فهرست مطالب

طب کار - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 24، پاییز 1395)

نشریه طب کار
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 24، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حبیب الله دهقان، یاسر رحیمی، سعید یزدانی راد*، محمد زیندینی صفحات 1-10
    مقدمه
    مقیاس میزان درک تلاش (RPE: Rating of Perceived Exertion) در ارزیابی استرین فردی در طول فعالیت دینامیک استفاده می شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط مقیاس میزان درک تلاش و ضربان قلب در افراد دارای اضافه وزن و با وزن نرمال در دو شدت فعالیت سبک و متوسط در شرایط گرم و خیلی گرم آزمایشگاهی بود.
    روش بررسی
    این پژوهش مداخله ای بر روی 70 نفر از دانشجویان و کارمندان مرد (35 نفر دارای اضافه وزن (25 (BMI≥ و 35 نفر دارای وزن نرمال)25 (BMI<انجام شد. پس از استراحت افراد به مدت 60 دقیقه یک مرتبه با شدت فعالیت سبک (kph on treadmill 8/2) در مواجهه با شرایط خیلی گرم (co37) و یک مرتبه نیز با شدت فعالیت متوسط kph on tread mill) 8/4(در مواجهه با شرایط گرم(co32) بر روی تردمیل فعالیت کردند. در طول تست نیز ضربان قلب بوسیله اسپورت تستر و نمره RPE افراد با نمره دهی 1 تا 10هر 4 دقیقه یک بار ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آزمون t مستقل دانشجویی و همبستگی پیرسون توسط نرم افزار SPSS ویرایش 16 انجام گرفت.
    نتایج
    میانگین ضربان قلب و RPE در دو گروه دارای وزن نرمال و دارای اضافه وزن اختلاف معنی داری داشت)001/0P<). همچنین نتایج نشان داد که در شرایط گرم)001/0، p<75/0 (r = و شرایط خیلی گرم (001/0 ، r =52/0 p<) بین ضربان قلب و مقیاس میزان درک تلاش رابطه مستقیم وجود دارد.
    نتیجه گیری
    میانگین ضربان قلب و RPE درافراد دارای اضافه وزن درمقایسه با افراد با وزن نرمال بالاتر بود و ضربان قلب با RPE همبستگی قابل توجهی داشت ولی ضریب همبستگی در شرایط گرم و بویژه خیلی گرم در این مطالعه نسبت به مطالعات دیگر پایین تر بود.
    کلیدواژگان: ضربان قلب، مقیاس میزان درک تلاش، اضافه وزن و چاقی، آب و هوای گرم، آب و هوای خیلی گرم
  • مجید معتمدزاده، پیام امینی، مهدی محمدیان مستان آباد* صفحات 11-20
    مقدمه
    آتش نشانان برای حفاظت در برابر خطرات در طول کار نیازمند استفاده از لباس های حفاظتی هستند. ترکیب اثرات استرس حرارتی ایجاد شده در اثر فعالیت های عضلانی و لباس های حفاظتی، منجر به سطح بالایی از استرین در سیستم تنظیم کننده حرارت بدن می گردد. هدف از این مطالعه بررسی استراتژی خنک کننده فرو بردن دست و ساعد در آب برای کاهش استرین حرارتی ناشی از لباس حفاظتی آتش نشانان بوده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش 14 داوطلب از آتش نشان حرفه ای شرکت داشتند. هر داوطلب بعد از پوشیدن تجهیزات حفاظتی بر روی صندلی نشسته پارامتر های میزان ضربان قلب، دمای عمقی و میانگین دمای پوست به عنوان شاخص پایه اندازه گیری شد، سپس بر روی تردمیل با سرعت Km/h 5 وشیب 5/7% به مدت 20 دقیقه راه رفتند. سپس بر روی صندلی نشسته و در یک دوره بازیابی 15 دقیقه ای بصورت غیرفعال(کنترل) هر 5 دقیقه پارامترهای استرین حرارتی اندازه گیری شدند. در ادامه طبق پروتکل قبل افراد روی تردمیل راه رفته و بعد از 20 دقیقه طی یک دوره ی بازیابی مداخله ای، فرد 15 دقیقه بر روی صندلی نشسته دست و