فهرست مطالب

مهندسی بهداشت محیط - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1396)

نشریه مهندسی بهداشت محیط
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نرگس احمدی شهریور، محمود علی محمدی، فرامرز معطر، عماد دهقانی فرد، معصومه عسکری صفحه 185
    زمینه و هدف
    دستیابی به تکنولوژی ها، علیرغم هدف اولیه بشر که سعی داشته با تسلط بر طبیعت و عناصر آن شرایط بهتری جهت حیات خویش مهیا نماید، نتیجه ای جز تخریب مداوم محیط زیست به دنبال نداشته است. یکی از مهمترین صنایع مصرف کننده انرژی و در نتیجه آلاینده محیط زیست، صنایع غذایی بوده که موجب انتشار انواع آلاینده ها به هوا، آب و خاک می گردند. هدف این تحقیق، بررسی خروجی ذرات و گازهای آلاینده در دو دودکش بی بو و gas plant یک کارخانه تولید روغن نباتی در شمال کشور در تابستان و پاییز سال 1393 می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری های گاز و ذرات خروجی از دودکش انجام گردید و میزان بالای خروجی آلاینده ها، نوع اسکرابر مورد استفاده در کارخانه را تعیین کرد. در این تحقیق از دستگاه های معتبر اندازه گیری استفاده شده که اندازه گیری ها دو بار در تابستان انجام شد و میانگین آن به عنوان ملاکی برای تعیین اسکرابر قرار گرفت و پس از تهیه و نصب اسکرابر در خروجی دودکش ها و تعویض نوع سوخت، مجددا در پاییز اندازه گیری های ذرات و گازهای خروجی از دودکش انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که تغییر سوخت از گازوئیل به گاز طبیعی و نصب اسکرابر تر در خروجی، باعث شد تا غلظت ذرات و گازهای شاخص خروجی هر دو دودکش در محدوده استاندارد ایران قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    اصلاح سوخت و نصب اسکرابر، به عنوان یک استراتژی مناسب جهت کاهش آلاینده های این صنعت بالاخص گازهای آلاینده خروجی می باشد.
    کلیدواژگان: ذرات معلق، گازهای آلاینده، دودکش، اسکرابر، صنایع روغن نباتی
  • سکینه ملایی توانی، عماد دهقانی فرد، علی مهرعلی، غلامعلی شریفی عرب، آلاله دهمنش صفحه 193
    سابقه و هدف
    آبمیوه ها نوشیدنی هایی با ارزش تغذیه ای فراوان، سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری می باشند، و به دلیل خواص درمانی خود به طور گسترده مصرف می شوند. هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه در شهرستان شاهرود بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در بهار و تابستان سال های 94-1393 بر روی آبمیوه های موجود در شهرستان شاهرود به روش توصیفی- مقطعی انجام گرفته است. از پرسشنامه خود اظهاری مواد غذایی وزارت بهداشت و درمان با اعمال برخی اصلاحات (بر حسب نیاز) جهت تعیین کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه و ارتباط آن بین دانش ایمنی مواد غذایی و اقدامات فروشندگان استفاد گردید. در این مطالعه همه واحدها (9 واحد) جزء جامعه پژوهش در نظر گرفته شدند و به صورت مراجعه حضوری و تکمیل پرسشنامه انجام شد. به منظور تعیین کیفیت باکتریولوژیک آبمیوه ها، نمونه برداری از اماکن آبمیوه فروشی صورت گرفت. نمونه ها از نظر وجود استافیلوکوکوس، اشریشیاکلی، کلیفرم کل، شمارش مخمر و کپک به روش استاندارد آنالیز شدند. نتایج بدست آمده با استانداردهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مقایسه گردید. سپس داده های مورد نظر پس از جمع آوری وارد نرم افزار Excel و spss گردید.
