فهرست مطالب

دانشکده علوم پزشکی نیشابور - پیاپی 13 (زمستان 1395)

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 13 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • مریم حسینی *، محمد سعید عبدخدایی صفحات 1-10
    مقدمه
    مشکلات روانشناختی بیماری های مزمن از جمله دیابت که اغلب نادیده گرفته می شوند، لزوم توجه بیشتر به درمان مناسب را روشن می سازد. در پژوهش حاضر اثر برنامه آموزش شادکامی به شیوه شناختی رفتاری فوردایس بر انسجام روانی بیماران دیابتی نوع دو مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه بود. نمونه شامل 24 نفر از بیماران دیابتی مرکز انجمن دیابت پارسیان مشهد با میانگین سنی 57 سال بود. گروه آزمایش تحت آموزش مهارت های ارتقا شادکامی به روش فوردایس قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که آموزش برنامه شادکامی به شیوه شناختی رفتاری فوردایس توانسته میانگین نمرات احساس انسجام روانی بیماران دیابتی گروه آزمایش را در مقایسه با گروه گواه، افزایش دهد.
    نتیجه گیری
    آموزش برنامه شادکامی فوردایس ضمن افزایش احساس شادکامی بیماران دیابتی بر افزایش احساس انسجام روانی بیماران دیابتی موثر است.
    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، شادکامی، احساس انسجام روانی، دیابت
  • بهاره قربانی تقلیدآباد *، سید رضا تسبیح سازان مشهدی صفحات 11-21
    مقدمه
    تاکنون دلیل قطعی سندرم روده تحریک پذیر مشخص نشده است. از این رو در پژوهش های مختلف علل متعددی برای این سندرم گزارش شده است. نقش عوامل روانشناختی در بروز و تشدید علایم این سندرم در پژوهش ها گزارش می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه مکانیزم های تنظیم شناختی هیجان و سبک زندگی با افسردگی در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر به اجرا درآمده است.
    مواد و روش ها
    170 شخص مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (93 زن و 77 مرد) در یک پژوهش مقطعی- تحلیلی در 4 کلینیک گوارش شهرستان ارومیه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه مکانیزم های تنظیم شناختی هیجان، سبک زندگی و افسردگی پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از تحلیل همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    بین مکانیزم های تنظیم شناختی هیجان و سبک زندگی با افسردگی، ارتباط معنی داری گزارش شد. سبک زندگی با همبستگی معنی دار 534/0، در ارتباط با افسردگی مطرح می باشد. نتایج تحلیل رگرسیون حاکی از آن بود که فاکتور سرزنش دیگران (14/1) بزرگترین توان پیش بینی افسردگی در بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر دارد. همچنین آنالیز رگرسیون خطی نشان داد فاکتور سبک زندگی به عنوان عامل پیش بینی معنی دار در این دسته از بیماران مطرح می باشد.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر ارتباط بین مکانیزم های تنظیم شناختی هیجان و سبک زندگی را با افسردگی در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر تایید نموده و لزوم توجه به مکانیزم های تنظیم شناختی هیجان و فاکتورهای مرتبط با سبک زندگی و تعدیل آنها در درمان مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر را آشکار ساخته است.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، افسردگی، سندرم روده تحریک پذیر، سبک زندگی
  • علی کریمی، رسول شهروز *، رحیم حب نقی، رحیم محمدی، اسماعیل مرتاض، فرهاد سلطانعلی نژاد، غلامرضا نجفی، سعیده امانی صفحات 22-32
    مقدمه
    بیماری های عروق محیطی در اثر قطع جریان خون در اندام ها ایجاد می شود. ماست سل ها و پلاکت ها با القاء آنژیوژنز و افزایش رگ زایی ممکن است موجب تسریع در بهبود شرایط ایسکمی موضعی شوند. هدف از مطالعه حاضر کمک به پیدا کردن روش درمانی موثر برای بهبود شرایط ایسکمی موضعی، در محل قطع شریان رانی می باشد.
