فهرست مطالب

مدیریت و توسعه ورزش - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 9، پاییز و زمستان 1395)

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 9، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/26
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محسن وحدانی، مهرداد محرم زاده، میرحسن سید عامری صفحات 1-16
    هدف
    هدف از این پژوهش تحلیل عوامل موثر بر تحلیل رفتگی شغلی و استراتژی های مقابله با آن در کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان ایران می باشد.
    روش شناسی: تعداد 348 کارمند ادارات کل ورزش و جوانان از 7 استان ایران به صورت تصادفی انتخاب شدند .و سه پرسشنامه تحلیل رفتگی شغلی (مسلچ و جکسون، 1981) را با 22 گویه، 3 بعد تکمیل کردند. ضمنا پرسشنامه های محقق ساخته منابع تحلیل رفتگی و استراتژی های مقابله با تحلیل رفتگی نیز هر کدام با 48 گویه منابع و استراتژی های مقابله با تحلیل رفتگی شغلی را ارزیابی می کردند. اطلاعات با استفاده از آزمون های کالموگروف-اسمیرنوف یک نمونه ای، تجزیه و تحلیل واریانس، و تحلیل عاملی در سطح معنی داری p≤0.05 تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین سطوح تحلیل رفتگی کارکنان ادارت کل ورزش و جوانان در استان های مختلف تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین نتایج نشان داد که مولفه های فردی، سازمانی و اجتماعی به عنوان منابع تحلیل رفتگی شغلی شناخته شدند که میانگین استراتژی های مربوطه نیز بالاتر از میانگین فرضی بود.
    نتیجه گیری
    فراهم کردن یک جو سازمانی مناسب ، ترویج حمایت کاری ، تفویض اختیار ، برقراری روابط اجتماعی و دوستانه و غیره از جمله راهکارهایی است که مدیران سازمان های ورزشی می توانند برای مقابله با تحلیل رفتگی کارکنان خود اتخاذ کنند.
    کلیدواژگان: اداره کل ورزش و جوانان، استراتژی های مقابله، تحلیل رفتگی شغلی
  • سید نصرالله سجادی، محمد خبیری، احسان قائم مقامی، علی بنسبردی صفحات 17-33
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید، تعیین موقعیت راهبردی و تدوین راهبردهای فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران است.
    روش شناسی: تحقیق حاضر توصیفی و در حیطه مطالعات راهبردی است. در این تحقیق ترکیبی از روش های کیفی و کمی مورد استفاده قرار گرفت. برای گردآوری اطلاعات علاوه بر برگزاری جلسات و مصاحبه با اعضای شورای راهبردی تحقیق، از فرم شناسایی سوات محتوی سوالات باز، فرم تعیین موقعیت راهبردی و فرم تعیین راهبردهای فدراسیون شطرنج (توز) استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای هیات رئیسه فدراسیون شطرنج، روسای کمیته های فدراسیون، روسای هیات های استان ها و نخبگان ورزشی و مدیریتی به تعداد 59 نفر بود. تعداد 32 نفر از جامعه آماری به عنوان نمونه نهایی انتخاب شدند. اعضای نمونه با توجه به هدف تحقیق، با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. علاوه بر آمار توصیفی برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بر حسب موضوع از ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی، ماتریس تعیین موقعیت راهبردی و ماتریس توز استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد فدراسیون شطرنج دارای 10 قوت، 12 ضعف، 10 فرصت و 8 تهدید می باشد. مدیریت کارآمد فدراسیون و حضور تمام وقت کارکنان در فدراسیون مهم ترین قوت بود، روابط عمومی ضعیف فدراسیون مهم ترین ضعف، وجود استعدادهای فراوان در رده های سنی نونهالان و نوجوانان مهم ترین فرصت و فقدان توجه رسانه ها به خصوص صدا و سیما به رشته شطرنج مهم ترین تهدید فدراسیون شطرنج بودند. با توجه به نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (25/2) و ماتریس ارزیابی عوامل خارجی (36/2) مشخص شد که موقعیت راهبردی فدراسیون شطرنج در ناحیه WT قرار دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق، تدوین برنامه بازاریابی، استفاده از فرصت های موجود جهت جذب حامیان مالی و تدوین نظام حقوقی - اجرایی به عنوان مهم ترین راهبردهای فدراسیون شطرنج مشخص شدند.
    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل سوات، موقعیت راهبردی، برنامه ریزی راهبردی، فدراسیون شطرنج
  • علیرضا ایرج پور، ناهید مجرد، فرامرز دباغ رضاییه صفحات 36-52
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر نقش های رسانه های جمعی (فرهنگ سازی، آموزشی، اطلاع رسانی و ایجاد مشارکت اجتماعی) در توسعه فرهنگی ورزش همگانی و حرفه ای کشور در سال 1392 انجام شده است.
    روش شناسی: این تحقیق از حیث روش در زمره تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش با توجه به متغیرهای تحقیق، شامل صاحب نظران (متخصصان، مدیران و کارشناسان) حوزه ورزش و رسانه بود که تعداد این افراد 360 نفر بود. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده و با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه محاسبه گردید که برابر 186 نفر شد. برای جمع آوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای(اسناد و مدارک، مطالعات قبلی) و میدانی(پرسشنامه و مصاحبه ) استفاده شد. از آمار توصیفی برای توصیف داده ها و از آزمون های آماریt، همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی تاییدی و نرم افزارهایLisrel و SPSS استفاده گردید. به منظور سنجش روایی پرسشنامه از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تعیین شد که میزان آن 898/0 بود.