ساعد خود را در آب قرار دادند و پارامترهای استرین حرارتی هر 5 دقیقه مورد پایش قرار گرفتند. تحلیل های آماری نیز با کمک مدل برآوردی تعمیم یافته انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج معادلات برآوردی تعمیم یافته در مدل تک متغیره حاشیه ای طولی برای پاسخ های فیزیولوژیک استرین حرارتی دمای عمقی، دمای پوست و ضربان قلب، قبل و بعد از زمان مداخله اختلاف معنی داری(05/0>P ) را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    در شرایطی که آتش نشان مواجهات متعددی را با استرین حرارتی در زمان های کوتاه دارند،. استراتژی خنک کننده فرو بردن دست و ساعد در آب می تواند یک راه عملی و ساده مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آتش نشان، استراتژی خنک کننده، لباس حفاظتی، استرین حرارتی
  • غلامرضا پوریعقوب، رامین مهرداد، فرشته رفیعی سامانی، فریبا محمودی صفحات 21-30
    مقدمه
    غیبت از کار معضل مهم سازمان های دولتی و بنگاه های اقتصادی خصوصی بوده و عوامل متعددی روی غیبت از کار تاثیر دارند. در این مطالعه ارتباط تعدادی از این عوامل با غیبت از کار ناشی از بیماری در پرسنل اداری مورد بررسی قرارگرفته است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی در یکی از سازمان های دولتی مستقر در شهر تهران از کلیه پرسنل جهت شرکت در این مطالعه دعوت بعمل آمد. اطلاعات مربوط به عوامل فردی مرتبط با غیبت از داوطلبان جمع آوری شده و اطلاعات ثبت شده غیبت های ناشی از بیماری بالای سه روز آنان طی سه سال از فایل های مربوطه اسخراج شده و مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    نتایج
    از 527 نفر شرکت کننده تعداد 408 نفر مرد و تعداد 119 نفر زن بودند. در طی سه سال مورد بررسی تعداد70 نفر (3/13%) از این پرسنل غیبت از کار بدلیل بیماری داشتند. در آنالیز رگرسیون جنسیت زن، مصرف سیگار، کفالت کمتر از سه نفر، برآورد پایین خود فرد از وضعیت سلامتش و ابتلا به بیماری مزمن پیشگویی کننده رخداد غیبت ناشی از بیماری بوده و جنسیت زن، مصرف سیگار و ابتلا به بیماری مزمن پیشگویی کننده تعداد روزهای کاری ازدست رفته بدلیل غیبت بود.
    نتیجه گیری
    تنها عامل موثر برغیبت از کار ناشی از بیماری و اخذ مرخصی استعلاجی ابتلا به بیماری نبوده و عوامل دیگری نیز بر روی تصمیم فرد برای عدم حضور در محل کار موثر می باشند.
    کلیدواژگان: غیبت از کار، مرخصی استعلاجی، بیماری مزمن، پرسنل اداری
  • پریناز شکرانی، نیما جمشیدی* صفحات 31-45
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانی از دلایل عمده ناتوانی کارگران و کاهش بهره وری در کشورهای صنعتی می باشند. مطالعات نشان می دهند یکی از مشاغلی که باعث ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی می گردد، جوشکاری است. جهت بررسی علل این اختلالات، این مطالعه با هدف یافتن روابطی بین ارگونومی محیط کار و آنتروپومتری انسان، با میزان نیرو و گشتاور وارد بر مهره های کمری جوشکاران، انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه پژوهشی، از دو روش مدل سازی و آنالیز در نرم افزار CATIA V5R20 و محاسبات دینامیک معکوس، جهت بررسی بیومکانیکی ستون فقرات10 مانکن با آنتروپومتری مختلف، در 2 حالت جوشکاری استفاده شد. همچنین با بکارگیری استاندارد های ایمنی و بهداشت شغلی موجود در نرم افزار، بر موقعیت حرکتی اندام های مدل ها قضاوت گردید.