    مواد و روش ها
    30 قطعه رت نر سفید نژاد Wistar به 6 گروه آزمایشی که همگی شامل حیوانات دچار ایسکمی بودند بطور تصادفی تقسیم شدند (5=n): گروه کنترل ایسکمی: برش در محل شریان رانی و برداشت به طول mm5، گروه کنترل محلول فسفات بافر (PBS): به منطقه برش PBS اضافه گردید، گروه کنترل کیتوزان (CHIT): به منطقه برش محلول کیتوزان اضافه گردید . گروه تجربی پیوند ماست سل (CHIT/Mast cells): به منطقه برش محلول کیتوزان و ماست سل (106×1) اضافه شد. گروه تجربی پیوند پلاکت (CHIT/plat): به منطقه برش محلول کیتوزان و پلاکت (106×13) اضافه گردید. گروه تجربی پیوند پلاکت و ماستسل (CHIT/plat/Mast cells): به منطقه برش محلول کیتوزان، 106×13 پلاکت و ماست سل (106×1) اضافه شد.
    یافته ها
    آنالیز داده های مربوط به تراکم عروق و هیستومورفومتری روز 7 بعد از جراحی صورت گرفت. میانگین تعداد عروق خونی در گروه CHIT/Mast افزایش معنی داری نسبت به سایر گروه های آزمایشی نشان داد (p<0/05). میانگین مربوط به تعداد عروق متوسط و بزرگ در گروه CHIT/Mast بطور موثری بیشتر از گروه های کنترل بود (p<0/05).
    نتیجه گیری
    استفاده از ماست سل ها در مهندسی بافت می تواند پیشنهادی با رویکرد جدید در راستای آنژیوژنز درمانی تلقی شود، که قادر به ارائه بهبود روند رگزایی در موارد ابتلا به بیماری های عروق محیطی باشد.
    کلیدواژگان: آنژیوژنز، ماست سل، مهندسی بافت، پلاکت، بافت شناسی
  • سهیل سبحان اردکانی * صفحات 33-45
    مقدمه
    در ایران به عنوان کشوری خشک و نیمه خشک، 90 درصد آب مورد نیاز از منابع آب زیر زمینی تامین می شود. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی آلودگی منابع آب زیرزمینی دشت رزن همدان به فلزات سنگین آرسنیک، روی، سرب، کادمیوم، کروم، مس و منگنز با کاربرد شاخص های آلودگی کیفیت آب طی فصول بهار و تابستان سال 1391 انجام یافت.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری از 20 حلقه چاه در سطح دشت انجام شد. بعد از طی مراحل آماده سازی آزمایشگاهی، غلظت عناصر در نمونه ها توسط دستگاه ICP خوانده و کیفیت آب توسط شاخص های Cd، HPI و HEI ارزیابی گردید.
    یافته ها: میانگین مقادیر شاخص های Cd (شاخص آلودگی)، HPI (شاخص آلودگی فلزات سنگین )و HEI (شاخص ارزیابی فلزات سنگین) در فصل بهار به ترتیب با 2/96-، 45/47 و 4/04 و در فصل تابستان به ترتیب برابر با 3/54-، 45/07 و 3/59 و بسیار کمتر از آستانه خطر تعیین شده برای شاخص هاست. از طرفی مقایسه میانگین غلظت عناصر مورد مطالعه با رهنمود WHO نشان داد که میانگین غلظت عناصر کمتر از حد استاندارد است.