    یافته ها
    فرضیه های تحقیق در سطح معنی داری 05/0 تایید شدند و بین نقش های چهارگانه رسانه های جمعی (فرهنگ سازی، آموزشی، اطلاع رسانی و ایجاد مشارکت اجتماعی )و توسعه فرهنگی ورزش همگانی و حرفه ای کشور رابطه مثبت و معنی داری مشاهده شد. بر اساس میانگین های به دست آمده، عوامل موثر بر توسعه فرهنگی ورزش همگانی و حرفه ای کشور رتبه بندی گردید. نقش فرهنگ سازی رسانه های جمعی، رتبه اول و نقش های آموزشی، اطلاع رسانی و ایجاد مشارکت اجتماعی به ترتیب،رتبه های بعدی را به دست آوردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق و اظهارات آزمودنی ها، باوجود تاثیر رسانه های جمعی بر توسعه فرهنگی ورزش کشور، رسانه های جمعی توجه مناسب و مطلوبی به این مسئله نداشته اند،در ضمن بیشتر برنامه های ورزشی رسانه ها در ارتباط با ورزش قهرمانی و حرفه ای می باشد و ورزش همگانی و تفریحی کمتر موردتوجه قرار می گیرد.ازاین رو، می توان برنامه ریزی عملیاتی مناسبی در جهت تعامل با رسانه ها و استفاده از ظرفیت های آن ها برای توسعه فرهنگی ورزش کشور در ابعاد مختلف انجام داد.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، توسعه فرهنگی، ورزش همگانی، ورزش حرفه ای
  • ابراهیم دلدار، غلامعلی کارگر، فرزاد غفوری صفحات 53-68
    هدف
    شناسایی و رتبه بندی موانع اقتصادی خصوصی سازی باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور در سال 91-1390 هدف اصلی این تحقیق بود.
    روش شناسی:جامعه آماری شامل مدیران عامل باشگاه های فوتبال لیگ برتر و دسته یک، رئیسان کارگروه های مختلف فدراسیون فوتبال و مسئولان هیات های فوتبال استان ها، مدرسان مدیریت ورزشی و برخی مدرسان اقتصاد و مدیریت که با مسائل باشگاه های حرفه ای فوتبال آشنایی داشتند و همچنین خبرنگاران فوتبال نویسی که با مسائل خصوصی سازی آشنایی دارند (173N=). گردآوری اطلاعات به شیوه پیمایشی، با استفاده از پرسشنامه انجام شد که روایی آن به تایید متخصصان رسید و پایایی آن، به روش آلفای کرونباخ، 80/0 به دست آمد. برای رتبه بندی موانع از آزمون فریدمن استفاده شد و از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی نیز استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج رتبه بندی نشان داد تخصیص نامناسب حق پخش تلویزیونی و تبلیغات دور زمین به باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور اولین مانعی بود که بر سر راه خصوصی سازی در باشگاه های حرفه ای فوتبال کشور وجود داشت.
    نتیجه گیری
    افزایش کارایی و اثربخشی، بهبود مدیریت، به دست آوردن نتایج مطلوب و افزایش اعتبار باشگاه از موارد مهمی است که همواره مورد توجه علاقه مندان فوتبال بوده و مشکلات اقتصادی در راه خصوصی سازی باشگاه ها مانع دست یابی به اهداف مذکور شده است؛ بنابراین رفع موانع اقتصادی موجود، نخستین گام ضروری در این زمینه است.
    کلیدواژگان: بخش خصوصی، موانع اقتصادی، باشگاه فوتبال، لیگ برتر، ایران
  • محمد صادق افروزه، سید امیر احمد مظفری، نجف آقایی، مرجان صفاری صفحات 69-89
    هدف
    امروزه تعداد زیادی از باشگاه های فوتبال فعالیت های اجتماعی را جهت مدیریت ذینفعان و اهرمی برای موقعیت اجتماعی خود در پیش گرفته اند. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی اولویت های اجتماعی و عوامل موثر بر مسئولیت اجتماعی باشگاه های لیگ برتر فوتبال ایران بود.
    روش شناسی: نمونه آماری شامل 19 نفر از صاحبنظران، مدیران اجرایی و اعضای هیات علمی بود که به روش نمونه گیری نظری انتخاب شدند. این تحقیق به صورت کیفی انجام گرفت و برای جمع آوری داده ها از مصاحبه استفاده گردید. داده ها از طریق روش کد گذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها شامل 63 نشان در کدگذاری باز بود که در 14 مفهوم طبقه بندی شدند. در ادامه شش مقوله فرهنگی- اخلاقی، اقتصادی، فنی، قانونی، سیاسی و ساختاری مرتبط با چالش های مسئولیت اجتماعی شناسایی شدند. همچنین اولویت باشگاه ها به ترتیب شامل حیطه آموزش، خیریه، اجتماعی، ورزشی، سلامتی، زیست محیطی و مدیریتی شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق، توصیه می گردد کارگروه ویژه ای در سازمان لیگ جهت بسط و توسعه مسئولیت اجتماعی تشکیل گردد تا راهکارهای مطلوب بررسی و ابلاغ گردد.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، باشگاه های حرفه ای فوتبال، چالش، فرهنگی، اخلاقی
  • هادی باقری، هاشم کوزه چیان، مجتبی امیری، محمد احسانی صفحات 91-107
    هدف
    این پژوهش با هدف تحلیل وضعیت صحه گذاری ورزشکاران ایرانی انجام شده است.
    روش شناسی: پژوهش حاضر با به کارگیری تئوری داده بنیاد و از طریق مصاحبه با 29 نفر از ورزشکارن و مربیان مشهور، قانونگذاران و صاحب نظران انجام شد که به صورت قضاوتی انتخاب شدند. داده های حاصل با نرم افزار Atlas.Ti طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد.
    یافته ها
    در سه مرحله کدگذاری، مقوله های اصلی و فرعی صحه گذاری ورزشکاران شناسایی و به یکدیگر مرتبط شد که عبارتند از: شرایط علی (عوامل فردی و اجتماعی، عوامل مرتبط با شرکت های تجاری، عوامل حرفه ای مرتبط با صنعت ورزش و عوامل مرتبط با رسانه)؛ شرایط زمینه ای (عوامل جامعه شناختی، نهادی، تجاری-اقتصادی و عوامل مرتبط با رسانه)؛ استراتژی های عمل (اقدامات حاکمیتی، فرهنگی-اجتماعی، نهادهای حرفه ای ورزش، مرتبط با قرارداد تجاری و حوزه رسانه)؛ و پیامدها (پیامدهای اجتماعی، اقتصاد ملی، حرفه ای، بازاریابی و رسانه ای). در نهایت نیز پارادایم کدگذاری تشریح و نظریه نهایی شکل گرفت.
    نتیجه گیری
    محدودیت موجود صحه گذاری در ایران تحت تاثیر شرایط مختلفی اتفاق افتاده است که از وضعیت مطلوب و مورد انتظار فاصله دارد. این وضعیت می تواند پیامدهای نامطلوبی به دنبال داشته باشد؛ اما، استفاده از برخی استراتژی های عملی، امکان دستیابی به وضعیت مطلوب را فراهم می سازد و می تواند تا حدود زیادی پیامدهای مطلوبی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تبلیغات، صحه گذاری، ورزشکار مشهور، تئوری داده بنیاد
  • غلامرضا شعبانی بهار، ابوالفضل فراهانی، محمد علی قره، محمد سیاوشی صفحات 109-126
    هدف
    از پژوهش حاضر، تعیین مولفه های محتوای بالندگی حرفه ای اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی کشور است.