    یافته ها
    حدود 12/16 درصد از نمونه های مورد مطالعه آلوده به استافیلوکوکوس، 58/22 درصد از نمونه آلوده به اشریشیاکلی، 9/12درصد از نمونه آلوده به کلیفرم کل، 7/38 درصد از نمونه آلوده به مخمر و 67/9 درصد از نمونه آلوده به کپک بوده اند. همچنین ارتباط معنی داری بین پارامترهایی مانند میزان سواد(تحصیلات) فروشندگان، میزان فروش، نظافت محل، بهداشت یخچال، بهداشت فردی، بهداشت موادغذایی، بهسازی محیط وجود داشت(P ≤ 0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که همه پارامترهای بیولوژیکی بالاتر از سطح استاندارد قرار داشته، که ناشی از عدم رعایت اصول و موازین بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی و بهسازی محیط این اماکن می باشد. بنابراین نیازمند مدیریت و نظارت و آموزش هدفمند ایمنی مواد غذایی برای جلوگیری از آلودگی ناشی از مواد غذایی با عوامل بیماری زا می باشد، و تاکید بیشتری بر رعایت آیین نامه ماده 13 می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس، اشیرشیاکلی، کلیفرم کل، شمارش مخمر و کپک، آبمیوه، شاهرود
  • ادریس حسین زاده، بهاره میرزاهدایت، صدیقه کریم پور روشن صفحه 205
    زمینه و هدف
    ارزیابی اثرات بهداشتی برای شناسایی فعالیت ها و سیاست هایی است که اثرات قابل توجهی بر سلامت دارد که علاوه بر طرح های بزرگ می تواند حیطه های مختلفی را در برگیرد. هدف پژوهش حاضر گردآوری HIA های انجام یافته در ایران است تا جایگاه و مسیری که HIA از ابتدا تا کنون طی کرده را ترسیم کند.
    مواد و روش ها
    این کار یک مرور سیستماتیک است و تمامی اطلاعات از پایگاه های علمی گردآوری شده است. هردو پایگاه فارسی و انگلیسی پوشش داده شده و هریک از یافته ها مورد بررسی قرارگرفته است.
    نتایج
    تعداد کل یافته ها 181بود که موارد مرتبط به 95 یافته رسید و در حیطه های آلودگی هوا، موارد شغلی، پتروشیمی، آلودگی صوتی، موضوعات شهری، سلامت، اصول HIA و سایر حوزه ها تعداد یافته ها به ترتیب 48، 7، 2، 2، 9، 3، 14و10 بود.
    نتیجه گیری
    با وجود الزام HIA برای طرح های بزرگ توسعه ای و با ملاحظه موضوعات و حیطه هایی که HIA در ایران برای آن ها انجام شده است می توان دریافت که در برخی حیطه ها نیاز به ارزیابی اثرات بر سلامت وجود دارد مانند مسئله آلودگی هوا و مسائل شهری، چراکه بر افراد زیادی تاثیرگذار خواهد بود. انجام چنین ارزیابی هایی قبل از ابلاغ استاندارد ملی پیوست سلامت نشان دهنده همین مطلب است. بنابراین از سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان در حوزه سلامت این انتظار می رود تا به این نگرانی ها پاسخ داده و در کنار ارزیابی طرح های ملی به انجام HIA در سایر حوزه ها نیز توجه نشان داده تا پژوهش های این حوزه از قالب مقالاتی مکتوب به طرح های عملیاتی درآید و به ارتقای هرچه بیشتر سلامت در جامعه بیانجامد.
    کلیدواژگان: ارزیابی اثرات بهداشتی، طرح های توسعه، ایران، مرور سیستماتیک
  • رعنا آب جار، لیلا ساداتی، ابوالفضل شاهبازی، ملاحت کمالی، محمد فریاب اصل صفحه 225
    زمینه و هدف
    فاکتورهایی نظیرحجم بالای کار، تعددپرسنل، ترددزیاد و شرایط بیماران مراجعه کننده به اتاق عمل باعث شده است تا این واحد بیمارستانی جزء مناطق با ریسک بالا از لحاظ عفونت محسوب شود. لذا به منظور پیشگیری از بروز و انتقال عفونت، باید اقدامات پیشگیرانه ای از جمله پاکسازی و نظافت مرتب کف اتاق عمل، پوشیدن کفش های تمیز و ضدعفونی شده و یا روکفشی صورت پذیرد. این پژوهش با هدف بررسی میزان آلودگی کفش های اتاق عمل بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.