    نتیجه‏ گیری: گرچه در حال حاضر منابع آب زیرزمینی دشت رزن در معرض آلودگی بیش از حد مجاز به فلزات سنگین نیست، اما استفاده بی رویه و طولانی مدت از نهاده های کشاورزی، رواج استفاده از آفت کش ها و کودهای آلی با احتمال آلودگی به انواع فلزات سنگین، استفاده از فاضلاب شهری به عنوان آب آبیاری و لجن فاضلاب به عنوان کود و همچنین استقرار صنایع آلاینده می تواند ضمن تهدید منابع آب زیرزمینی این منطقه، تبعات غیر قابل جبرانی را نیز به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: فلز سنگین، آب زیرزمینی، کیفیت آب، آفت کش ها، ایران
  • مریم حاجی شفیعی، پروانه صانعی، احمد اسماعیل زاده *، عمار حسن زاده کشتلی، حمیدرضا روح افزا، حمید افشار، آوات فیضی، پیمان ادیبی صفحات 46-58
    مقدمه
    مطالعات پیشین به نقش محافظتی شاخص تغذیه سالم در اختلالات روانی در جوامع غربی اشاره کرده اند ولی مطالعات در این زمینه در خاورمیانه اندک می باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین پیروی از رهنمودهای تغذیه سالم از جمله شاخص جایگزین تغذیه سالم و شیوع اضطراب و افسردگی در بزرگسالان ایرانی بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه مقطعی حاضر که روی 3363 بزرگسال ایرانی صورت گرفت، اطلاعات مربوط به دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه معتبر بسامد غذایی 106 موردی (Food Frequency Questionnaire: FFQ) جمع آوری گردید. پیروی از تغذیه سالم با استفاده از شاخص جایگزین تغذیه سالم (AHEI) ارزیابی شد. معیار HADS نیز برای ارزیابی اضطراب و افسردگی مورد استفاده قرار گرفت. اطلاعات مربوط به سایر متغیرها با استفاده از پرسشنامه های معتبر جمع آوری گردید.
    یافته ها
    فراوانی اضطراب و افسردگی در بین افراد به ترتیب 2/15 و 30 درصد گزارش شد. پس از تعدیل متغیرهای مخدوشگر، افراد با پیروی بیشتر از شاخص جایگزین تغذیه سالم 48 درصد شانس کمتری برای ابتلا به افسردگی (0/70-0/39 :CI 95 درصد، 0/52:OR) داشتند. همچنین افراد در بالاترین گروه شاخص جایگزین تغذیه سالم، نسبت به افراد در کمترین تبعیت از این الگوی غذایی، 29 درصد شانس کمتری برای ابتلا به اضطراب (0/94-0/54 :CI 95 درصد ،0/71:OR) داشتند. ولی پس از تعدیل متغیرهایی همچون نمایه توده بدن و دریافت های غذایی این ارتباط از لحاظ آماری معنی دار نبود (1/09-0/52 :CI 95 درصد ،0/75:OR).
    نتیجه گیری
    پیروی از شاخص جایگزین تغذیه سالم ارتباط معکوسی با خطر ابتلا به افسردگی در جمعیت ایرانی داشت. مطالعات بیشتر، به خصوص از نوع آینده نگر، برای تایید این یافته ها در جوامع خاورمیانه مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: شاخص جایگزین تغذیه سالم، کیفیت رژیم غذایی، افسردگی، اضطراب
  • مهناز علیخانی، عبدالحسین شیروی *، ویدا حجتی صفحات 59-68
    مقدمه
    علی رغم مزایای متعدد، اثرات سمی و مضر نانوساختارها به یکی از دغدغه های اصلی محققان تبدیل شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات نانوذرات طلا بر هورمون های LH، FSH، و تستوسترون در موش های سوری نر نژاد NMRI می باشد.
    مواد و روش ها
    ابتدا30 سر موش سوری نر نژاد NMRI به طور تصادفی به سه گروه ده تایی کنترل و گروه های تجربی شامل موش های دریافت کننده دوز ppm 50 و ppm 100 تقسیم شدند. نانوذرات طلا به مدت 7 روز بصورت درون صفاقی به موش ها تزریق شد. پس از اتمام این دوره، حیوانات توسط کتامین و زایلین بیهوش و خون گیری از قلب آنها انجام شد. در مرحله بعد، حیوانات تشریح و بافت بیضه از بدن آنها خارج شد و جهت انجام مراحل بافت شناسی آماده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v/21 و در سطح معنی داری آماری 0/05 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از افزایش معنی دار غلظت هورمون های LH و FSH و کاهش معنی دار هورمون تستوسترون در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت نانوذرات طلا میزان هورمون های LH و FSH و تستوسترون را در موش های سوری نر تغییر داده و می توانند باعث تداخل سیستم متابولیسمی شوند.