    روش شناسی: روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بوده است. جامعه آماری تحقیق، کلیه اعضای هیات علمی دانشکده های تربیت بدنی (205 نفر) بودند. نمونه آماری برابر با جامعه در نظر گرفته شد ولی پس از توزیع پرسشنامه، 173 پرسشنامه جمع آوری و تجزیه و تحلیل شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته بالندگی استفاده شد که فهرستی از 9 مولفه بالندگی هیات علمی را شناسایی کرد که پس از مصاحبه با متخصصان و صاحب نظران این حوزه (17 نفر)، 6 مولفه شناسایی و به گویه های پرسشنامه تبدیل شدند تا بر مبنای آن وضعیت موجود بالندگی ترسیم شود. برای تعیین روایی محتوا از دیدگاه های مدرسان و جهت بررسی روایی سازه از آزمون تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. پایایی نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای برنامه بالندگی حرفه ای 90/0 محاسبه شد. از آمار توصیفی برای طبقه بندی یافته ها و برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون کلموگروف- اسمیرنوف، آزمون همبستگی پیرسون و آزمون t تک نمونه ای استفاده شد. همچنین در راستای تحلیل های تکمیلی از معادلات ساختاری (SEM) برای مدل سازی روابط علی با تاکید بر نرم افزار لیزرل 2/9 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد تحلیل های مدل یابی معادلات ساختاری، برازندگی مدل را با داده ها مورد حمایت قرار دادند، همچنین یافته ها بیانگر این بودند که بعد بالندگی حرفه ای دانشکده های تربیت بدنی کشور در حد مطلوب قرار دارد. در خصوص وضعیت موجود مولفه بالندگی حرفه ای اعضای هیات علمی، انتشارات علمی با میانگین 79/3 و زبان انگلیسی با میانگین 98/3 کمتر از میانگین است و بقیه عوامل بیشتر از میانگین می باشد.
    نتیجه گیری
    نیاز به ایجاد و راه اندازی مرکزی منظم و رسمی تحت عنوان مرکز بالندگی در دانشگاه ها حس می شود تا از این طریق و با استفاده از متخصصین در حوزه بالندگی و مدیریت منابع انسانی، بتوان به طور اثربخش و منظم و برنامه ریزی شده به اجرای برنامه های بالندگی اعضای هیات علمی همت گماشت.
    کلیدواژگان: بالندگی، بالندگی حرفه ای، مدیریت منابع انسانی، اعضای هیات علمی
  • رحیم رمضانی نژاد، سید موسی کافی، نرگس جهانی راد، محمد ریحانی صفحات 127-145
    هدف
    هدف تحقیق حاضر، بررسی عوامل استرس زای ورزشکاران تیم های منتخب ملی ایران بود.
    روش شناسی پژوهش: جامعه آماری تحقیق را 85 نفر از ورزشکاران تیم های ملی ایران در رشته های گروهی بسکتبال، والیبال، فوتبال، فوتسال و هندبال تشکیل می داد. نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد که در مجموع 71 ورزشکار (83 درصد) در تحقیق شرکت کردند. پرسشنامه محقق ساخته عوامل استرس زای ورزشکاران با مطالعه مبانی نظری و در یک فرآیند اکتشافی تنظیم و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، دوازده خرده مقیاس شناسایی شد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بنفرونی، آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری 05/0 ≤ p استفاده شد. بر اساس تحلیل عاملی، 65 گویه با بار عاملی 30/0 در دوازده عامل طبقه بندی گردید.
    یافته های پژوهش: نتایج تحقیق نشان داد عوامل آسیب دیدگی جسمانی، وضعیت جسمانی، مسائل شخصی و اجتماعی، تعارض با مربی، جو تیم، پیروزی و برنده شدن، یکنواختی و روحیه نداشتن، فشار زمان، ابهام و عدم اطمینان، انتظار پیشرفت، فشار تمرین و رسانه و استرس داخل زمین بیشترین نقش را در ایجاد استرس ورزشکاران دارند و تفاوت اولویت این عوامل نیز معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    به طور خلاصه، اولویت عامل استرس زای آسیب دیدگی جسمانی، وضعیت جسمانی و مسائل شخصی و اجتماعی نشان می دهد که مدیریت تمرینات و رقابت های ورزشی، پیشگیری و درمان آسیب های بدنی و مهارت های ارتباطی و میان فردی ورزشکاران به توجه بیشتری نیاز دارند.
    کلیدواژگان: ورزشکار، استرس، آسیب دیدگی و امنیت جسمانی، مسائل شخصی و اجتماعی
  • سیده عذرا میرکاظمی، زینب جهانی راد، صفوره نیک نهاد صفحات 145-160
    هدف
    پژوهش حاضر، جهت سنجش کارایی تیم های لیگ برتر والیبال مردان ایران می باشد.
    روش شناسی: جامعه پژوهش، تیم های شرکت کننده در لیگ برتر والیبال مردان (90-89) می باشد. به دلیل محدودیت جامعه آماری، حجم نمونه با حجم جامعه برابر که تعداد 16 تیم بود، گرفته شد. پژوهش از نوع توصیفی_تحلیلی است و به روش میدانی انجام شد. در این پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب کندال و پیرسون و میانگین) و روش تحقیق در عملیات (AHP وDEA ) استفاده شد. در مرحله اولویت بندی معیارها از نرم افزار EXPERT CHOICEو در مرحله طراحی مدل، از نرم افزار EMS استفاده شد.
    یافته ها
    در مرحله اول تعداد 21 معیار (در حوزه مالی، ورزشی، نیروی انسانی و منابع و امکانات در دسترس) با اجماع نظر خبرگان و با تعیین ضریب کندال (761/0W=) تعیین گردید. در مرحله بعد تعداد 19 معیار تعیین و اولویت بندی گردید. یافته های مرحله آخر نشان داد بین رتبه بندی تیم ها بر اساس امتیاز کارایی و موقعیت تیم ها در رتبه بندی لیگ برتر والیبال مردان ارتباط معناداری وجود ندارد. هم چنین، بین امتیاز کارایی تیم های کارا و ناکارا اختلاف معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد علاوه بر رده بندی تیم ها بر اساس امتیازات به دست آمده عوامل متعدد دیگری در تعیین میزان کارآمد یا ناکارا بودن تیم ها موثر می باشد.