    موادو روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر برروی150 مورد کفش پرسنل اتاق عمل در بیمارستان های آموزشی البرز انجام شد که از آنها نمونه برداری شد و تحت کشت قرار گرفت. سپس نمونه ها توسط کارشناس آزمایشگاه تفسیر شد. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون کای دو و فیشر دقیق و با استفاده از نرم افزار 19 spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از150 نمونه گرفته شده 11% آن ها بدون آلودگی و 89% آن ها دارای آلودگی بود. در بین کفش هایی که قبل از واشینگ از آن ها نمونه گیری شد 5/96% آن ها آلوده بودند و در بین کفش هایی که بعد از واشینگ از آن ها نمونه گیری شد 7/61% آن ها آلودگی داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان آلودگی زیادکفش ها، به نظر می رسد که نحوه شست و شو و یا نوع محلول شوینده به کار رفته فاقد توان گند زدایی قابل توجه است و باید مورد تجدید نظر و اصلاح قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کفش اتاق عمل، آلودگی، پاکسازی، ضدعفونی، عفونت
  • بهرام کمره ئی، مهدی بیرجندی، محمد بازدار، بهرام روشن چراغی، فاطمه بیرانوند صفحه 234
    زمینه و هدف
    استخرها علاوه بر جنبه های تفریحی و ورزشی جنبه ی درمانی نیز دارند که در صورت عدم پایش و کنترل بهداشت عمومی آب آنها، این اماکن عمومی می توانند به محل و جایگاه مناسبی برای شیوع بسیاری از بیماری های مربوط با آب تبدیل شوند. هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت فیزیکوشیمیایی و میکروبی آباستخرهای شنای شهر خرم آباد و مقایسه ی نتایج آنها با استانداردهای موجود است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی – مقطعی بود که در 60 مرحله آباستخرهای شنای شهر خرم آباد نمونه برداری شد و پارامترهای دما، pH، کلرآزاد باقیمانده، قلیائیت، سختی، کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، استرپتوکوک مدفوعی و باکتری های هتروتروف آنها سنجش شدند.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که پارامترهای دما، کدورت، کلرآزاد باقیمانده، pH، قلیائیت، سختی، کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، استرپتوکوک مدفوعی و باکتری های هتروتروف به ترتیب در 30٪ ،100٪ ،76.7٪ ،83.3٪ ،3/23٪ ،٪ 3/3 ،٪ 3/78 ، 3٪/88 ، 95٪ ،3/93% از نمونه ها درحد مطلوب بوده اند.
    نتیجه گیری
    در مجموع بررسی نتایج نشان داد که کیفیت فیزیکو شیمیایی و میکروبی آباستخر های شنای تحت مطالعه از شرایط استاندارد و قابل قبولی برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: استخر، فیزیکو شیمیایی، کلیفرم، استرپتوکوک مدفوعی، هتروتروف
  • ثریا موحد، روشنک رضایی کلانتری، مصطفی خضری، علی آذری صفحه 244
    زمینه و هدف
    رسوب گذاری و خورندگی به عنوان عوامل مخرب کیفیت آب آشامیدنی مشکلاتی را نظیر کاهش بهداشت عمومی، کاهش کیفیت آب و کاهش عمر مفید تجهیزات لوله کشی ایجاد می کند و درنهایت کنترل آن تاثیر بسزایی در بهداشت و کیفیت آب دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی شاخص های کیفیت خورندگی یا رسوب گذاری منابع آب های زیرزمینی شهرستان قروه در استان کردستان، با استفاده از روش آماری مونت کارلو به منظور کاهش عدم قطعیت و افزایش دقت برآورد مقدار شاخص ها، صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    اطلاعات موردنیاز در این مطالعه شامل 64 نمونه از 16 چاه تامین کننده آب شهرستان قروه در مدت 12 ماه طی سال های 92-91 به منظور خصوصیات کیفی آب و تشخیص خورندگی و رسوب گذاری آب منطقه با استفاده از شاخص های لانژلیر، رایزنر، لارسون - اسکولد و پوکوریوس برداشت و موردمطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    مقدار متوسط شاخص های لانژلیر، رایزنار، پوکوریوس و لارسون-اسکولد به ترتیب برابر با 0.015±0.5449، 0.017±6.8878، 0.007±7.3754 و 0.0390±0.0919 تعیین گردید. همچنین مقادیر احتمال های برآورد شده برای بروز پدیده های خورندگی و رسوب گذاری به ترتیب برای شاخص لانژلیر 59/6% و 57/47% ، برای شاخص رایزنار کمتر از 77/11% و 33/54% ، برای شاخص پوکوریوس کمتر 47/17% و 33/36% و نهایتا برای شاخص لارسون-اسکولد 15/0 % و 74/99% تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    تمامی شاخص ها موردبررسی نتایج یکسانی را برای وضعیت آب نشان دادند و حاکی از وضعیت نسبتا رسوب گذار آب منطقه می باشند. مهم ترین عامل اثرگذار بر مقدار شاخص های موردمطالعه بر اساس آزمون پیرسون pH و مقدار یون کلسیم می باشد.