    نتایج
    نتایج محاسبات دینامیک معکوس و نرم افزار کتیا نشان داد که با افزایش حدود 13 درصدی قد کارگران آمریکایی، گشتاور و نیروی وارد بر مهره های کمری ال4 و ال5، حدود47-45% افزایش می یابد. همچنین با افزایش طول بالاتنه و پایین تنه ی کارگران، درصد جمعیت کارگرانی که قادر به جوشکاری نیستند، افزایش یافت. مقایسه جوشکاری نشسته و ایستاده نشان داد که در حالت نشسته نیروی وارد بر مهره ها 28-26% بیش تر از حالت ایستاده می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه در مقایسه با استانداردهای جهانی از جمله NIOSH، نشان می دهد که با افزایش طول بالاتنه و پایین تنه جوشکاران، نیرو و گشتاور وارد بر مهره های کمری افزایش یافته و به دلیل بالاتر بودن نیرو و گشتاور در حالت جوشکاری نشسته نسبت به ایستاده، خطر بیش تری جوشکاران سطوح کم ارتفاع را تهدید می کند.
    کلیدواژگان: مدل سازی، جوشکاری، بیومکانیک، آنترپومتری، ارگونومی
  • رستم گلمحمدی، مهتاب عزیزی* صفحات 46-54
    مقدمه
    در سال‏های اخیر با هدف بهینه سازی مصرف انرژی استفاده از لامپ‏های فلورسنت فشرده در سطح کشور افزایش یافته است. هدف پژوهش حاضر مطالعه تابش‏های طیف الکترومغناطیس در لامپ‏های فلورسنت فشرده متداول می‏باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 48 شعله لامپ فلورسنت فشرده از شرکت‏های تولید کننده داخل و وارداتی و در طیف رنگ مختلف مورد بررسی قرار گرفت. تابش فرابنفش A و B، شدت روشنایی عملیاتی، میدان‏های الکتریکی و مغناطیسی در دو محدوده فرکانسی خیلی پایین و فوق العاده پایین آنها با استفاده از دستگاه های کالیبره شده اندازه‏گیری گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد شدت میدان مغناطیسی و الکتریکی و همچنین تابش فرابنفش A کمتر از حدود مجاز بوده اما تابش فرابنفشB بیشتر از حدود مجاز بوده است. شدت تابش فرابنفش A در لامپ‏های آفتابی بیشتر از مهتابی بود (008/0P=). شدت تابش فرابنفش A در لامپ‏های وارداتی نسبت به تولید داخل کمتر بود(001/0P<). شدت میدان‏های الکتریکی و مغناطیسی در هر دو محدوده فرکانسی مذکور در لامپ‏هایی با مارک وارداتی کمتر از داخلی است(05/0P<). شدت روشنایی در لامپ‏های داخلی بیشتر از وارداتی بوده است(01/0P=).
    نتیجه‏ گیری: براساس نتایج این تحقیق لامپ‏های فلورسنت فشرده دارای مقادیر مختلف از تابش فرابنفش A و B و میدان‏های الکترومغناطیس بوده که تابش فرابنفش B بیش از حدود مجاز بوده است. بنابراین توصیه می شود حتی الامکان از کاربرد این لامپ‏ها به عنوان منبع روشنایی موضعی بدون حفاظ در فواصل کمتر از یک متر خودداری شود. رعایت نکات حفاظتی در برابر تابش‏های طیف الکترومغناطیس، افزایش فاصله از منبع و آموزش افراد در معرض امری ضروری است.
    کلیدواژگان: تابش الکترومغناطیس، تابش فرابنفش، شدت روشنایی، میدان مغناطیسی، لامپ فلورسنت
  • محمد جواد جعفری، حسن اصیلیان مهابادی، غلام حیدر تیموری*، سهیلا خداکریم صفحات 55-66
    مقدمه
    در بسیاری از محیط های صنعتی و معدنی، استرس گرمایی علاوه بر ایجاد عوارض و بیماری باعث کاهش بهره وری، روحیه ضعیف و افزایش هزینه و حوادث می شود. برای ارزیابی میزان تنش های گرمایی شاخص های تنش گرمایی توسعه یافته اند. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی تنش گرمایی و بررسی ارتباط بین شاخص ESI و پارامترهای فیزیولوژیکی بدن کارگران در یک معدن روباز می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی120 نفر نمونه مرد سالم شاغل در یک معدن روباز در تابستان 1393 انجام گرفت. دمای پرده صماخ و دمای پوست با استفاده از دستگاه ترمومتر دیجیتالی مدل FT70 ساخت شرکت بروئر کشور آلمان اندازه گیری شد. ضربان قلب و فشار خون با استفاده از دستگاه دیجیتال Emsig (مدل BO26) ساخت کشور تایوان اندازه گیری شد. کلیه متغیرهای محیطی به طور همزمان با پارامترهای فیزیولوژیکی در حین استراحت و کار اندازه گیری و ثبت شدند. شاخص ESI با استفاده از فرمول محاسبه گردید. در نهایت از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد.