    کلیدواژگان: کارایی، لیگ والیبال، تحلیل پوششی داده ها
  • شهرام شفیعی، محمدرضا خلیلی فر، سپیده شبانی صفحات 161-176
    مقدمه
    هدف این پژوهش بررسی وضعیت بهداشت و ایمنیاستخر های سرپوشیده استان گیلان و مقایسه آن با استانداردهای موجود جهت شناسایی نقاط ضعف و قوتاستخر های فعال استان بود.
    روش شناسی: پژوهش حاضر توصیفی بوده و از مجموع 29استخر سرپوشیده استان گیلان 21استخر فعال موردمطالعه قرار گرفت. برای جمع آوری داده های پژوهش از چک لیست محقق ساخته ای شامل 116 گویه استفاده شد. از روش های آمار توصیفی برای توصیف متغیرها و از آزمون تی یک نمونه ای برای آزمون فرضیه های تحقیق در سطح معناداری 05/0 ≥ P استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد وضعیت ایمنی و بهداشت سرویس های بهداشتی و نیز بهداشت رخت کن و دوش و محوطه داخلیاستخرها نزدیک به استاندارد و به طور معنی داری بیشتر از مقدار متوسط بود (05/0p<). از سوی دیگر، وضعیت ایمنی رخت کن و دوش ها، محوطه داخلی، امکانات معلولین و نیز وسایل ایمنی و نجات به طور معنی داری از مقدار متوسط کمتر بوده (05/0p<) و با استانداردهای موجود متناسب نبودند.
    نتیجه گیری
    در مجموع وضعیت بهداشتی، ایمنی و نیروی انسانیاستخرهای سرپوشیده استان گیلان نسبت به استانداردهای ملی و بین المللی اختلاف زیادی داشتند و امید است با توجه بیشتر مسئولین و حل مشکلات موجود،استخر های استان از وضعیت بهداشتی و ایمنی مطلوب تری برخوردار شوند.
    کلیدواژگان: استخر، استاندارد، بهداشت، ایمنی، نیروی انسانی
  • مرتضی دوستی، ابوالفضل درویشی، علی اصغر خلیلی فر صفحات 177-192
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر اندازه گیری ملی گرایی به عنوان انگیزه هواداران تیم ملی فوتبال ایران، وضعیت متغیر ملی گرایی در ایجاد انگیزه، برای حضور هواداران تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران در استادیوم است.
    روش شناسی: تحقیق حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی است. حجم نمونه نیز بر اساس جدول مورگان از میان تمام هواداران تیم ملی فوتبال ایران 384 نفر(حداکثر حجم نمونه بر اساس جدول مورگان) به دست آمد و همچنین داده ها با استفاده از پرسشنامه بوگدانف (2005) جمع آوری گردید. علاوه بر شاخص های آماری توصیفی، از آزمون های کلموگروف اسمیرنف و ضریب همبستگی اسپیرمن و رتبه بندی فریدمن جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان می دهد که غرور ملی، هویت ملی و تعلق ملی، ارتباط با دیگر هم وطنان از عوامل مهم در حضور هواداران تیم ملی در ورزشگاه ها می باشد. می توان اذعان نمود که در حال حاضر بین ابعاد و مولفه های ملی گرایی (غرور ملی، هویت و تعلق ملی و ارتباط با هم وطنان) و رسانه ها ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مسئولان در جهت حفظ و تقویت ارتباط آن ها در بین هواداران اقدامات موثرتری را انجام دهند زیرا موضوع ملی بودن در ورزش به عنوان محور اصیل در ورزش شناخته شده است.
    کلیدواژگان: ملی گرایی، هواداران، تیم ملی فوتبال
  • لقمان کشاورز، ابوالفضل فراهانی فراهانی، یگانه موسوی جهرمی، فاتح فرازیانی صفحات 195-211
    هدف
    هدف از این پژوهش ارائه مدلی ازعوامل جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در ورزش قهرمانی ایران بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش شامل صاحب نظران مدیریت ورزشی، اقتصاد، سرمایه گذاران بخش خصوصی و مدیران حوزه ورزش قهرمانی به تعداد نامحدود بود. در بخش کیفی پژوهش 18 نفر به طور هدفمند و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 121 تن به عنوان نمونه تحقیق برگزیده شدند. برای دست یابی به اهداف پژوهش از پرسشنامه 71 سوالی محقق ساخته استفاده شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تائید 15 نفر از متخصصان رسید و روایی سازه پرسشنامه با تحلیل عاملی تاییدی مورد تائید قرار گرفت. شاخص های پایایی ترکیبی (CR) و آلفای کرونباخ برای تمامی سازه ها و کل پرسشنامه بالاتر از 7/0 بودند. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از روش دلفی در سه مرحله استفاده شد. در بخش کمی نیز از روش های آماری توصیفی و استنباطی ازجمله کلموگروف – اسمیرنف، تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر با کمک دو نرم افزار SPSS 16 و Smartpls استفاده شد.
    یافته ها
    در مدلعوامل جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در ورزش قهرمانی ایران نه عامل به ترتیب اولویت مدیریتی با بار عاملی (855/0)، ورزشی (821/0)، مالی و اقتصادی (804/0)، بازاریابی (721/0)، رسانه ای و تبلیغاتی (655/0)، سیاسی (637/0)، حمایتی و تشویقی (615/0)، فرهنگی و اجتماعی (559/0) و حقوقی و قانونی (356/0) وجود دارند. همچنین مدل به دست آمده از برازش مطلوب برخوردار بود.
    بحث: مدل به کار گرفته شده، مدل نظری قوی برای طراحی مدل عوامل جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در ورزش کشور است.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، ورزش قهرمانی، بخش خصوصی
  • زینت نیک آئین، سید حمید سجادی هزاره، بهناز متکلمی، دل آرام صراحی، تهمینه سعیدی صفحات 211-230
    هدف
    هدف از این پژوهش نیازسنجی ورزشی و ارزیابی کیفی آن جهت غنی سازی شغلی در حوزه فوریت های پزشکی استان گیلان بود.
