن به ترتیب، آلودگی به گونه های تیلریادر20/6%، آلودگی به انواع گونه های بابزیا در 54/3% و ابتلا به میکروفیلر خونی در 88/0% موارد مشاهده گردید. در بررسی آماری انجام شده ارتباط معنی داری بین آلودگی و متغیرهای سنو جنسیت مشاهده نشد. بنابراین با توجه به حضور انگل های خونی در شترهای منطقه و همچنین اهمیت بندپایان در انتقال آنها، می توان جهت کنترل آلودگی های فوق علاوه بر درمان دام های مشکوک به آلودگی، به مبارزه با این بندپایان نیز اقدام نمود.
    کلیدواژگان: انگل های خونی، شتر، زابل
  • مجید فرتاش وند*، محمدقلی نادعلیان، مهدی سخا، شهاب الدین صافی، علی حسن پور، مهدی تقوی صفحات 509-518
    تیلریوز یکی از بیماری های تک یاخته ای مهم نشخوارکنندگان اهلی به ویژه گاو، گوسفند و بز می باشد که توسط گونه های مختلف کنه آلوده به انگل تیلریا منتقل می شود. کم خونی، اختلالات الکترولیتی و واسکولیت از جمله عوارض این بیماری در سیستم قلبی- عروقی محسوب می شوند. در این مطالعه 90 راس گاو مبتلا به تیلریوز، مورد معاینه بالینی و آزمایشات انگل شناسی و الکتروکاردیوگرافی قرار گرفتند. در گاوان مبتلا به تیلریوز، 30 دقیقه پس از استراحت و قبل از انجام هر گونه کار درمانی و در آرامش کامل، با استفاده از دستگاه الکتروکاردیوگرافی سه کاناله با اشتقاق Base-apex و اشتقاق I به مدت 30 ثانیه اقدام به اخذ ECG گردید تا آریتمی های موجود تشخیص داده شود و نوع آریتمی نیز مشخص گردد. از لحاظ الکتروکاردیوگرافی بیشترین آریتمی های مشاهده شده در دام های مبتلا عبارت بودند از: 62 مورد تاکیکاردی سینوسی، 15 مورد آریتمی سینوسی، 6 مورد بلوک دهلیزی- بطنی درجه 1، یک مورد اکستراسیستول بطنی و یک مورد فیبریلاسیون دهلیزی. با توجه به نوع آریتمی ها، این نتیجه حاصل شد که آریتمی های ایجاد شده در گاوهای مبتلا به تیلریوز از نوع فونکسیونل و غیرمرضی هستند.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرافی، تیلریوز، آریتمی
|
  • K Azimzadeh *, S Asri Rezae, Sh Safi, I Sohrabi Haghdoust, M Ebrahimi Hamed Pages 445-450
    In this research, plasma homocysteine levels as an independent risk factor of cardiovascular disease was evaluated in streptozotocin induced diabetic New Zealand white rabbits. Twelve male New Zealand white rabbits were selected and allocated into two separate groups of test and control. Following confirmation of the rabbit’s health status (normal plasma glucose, urea and creatinine values), those in the test group received a single dose of streptozotocin at 65 mg/kg through the marginal ear vein while the control group were given normal saline solution. Blood samples were collected from the marginal ear vein after 24, 48 and 72 hours and then once every week for 12 weeks and plasma homocysteine, insulin and glucose levels were measured and statistically evaluated. The results indicated significant increase (p<0.01) of plasma homocysteine and glucose levels and significant decrease (p<0.01) of plasma insulin levels of the treatment group in comparison with the control group throughout the 12 week study period. In the present study, despite the decrease in plasma insulin level, increase of plasma homocysteine was observed as an independent risk factor of cardiovascular disease in New Zealand white rabbits.
    Keywords: Diabetes mellitus, Streptozotocin, Homocysteine, Rabbit
  • Y Doustar *, D Mohajeri, F Fathi Azar, A Namvaran Pages 451-458
    Colorectal adenocarcinoma is one of the most prevalent and treatable malignancies of the gastrointestinal tract. Recent studies on colorectal neoplasia indicates β-catenin gene mutation and its intranuclear accumulation inside hyperplastic cells. Therefore, β-catenin may be an important prognosis and diagnostic index of this disease. The aim of this study is to evaluate the nuclear beta-catenin expression in hyperplastic cells of colon following treatment with 1,2-dimethylhydrazine. In this study, 56 wistar male rats with the age of 12 weeks and body weight of 200-300g were selected and randomly allocated into two equal treatment and control groups. In the treatment group, two subcutaneous injections of 1,2-dimethylhydrazine every week at a dose rate of 40 mg/kg were used for 4 weeks to induce colon carcinoma. The control group was given normal saline solution similarly. After 8 weeks, tissues samples of distal colon were collected from both groups for preparation of tissue sections and immunohistochemistry. Immunohistopathological study of samples revealed that nuclear β-catenin expression in the treatment group was significantly higher than the control group (p<0.01). The study indicates that the expression of nuclear beta-catenin can increase in hyperplasia and neoplasia of colon.