    کلیدواژگان: شاخص های خورندگی آب، شبیه سازی مونت، کارلو، آب های زیرزمینی شهرستان قروه
  • مریم علیزاده، روح الله میرزایی، سید حسین کیا صفحه 253
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت مصارف مختلف آب، هدف این مطالعه بررسی روند مکانی کیفیت آب رودخانه های کن و کرج با استفاده از سه شاخص NSFWQI، IRWQIsc و WQI است.
    مواد و روش ها
    اطلاعات پارامترهای کیفی آب از 20 ایستگاه پایش رودخانه های کن و کرج طی سال های 1391-1392 جمع آوری و کیفیت آب دو رودخانه با سه شاخص کیفی نام برده محاسبه شد. برای محاسبه شاخص های NSFWQI و IRWQIsc از پارامترهای TDS، FC، EC، نیترات، کدورت و برای محاسبه شاخص WQI از پارامترهای TDS، نیترات و سولفات استفاده شد. پارامترهای موردمطالعه با استانداردهای مصرف شرب مقایسه شد. ایستگاه های پایش با تحلیل خوشه ایگروه بندی شدند و در نهایت، الگوی مکانی تغییر پارامترها و شاخص های کیفی آب توسط نرم افزار ArcGIS مشخص شد.
    یافته ها
    کیفیت آب رودخانه های کن و کرج طبق شاخص NSFWQI به ترتیب در محدوده آب های با کیفیت بد و متوسط، طبق شاخص IRWQISC به ترتیب در محدوده آب های با کیفیت بسیار بد و نسبتا خوب و طبق شاخص WQI در محدوده آب های با کیفیت خوب قرار داشت. همچنین آب رودخانه ها در بالادست حوضه از نظر کیفیت با توجه به شرایط متوسط NSFWQI و خوب IRWQISC، برای شرب و کشاورزی مناسب بود. به هرحال، آب پایین دست دو رودخانه آلوده بود. نتایج گروه بندی نیز نشان داد که با حرکت از بالادست به پایین دست رودخانه ها، کیفیت آب کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    تحلیل روند مکانی پارامترهای کیفی آب در امتداد رودخانه ها نقش بسیار مهمی در شناسایی تغییر مکانی کیفیت آب داشت. همچنین، دسترسی به آب سالم بستگی به مکان های جغرافیایی و وضعیت توپولوژیکی در سراسر حوضه داشت.
    کلیدواژگان: کیفیت آب، تحلیل خوشه ای، روند مکانی، سامانه اطلاعات جغرافیایی
  • محمد دلنواز صفحه 266
    زمینه و هدف
    تعیین ثابت های رشد میکروارگانیسم ها از مهم ترین عوامل طراحی فرایندهای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب جهت تعیین کارایی این فرایندها در تصفیه خانه های فاضلاب شهری یا صنعتی است. یکی از مهم ترین روابطی که توسط مهندسان جهت طراحی فرایندهای بیولوژیکی لجن فعال استفاده می گردد معادله مونود و استفاده از مدل های ریاضی لجن فعال (ASM) می باشد.