    کلیدواژگان: نانوذرات، هورمون های LH و FSH، تستوسترون، بیضه، موش سوری
  • محبوبه محبوبی، پیراسته نوروزی، مهدی خاکساری *، حمید کلالیان مقدم صفحات 69-81
    مقدمه
    تحقیقات اخیر نشان داده است که بیماری دیابت منجر به بروز اختلالات حرکتی و شناختی و نقص در یادگیری می شود. ریشه کودزو یک ساپونین و ایزو فلاونین می باشد که اغلب به عنوان عامل کاهنده قند خون مورد استفاده قرار می گیرد. کودزو توانایی کاهش گلوکز خون از مسیر غیر وابسته به انسولین را داشته که از این لحاظ مشابه با متفورمین عمل می نماید و همچنین با حذف رادیکال های آزاد منجر به کاهش استرس اکسیداتیو می گردد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر ریشه کودزو بر یادگیری، شناخت فضایی و عملکرد حرکتی در موش های صحرایی نر دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر، موش های نر نژاد ویستار به 3 گروه کنترل، دیابتی و دیابتی تیمار شده با کودزو تقسیم شدند. دیابت بوسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (با دوز mg/kg50) ایجاد گردید. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با کودزو با دوز mg/kg50 به مدت شش هفته بصورت گاواژ انجام شد. در پایان، گروه ها با آزمون های رفتاری شناخت فضایی، شناخت اشیاء و آزمون حرکتی بارفیکس مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در آزمون شناخت فضایی، شناخت اشیاء، بارفیکس، تعداد حرکت های حیوان و نیز تعداد ایستادن در بازوهای Y maze، در گروه دیابتی تیمار شده با کودزو، افزایش معنی داری نسبت به گروه دیابتی داشت.
    نتیجه گیری
    تجویز ریشه کودزو به مدت 6 هفته می تواند منجر به بهبود اختلالات شناختی از جمله حافظه و یادگیری و نیز اختلالات حرکتی در موش های صحرایی دیابتی گردد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، ریشه کودزو، حافظه، یادگیری، اختلالات حرکتی
  • فاطمه موسوی موید، مهرداد چراغی *، بهاره لرستانی صفحات 82-89
    مقدمه
    از آنجا که مصرف بیش از حد نیترات و فسفات، سلامت انسان را تهدید می کند و سبزیجات و میوه ها، منابع بزرگی از این مواد در رژیم غذایی هستند، هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین میزان تجمع نیترات و فسفات در پیازهای مصرفی شهر همدان می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری به تعداد 10 عدد پیاز در 3 تکرار به صورت کاملا تصادفی در بهمن و اردیبهشت ماه سال های 1394 و 1395 صورت گرفت. غلظت نیترات و فسفات نمونه ها بعد از عصاره گیری به روش هضم اسیدی و خاکستر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر مورد سنجش قرار گرفتند. برای پردازش آماری نتایج نیز نرم افزار SPSS v.20 و آزمون های تی مستقل و تی تک نمونه ای بکار رفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که متوسط غلظت نیترات در پیازهای سفید و قرمز اردیبهشت ماه به ترتیب 60/65 و mg/kg275/97 و در بهمن ماه به ترتیب 194/85 و mg/kg244/67 بود. همچنین متوسط غلظت فسفات در پیازهای سفید و قرمز اردیبهشت ماه به ترتیب 6205/11 و mg/kg13526/87 و در بهمن ماه به ترتیب 6124/12 و mg/kg7512/11 گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که غلظت های نیترات و فسفات در پیاز قرمز جمع آوری شده در اردیبهشت ماه و پیازهای سفید و قرمز جمع آوری شده در بهمن ماه بیشتر از حد استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. در این مطالعه دلیل بالا بودن یون های نیترات و فسفات در پیازهای مصرفی شهر همدان را احتمالا می توان به مصرف نامناسب، نامتعادل و بیش از حد نیاز گیاه از کودهای نیتروژنه و فسفره عنوان کرد. بنابراین پایش منظم محصولات خریداری شده توسط معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نیترات، فسفات، پیاز
|
  • Maryam Hoseini*, Mohammad Saied Abdkhodai Pages 1-10
    Introduction
    Psychological problems of chronic patients, especially diabetes, that often are ignored, need special attention to proper treatment. In current research, the effect of cognitive-behavioral Fordyce happiness training on sense of coherence in diabetic patients have been studied.