    نتایج
    میانگین شاخص ESI محاسبه شده برای افراد oC23/29 بدست آمد، واحدهای حفاری و حمل و نقل بیشترین و کمترین میزان شاخص ESI را دارا بودند (به ترتیب oC45/30 و oC03/28). نتایج نشان داد که میزان همبستگی شاخص ESI با پارامترهای فیزیولوژیکی مورد مطالعه معنادار می باشد (01/0P<). ضریب همبستگی پیرسون بین شاخص ESI با دمای پرده صماخ، دمای پوست، ضربان قلب، فشار سیستولیک و دیاستولیک خون به ترتیب مساوی 614/0، 507/0، 482/0، 355/0 و 247/0 بدست آمد. بیشترین همبستگی مربوط به دمای عمقی (پرده صماخ) با مقدار 614/0 بود.
    نتیجه گیری
    میزان استرس حرارتی در محیط های کاری معدن بالا بود و کارگران واحد حفاری با شرایط استرس حرارتی بالاتری مواجه بودند و شاخص ESI تا حدودی ارتباط قابل قبولی با پارامترهای فیزیولوژیکی در محیط کاری مانند معادن روباز نشان داد. انجام مطالعات بیشتر بر روی شاخص ESI در شرایط کاری و دمایی مختلف به توسعه این شاخص منجر خواهد شد.
    کلیدواژگان: شاخص ESI، پارامترهای فیزیولوژیکی، معدن روباز
  • مرضیه نورانی، محمدرضا منظم، بابک فضلی، رضیه سلطانی گردفرامرزی* صفحات 67-75
    مقدمه
    صدا یکی از مهم ترین عوامل فیزیکی محیط کار است بطوری که سلامت جسم و روان افراد در معرض عوارض متعددی قراردارد. از این رو حذف یا کنترل آن در محیط های صنعتی پر سروصدا ضروری می باشد. دستگاه دیامپلس ساب به عنوان یکی از مهم ترین منابع تولید صوت در خط ساب صنایع تولید گرانیت می باشد. از این رو این مطالعه در نظر دارد با استفاده از روش محفظه سازی در شرکت گرانیت بهسرام کاشان بتواند صدای این دستگاه را کنترل و کاهش دهد.
    روش بررسی
    با توجه به تولید صدای بالای دستگاه دیامپلس، در این مطالعه مداخله ای از روش محصورسازی با محفظه ای نیمه محصور استفاده شد. پس از اندازه گیری و آنالیز صدا، افت مورد نیاز تعیین شد. محفظه کاربردی به ابعاد m35/1×55/1×8/1بوده که از قسمت پشت دارای دریچه بازدید و از قسمت جلو دارای دریچه ای جهت دسترسی به کلیدهای کنترلی می باشد. محفظه پیشنهاد شده از جنس فولاد گالوانیزه و زنگ نزن به ضخامتmm 55/0 و چگالی kg/m2 6 با پوشش پشم شیشه با ضخامت 2 اینچ است.