    روش شناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان فوریت های پزشکی (370≈N) و صاحب نظران در زمینه ورزش نظام بهداشت و پزشکی در استان گیلان بود. نمونه آماری به صورت تصادفی از پرسنل (201n= در فرمول کوکران) و به صورت هدفمند و در دسترس از صاحب نظران (13n=) انتخاب شد. ابزار پژوهش محقق ساخته و شامل یک پرسشنامه (6 بخش و 33 گویه) و یک رونوشت مصاحبه (ارزیابی کیفی مولفه ها) با مقیاس بندی مرتبط هر بخش (لیکرت، موردی یا بازپاسخ) بود. روایی نظری (89/0= سیگمای شمارشی/ 10 نفر متخصص) و پایایی (88/0= بازآزمایی) مطلوب ارزیابی شد. تحلیل یافته های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (K-S و خی دو) در نرم افزار Excel و SPSS20 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که امکانات ورزشی بسیار کم، فشار کاری متوسط به بالا اما فعالیت بدنی مناسب متوسط به پایین، عوارض جسمانی متنوع، رضایت بسیار کم از خدمات سازمان و فعالیت ورزشی خود و تفاوت قابل ملاحظه بین فعالیت فعلی و موردعلاقه در فعالیت های ورزشی پرسنل وجود دارد. همچنین تفاوت معنی داری بین اهمیت شاخص های نیازستجی از دیدگاه پرسنل مشاهده شد (000/0P=).در مدل کیفی ارائه شده بر اساس ضریب تاکید متخصصان، مولفه مدیریت و عملیات دارای بیشترین اثر در غنی سازی ورزشی حرفه فوریت پزشکی شناخته شدند. علاوه بر این الگوی ساختاری مطلوبی جهت توسعه و غنی سازی فعالیت ورزشی در محیط سازمانی فوریت های پزشکی ارائه شد
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد با توجه وضعیت نامطلوب ارزیابی شده از نیازسنجی پرسنل، مدیریت بخش مربوط باید مداخله مناسب و متناسب اساسی در این زمینه انجام دهد.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، پرسنل پزشکی، مشارکت ورزشی، نیازسنجی مشاغل
  • فاطمه کریمی، پریوش نوربخش صفحات 231-245
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه انتظارات، کیفیت خدمات و رضایت مندی با انگیزش شرکت بانوان در باشگاه های بدن سازی بود.
    روش شناسی: روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. نمونه آماری این تحقیق را 200 نفر از بانوان شرکت کننده در باشگاه های بدن سازی تشکیل داد که به روش تصادفی مرحله ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری را پرسشنامه های انتظارات هایر و همکاران (2006)، رضایت مندی هایر و همکاران (2006)، انگیزه شرکت در فعالیت های ورزشی گیل و همکاران (1983) و کیفیت خدمات کو و پاستور (2004) تشکیل داد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که بین انگیزش شرکت، انتظارات، رضایت مندی، کیفیت خدمات رابطه معناداری وجود دارد. بین انتظارات، کیفیت خدمات و رضایت مندی با انگیزش شرکت بانوان رابطه چندگانه وجود داشت. بهترین متغیر پیش بین انگیزش شرکت در فعالیت های ورزشی، انتظارات بود. در مورد ابعاد کیفیت خدمات، کیفیت تعامل و بازده و در مورد ابعاد رضایت مندی، همدلی و قابل لمس بودن بهترین پیش بینی کننده بودند.
    نتیجه گیری
    جهت حضور مستمر بانوان در باشگاه های بدن سازی، انتظارات از کیفیت خدمات نقش اساسی دارد. لذا، مسئولان ذیربط و مدیران باشگاه ها سیاست های لازم را جهت ارتقای هر چه بیشتر سطح کیفیت خدمات، افزایش انگیزه و جلب رضایت بانوان اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، انتظارات، کیفیت خدمات، انگیزش شرکت
  • محسن شیرمحمدزاده، سید محمد کاشف، میرحسن سید عامری سید عامری، ابوالفضل قاسم زاده صفحات 248-261
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی پیشایندها و پیامدهای توانمندسازی روان شناختی کارکنان ادارات ورزش و جوانان مبتنی بر مدل یابی معالات ساختاری بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش همه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان های شمال غرب ایران بود (588 نفر) و از میان آن ها 250 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های استاندارد توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر (1997)، اعتماد سازمانی سید جوادین (1388)، رضایت شغلی برایفیلد و روتس (1951)، تعهد سازمانی مودی (1979)، سبک رهبری باردنز و متزکانس (2000) و فرهنگ سازمانی نانچیان (1998) جمع آوری شد. پس از بررسی پایائی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، از همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش، اعتماد سازمانی، فرهنگ سازمانی و رهبری به عنوان پیشایند و تعهد سازمانی و رضایت شغلی به عنوان پیامد توانمندسازی روان شناختی مورد تاکید است. بیشترین میزان همبستگی معنی دار بین رهبری با فرهنگ و کمترین میزان بین فرهنگ و توانمندسازی مشاهده شد(05/0>P). همچنین در مورد پیامدهای توانمندسازی روان شناختی نیز مسیر علی بین توانمندسازی با تعهد سازمانی و رضایت شغلی مثبت و معنی دار بود(05/0>P).
    نتیجه گیری
    می توان گفت افزایش در نمرات رهبری، فرهنگ و اعتماد همراه با افزایش در احساس توانمندسازی کارکنان و افزایش در نمرات توانمندسازی همراه با افزایش در میزان تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان بود. بنابراین، افراد با ادراک رهبری سازمانی، فرهنگ سازمانی و اعتماد سازمانی بالا، احساس توانمندسازی بالایی را از خود در محیط کار نشان می دهند.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، اعتماد، فرهنگ، تعهد، رضایت
|
  • Mohsen Vahdani, Mehrdad Moharramzadeh, Mirhassan Seyedameri Pages 1-16
    Objective
    The purpose of this study was to analyze the effective factors of job burnout and coping strategies in personnel of youth & sport general offices.
    Methodology
    348 personnel of youth and sport general offices of seven provinces were randomly selected and completed three instruments including the questionnaires of Job Burnout (MBI, Maslach and Jackson, 1981), Sources of Job Burnout , and Coping Strategies of Job Burnout. MBI contained three dimensions with 22 items. Both of the questionnaires of Sources of job burnout and Coping Strategies included 48 items. Reliability of the questionnaires was high; Cronbach's alpha value for MBI, Sources of Job Burnout , and Coping Strategies of Job Burnout were 0.78, 0.85, and 0.89 respectively. Data were analyzed with one-sample Kolmogorov-Smirnov , ANOVA test and factor analysis test at the significance level of P≤0.05.