    Materials And Methods
    The design of research was a quasi-experimental design with pretest and post-test together with control group. The samples were 24 subjects on average 57 years old among diabetic patients Parsian diabetes clinic in Mashhad. The members of experimental and control groups responded to the sense of coherence questionnaire. Experimental group received 10 Fordyce happiness training sessions (1 hour for each session). Then for post-test both of groups responded to the sense of coherence questionnaire. The data were analyzed by covariance analysis ANCOVA.
    Results
    The finding showed that Fordyce happiness cognitive-behavioral training could increase the average sense of coherence scores in experimental group in comparison with control group.
    Conclusion
    Based on these findings, in addition to increasing the sense of happiness among diabetic patients, Fordyce happiness training plan has meaningful effect on increasing the sense of coherence.
    Keywords: Cognitive- behavioral Therapy, Happiness, Sense of Coherence, Diabetes
  • Bahareh Ghorbani Taghlidabad*, Seyyed Reza Tasbihsazan Mashhadi Pages 11-21
    Introduction
    Precise cause of IBS is not known so far. In different researches numerous causes for this syndrome has been reported. Role of psychological factors in causing or exacerbating symptoms of this syndrome is reported in different studies. This study aimed to investigate the relationship between cognitive emotion regulation mechanisms and life style and depression in patients with irritable bowel syndrome.
    Materials And Methods
    170 People with irritable bowel syndrome (93 females and 77 males) in a descriptive – correlation study over 4 GI clinic of Urmia city were selected by convenience sampling. Cognitive emotion regulation mechanisms questionnaire, lifestyle inventory and depression scale filled by respondents. For data analysis Matrix analysis and regression analysis were used (P=0.05).
    Results
    Results showed that there is a meaningful association between cognitive emotion regulation mechanisms and lifestyle associated with depression significantly (0.534). Regression analysis showed that between predictive variables factors, blame others (14.1) has greatest predictive power in depression at patient with irritable bowel syndrome. Also linear regression analysis poses lifestyle factor as a significant predictor of depression in patients with irritable bowel syndrome.
    Conclusion
    In current study the relationship between cognitive emotion regulation mechanisms and life style and depression in patients with irritable bowel syndrome is confirmed, hence the importance of cognitive emotion regulation and factors related to lifestyle and the modifications in the treatment of irritable bowel syndrome has revealed.
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Depression, Irritable Bowel Syndrome, Life Style
  • Ali Karimi, Rasoul Shahrooz*, Rahim Hobbenaghi, Rahim Mohammadi, Esmaeil Mortaz, Farhad Soltanalinejad, Gholam Reza Najafi, Saeedeh Amani Pages 22-32
    Introduction
    Peripheral arterial disease is the result of obstruction of blood circulation. Mast cells and platelets via induction of angiogenesis may cause the enhancement of amelioration local ischemia. The aim of this study was help to find an appropriate approach to recovery of ischemic condition in the restricted femoral artery localization.
    Materials And Methods
    30 male white Wistar rats were divided into 6 ischemic experimental groups (n=5), randomly: Ischemia control group: the femoral artery was transected‚ Phosphate buffer control solution (PBS) group: the transected location was immersed with PBS, Chitosan control group (CHIT): the transected location was immersed with chitosan solution, Mast cell transplanted experimental group (CHIT/Mast cells): the transected location was immersed with chitosan and mast cells (1× 106). Platelets transplanted experimental group (CHIT/plat): the transected location was immersed with chitosan and platelets (13×106). Platelets and mast cells transplanted experimental group (CHIT/plat/Mast cells): the transected location was immersed with chitosan, 13×106 platelets and mast cells (1×106).