    نتایج
    میزان تراز صدا قبل از محفظه سازی 63/93 دسی بل و پس از محفظه سازی 91/86 دسی بل گردید. با توجه به مقادیر اندازه گیری شده قبل و بعد از نصب محفظه و محاسبات مربوطه مقدار متوسط کاهش صدا در فرکانس های مختلف 72/5 دسی بل بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان صدای کاهش یافته پیشنهاد می گردد استفاده از روش های کنترل مهندسی (محفظه سازی) در صنایع مشابه می تواند میزان مواجهه افراد با صدای بالاتر از حد مجاز را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سروصدا در صنعت، کنترل سروصدا، کنترل با روش محصور سازی، کاهش سروصدا
  • مهندس فرشید علی عربیان، مجید معتمدزاده، رستم گلمحمدی، عباس مقیم بیگی، فرشته پیرحیاتی صفحات 76-86
    مقدمه
    ازآنجایی که تعداد پرسنل استخدام شده در بخش درمان بسیار زیاد است، بیمارستان را باید یک صنعت بزرگ با کارگر (پرسنل) زیاد در نظر گرفت که اکثر کارگران آن را زنان تشکیل می دهند. این امر توام با عدم وجود نیروی انسانی کافی و همچنین حمل و جابجایی مکرر بار(بیمار) در بیمارستان ها سبب افزایش بیش از پیش اختلالات اسکلتی- عضلانی(Musculoskeletal Disorders) در بین پرسنل شده است؛ به طوری که اکثر پرسنل بیمارستان در چند سال اول خدمت شکایت زیادی از بروز این اختلالات دارند.
    روش بررسی
    این تحقیق درچهار بخش بیمارستان علیمرادیان نهاوند با هدف کاهش عوارض اسکلتی- عضلانی ناشی از حمل بیمار طراحی و اجرا شد. روش گردآوری اطلاعات، با استفاده از پرسشنامه نوردیک وآنالیزداده ها با نرم افزارSPSS ویرایش 16 انجام شد. این پرسشنامه برای 46 نفر از پرسنل چهار بخش بیمارستان مذکورکه بیشترین شکایت را از ناراحتی اسکلتی- عضلانی داشتند، قبل و بعد از مداخله با استفاده از برانکارد ارگونومیکی طراحی شده و همچنین اصلاح چیدمان چند اتاق از بخش های یاد شده تکمیل شد.
    نتایج
    عمده ترین نتایج حاصل از بررسی های اولیه قبل از مداخله می توان به شیوع بالای اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین پرسنل به خصوص اختلالات کمر، شانه، مچ وغیره اشاره کرد که کمردرد با 6/69% بیشترین شیوع را در بین کارکنان داشت. همچنین نتایج حاصل از مداخله به وسیله برانکارد ارگونومیکی و اصلاح چیدمان اتاق ها ی بستری حکایت از کاهش معنی داری در این اختلالات و شدت آنها نزد پرسنل داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد به کارگیری وسایل ارگونومیکی و اعمال چیدمان مناسب در اتاق ها به خصوص در زمان طراحی بیمارستان ها توام با آموزش صحیح می تواند سبب کاهش معنی داری در عوارض اسکلتی- عضلانی ناشی از حمل بیمار شوند.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، آسیب های کمر، حمل بیمار، مداخله ارگونومیکی
  • میرسعید عطارچی، محمد بابایی، سید محمد سید مهدی صفحات 87-96
    ارزیابی توانایی شاغل برای انجام کار بدون ایجاد خطر از نظر سلامتی و ایمنی برای خود و دیگران مفهوم ارزیابی تناسب شغلی می باشد. پنج شاخص اصلی: ظرفیت کارگر، ریسک سلامتی و ایمنی در شرایط کاری، شاخصهای اخلاقی، شاخصهای اقتصادی و شاخصهای قانونی و حقوقی برای پزشک سلامت شغلی باید در ارزیابی تناسب شغلی مد نظر قرار گیرد.
    این مقاله مروری شامل بخش های مختلف ازجمله شاخص های ارزیابی تناسب شغلی، ریسک سلامتی و ایمنی، ظرفیت شاغل، شاخص های اخلاقی و قانونی، شاخص اقتصادی، ابزارهای ارزیابی، فرآیند تصمیم گیری، پیامدها و چالشها می باشد.
    طبعا برای ارزیابی هر کدام از شاخص های فوق باید ابزارهایی که حساسیت، ویژگی و هزینه اثر بخشی مناسبی داشته باشند، بکار گرفته شوند.