    Results
    The results indicated that there was not a significant difference between job burnout levels of personnel of youth and sport general offices in variant provinces. Also, the results showed that the personal, organizational and social factors were identified as job burnout sources.
    Conclusion
    Managers of sport organizations can provide a good organizational climate, work support, delegation of authority, social and friendly relationships to cope the personnel's job burnout.
    Keywords: Youth, sport general offices, Job burnout, Coping strategies
  • Seyed Nasrollah Sajjadi, Mohammad Khabiri, Ehsan Ghaemmaghami, Ali Benesbordi Pages 17-33
    Objective
    The aim of this study was to analyze strengths, weaknesses, opportunities, and threatens, determining the strategic position and formulating the strategies of Islamic republic of Iran Chess Federation.
    Methodology
    The research method is descriptive in the field of the strategic studies. In this study, a combination of qualitative and quantitative methods was used. For gathering data, in addition to research meetings and interviews with members of the strategic committee, SWOT questionnaire with open questions, the strategic positioning questionnaire, and TOWS questionnaire were used. Statistical population of this study includes chess federation executive board, heads of federation committees, heads of provincial board, the elite of sport and management (N=59). 32 members were selected for Statistical sample. Sample members were selected using theoretical sampling. For the analysis of data, descriptive statistics, internal and external factors evaluation matrix, SWOT matrix, and TOWS matrix were used.
    Results
    Findings of the research showed that chess federation had 10 strengths, 12 weaknesses, 10 opportunities, and 8 threaten. Efficient management of the federation and full-time employees in federation were the main strengths. Poor public relations of federation were the main weaknesses. Plenty of talent in the children and teenagers was the main opportunity. Lack of media attention, especially TV and radio, was the main threaten. Based upon the internal factors evaluation matrix (2.25) and external factors evaluation matrix (2.36), it was shown that the strategic position of chess federation was in WT area.
    Conclusion
    Finally, based upon the research results, developing the marketing plan, the use of available opportunities to attract sponsors, and developing legal - executive system were identified as the most important strategies of chess federation.
    Keywords: SWOT Analysis, Strategic Position, Strategic Planning, Chess Federation
  • Alireza Irajpour, Nahid Mojarrad, Faramarz Dabbagh Rezaieh Pages 36-52
    Objective
    The purpose of this research is to investigate the roles of mass media (cultural, Educational, information and social participation stimulation) on cultural development of Iran amateur and professional sports in 2013.
    Methodology
    Research method is descriptive-correlation. To gather data, library research (documents, literature review) and the field study (interviews and questionnaires) were used. The population consist of all the experts and managers in the field of sport and media whose number is 360. Sampling method was randomly and sample size was 186. For analyzing research hypothesis, t test, Pearson correlation, confirmatory factor analysis were used by SPSS software and Lisrel software. Content validity was used in order to assess the validity of questionnaire. The reliability of the questionnaire was determined by calculating Cronbach's alpha coefficient which its value was 0.898.
    Results
    Research hypotheses at the significance level of 0.05 were confirmed and the results showed significantly positive relationship between roles of mass media and cultural development of amateur and professional sports. Based on means, effective factors on the cultural development of professional sports have been ranked. The cultural role of mass media took the first place and educational, information, and social participation stimulation role were ranked the next ones respectively.
    Conclusion
    Participants believed that despite the mass media's effect on sport and cultural development, it is not considered appropriately. Furthermore, more sport programs of media were related to championship and professional sport. But, amateur sports were paid less attention. Therefore, an appropriate applied plan is required in order to interact with the media and use its capacities for the cultural development of sports in different dimensions.
    Keywords: Massmedia, Cultural development, Amateur sport, Professional sport
  • Ebrahim Deldar, Gholamali Kargar, Farzad Ghafouri Pages 53-68
    Objective
    This survey identified and ranked the economic obstacles of club privatization in Iranian professional football league.
    Methodology
    The statistical population of this study included the directors of the premier football league and the first division football league, the chief committees of football federation and provincial football boards, professors of sport management and economics, and management who were familiar with the professional football Issues, as well as football news reporters and experts (N=173). The data collection tool was the structured questionnaire. Its validity was confirmed. To measure reliability of questionnaire, Cronbach’s alpha was used (α=0.80). Friedman test was used to rank the obstacles as well as Factor Analysis was used to identify factors.
    Results
    The results showed that the first obstacle of professional football club privatization was inappropriate allocation of television broadcast rights and pitch-side advertising among teams.
    Conclusion
    Increasing the effectiveness and efficiency, improvement of the system management, good results achievement, and budget increase of club are the most important aims of each sport club. The Economic problems towards the clubs privatization were the notable obstacles to reach these aims. So, overcoming these obstacles is the first step to succeed.
    Keywords: Private Sector, Economic obstacles, Football clubs, Premier league, Iran
  • Mohammad Sadegh Afroozeh, Seyyed Amir Ahmad Mozaffari, Njaf Aghaee, Marjan Saffari Pages 69-89
    Objective
    A Large number of football clubs have recently employed CSR initiatives to manage their stakeholders and leverage their societal position. The main objective of this research was to identify social priority and factors that affect on social responsibility Primer of League Iran.
    Methodology
    The sample consisted of 19 people's experts, administrators and faculty who were selected through theoretical sampling. This research was conducted as qualitative and used interview for data gathering. Data analyzed through three stages coding include open, axial and selective.
    Results
    Findings were consist 63 labels in open coding, which categorized in 14 concepts. In following six categories of cultural-moral, economic, technical, legal, political and structural were identified related to challenges of social responsibility. Also football club's priorities including education, charity, social, sport, health, environmental and management were identified.
    Conclusion
    According to the findings recommend, the Special committee for develop of social responsibility in Iran football league organization established then optimal strategies review and impart.
    Keywords: Social responsibility, Professional football clubs, Challenge, Culture­, Moral
  • Hadi Bagheri, Hashem Kozechian, Mojtana Amiry, Mohammad Ehsani Pages 91-107
    Objective
    This study aimed to analyze the endorsement of Iranian athletes.