    Keywords: Colon, Carcinoma, β-catenin, Immunohistochemistry
  • A Feizi *, H Etekali, B Amouoghli Tabrizi, M.H Khayat Nouri Pages 459-464
    This study was conducted to evaluate the effect of cefepime injection, a fourth generation cephalosporin drug, on clinical finding, gross lesions and some biochemical parameters in Rose Ringed Parakeet in high of the increasing use of medical antibiotics in avian medicine. Ten Rose Ringed Parakeets were randomly allocated into two groups of control and treatment each consisting of 5 birds with the same age, environmental and nutritional conditions. In the treatment group, 100 mg/kg cefepime was injected intramuscularly every 12 hours for 3 days while in the control group equal values of normal saline solution was injected similarly during the injection period, the birds were evaluated clinically. Blood samples of all bird were collected from the jugular vein 24 hours after the last injection, their sera separated following centrifugation and the levels of alkaline phosphatase (ALP), alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), glucose, uric acid, creatinine, sodium, potassium, phosphorus and calcium were measured using the spectrophotometer and flame photometry techniques. Necropsy was also carried out following blood sampling to assess gross lesions. Comparison of the results of the biochemical parameters between treatment and control groups indicated a significant increase (p<0.05) in AST and ALT values and a significant decrease (p<0.05) in serumic levels of ALP, sodium and potassium in the treatment group. No significant alterations were noted in the other parameters. In conclusion, cefepime injection in the studied species did not induce any clinical symptoms or gross lesions but significantly increased or decreased some of the enzyme representing liver function in comparison with the control group although these alterations were within the normal reference ranges
    Keywords: Cefepime, Clinical finding, Gross lesions, Biochemical parameters, Rose Ringed Parakeet
  • S Reyhani Rad *, D Mohajeri, Gh Mousavi, J Mahmoudi, A Rezaie, S Yazdchi Pages 465-477
    Selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) are medications prescribed for the treatment of mood disorders including anxiety and depression. These drugs can prevent the development of inflammation and modulate interleukin and interferon production. It can be assumed from these features that the use of SSRIs could have a significant effect on wound healing. The aim of this experimental investigation was to evaluate the effect of sertraline on dermal wound healing in an animal model. In 60 Wistar rats, two circular wounds were made using a biopsy punch on the back of each animal. Rats were assigned to five groups of twelve animals each: Control group; Placebo group and experimental groups of the low, moderate and high dosage of sertraline ointment. Four rats of each group were sacrificed at 3, 7 and 15 days after operation. The shapes of the wounds were copied onto a transparent sheet, the figures were scanned, and the wound areas were calculated using scion image software and statistically analyzed. For histopathological studies, regenerated tissues were cut in the form of square pieces along with normal skin and stained with hematoxylin and eosin. The results show that sertraline treatment significantly reduced mean wound length. Morphmetrically, there were statistically significant differences between control, Placebo and experimental groups and there were significant histopathological differences between control, Placebo and experimental groups at the end of the study. The results of this study demonstrated that topical use of sertraline significantly improves healing of cutaneous wounds in the rat.
    Keywords: Sertraline, Wound healing, Rat
  • H Momtaz *, P Amini, B Abbasian Pages 477-483
    Bovine Leukosis Virus (BLV) belongs to the genus Deltaretrovirus ,subfamily Orthoretrovirinae of the family Retroviridae comprising 3 main genes of gag, pol and env and a number of replication regulatory genes such as Tax, Rex, R III, C IV. For determination of genetic relationship of Tax gene of BLV in Iran with those in other countries fragments 927bp corresponding to Tax from four infected samples were amplified in PCR system and sequenced for determining nucleotide sequence and compared with identified nucleotide sequence of this gene in other countries.A comparison made on Tax gene in Iran with other countries demonstrated 3.4 to 7.7% variability in Tax gene, of which the greatest sequence similarity exists between sequences of Tax in Iran with USA (AY700378.1)with 96.6% similarity and the least relationship exists between sequences of this virus in Iran with Australia (AY700379.1) and Japan (AY700381.1) with 92.3% similarity
    Keywords: Bovine Leukosis Virus, Tax gene, Phylogenetic relationship, Iran
  • J Khandaghi *, M.R Sehat Khah Pages 485-491
    With the significant increase in bottled natural mineral water production and consumption over the last decade in our country, there has been a growing concern over the microbiological quality of such products. The purpose of the present study was to analyze various bottled natural mineral waters sold in Tabriz. In this study, 150 samples of such products were examined for aerobic colony count, coliforms, fecal coliforms, Escherichia coli, fecal streptococci, Clostridium perfringenes and Pseudomonas aeruginosa. Aerobic colony count pseudomonas and clostridium were determined using membrane filtration method and most probable number (MPN) method was used for determining coliforms and fecal streptococci. The results indicated that in 25.3% of the samples there was no microbial growth in plate count agar media and 2% of the samples were contaminated with high levels of aerobic colony count (more than 20 bacteria/ ml). Furthermore, of the 72.6% of samples with acceptable aerobic colony count, 2.75%, 1.83%, 2.75% and 0.91% were contaminated with coliforms, fecal streptococci, pseudomonas and clostridium respectively.