    مواد و روش ها
    اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پایلوت آزمایشگاهی با رعایت میزان هوادهی، دما و pH و در غلظت های مختلف خوراک ورودی به تصفیه خانه فاضلاب شهرک اکباتان بدست آمد. تغییرات رشد میکروارگانیسم ها با اندازه گیری MLVSS و با تغییرات COD معادل سوبسترای ورودی در محدوده mg/L 500-50 بررسی شد. با اطلاعات حاصل از شرایط آزمایشگاهی مقادیر k0 و Ks و ضرایب سینتیکی رشد میکروارگانیسم ها با توجه به تغییرات MLVSS و COD با استفاده از مدل ASM1 و روابط توسعه یافته مدل مونود تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مدل ASM1 برای ضرایب سینتیکی Ks به میزان g COD.m-3 2/31، Hμ به میزان day-1 9/3، bH به میزان day-1 077/0 و YH معادل gCOD XH (gCOD SS)-1 51/0تعیین گردید که به ترتیب با نتایج حاصل از ضرایب سینتیکی با استفاده از معادلات متداول در فرایندهای لجن فعال به ترتیب به میزان 6/7، 2/9، 4/9، و 9/6 درصد اختلاف دارند.
    نتیجه گیری
    ارزیابی پارامترهای Y، kd، k0 و Ks در شرایط بهره برداری تصفیه خانه فاضلاب شهرک اکباتان تهران نشان داد که مدل ASM1 به خوبی می تواند این ضرایب را تعیین کرده و از این حیث شرایط راهبری بیولوژیکی تصفیه خانه مناسب است.
    کلیدواژگان: مدل مونود، مدل لجن فعال، ضرایب سینتیکی، تصفیه بیولوژیکی
|
  • Narges Ahmadi Shahrivar, Mahmood Alimohammadi, Faramarz Moattar, Emad Dehghanifard, Masoomeh Askari Page 185
    Background And Objective
    Technologies, although is useful to make development, has resulted in environmental degradation and resource depletion. One of the most important energy-consuming industries is food factories that led to release of pollutants into the air, water and soil. The aim of this study was evaluated pollutants emission from stack vegetable oil factory in north of Iran in the summer and fall of 2014.
    Methods
    The samples were taken from stack of factory. The rate of pollutants were determined the type of scrubber. Sampling was done twice in the summer which analyses determined the type of scrubber. After installation scrubber and change the type of fuel, Sampling was again conducted in the fall.
    Results
    The results showed that the installation of scrubber and change the type of fuel led to all of pollutants reached to the environmental standards of Iran.
    Conclusions
    Modification of fuel and installation the scrubber could be considered as a strategy to reduce pollutants.
    Keywords: Suspended Particles, gaseous pollutants, Stack, Scrubber, Vegetable oil factory
  • Sakineh Mollaie Tavani, Emad Dehghanifard, Ali Mehrali, Gholam Ali Sharifi Arab, Alaleh Dehmanesh Page 193
    Backgrounds and
    Objective
    Juice drinks have high nutritional value, antioxidants, vitamins and minerals which are widely consumed due to therapeutic properties. The aim of this study was to survey the bacteriological quality of juices in Shahrood city.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was done in the spring and summer seasons of 2014-2015, on juices sold in the Shahrood city study. A self-report questionnaire confirmed by the ministry of health, with certain modifications (as needed), was applied to determine the bacteriological quality of juices and the relationship between food safety knowledge and practices of vendors. In this study, all juice shops (9 units) were considered and the research was carried out by visiting and completing the questionnaires. In order to determine the bacteriological quality of fruit juices, sampling was done from juice shops. The samples the assessed for the presence of Staphylococcus, E. coli, total coliform, yeast and mold counts by using standard methods. The results were compared with the standards of the Institute of Standards and Industrial Research of Iran. Then, obtained data were analyzed by Excel and SPSS software.
    Result
    About 16.12 % of the samples contaminated to Staphylococcus aureus, 22.58% to Escherichia coli, 12.9% to total coliform, 38.7% to yeast and 9.67% to mold. Also, a significant correlation between parameters such as level of literacy (Education) of vendors, amount of sales, site and refrigerator hygiene, personal hygiene, food hygiene, and sanitation was existed (P ≤ 0.001).
    Conclusion
    The results showed that all biological parameters were higher than the standard level, which was due to the lack of principles and rules of personal hygiene, food hygiene and sanitation. Hence, management, monitoring and purposeful education was much more needed for food safety supervision and training to prevent contamination of food with pathogenic agents, and greater emphasis on compliance with regulations is Article 13.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Total coliform count, Yeast, mold, juice, Shahrood city
  • Edris Hoseinzadeh, Bahare Mirza Hedayat, Sedigheh Karimpour Roshan Page 205
    Background and Objective
    Health impact assessment (HIA) is used for identification activities and policies that have significant effects on human health. In addition to large projects and plans, it could be contain different fields. The aim of present study was to do a systematic review on available performed HIAs in Iran to express position and pathway which HIA has been passed.