    پیامدهای ناشی از ارزیابی تناسب شغلی می تواند در محدوده مناسب تا نامناسب قرارگیرد. تغییرات محیط کار یا ارتقاء و تعدیل شرایط کاری باید در ارزیابی تناسب شغلی مد نظر قرار گیرد. اما با تمام توضیحات ذکر شده در خیلی از موارد یک پزشک سلامت شغلی در تصمیم گیری برای تناسب شغلی دچار مشکل و چالش می شود و شاید نتواند اظهار نظر قاطع و دقیقی اعلام نماید که می تواند علت های مختلف از جمله عدم وجود ابزارها و استانداردهای مناسب در این ارزیابی، تمارض شاغل به علت های مختلف، قوانین حاکم بر جامعه و غیره داشته باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی تناسب شغلی، شاخص، شغل
|
  • Dr Habibollah Dehghan, Yaser Rahimi, Saeid Yazdanirad, Mohammad Zeinodini Pages 1-10
    Introduction
    the rating of perceived exertion (RPE) scale is an index for evaluating personal strain during dynamic activities. This study was carried out to determine the relationship between RPE and heart rate in the people with normal weight and overweight individuals during light and moderate physical activity levels under warm and hot experimental conditions.
    Methods
    This interventional study was conducted on 70 male students and employees (35 individuals with normal weight (BMI
    Result
    There was a significant difference in the mean values of heart rate and RPE between two groups with normal weight and overweight in two climatic conditions (P
    Conclusion
    The mean values of heart rate and RPE were higher in overweight and obese participants than those with normal weight. Also there was a significant correlation between heart rate and RPE but correlation coefficient was lower than other studies in warm and hot condition.
    Keywords: heart rate, rating of perceived exertion, overweight, obesity, warm weather, hot weather
  • Dr Majid Motamedzade, Payam Amini, Mahdi Mohammadian Mastanabad* Pages 11-20
    Introduction
    Protective clothes are among the basic needs of firefighters against their occupational risks. Combination of heat stress effects caused by muscle activation and protective clothing, result in a high level of strain in the regulating system of body temperature. The aim of this study was to evaluate the practical cooling method of hand and forearm immersion in water.
    Methods
    In this study, fourteen professional firefighters were assessed. Each fire fighter wore protective clothing and heart rate, core body temprature and skin temprature were measured in sitting position. Then each subject walked on a treadmill in two 20-min bouts (5 km/h, 7.5% gradient) separated by a 15-min recovery period, during which firefighters were cooled (case) via application of hand and forearm water immersion and remained seated without cooling (control). During exercise and recovery time, firefighters, physiologic parameters (heart rate, core body temperature and mean skin temperature) were measured and recorded every five minutes.
    Results
    The results of marginally modeling of longitudinal responses using generalized estimating equations method showed that paremeters of heart strain (core body temprature, skin temprature and heart rate) were significantly reduced after intervention (p
    Conclusion
    In situations that intense fire actions must be faced, the cooling strategy of dipping hands and forearms in water could be considered as an effective and simple method in comparison to other cooling strategies.
    Keywords: firefighter, protective clothing, cooling strategy, heat strain
  • Gholamreza Pouryaghoub, Ramin Mehrdad, Fereshte Rafiee Samani, Fariba Mahmoodi Pages 21-30
    Introduction
    Absenteeism is one of the challenging issues in managing human resources. Many social, economic and personal factors may affect sickness absence. We studied effects of some personal factors on sickness absence in a governmental organization.
    Methods
    In a cross-sectional study, we invited all of white collar workers of one governmental organization to participate in this study. Data regarding personal factors collected for volunteers and combined with long-term sickness absence data which extracted from sickness absence certification files.
    Results
    A total of 527 workers, including 408 males and 119 females participated in our study. Of these 527 participants, 70 (13.3%) had a history of long-term sickness absence in the past three years. Sickness absence spells were significantly associated with female sex, smoking, less than three person kinship responsibility, chronic disease and poor self-rated general health, in regression analysis. Working days lost due to sickness absence were significantly associated with female sex, smoking and chronic disease, in regression analysis.
    Conclusion
    Diseases are not the sole cause of sickness absence and other personal factors may play a significant role on making a decision to withdraw from the workplace.