    Keywords: NMW (Natural Mineral Water), ACC (Aerobic Coloni Count), Coliform, Membrane filtration, MPN (Most Probable Number)
  • S.A Pourbakhsh *, A Zakeri, N Sheikhi, S Charkhkar, A Ashtari Pages 493-502
    Mycoplasma gallisepticum (MG) as one the major pathogens of birds, causes significant economic losses in poultry industry. The main purpose of the present study was to detect Mycoplasma gallisepticum in clinical samples using the 16S rRNA PCR method. For serological screaming test, 18 commercial laying farms and 8 broiler breeder farms were selected and rapid serum agglutination test (RSAT) was performed. For polymerase chain reaction sampling, 10 of the 17 farms that were positive in RSAT were selected and 109 sterile swab samples were collected from the palatine cleft, trachea, air sacs and lungs in each farm. Three swabs from three birds were placed in test tube containing 1 ml of phosphate buffered saline and transferred to laboratory form PCR testing. In this study, specific primers for 16S rRNA gene were used. The aforementioned primers are totally specific for MG and can be differentiated from other Mycoplasmaand bacteria present in the trachea of poultry of the 26 farms examined, 17 farms were positive in RSAT serologic test. The 530 bp PCR product produced by specific primers of all field strains appeared on electrophoresis gel in 46 samples from 10 farms accounting to 42.2%.The 16S rRNA PCR with very high sensitivity can be employed in definitive diagnosis of Mycoplasma gallisepticum infection in vitro.
    Keywords: Mycoplasma Gallisepticum, Clinical samples, PCR
  • Sh Ranjbar Bahadori *, A Afshari Moghadam Pages 503-507
    Considering that camel breeding is widespread in extensive parts of Iran and camels are important in transmission of some zoonotic disease to other ruminant and even humans, the necessity of conducting this study was assumed. In this research, apart from the rate of infection to blood parasites in camels of Zabol, the relationship between infection and some other factors including age, sex and geographical location of camel breeding were also studied. For this purpose, 113 blood samples of camels were taken from different regions of Zabol and transferred to the parasitology laboratory. The results indicated that
    30.09% of studied camels were infected by blood parasites with the greatest infection rate of 19.47% belonging Trypanosoma evansi and then infection rates of 6.20% by Theileria sp., 3.54% by bacteria sp. and 88% by blood microfilaria were also observed. Statistical analysis did not show significant relationship between infection to blood parasites and age and sex of the studied camels. With regard to presence of blood parasites in the camels of the region and the importance of arthropods in their transmission, apart from treatment of infected animals, arthropod control measures should also be conducted in other to control these infections.
    Keywords: Blood parasites, camel, Zabol
  • M Fartashvand *, M.Gh Nadalian, M Sakha, Sh Safi, A Hasanpour, M Taghavi Pages 509-518
    Theileriosis is an important protozoal disease of domestic ruminants especially cattle, sheep and goats which is transmitted by various species of Theileria infected ticks. Anemia, electrolytic disorders and vasculitis are amongst the cardiovascular complications of theileriosis. In this study, 90 cows with theileriosis were evaluated by clinical examination, parasitologic tests and electrocardiography. In Theileria infected cattle, after 30 minutes of rest and any treatment, a 30 second ECG was recorded in lead I to determine the types of arrhythmias present. Based on electrocardiographic findings frequently observed arrhythmias included 62 cases of sinus tachycardia, 15 cases of sinus arrhythmia, 6 cases of first degree atrio-ventricular block, 1 case of ventricular extra systole and 1 case of atrial fibrillation. According to the type of arrhythmias, it can be concluded that arrhythmias in cows with theileriosis are functional and nonpathologic.
    Keywords: Electrocardiography (ECG), Theileriosis, Arrhythmia