    Methodology
    This study was administered by using a grounded theory approach. Interviews (n=29) were conducted with famous athletes and coaches, legislators, and experts that selected by judgment sampling. Data were analyzed according to the open, axial and selective coding by using of Atlas.Ti software.
    Results
    through the three coding phase, categories and sub-categories of athletes endorsement were identified and related to each other as follows: Causal conditions (individual and social factors, business-related factors, professional factors of sports industry, and media-related factors); Intervening and context condition (sociological factors, institutional factors, economic and trade-related factors, and media-related factors); Action strategies (governance actions, socio-cultural actions, sports organizations’ actions, commercial contract-related actions, media-related actions); and Consequences (social, national economy, professional, marketing and media consequences). Finally, coding paradigm described and theory was created.
    Conclusion
    Current limitations of Iranian athletes’ endorsement have occurred under various situation. It is far from desired situation that may have undesirable consequences. However, it can be achieved desired situations by using practical strategies that may lead to considerable outcomes.
    Keywords: Advertising, Endorsement, Famous athlete, Grounded theory
  • Gholamreza Shabanibahar, Abolfazl Farahani, Mohammadali Ghareh, Mohammad Siavashi Pages 109-126
    Objective
    The aim of the current research was to determine the components of professional development among the faculty members of the Physical Education and Sport Sciences and assessing its fit.
    Methodology
    The survey was conducted through field study. The statistical population consisted of all the faculty members of physical education and sport sciences (N=205). The statistical sample was considered equal to the statistical population. The questionnaires were distributed among the participants and 173 ones were returned and analyzed. The structured questionnaire of Professional Development was used to collect data. Nine dimensions of professional development was identified through preliminary literature study. Then, six dimensions were confirmed by the expert's ideas as follows; research; specialty service; scientific publications; information and communication technologies and networks; English language skill; and teaching. The content validity and constructs validity of the instrument were approved by the specialists’ views and confirmatory factor analysis respectivelyãÍÇÓÈå Ô. The reliability of the questionnaire was determined through Cronbach alpha with coefficient of 0. 90. Descriptive statistics were used to categorize the findings and˜áãæÑæÝ inferential statistics (Kolmogorov-ÇÓãیÑäæÝSmirnov test, Pearson correlation coefficient and one sample t-test) were used for analyzing data. Also, SEM (structural equations model) was used to examine the causal relationship by LISREL 9. 2.
    Results
    The analysis supported the process of fitting model to data. The results showed that the development model of the faculty members had desirable goodness. The dimension of scientific publications (3. 79) and English language skill (3. 98) were below average.
    Keywords: Development, Professional development, Human resource management, Faculty members
  • Rahim Ramezaninejad, Seyed Moussa Kafi, Nargess Jahanraad, Mohammad Reihani Pages 127-145
    Objective
    The purpose of the present study was to survey the athlete's stressors among selected teams of Iranian national teams.
    Methodology
    The research population was selected from Iranian national teams in the team sports of basketball, volleyball, football, futsal and handball (N=85). The sample size was considered equal to the research population. Finally, 71 athletes participated in the survey (83%). The structured questionnaire of athlete's stressors was designed using the research literature and twelve subscales were recognized based on exploratory factor analysis. For analysis of data, Repeated Measures ANOVA with Bonferroni post hoc test, and one-way ANOVA with Tukey post hoc test at the significance of p≤ 0.05 were used. According to factor analysis, 65 items with factor loadings of 30% were classified into twelve factors.
    Results
    The results indicated that the factors of injury, physical condition, individual and social issues, conflict with coach, team atmosphere, victory and winning, monotony and lack of spirit, time pressure, ambiguity and uncertainty, development expectation, training and media pressure, stress in the match field had more effect on athletes’ stress, respectively.
    Conclusion
    In sum, the prior factors of injury, physical condition, individual and social issues show that the management of sport competitions and exercise, prevention and treatment of injuries, and communication and interpersonal skills of athletes need more attention.
    Keywords: Athlete, Stress, Injury, Physical Security, Individual, Social Issues
  • Seyedeh Ozra Mirkazemi, Zeynab Jahanirad, Safoureh Niknahad Pages 145-160
    Objective
    The aim of this study was the efficiency measurement of Iranian men's volleyball teams in the premier league.
    Methodology
    The research population consists of teams attending the men's premier volleyball league (2010-2011). Because of limitation in amount of population, the sample size was considered equal to the population size (N=16). The study is descriptive-analytical and the field one. To analyze data, the descriptive and inferential statistics (mean, the Kendall and Pearson coefficient) and the operation research (DEA and AHP) were used.
    Results
    At the first step, 21 criteria (financial, sport, human resources, available facilities) were determined according to the experts’ consensus (Kendall's w = 0.761). At the next step, the criteria were prioritized. Finally, there was not any correlation in the priority of the teams based on the efficiency point and the place of team in the ranking. There was significant difference between the efficiency points of the efficient teams and inefficient teams.
    Conclusion
    Results indicated that in addition to ranking the teams based on obtained scores, several other factors are effective in determining the amount of team effectiveness or ineffectiveness.
    Keywords: Efficiency, Volleyball league, Data Envelopment Analyses
  • Shahram Shafiee, Mohammadreza Khalili Far, Sepideh Shabani Pages 161-176
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the health and safety of indoor pools in Guilan province and compare it with national and international standards.
    Methodology
    It was a descriptive survey and 21 indoor pools of 29 pools in Guilan province were studied. To collect data, a structured checklist including 116 items was used. Descriptive statistics and one sample t-test were used to test the hypothesis at P≥ 0.05.
    Results
    The results showed that the score of health and safety of toilets as well as the health of locker rooms, showers, and inner courtyard of pools were significantly higher than the mean value (p
    Conclusion
    Overall, the health, safety and staffing of indoor pools in Guilan province differed from national and international standards. We hope that the health and safety of these pools would increase with more attention of the officials.
    Keywords: Pool, Standard, Health, Safety, Staffing
  • Morteza Dostie, Abolfazl Darvishi, Aliasghar Khalilifar Pages 177-192
    Background &
    Purpose
    This survey evaluated the economic obstacles of club privatization in Iranian professional football league.
    Methodology
    The statistical population of this study included the Premier League and first division football club directors, chiefs committee of Football Federation and official football of the Provinces, sport management and some of economic and management professors which were familiar to the professional football Issues, and football news reporters and experts (N=173). The data collection tool was researcher made questionnaire which its validity was confirmed. To measuring reliability of questionnaire, Cranach’s alpha was used (α=0.80). Friedman test was used for ranking of the obstacles and Factor Analyzes was used.