    Keywords: Sickness absence, chronic disease, Office worker
  • Parinaz Shokrani, Dr Nima Jamshidi * Pages 31-45
    Introduction
    Musculoskeletal disorders are predominant causes of workers, disabilities and reducing productivity in industrial countries. Studies should one of the jobs that may cause musculoskeletal disorders, is welding. To investigate the causes of these disorders, this study attempts to find relationships between workplace ergonomics, human anthropometry and the amount of force and torque acting on the lumbar vertebrae of welders.
    Methods
    In this study, two modeling and analysis methods in CATIA V5R20 software and reverse dynamic calculations, were used to assess biomechanical characteristics of 10 manikins with different anthropometric dimensions in 2 different welding positions. Also by using of occupational health and safety standards in software, the motor position of manikins limbs were judged.
    Results
    Inverse dynamics calculations and CATIA software showed that by increasing the stature of American workers about 13%, the torque and force acting on the L4-L5 vertebrae increase approximately 45-47%. Also, by increasing the length of the upper and lower body segments, the percentage of workers who are not capable of welding, increased. In addition, Comparison between sitting and standing welding showed in sitting welding position, the force acting on the vertebrae is 26-28% more than standing position.
    Conclusion
    The results of this study compared with international standards such as NIOSH, indicate that by increasing the length of the upper and lower body segments in welders, the force and torque acting on the lumbar vertebrae increased and because of more force and torque in sitting than standing welding position, perils threaten the low-lying levels welders.
    Keywords: Modeling, Welding, Biomechanics, Anthropometry, Ergonomics
  • Rostam Golmohammadi, Mahtab Azizi * Pages 46-54
    Introduction
    In recent years, use of compact fluorescent lamps has increased in order to optimize energy consumption. The aim of this study was to evaluate the radiations of electromagnetic spectrum from usual compact fluorescent lamps.
    Methods
    In this study, 48 compact fluorescent lamps from different brands and cover (warm – cool) were selected. For studied lamps, operational factors consisted of: UVA, UVB illuminannce, intensities of electromagnetic field in very low frequency (VLF) and extremely low frequency (ELF) ranges were measured using calibrated devices.
    Results
    The results showed that intensities of electromagnetic fields and UVA were below the exposure limits, but UVB was above the exposure limits. UVA lamps based on different light color (cover) had significant difference (P =0.008), UVA radiation between companies had significant difference. (P
    Conclusion
    According to the study, compact fluorescent lamps had different amounts of UVA, UVB and electromagnetic fields, and UVB was above the exposure limits. Therefore, it is recommended not to use these lamps as the local electric lightings source without shield at distances of less than one meter. Observing the safety notes against the radiation of electromagnetic spectrum, increasing the distance from the source, and training seems necessary.
    Keywords: Electromagnetic radiation, Ultraviolet radiation, Illuminannce, Fluorescent lamp
  • Mohammad Javad Jafari, Hassan Assilian, Mahabadi, Gholam Heidar Teimori *, Soheila Khodakarim Pages 55-66
    Introduction
    In many industrial and mining environments, heat stress not only leads to a lower productivity and poor morale, but also it increases the cost of accidents. Heat stress indices have been developed to assess heat stress at workplace. The objective of this study was to evaluate heat stress and to investigate the correlation between ESI index and some physiological parameters of workers in an open pit mine.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 120 healthy miners. Tympanic and skin temperatures were measured using a FT70 model thermometer manufactured by Beurer Co, Germany. Heart rate and blood pressure were measured using Emsig BO26 model (Taiwan) digital instrument. All environmental and physiological parameters were simultaneously measured and recorded during rest and work. The ESI index was calculated using the formula. Finally, the correlations were determined using Pearson's correlation test.
    Results
    The average ESI index calculated for individuals was 29.23oC. Drilling and transportation units had the highest and lowest ESI values of 30.45 oC and 28.03 oC, respectively. The statistically significant correlation was found between ESI heat stress Index and physiological parameters (p
    Conclusion
    Heat stress at the studied open pit mine was high. Drilling workers were faced to higher thermal stress and ESI had an acceptable correlation with physiological parameters. Further studies on ESI at different working environments are recommended.