    Results
    Analyses of capillary density and histomorphometrical analysis were performed on day 7 after surgery. Mean number of blood vessels in CHIT/Mast cells group indicated a significant difference compared to other experimental groups (P
    Conclusion
    Mast cells using in tissue engineering could offer a new approach for therapeutic angiogenesis which is able to provide improved neovascularization in cases of peripheral arterial diseases.
    Keywords: Angiogenesis, Mast Cells, Tissue Engineering, Platelets, Histology
  • Soheil Sobhanardakani * Pages 33-45
    Introduction
    Iran is located within the dry and semi dry regions, thus almost 90% of the required water is secured through the use of ground waters. This study was undertaken to evaluation of water quality pollution indices for heavy metals (As, Zn, Pb, Cd, Cr, Cu and Mn) contamination analysis in Razan Plain in 2012.
    Materials And Methods
    Totally, 20 ground water wells were chosen randomly. After preparation of samples for the analysis of cations in the labratory, elements (As, Zn, Pb, Cd, Cr, Cu and Mn) concentration were determined using ICP-OES. Also three documented methods evaluated in this study are the contamination index (Cd), the Heavy metal Pollution Index (HPI) and the Heavy metal Evaluation Index (HEI).
    Results
    The results showed that mean values of Cd, HPI and HEI for spring season were -2.96, 45.47 and 4.04 respectively and for summer season were -3.54, 45.07 and 3.59 respectively and indicates low contamination levels. Also, comparing the mean concentrations of the evaluated metals with WHO maximum permissible limits (MPL) showed a significant difference (P
    Conclusion
    However, the mean concentrations of the metals were significantly lower than MPL, but the irregular and long-term usage of agricultural inputs especially heavy metal based pesticides and fertilizers, use of wastewater and sewage sludge in agriculture, over use of organic fertilizers and establishment of pollutant industries can threaten the ground water, and cause irreversible damages in this area.
    Keywords: Heavy Metals, Groundwater, Water Quality, Pesticides, Iran
  • Maryam Hajishafiee, Parvane Saneei, Ahmad Esmaillzadeh*, Ammar Hassanzadeh Keshteli, Hamid Reza Roohafza, Hamid Afshar, Awat Feizi, Peyman Adibi Pages 46-58
    Introduction
    Earlier studies have shown a protective association between adherence to healthy eating guidelines and mental disorders in western nations; however, data in this regard are limited from the understudies region of Middle-East. We aimed to examine the association between adherence to healthy eating guidelines, as measured by AHEI, and prevalence of anxiety and depression in a large sample of Iranian adults.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, data on dietary intakes of 3363 adult participants were collected using a validated dish-based 106-item semi-quantitative Food Frequency Questionnaire (FFQ). Adherence to healthy eating was quantified using AHEI as suggested by earlier publications. The Iranian validated version of Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS) was used to assess anxiety and depression in study participants. Data on other covariates were gathered using a pre-tested questionnaire.
    Results
    Overall, the frequency of anxiety and depression was 15.2% and 30.0%, respectively. After taking potential confounders into account, participants with greater adherence to AHEI had 48% lower odds of depression compared with those in the bottom quartile (OR = 0.52; 95% CI: 0.39-0.70). Those in the highest quartile of AHEI had a 29% lower odds of anxiety, compared with those in the lowest quartile (OR=0.71; 95% CI: 0.54-0.94); however, adjustment for dietary intakes and body mass index attenuated the association (OR = 0.75, 95% CI: 0.52-1.09).
    Conclusion
    Adherence to healthy eating was inversely associated with a lower chance of depression in Iranian adults. Further studies, especially with prospective design, are required to confirm these associations in Middle-Eastern populations.
    Keywords: Alternative Healthy Eating Index, Diet Quality, Depression, Anxiety
  • Mahnaz Alikhani, Abdolhosein Shiravi*, Vida Hojati Pages 59-68
    Introduction
    Nanoparticles manufactured using nanotechnology, have always been a concern because of their toxic and harmful effects, despite having numerous benefits. In this study, the effect of gold nanoparticles on LH and FSH hormones as well as testosterone was investigated in males NMRI.