    Results
    The results showed that the first obstacle was population inappropriate allocation of broadcasting.
    Discussion
    Increasing the effectiveness and efficiency, improvement of the managing system, obtaining good results and increasing the budget of club are the most important aims of each sport club and the Economic problems towards the clubs privatization were the notable obstacles to reach these goals. So, removal of these obstacles, is the first step to success.
    Keywords: Private Sector, Economic obstacles, Football clubs, Premier league, Iran
  • Loqman Keshavarz, Abolfazl Farahani, Yeganeh Moosavi Jahromi, Fateh Faraziani Pages 195-211
    Objective
    The aim of this study was to provide a model of attracting factors of private sector investment in Iran's championship sport.
    Methodology
    The study population consisted of the whole experts in sports management, economics, private sector investors and managers of championship sport. In the qualitative phase, 18 individuals were selected purposefully and in quantitative phase, a sample of 121 people was chosen based on Cochran's formula. The instrument was a 71-item structured questionnaire. Face and content validity of the questionnaire was confirmed by 15 experts as well as the construct validity was confirmed by confirmatory factor analysis. Magnitude of combined reliability testing and Cronbach's alpha was over 0.70 for all constructs. To analyze the data in the quality phase, Delphi method was applied in three stages. In quantitative phase, descriptive and inferential statistical methods such as Kolmogorov-Smirnov, confirmatory factor analysis, path analysis were applied with SPSS16 software and SmartPLS.
    Results
    The results showed that the attracting factors of private sector investment were prioritized as follows: management (0.855), sport (0.821), financial and economical (0.804), marketing (0.721), media and advertising (0.655), political (0.637), support and encouragement (0.615), cultural and social (0.559) and legal (0.356) are available. The model covered a good fitness.
    Conclusion
    The model was an appropriate one to attract private sector investor.
    Keywords: Investment, Championship Sport, Private Sector
  • Zinat Nikaein, Seyed Hamid Sjjadi Hezareh, Behnaz Motakallemi, Delaram Sorrahi, Tahmineh Saeidi Pages 211-230
    Objective
    The aim of this research was needs assessment and quality evaluation of jobs to enrich with sport activities in Guilan province's emergency medicine.
    Methodology
    It was a descriptive study. The population included the emergency medicine staff (N≈370), and the experts in medicine and health system in the province of Guilan. The staff (Cochran's formula: n=201) by random sampling and the experts (n=13) by convenience and purposeful sampling were selected. Research tool was the structured questionnaire (6 sections and 33 items) as well as a transcript of the interview (the quality evaluation of components for the needs assessment).The scaling was associated with each section (Likert scale, case, the Open-ended). The theoretical validity (Sigma counting=0.89, 10 experts) and reliability (retest=0.88) were acceptable. Analysis of Findings was done by the descriptive and inferential statistics (K-S and Chi-square) in the Excel and SPSS20 software.
    Results
    The results were the followings: the sport facilities were few; workplace stress was above average but physical activity was below average; there were various physical side effects; the satisfaction at the services and their physical activity was low; and there was significant difference between the existing physical activity and the desired among the staff. Also, the significant difference was observed between the indicators according to the staff's view (p=0
    Conclusion
    It seems due to the evaluation findings of needs assessment; the management should intervene in this issue to handle it.
    Keywords: Sport for all, Medical Staff, Sports Participation, Needs assessment of jobs
  • Fatemeh Karimi, Parivash Nourbakhsh Pages 231-245
    Objective
    The purpose of this study was to examine the relationships of expectations, the quality of services and satisfaction with the participation motivation of the female in body building clubs.
    Methodology
    The method used in the study was descriptive-correlation. The sample consisted of 200 female participants in body building club selected by multistage sampling. Research instrument included the expectations questionnaire of Hier et al. (2006), the satisfaction questionnaire of Hier et al. (2006), the participation motivation questionnaire of Gill et al. (1983), and the quality of services questionnaire of Ko and Pastore (2004).
    Results
    The results of research indicated that there were significant relationships between participation motivation, customer expectations, customer satisfaction, and quality of services. There were multiple relationships between expectations, the quality of services and satisfaction with the motivation of participation. The results indicated that the best predictor of participation motivation was expectations. The best predictors in the dimensions of services quality were the interaction and outcome qualities as well as in dimensions of customer satisfaction were the tangibles and empathy.
    Conclusion
    The continuous presence of women in fitness clubs is dependent on service quality and their satisfaction. Therefore, the officials and managers of clubs provide opportunities for improving the participation motivation of female regarding the service quality, expectations, and satisfaction.
    Keywords: Satisfaction, Expectations, Services quality, Participation motivation
  • Mohsen Shirmohammadzadeh, Seyed Mohammad Kashef Kashef, Mirhassan Seyedameri, Abolfazl Qassemzadeh Pages 248-261
    Objective
    The aim of this study was to investigate the antecedents and outcomes of the psychological empowerment of staff in the youth and sport offices based on structural equation modeling (SEM).
    Methodology
    The statistical population included all staff of youth and sport offices in the north-west provinces of Iran (N=588) and 250 people were selected as the study sample based on Cochran's formula. Research data was gathered using Spritzer’s psychological empowerment questionnaire (1997), SeyedJavadein’s organizational trust questionnaire (2009), Brayfield and Rothe's job satisfaction questionnaire (1951), Moody’s organizational commitment questionnaire (1979), Bardenz and Metzcas’s leadership style questionnaire (2000), and NanchiOn’s organizational culture questionnaire (1998). The reliability of the questionnaires was approved using Cronbach alpha coefficient. Pearson correlation and structuralequation modeling were used to analysis data.
    Results
    Research findings indicated that the organizational trust, culture and leadership were considered as antecedents and job satisfaction and organizational commitment were identified as outcomes of the psychological empowerment. The strongest correlation was observed between leadership and culture, and the weakest correlation was observed between culture and empowerment (p
    Conclusion
    It is concluded that leadership, culture and trust can improve the staff’s empowerment perception. Furthermore, the empowerment can promote the staff’s organizational commitment and their job satisfaction as well. Therefore, people with high degree of perception toward organizational leadership, culture and trust show more high level of empowerment in their workplace.
    Keywords: Empowerment, Trust, Culture, Commitment, Satisfaction