    Methods
    This study is a systematic review which tried to collect all information from scientific databases. We used both English and Persian databases to find any document.
    Results
    Total obtained items were 181 documents which related items with our topics were 95. The number of items in air pollution, occupational cases, petrochemical, noise pollution, urban subjects, health, principles of HIA, and other fields were 48, 7, 2, 2, 9, 3,14 and10, respectively.
    Conclusion
    Health Impact Assessment (HIA) has been required for large development projects by the fifth development plan, however, there is a need to HIA by another fields such as air pollution and urban subjects as they have effects on human health. Presenting such assessment before presentation national health standards requirement of Iran indicates this fact. Thus, we expect from politicians and decision makers to address these issues and apply HIA by other fields alongside assessment of national development projects and plans. By doing so, we can bridge the gap between knowledge and action which may result in health promotion in the society.
    Keywords: Health Impact Assessment, Development Plans, Iran, Systematic Review
  • Rana Ab Jar, Leila Sadati, Abolfazl Shahbazi, Melahat Kamali, Mohammad Faryab Asl Page 225
    Background and Objective
    Factors such as high work load, high number of staff, high traffic, and patients’ critical condition make this unit one of the regions with very high risk of infection. In order to prevent infection in the operating room, several actions are taken including washing and disinfection of floor, wearing the cleaned and disinfected shoes or cover of shoes. This study aimed to investigate the contamination of shoes in the operating rooms of the Alborz University of Medical Sciences hospitals.
    Methods
    The present cross sectional study was done on 150 shoes of personal in the operating room of the Alborz University of Medical Sciences hospitals. Samples were prepared and cultured. Then result of cultures was interpreted by expert laboratory staff. Data were analyzed by Fisher's exact test, χ2 using SPSS19 software.
    Results
    As of 150 samples, 11% were non-contaminated and 89% were contaminated. Before washing, 96.5% of the shoes were contaminated. After washing, however, the percent of the contaminated samples decreased to 61.7%.
    Conclusion
    Due to the high contamination of the shoes, it seems that the type of washing or type of detergent used without disinfecting ability is significant and should be reconsidered and corrected.
    Keywords: Theatre Shoes, Contamination, Cleaning, Disinfection, Infection
  • Bahram Kamarehie, Mehdi Birjandi, Mohammad Bazdar, Bahram Roshan Cheraghi, Fatemeh Bairanvand Page 234
    Background And Objective
    swimming Pools have recreation and sports aspects and also are a method for the treatment, in the absence of public health monitoring and control of the water, these public places can be an appropriate location for frequency of water-related diseases. The aim of this study was to evaluate the physicochemical and biological quality of swimming pools in the khoramabad and compare their results with existing standards.
    Materials And Methods
    The study was cross – sectional. Water samples of swimming pools take in 60 stage, and temperature, pH, residual chloride, alkalinity, hardness, total coliform, fecal coliform, fecal streptococci and heterotrophic bacteria parameters measured.
    Results
    The results showed that temperature, turbidity, chlorine residual, pH, alkalinity, hardness, total coliform, fecal coliform, fecal streptococci and heterotrophic bacteria respectively in 30%, 100%, 76.7%, 83.3%, 23.3%, 3.3%, 78.7%, 88.3%, 95%, 93.3% of samples were desirable.
    Conclusion
    Study results showed that the physicochemical and microbiological quality of water the Khorramabad swimming pools in 2016 have acceptable and standard conditions.
    Keywords: Pool, Physic Chemical, Coliforms, Fecal Streptococci, Heterotrophic
  • Soraya Movahhed, Roshanak Rezaei Kalantari, Mostafa Khezri, Ali Azari Page 244
    Background And Objective
    Scaling and corrosion are factors that cause loss of drinking water quality. They create problems for public health, reduce water quality, and decrease useful life of plumbing equipment. Therefore, their control substantially influences public health and water quality. Consequently, the present research intended to study corrosion or scaling indices of groundwater resources in Ghorveh County in Kurdistan Province using the Monte Carlo statistical method in order to reduce uncertainty and increase accuracy in estimating the values of the indices.