    Materials And Methods
    30 male NMRI were classified randomly into 3 groups of 10 including control and experimental groups where the mouse received 50ppm and 100ppm of nanoparticles. Then, gold nanoparticles were injected for 7 days using intraperitoneal injection and after the seven-day period, animals were anesthetized using ketamine and xylazine and blood samples are taken from heart. Then, they were dissected and testicle tissue was extracted to be prepared to perform histological studies.
    Results
    In this study, significant differences was observed in concentration of LH and FSH hormones (increased concentration) in taken doses and significant changes were observed in testosterone hormone (decrease) in doses of 100 and 50 ppm that could be because of the inhibiting effect of gold nanoparticles on the performance of testosterone producing cells. Statistical calculations were performed using the statistical software version SPSS v.21.
    Conclusion
    Results of this study showed that gold nanoparticles change the amount of LH and FSH hormones as well as testosterone in male Syrian mouse and this will result in interference with metabolism system.
    Keywords: Nanoparticles, LH, FSH Hormones, Testosterone, Testicle, Syrian Male
  • Mahboobeh Mahboobi, Pirasteh Norouzi, Mahdi Khaksari *, Hamid Kalalian Moghaddam Pages 69-81
    Introduction
    Recent research has shown that diabetes leads to movement disorders and cognitive impairment in learning. Kudzu root is an isoflavone and saponin which has often been used as an antihyperglycemic agent. Kudzu has the ability to decrease a glucose level which is insulin independent and similar to the metformin. Also it can reduce oxidative stress by scavenging of free radicals. The present study has been conducted to evaluate of the effect of Kudzu root on learning¸ spatial cognition and mobility in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study¸24 male Wistar rats were divided into following groups: control¸ diabetic and Kudzu- treated diabetic groups. Diabetes was induced by intra-peritoneal injection of streptozotocin (STZ) (dose 50mg/kg). One week after STZ injection¸ Kudzu was gavaged at the dose of 50 mg/kg for six weeks. Behavioral tests including spatial recognition¸ object recognition and the grip traction motor tests were performed.
    Results
    In spatial recognition test¸ the number of locomotion and learning arms of the Y maze in the Kudzu root-treated group increased significantly in comparison with diabetic group. In objects recognition test¸ the number of recognition novel object in Kudzu root-treated diabetic group was significantly more than diabetic group.
    Conclusion
    Kudzu root treatment for diabetic rats within 6 weeks can improve movement disorders and cognitive dysfunction in memory and learning.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Diabetes Mellitus, Kudzu Root, Memory, Learning
  • Fatemeh Mousavi Moayeid, Mehrdad Cheraghi*, Bahareh Lorestani Pages 82-89
    Introduction
    Consumption more of level nitrate and phosphates threatens human health. Vegetable and fruits are the great sources of nitrate and phosphate in human diet. The purpose of study is to determine the amount of nitrate and phosphate in consuming onions of Hamedan.
    Materials And Methods
    Sampling performed randomly to number of 10 onion samples in 3 repetition in April and February 2015 & 2016. Concentration of nitrate and phosphates analyzed by spectrophotometer after extracting by method acid digestion and dry ash. For statistical processing of results used from software SPSS v.20 and T-independent and one sample T-test.
    Results
    Results showed that nitrate average in white and red onions in April was 60.65mg/kg and 275.97mg/kg respectively and in February was 194.85mg/kg and 244.67mg/kg respectively. Also phosphate average in white and red onions in April is 6205.11mg/kg and 13526.87 mg/kg respectively and in February is 6124.12 mg/kg and 7512.11 mg/kg respectively.
    Conclusion
    Findings showed that the concentration of nitrate and phosphate in red onions of collected in April and white onions collected in February are more than WHO standard. In this study the reason of high nitrate and phosphate in the consumed onions in Hamedan is probably use of unsuitable, unbalanced and high amount of nitrate and phosphate manures. Therefore regular monitor of products by “Deputy of Food and Drug” of Medical Science University is seems to be necessary.
    Keywords: Nitrate, Phosphorus, Onion