    Keywords: Environmental stress index, physiological parameters, open, pit mine
  • Marzieh Noorani, Mohammad Reza Monazzam, Babak Fazli, Razieh Soltani Gerdfaramarzi * Pages 67-75
    Introduction
    Noise is one of the most important physical agents in the workplace which causes numerous effects on physical and mental health. Hence its elimination or control is necessary in noisy industrial workplaces. Saab dyamples device is one of the most important sources of noise in the sub line in granite industry. Thus, this study intended to reduce noise using enclosure method in Behsaram granite company.
    Methods
    Due to the high level of noise produced by dyamples, in this study, the enclosure technique was used to encapsulate the noise area. After measurement and analysis, the required noise reduction was determined. A chamber with dimensions of 1.5×1.55×1.8 m3with an opening in front for observation and another opening in the back for access to control keys. The chamber was manufactured from galvanized stainless steel with 0.55 thickness and 6 kg/m2 density with a glass wool cover with 2 inches thickness.
    Results
    The noise level before and after enclosure was 93.63 dB and 86.91 dB, respectively. According to the measured values before and after the installation of the chamber.
    Conclusion
    Considering noise reduction, it is recommended that engineering controls (enclosure) in similar industries could reduce exposure of the workers to high level of noise.
    Keywords: Noise Reduction, Noise control, The methods of noise control enclosures
  • Engineering Farshid Aliarabian, Dr. Majid Motamedzade, Dr. Rostam Golmohammadi, Dr. Abbas Moghim Beigi, Fereshteh Pir Hayati Pages 76-86
    Introduction
    Due to the large numbers of staff employed in health care services, the hospital should be seen as a big industry, with many workers mostly females. This fact along with the lack of sufficient manpower, and also frequent handling and transport of load (patient) in hospitals causes an increase of musculoskeletal disorders among personnel, so that most of the hospital personnel in the first few years, of employment suffer from Musculoskeletal disorders.
    Methods
    The study was designed and implemented in four parts of the Nahavand Alimoradiyan hospital with aim of reducing musculoskeletal disorders resulting from handling and transport of patients. Data was collected using Nordic questionnaire and data analysis was performed by SPSS (ver. 16). The Questionnaires were completed for 46 personnel of the four parts of the hospital who complained a lot about musculoskeletal disorders, before and after the use of ergonomic stretcher designed and also the improvement of several rooms.
    Results
    The main results of the initial investigations before the intervention, was a high prevalence of musculoskeletal disorders among personnel, especially disorders of lower back, shoulder and ankle, in which low back pain by %69.6 had the highest prevalence among personnel. The results of intervention by an ergonomic stretcher and improvement in layout of the hospital rooms significantly reduced the frequency and intensity of disorders.
    Conclusion
    This study showed that the use of ergonomic equipment and proper layout of the rooms especially when the hospitals are designed, with proper training can significantly reduce musculoskeletal disorders resulting from patient handling.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Low back injuries, Patient handling, Ergonomics intervention
  • Dr Mirsaeed Attarchi, Dr Mohammad Babai, Dr Seyed Mohammad Seyedmehdi Pages 87-96
    Assessment of the ability of employees to work without risk to health and safety for themselves and others is the concept of job fitness. The five main criteria, i.e. work capacity, risk of health and safety, ethical indices, economic indicators and indicators of legal, occupational health physician must be considered in assessing fitness for work.
    This review article consists of different parts including: occupational fitness evaluation indices, safety and health risk, worker's capacity, legal and moral indices, economical index, evaluation tools, decision making process, consequences and challenges. Naturally, for each of the mentioned indicators there is a tool to assess the sensitivity, specificity and cost-effectiveness.
    Consequences of job fitness assessment can range from suitable to unsuitable. Changes in maintenance and adjustment of work or working conditions should be considered in assessing job fitness. But with all the explanations, in many cases an occupational health physician may face problems in decision making for job fitness. He/She may not be able to make a precise decision which is probably due to different causes such as lack of appropriate tools and atandards, worker's malingering, social laws and etc.
    Keywords: Fitness for work, Index, Work