    Materials And Methods
    Sixty four samples from 16 wells supplying water for Ghorveh County were taken during a 12- month period in 2012-2013 in order to study the qualitative characteristics of water and identify the corrosion and scaling potential of the water in the region using the Langelier, Ryznar, Larson-Skold, and Puckorius indices.
    Results
    The mean values for the Langelier, Ryznar, Puckorius, and Larson-Skold indices were 0.5449±0.015, 6.8878±0.017, 7.3754±0.0078, and 0.0919±0.0390, respectively. Moreover, the estimated probabilities for the occurrence of corrosion and scaling phenomena were 6.59% and 47.57% for the Langelier index, less than 11.77% and 54.33% for the Ryznar index, less than 17.47% and 36.33% for the Puckorius index, and 0.15% and 99.74% for the Larson-Skold index.
    Conclusions All of the studied indices yielded identical results for the water status: they indicated a relatively high scaling potential of the water in the region. Based on Pearson’s test, the most important factors influencing the values of the studied indices were pH and concentration of calcium ions.
    Keywords: Corrosion indices of Water, Monte Carlo Simulation, Groundwater, Ghorveh County
  • Maryam Alizadeh, Ruhollah Mirzaei, Syed Hossein Kia Page 253
    Background and Objective
    Due to the importance of water consumptions, this study aims to investigate the spatial trend of surface water quality along Kan and Karaj Rivers using three quality indices: NSFWQI, IRWQIsc and WQI.
    Materials And Methods
    The information of water quality parameters of 20 monitoring stations was collected to investigate water quality parameters along two mentioned rivers during 2012-2013, and water quality of two rivers were calculated using mentioned three quality indices. The parameters of TDS, FC, EC, nitrate and turbidity were used to measure the NSFWQI and IRWQIsc indices, and TDS, nitrate, and sulfate were used to calculate the WQI index. The measured parameters were compared with standards of drinking. The monitoring stations were grouped by cluster analysis and finally, the pattern of changes in water quality parameters and relevant quality indices were analyzed spatially using ArcGIS software.
    Results
    The water quality of Kan and Karaj Rivers based on NSFWQI index were in the range of bad and average quality, respectively. According to IRWQISC index, water quality were in the range of very bad and relatively good, respectively and according to the WQI index water quality was in the range of good quality. The quality of upstream was acceptable for drinking and irrigation, on the basis of medium and good conditions of NSFWQI and IRWQISC, respectively. However, the downstream of both rivers are heavily polluted. The results of the clustering analysis stated that moving towards upstream-downstream the quality of water decreases along both rivers.
    Conclusion
    The spatial trend analysis of water quality parameters along the rivers plays a crucial role for identifying the spatial variation of water quality. Also, availability of clean water depends on the geographical locations and topological situation across the basin.
    Keywords: Water Quality, Cluster Analysis, Spatial Trend, GIS
  • Mohammad Delnavaz Page 266
    Background and Objective
    Determination of microorganisms growth kinetic constant is one of the most important parameters for evaluation of municipal and industrial wastewater treatment plants efficiency. Monod Equation and activated sludge models (ASM1) are one of the most important relationships for design of activated sludge biological process.
    Materials And Methods
    Data obtained using a laboratory pilot in accordance with the amount of aeration, temperature and pH and the concentration of the feed inlet to the Ekbatan wastewater treatment plantin Tehran. Changes in microbial growth by measuring MLVSS and COD changes of input substrate in the range of 50-500 mg/L was investigated.
    Results
    The results of the ASM1 model for kinetic coefficients of Ks were determined as 31.2 gCOD.m-3, µH as 3.9 day-1, bH as 0.077 day-1 and YH as 0.51 gCOD XH (gCOD SS)-1. The difference between ASM1 and Common equations in activated sludge processes was 7.6%, 9.2%, 9.4% and 6.9% for Ks, µH, bH and YH, respectively.
    Conclusion
    Evaluation of Y, kd, k0 and Ks parameters in operation of Ekbatan wastewater treatment plant showed that ASM1 model could well determine the coefficients and therefore the conditions of biological treatment is appropriate.
    Keywords: Monod Equation, Activated Sludge Model, Kinetic Coefficients, Biological Treatment